User Tag List

Results 1 to 10 of 10

Thread: UPS cannot provide backup

  1. #1
    Member
    • Rawkill's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock Z77 Extreme 6
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570k @ 4.4Ghz/ Phanteks PH-TC14PE
      • RAM:
      • Kingston Hyper X Genesis 2 x 4GB
      • Hard Drive:
      • WD Blue 1TB x 2
      • Graphics Card:
      • MSI Geforce GTX 970 Gaming 4GB
      • Display:
      • Asus MX239H 23-inch IPS Monitor
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster ZX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 80ohm, Oppo HA-2 Amp, FnD 6000U 5.1 Speaker
      • Keyboard:
      • Corsair K70 RGB
      • Mouse:
      • Logitech G502 Spectrum, Razer Goliath Speed Extended (Overwatch Edition)
      • Controller:
      • Logitech F510 Rumblepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 750W
      • Optical Drive:
      • Harry Potter (HP) DVD-RW
      • UPS:
      • Prolink 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 64-bit
      • Comment:
      • Cooler Master HAF - X
      • ISP:
      • Dot Internet
      • Download Speed:
      • 550-600 KB/s
      • Upload Speed:
      • 200-2500 KB/s
    Rawkill's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,605

    Exclamation UPS cannot provide backup

    Recently as soon as the electricity goes out, my UPS instantly turns off and provides no backup at all. Its a Rahimafrooz 1000VA model bought about 2 years ago, never serviced it or replaced any parts. What could be the problem ?


  2. #2
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,055

    Default

    it makes 3 sharp beeping sound when ur UPS instantly turns off ... am i right?

  3. #3
    Member
    • Rawkill's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock Z77 Extreme 6
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570k @ 4.4Ghz/ Phanteks PH-TC14PE
      • RAM:
      • Kingston Hyper X Genesis 2 x 4GB
      • Hard Drive:
      • WD Blue 1TB x 2
      • Graphics Card:
      • MSI Geforce GTX 970 Gaming 4GB
      • Display:
      • Asus MX239H 23-inch IPS Monitor
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster ZX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 80ohm, Oppo HA-2 Amp, FnD 6000U 5.1 Speaker
      • Keyboard:
      • Corsair K70 RGB
      • Mouse:
      • Logitech G502 Spectrum, Razer Goliath Speed Extended (Overwatch Edition)
      • Controller:
      • Logitech F510 Rumblepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 750W
      • Optical Drive:
      • Harry Potter (HP) DVD-RW
      • UPS:
      • Prolink 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 64-bit
      • Comment:
      • Cooler Master HAF - X
      • ISP:
      • Dot Internet
      • Download Speed:
      • 550-600 KB/s
      • Upload Speed:
      • 200-2500 KB/s
    Rawkill's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,605

    Default

    Quote Originally Posted by minitt View Post
    it makes 3 sharp beeping sound when ur UPS instantly turns off ... am i right?
    When in normal backup it used to make a single beep.....pause.....pause.....beep, when in low power it makes 2 quick beeps. Now it starts with 2 quick beeps and/or ups light becomes red and everything turns off. BTW my UPS is connected to my PC, monitor and my Xbox but I havent turned on my Xbox in like about a month.


  4. #4
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,055

    Default

    try reducing the connected load to only monitor. Then disconnect the power cord of the monitor & see if the ups can keep it on. If it does, then you have to change the batteries (2 X 7.5A SLA Battery) costs around 800 to 900 per piece.

    But before you go out & buy new batteries, check the internal circuit board see if there is any black burned spot/burned component/s.

  5. #5
    Member
    • Rawkill's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock Z77 Extreme 6
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570k @ 4.4Ghz/ Phanteks PH-TC14PE
      • RAM:
      • Kingston Hyper X Genesis 2 x 4GB
      • Hard Drive:
      • WD Blue 1TB x 2
      • Graphics Card:
      • MSI Geforce GTX 970 Gaming 4GB
      • Display:
      • Asus MX239H 23-inch IPS Monitor
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster ZX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 80ohm, Oppo HA-2 Amp, FnD 6000U 5.1 Speaker
      • Keyboard:
      • Corsair K70 RGB
      • Mouse:
      • Logitech G502 Spectrum, Razer Goliath Speed Extended (Overwatch Edition)
      • Controller:
      • Logitech F510 Rumblepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 750W
      • Optical Drive:
      • Harry Potter (HP) DVD-RW
      • UPS:
      • Prolink 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 64-bit
      • Comment:
      • Cooler Master HAF - X
      • ISP:
      • Dot Internet
      • Download Speed:
      • 550-600 KB/s
      • Upload Speed:
      • 200-2500 KB/s
    Rawkill's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,605

    Default

    Quote Originally Posted by minitt View Post
    try reducing the connected load to only monitor. Then disconnect the power cord of the monitor & see if the ups can keep it on. If it does, then you have to change the batteries (2 X 7.5A SLA Battery) costs around 800 to 900 per piece.

    But before you go out & buy new batteries, check the internal circuit board see if there is any black burned spot/burned component/s.
    Rahimafrooz e dile ora check korte parbe ? I suck at this sheet.


  6. #6
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,055

    Default

    Quote Originally Posted by Rawkill View Post
    Rahimafrooz e dile ora check korte parbe ? I suck at this sheet.
    they probably closed down their UPS business but u may try knocking their IPS service section. They should be able to help.

  7. #7
    Member
    • @bhi's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87X-UD3H
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Samsung 30nm 2x4GB
      • Hard Drive:
      • WD10EZEX 1 TB + Seagate 120GB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte HD7950 3GB WF3
      • Display:
      • Samsung 20" LED BX-2035
      • Sound Card:
      • Creative SoundBlaster Z
      • Speakers/HPs:
      • Microlab Solo 7C
      • Keyboard:
      • Logitech K-120
      • Mouse:
      • Logitech mx518
      • Controller:
      • XBOX 360 wireless controller
      • Power Supply:
      • Seasonic X-650 km3 80+ Gold
      • UPS:
      • Luminous Solo 1200 VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 x64
      • ISP:
      • Link3 512kbps
      • Download Speed:
      • ~60
      • Upload Speed:
      • ~55
    @bhi's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    On My Chair
    Posts
    2,385

    Default

    Quote Originally Posted by minitt View Post
    they probably closed down their UPS business but u may try knocking their IPS service section. They should be able to help.
    any confirmation regarding this? since they were active at least 3months ago

  8. #8
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,055

    Default

    Quote Originally Posted by @bhi View Post
    any confirmation regarding this? since they were active at least 3months ago
    u can call their helpline for confirmation.

  9. #9
    Member
    • Rawkill's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock Z77 Extreme 6
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570k @ 4.4Ghz/ Phanteks PH-TC14PE
      • RAM:
      • Kingston Hyper X Genesis 2 x 4GB
      • Hard Drive:
      • WD Blue 1TB x 2
      • Graphics Card:
      • MSI Geforce GTX 970 Gaming 4GB
      • Display:
      • Asus MX239H 23-inch IPS Monitor
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster ZX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 80ohm, Oppo HA-2 Amp, FnD 6000U 5.1 Speaker
      • Keyboard:
      • Corsair K70 RGB
      • Mouse:
      • Logitech G502 Spectrum, Razer Goliath Speed Extended (Overwatch Edition)
      • Controller:
      • Logitech F510 Rumblepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 750W
      • Optical Drive:
      • Harry Potter (HP) DVD-RW
      • UPS:
      • Prolink 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 64-bit
      • Comment:
      • Cooler Master HAF - X
      • ISP:
      • Dot Internet
      • Download Speed:
      • 550-600 KB/s
      • Upload Speed:
      • 200-2500 KB/s
    Rawkill's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,605

    Default

    Quote Originally Posted by minitt View Post
    they probably closed down their UPS business but u may try knocking their IPS service section. They should be able to help.
    Ki koilen eida ?! Ami to jantam Rahimafrooz IPS ar UPS er babsha dia majority teka uthai to O.O


  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by Rawkill View Post
    Ki koilen eida ?! Ami to jantam Rahimafrooz IPS ar UPS er babsha dia majority teka uthai to O.O
    Small operators eating away their profits on UPS, IPS, even solar panels. They moved out of all those. Now concentrating only on car batteries, their core/flagship segment.

Similar Threads

  1. List Of ISPs Which Provide Real IP.
    By Franklin in forum ISP
    Replies: 35
    Last Post: July 1st, 2012, 22:10
  2. Which one provide better net? Smile or Bdcom?
    By thanda_batash in forum Smile/BDCom
    Replies: 3
    Last Post: October 23rd, 2009, 00:29
  3. Replies: 0
    Last Post: September 17th, 2008, 06:13

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.20935 seconds with 14 queries.