User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 23

Thread: CPU High Temps problem

  1. #1
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P5KPL-AM
      • CPU:
      • Dual Core E5400
      • RAM:
      • Transcend + Kingston = 4 GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 250 GB Hitachi Deskstar T7K250 + Samsung F3 500 GB
      • Graphics Card:
      • Built-In
      • Display:
      • AOC F22 22"
      • Sound Card:
      • Realtek
      • Speakers/HPs:
      • Creative Live 4.1/Logitech G35
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Delux
      • Power Supply:
      • Thermaltake Lite Power 400 Watts
      • Optical Drive:
      • BUSTED !
      • USB Devices:
      • Transcend 16GB
      • UPS:
      • DigitalX 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Pro x64
      • Comment:
      • Gave up on PC......at least for now
      • ISP:
      • IS PROS
      • Download Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Upload Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Console:
      • 16
    йЦммєя³¹'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    +23° 45' 10.07", +90° 23' 5.39"
    Posts
    1,932

    Default CPU High Temps problem

    while i'm playin even css
    after a while my fps drops
    and my cpu temps go high
    is it because my psu is 400W
    and my armor has 5 fans in it
    so maybe the power is being distributed
    and the CPU fan is having less rpm
    i'm not sure
    but the temps sure has increased
    01000010011000010111101001101001011011100110011101100001001000010010000100100001 001000000011101001010000

  2. #2
    Member
    • knroeoueqisk's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H55M-USB3 (Socket 1156)
      • CPU:
      • Intel Core i5 750
      • RAM:
      • Twinmos 2.0GB Single-Channel DDR3 1333
      • Hard Drive:
      • SAMSUNG 1 TERABYTE F3 & 250 GB F1 Sata Hard Drives
      • Graphics Card:
      • GIGABYTE ATI Radeon HD 5770 1GB
      • Display:
      • Samsung SyncMaster LCD [email protected] 1360x768
      • Sound Card:
      • Realtek High Definition Audio
      • Speakers/HPs:
      • Cosonic head phone
      • Keyboard:
      • Perfect keyboard
      • Mouse:
      • Delux optical mouse
      • Controller:
      • Normal Non brand gamepad
      • Power Supply:
      • Thermalake TR2 500 watt
      • Optical Drive:
      • Samsung 22X Dvd Writer
      • Operating System:
      • Windows XP Professional 32-bit SP3 and Windows 7
      • Comment:
      • i am happy with it.
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 15 Kilobytes - 64 Kilobytes
      • Upload Speed:
      • 5-15 kilobytes

    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,085

    Default Re: CPU High Temps problem

    how long you have been using that power supply of yours?

    maybe it has become weak.not sure though.

  3. #3
    Member
    • Albert SX65's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-H55M-USB3 / LGA - 1156
      • CPU:
      • RAM:
      • TwinMOS OCEAN BLUE DDR3-1333 (2 x 2GB =4GB)
      • Hard Drive:
      • SAMSUNG Spinpoint F3 HD502HJ (500GB)
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4890 - 2GB_VaporX
      • Display:
      • ViewSonic VX2260wm 21.5" 1080p Full HD Monitor With HDMI
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Microlab TMN-1(2.1) /Cosonic CD-860MV
      • Keyboard:
      • A4 Tech KBS-8 Multimedia
      • Mouse:
      • A4 Tech 2X Office MOP-70D
      • Controller:
      • I love To Play Game with Keyboard
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600 Watt
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-2014L1T
      • USB Devices:
      • Transcend JetFlash V30(2gb)
      • UPS:
      • Prolink 600V/A
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit RTM
      • Benchmark Scores:
      • 5.9 in win7
      • Comment:
      • Quite Satisfied :-)
      • ISP:
      • GrameenPhone - P2 Unlimited
      • Download Speed:
      • 25KBps +
      • Upload Speed:
      • 15KBps +
      • Console:
      • 128
    Albert SX65's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Left Side Of Ur Brain.
    Posts
    1,382

    Default Re: CPU High Temps problem

    Real temp /hw monitor diye monitor koren and bios temp daken then janan.

  4. #4

    Default Re: CPU High Temps problem

    I think its because of ur PSU. for tasting take 500W from someone and see what happens.

  5. #5
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P5KPL-AM
      • CPU:
      • Dual Core E5400
      • RAM:
      • Transcend + Kingston = 4 GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 250 GB Hitachi Deskstar T7K250 + Samsung F3 500 GB
      • Graphics Card:
      • Built-In
      • Display:
      • AOC F22 22"
      • Sound Card:
      • Realtek
      • Speakers/HPs:
      • Creative Live 4.1/Logitech G35
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Delux
      • Power Supply:
      • Thermaltake Lite Power 400 Watts
      • Optical Drive:
      • BUSTED !
      • USB Devices:
      • Transcend 16GB
      • UPS:
      • DigitalX 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Pro x64
      • Comment:
      • Gave up on PC......at least for now
      • ISP:
      • IS PROS
      • Download Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Upload Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Console:
      • 16
    йЦммєя³¹'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    +23° 45' 10.07", +90° 23' 5.39"
    Posts
    1,932

    Default Re: CPU High Temps problem

    Quote Originally Posted by anik View Post
    Real temp /hw monitor diye monitor koren and bios temp daken then janan.
    real Temp de dekhlam
    @idle thake 55c
    @css thake 85c
    aitai ki thaka uchit?
    but my main question is whether extra chassis fan will decrease the rpm of the cpu fan?
    01000010011000010111101001101001011011100110011101100001001000010010000100100001 001000000011101001010000

  6. #6
    Moderator
    • Mazhar's Gadgets
      • Motherboard:
      • building
      • CPU:
      • the
      • RAM:
      • new
      • Hard Drive:
      • pc
      • Graphics Card:
      • in
      • Display:
      • a
      • Sound Card:
      • month
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD650/Shure SRH-840
      • Keyboard:
      • Sidewinder X4
      • Mouse:
      • Logitech G300
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX750
      • Optical Drive:
      • Sony 20X DVD-RW
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium
      • ISP:
      • Talktalk Fiber
      • Download Speed:
      • 3400
      • Upload Speed:
      • 240
    Mazhar's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    London
    Posts
    1,904

    Default Re: CPU High Temps problem

    Quote Originally Posted by йЦммєя³¹ View Post
    but my main question is whether extra chassis fan will decrease the rpm of the cpu fan?
    It shouldnt, is your cpu fan connected to the motherboard or the psu? to remove your suspicions, you can disconnect the chassis fans an see if cpu fan rpm changes. it really shouldnt

    If the cpu fan is connected to the motherboard, disable smart fan control and see what the max rpm of the fan is. Might be the fan running at a lower rpm than it should due to the fan controller, happened a few times

  7. #7
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P5KPL-AM
      • CPU:
      • Dual Core E5400
      • RAM:
      • Transcend + Kingston = 4 GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 250 GB Hitachi Deskstar T7K250 + Samsung F3 500 GB
      • Graphics Card:
      • Built-In
      • Display:
      • AOC F22 22"
      • Sound Card:
      • Realtek
      • Speakers/HPs:
      • Creative Live 4.1/Logitech G35
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Delux
      • Power Supply:
      • Thermaltake Lite Power 400 Watts
      • Optical Drive:
      • BUSTED !
      • USB Devices:
      • Transcend 16GB
      • UPS:
      • DigitalX 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Pro x64
      • Comment:
      • Gave up on PC......at least for now
      • ISP:
      • IS PROS
      • Download Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Upload Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Console:
      • 16
    йЦммєя³¹'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    +23° 45' 10.07", +90° 23' 5.39"
    Posts
    1,932

    Default Re: CPU High Temps problem

    Quote Originally Posted by Mazhar View Post
    It shouldnt, is your cpu fan connected to the motherboard or the psu? to remove your suspicions, you can disconnect the chassis fans an see if cpu fan rpm changes. it really shouldnt

    If the cpu fan is connected to the motherboard, disable smart fan control and see what the max rpm of the fan is. Might be the fan running at a lower rpm than it should due to the fan controller, happened a few times
    cpu fan is connected to the mobo
    and i did disconnect the chassis fan
    but it's hard to guess the change in rpm just by looking at it
    but do u think the temps are not acceptable?
    01000010011000010111101001101001011011100110011101100001001000010010000100100001 001000000011101001010000

  8. #8
    Member
    • Albert SX65's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-H55M-USB3 / LGA - 1156
      • CPU:
      • RAM:
      • TwinMOS OCEAN BLUE DDR3-1333 (2 x 2GB =4GB)
      • Hard Drive:
      • SAMSUNG Spinpoint F3 HD502HJ (500GB)
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4890 - 2GB_VaporX
      • Display:
      • ViewSonic VX2260wm 21.5" 1080p Full HD Monitor With HDMI
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Microlab TMN-1(2.1) /Cosonic CD-860MV
      • Keyboard:
      • A4 Tech KBS-8 Multimedia
      • Mouse:
      • A4 Tech 2X Office MOP-70D
      • Controller:
      • I love To Play Game with Keyboard
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600 Watt
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-2014L1T
      • USB Devices:
      • Transcend JetFlash V30(2gb)
      • UPS:
      • Prolink 600V/A
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit RTM
      • Benchmark Scores:
      • 5.9 in win7
      • Comment:
      • Quite Satisfied :-)
      • ISP:
      • GrameenPhone - P2 Unlimited
      • Download Speed:
      • 25KBps +
      • Upload Speed:
      • 15KBps +
      • Console:
      • 128
    Albert SX65's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Left Side Of Ur Brain.
    Posts
    1,382

    Default Re: CPU High Temps problem

    Use tharmal paste .and 85'c is high for cpu.

  9. #9
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,055

    Default Re: CPU High Temps problem

    Quote Originally Posted by Mazhar View Post
    It shouldnt, is your cpu fan connected to the motherboard or the psu? to remove your suspicions, you can disconnect the chassis fans an see if cpu fan rpm changes. it really shouldnt

    If the cpu fan is connected to the motherboard, disable smart fan control and see what the max rpm of the fan is. Might be the fan running at a lower rpm than it should due to the fan controller, happened a few times
    Quote Originally Posted by йЦммєя³¹ View Post
    but my main question is whether extra chassis fan will decrease the rpm of the cpu fan?
    Actually it Should if the CPU fan is Temp regulated n smart enabled ( it mi8 be diff in ur bios). In my case if i turn off the Chassis fan, in 10-20 seconds the cpu fan rpm starts to increase (maxed around 4500 rpm). This happens when the sensor is mounted on the upper side of the sink thus more exposed to surrounding air flow.

    @ йЦммєя³¹ try to mention ur CPU model # and the temp u have mentioned doesn't not seem normal if its in stock freq.
    Last edited by minitt; April 28th, 2010 at 20:20.

  10. #10
    Member
    • Albert SX65's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-H55M-USB3 / LGA - 1156
      • CPU:
      • RAM:
      • TwinMOS OCEAN BLUE DDR3-1333 (2 x 2GB =4GB)
      • Hard Drive:
      • SAMSUNG Spinpoint F3 HD502HJ (500GB)
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4890 - 2GB_VaporX
      • Display:
      • ViewSonic VX2260wm 21.5" 1080p Full HD Monitor With HDMI
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Microlab TMN-1(2.1) /Cosonic CD-860MV
      • Keyboard:
      • A4 Tech KBS-8 Multimedia
      • Mouse:
      • A4 Tech 2X Office MOP-70D
      • Controller:
      • I love To Play Game with Keyboard
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600 Watt
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-2014L1T
      • USB Devices:
      • Transcend JetFlash V30(2gb)
      • UPS:
      • Prolink 600V/A
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit RTM
      • Benchmark Scores:
      • 5.9 in win7
      • Comment:
      • Quite Satisfied :-)
      • ISP:
      • GrameenPhone - P2 Unlimited
      • Download Speed:
      • 25KBps +
      • Upload Speed:
      • 15KBps +
      • Console:
      • 128
    Albert SX65's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Left Side Of Ur Brain.
    Posts
    1,382

    Default

    cpu model c2d e7400.
    @31 ru overclock ur cpu?

  11. #11
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,055

    Default Re: CPU High Temps problem

    looks too high for e7400

    checklist:

    re apply thermal paste.

    Manually put vcore to default voltage.

    Check CPU FAN rpm.
    Last edited by minitt; April 28th, 2010 at 20:33.

  12. #12
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P5KPL-AM
      • CPU:
      • Dual Core E5400
      • RAM:
      • Transcend + Kingston = 4 GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 250 GB Hitachi Deskstar T7K250 + Samsung F3 500 GB
      • Graphics Card:
      • Built-In
      • Display:
      • AOC F22 22"
      • Sound Card:
      • Realtek
      • Speakers/HPs:
      • Creative Live 4.1/Logitech G35
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Delux
      • Power Supply:
      • Thermaltake Lite Power 400 Watts
      • Optical Drive:
      • BUSTED !
      • USB Devices:
      • Transcend 16GB
      • UPS:
      • DigitalX 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Pro x64
      • Comment:
      • Gave up on PC......at least for now
      • ISP:
      • IS PROS
      • Download Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Upload Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Console:
      • 16
    йЦммєя³¹'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    +23° 45' 10.07", +90° 23' 5.39"
    Posts
    1,932

    Default Re: CPU High Temps problem

    no i never overclocked
    so how do i check my cpu fan rpm?
    is there any software for that?
    and i don't know the bios settings much
    so tell me how can i access them
    here i found a soft that can show the fans rpm
    btw, i have 1 cpu fan and 2 LED fans connected to the mobo
    Click image for larger version. 

Name:	124dkld.jpg 
Views:	19 
Size:	69.6 KB 
ID:	2880
    Last edited by йЦммєя³¹; April 28th, 2010 at 21:03.
    01000010011000010111101001101001011011100110011101100001001000010010000100100001 001000000011101001010000

  13. #13
    Member
    • Albert SX65's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-H55M-USB3 / LGA - 1156
      • CPU:
      • RAM:
      • TwinMOS OCEAN BLUE DDR3-1333 (2 x 2GB =4GB)
      • Hard Drive:
      • SAMSUNG Spinpoint F3 HD502HJ (500GB)
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4890 - 2GB_VaporX
      • Display:
      • ViewSonic VX2260wm 21.5" 1080p Full HD Monitor With HDMI
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Microlab TMN-1(2.1) /Cosonic CD-860MV
      • Keyboard:
      • A4 Tech KBS-8 Multimedia
      • Mouse:
      • A4 Tech 2X Office MOP-70D
      • Controller:
      • I love To Play Game with Keyboard
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600 Watt
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-2014L1T
      • USB Devices:
      • Transcend JetFlash V30(2gb)
      • UPS:
      • Prolink 600V/A
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit RTM
      • Benchmark Scores:
      • 5.9 in win7
      • Comment:
      • Quite Satisfied :-)
      • ISP:
      • GrameenPhone - P2 Unlimited
      • Download Speed:
      • 25KBps +
      • Upload Speed:
      • 15KBps +
      • Console:
      • 128
    Albert SX65's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Left Side Of Ur Brain.
    Posts
    1,382

    Default Re: CPU High Temps problem

    Try hw monitor soft.just google it dl it.

  14. #14
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P5KPL-AM
      • CPU:
      • Dual Core E5400
      • RAM:
      • Transcend + Kingston = 4 GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 250 GB Hitachi Deskstar T7K250 + Samsung F3 500 GB
      • Graphics Card:
      • Built-In
      • Display:
      • AOC F22 22"
      • Sound Card:
      • Realtek
      • Speakers/HPs:
      • Creative Live 4.1/Logitech G35
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Delux
      • Power Supply:
      • Thermaltake Lite Power 400 Watts
      • Optical Drive:
      • BUSTED !
      • USB Devices:
      • Transcend 16GB
      • UPS:
      • DigitalX 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Pro x64
      • Comment:
      • Gave up on PC......at least for now
      • ISP:
      • IS PROS
      • Download Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Upload Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Console:
      • 16
    йЦммєя³¹'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    +23° 45' 10.07", +90° 23' 5.39"
    Posts
    1,932

    Default Re: CPU High Temps problem

    Quote Originally Posted by anik View Post
    Try hw monitor soft.just google it dl it.
    here u go:
    Click image for larger version. 

Name:	9vgj7k.jpg 
Views:	15 
Size:	127.6 KB 
ID:	2881
    are the fans at their default rpm?
    and all the volt thingy ok or not?
    01000010011000010111101001101001011011100110011101100001001000010010000100100001 001000000011101001010000

  15. #15
    Member
    • Albert SX65's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-H55M-USB3 / LGA - 1156
      • CPU:
      • RAM:
      • TwinMOS OCEAN BLUE DDR3-1333 (2 x 2GB =4GB)
      • Hard Drive:
      • SAMSUNG Spinpoint F3 HD502HJ (500GB)
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4890 - 2GB_VaporX
      • Display:
      • ViewSonic VX2260wm 21.5" 1080p Full HD Monitor With HDMI
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Microlab TMN-1(2.1) /Cosonic CD-860MV
      • Keyboard:
      • A4 Tech KBS-8 Multimedia
      • Mouse:
      • A4 Tech 2X Office MOP-70D
      • Controller:
      • I love To Play Game with Keyboard
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600 Watt
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-2014L1T
      • USB Devices:
      • Transcend JetFlash V30(2gb)
      • UPS:
      • Prolink 600V/A
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit RTM
      • Benchmark Scores:
      • 5.9 in win7
      • Comment:
      • Quite Satisfied :-)
      • ISP:
      • GrameenPhone - P2 Unlimited
      • Download Speed:
      • 25KBps +
      • Upload Speed:
      • 15KBps +
      • Console:
      • 128
    Albert SX65's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Left Side Of Ur Brain.
    Posts
    1,382

    Default Re: CPU High Temps problem

    Cpu volt ok no problem.
    fast clean old paste and cpu fan then reaply paste (little just only 0.5mg) i hope it's work.

  16. #16
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P5KPL-AM
      • CPU:
      • Dual Core E5400
      • RAM:
      • Transcend + Kingston = 4 GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 250 GB Hitachi Deskstar T7K250 + Samsung F3 500 GB
      • Graphics Card:
      • Built-In
      • Display:
      • AOC F22 22"
      • Sound Card:
      • Realtek
      • Speakers/HPs:
      • Creative Live 4.1/Logitech G35
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Delux
      • Power Supply:
      • Thermaltake Lite Power 400 Watts
      • Optical Drive:
      • BUSTED !
      • USB Devices:
      • Transcend 16GB
      • UPS:
      • DigitalX 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Pro x64
      • Comment:
      • Gave up on PC......at least for now
      • ISP:
      • IS PROS
      • Download Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Upload Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Console:
      • 16
    йЦммєя³¹'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    +23° 45' 10.07", +90° 23' 5.39"
    Posts
    1,932

    Default Re: CPU High Temps problem

    Quote Originally Posted by anik View Post
    Cpu volt ok no problem.
    fast clean old paste and cpu fan then reaply paste (little just only 0.5mg) i hope it's work.
    thank god volt bolt thik ase
    so, how do i clean the paste?
    with normal cloth or tissue? or do i need some other kind of paste for that also?
    and can i apply non brand paste e.g. normal ones?
    01000010011000010111101001101001011011100110011101100001001000010010000100100001 001000000011101001010000

  17. #17
    Member
    • Albert SX65's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-H55M-USB3 / LGA - 1156
      • CPU:
      • RAM:
      • TwinMOS OCEAN BLUE DDR3-1333 (2 x 2GB =4GB)
      • Hard Drive:
      • SAMSUNG Spinpoint F3 HD502HJ (500GB)
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4890 - 2GB_VaporX
      • Display:
      • ViewSonic VX2260wm 21.5" 1080p Full HD Monitor With HDMI
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Microlab TMN-1(2.1) /Cosonic CD-860MV
      • Keyboard:
      • A4 Tech KBS-8 Multimedia
      • Mouse:
      • A4 Tech 2X Office MOP-70D
      • Controller:
      • I love To Play Game with Keyboard
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600 Watt
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-2014L1T
      • USB Devices:
      • Transcend JetFlash V30(2gb)
      • UPS:
      • Prolink 600V/A
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit RTM
      • Benchmark Scores:
      • 5.9 in win7
      • Comment:
      • Quite Satisfied :-)
      • ISP:
      • GrameenPhone - P2 Unlimited
      • Download Speed:
      • 25KBps +
      • Upload Speed:
      • 15KBps +
      • Console:
      • 128
    Albert SX65's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Left Side Of Ur Brain.
    Posts
    1,382

    Default Re: CPU High Temps problem

    Normaly use tissue and use some water in heatsink base.if u have alcohole(mod) then use it's best cleaner ever.and yeah there is has a peste cleaner and good news mazar bro sell it.

  18. #18
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P5KPL-AM
      • CPU:
      • Dual Core E5400
      • RAM:
      • Transcend + Kingston = 4 GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 250 GB Hitachi Deskstar T7K250 + Samsung F3 500 GB
      • Graphics Card:
      • Built-In
      • Display:
      • AOC F22 22"
      • Sound Card:
      • Realtek
      • Speakers/HPs:
      • Creative Live 4.1/Logitech G35
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Delux
      • Power Supply:
      • Thermaltake Lite Power 400 Watts
      • Optical Drive:
      • BUSTED !
      • USB Devices:
      • Transcend 16GB
      • UPS:
      • DigitalX 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Pro x64
      • Comment:
      • Gave up on PC......at least for now
      • ISP:
      • IS PROS
      • Download Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Upload Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Console:
      • 16
    йЦммєя³¹'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    +23° 45' 10.07", +90° 23' 5.39"
    Posts
    1,932

    Default Re: CPU High Temps problem

    Quote Originally Posted by anik View Post
    Normaly use tissue and use some water in heatsink base.if u have alcohole(mod) then use it's best cleaner ever.and yeah there is has a peste cleaner and good news mazar bro sell it.
    yeah so i've read that 99% alcohol is best
    but where do i get 99% alcohol?
    read that spirit also works
    have u ever done it?
    can u give me some personal experience pointers?
    01000010011000010111101001101001011011100110011101100001001000010010000100100001 001000000011101001010000

  19. #19
    Member
    • Albert SX65's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-H55M-USB3 / LGA - 1156
      • CPU:
      • RAM:
      • TwinMOS OCEAN BLUE DDR3-1333 (2 x 2GB =4GB)
      • Hard Drive:
      • SAMSUNG Spinpoint F3 HD502HJ (500GB)
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 4890 - 2GB_VaporX
      • Display:
      • ViewSonic VX2260wm 21.5" 1080p Full HD Monitor With HDMI
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Microlab TMN-1(2.1) /Cosonic CD-860MV
      • Keyboard:
      • A4 Tech KBS-8 Multimedia
      • Mouse:
      • A4 Tech 2X Office MOP-70D
      • Controller:
      • I love To Play Game with Keyboard
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600 Watt
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-2014L1T
      • USB Devices:
      • Transcend JetFlash V30(2gb)
      • UPS:
      • Prolink 600V/A
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit RTM
      • Benchmark Scores:
      • 5.9 in win7
      • Comment:
      • Quite Satisfied :-)
      • ISP:
      • GrameenPhone - P2 Unlimited
      • Download Speed:
      • 25KBps +
      • Upload Speed:
      • 15KBps +
      • Console:
      • 128
    Albert SX65's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Left Side Of Ur Brain.
    Posts
    1,382

    Default Re: CPU High Temps problem

    Pesonal experience i use allways water and sometime i use cerosin but muard bro use both paste cleaner and alcohol.
    Btw i have know idea about who sell alcohol.

  20. #20
    Moderator
    • Mazhar's Gadgets
      • Motherboard:
      • building
      • CPU:
      • the
      • RAM:
      • new
      • Hard Drive:
      • pc
      • Graphics Card:
      • in
      • Display:
      • a
      • Sound Card:
      • month
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD650/Shure SRH-840
      • Keyboard:
      • Sidewinder X4
      • Mouse:
      • Logitech G300
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX750
      • Optical Drive:
      • Sony 20X DVD-RW
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium
      • ISP:
      • Talktalk Fiber
      • Download Speed:
      • 3400
      • Upload Speed:
      • 240
    Mazhar's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    London
    Posts
    1,904

    Default Re: CPU High Temps problem

    Quote Originally Posted by minitt View Post
    Actually it Should if the CPU fan is Temp regulated n smart enabled ( it mi8 be diff in ur bios). In my case if i turn off the Chassis fan, in 10-20 seconds the cpu fan rpm starts to increase (maxed around 4500 rpm). This happens when the sensor is mounted on the upper side of the sink thus more exposed to surrounding air flow.

    @ йЦммєя³¹ try to mention ur CPU model # and the temp u have mentioned doesn't not seem normal if its in stock freq.
    Thats the point. I should have noted that some older motherboards have the smart fan control temperature sensor outside the CPU, but newer motherboards adjust the fan speed based on the diode in the CPU itself. Hence for the newer motherboards, the chassis fans wouldnt matter as the CPU was already at 85'C

    Thanks for pointing it out though, I should have checked his configuration first

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: March 27th, 2010, 19:33
  2. cpu temp too high
    By shahriar in forum Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: February 22nd, 2009, 02:23
  3. NFS 4:High Stakes WINXP SP2 FiX
    By ScS :: XTR in forum Older NFS Games
    Replies: 11
    Last Post: September 16th, 2008, 00:12

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.31429 seconds with 15 queries.