User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 29

Thread: Help! unexpected PC restart

  1. #1
    Member
    • CODhunter's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Z270 tomahok
      • CPU:
      • i7 7700k
      • RAM:
      • 16GB G-Skill RGB 3000bus
      • Hard Drive:
      • 128GB Corsiar SSD+1TB WD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 1070 FTW
      • Display:
      • Samsung 23.6' 4K
      • Mouse:
      • Razor elite
      • Power Supply:
      • Thermalteck 530 SE
      • Operating System:
      • Windows 10 (pirated)
    CODhunter's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,176

    Default Help! unexpected PC restart

    not usual. but it happens after somedays. and when it happens it restart several times a day. even it restart even the bois comes.
    help me. no issue with hit i guess.
    FX 6100 temp: idle min 7deg, max 35deg
    mobo- MSI p-34
    RAM: 2*2 Corsiar Vengeance
    HD 7770 temp: 32-50deg
    PSU Corsiar 450wat

    plz help me bcoz its happening today

  2. #2
    Member
    • |O_O|'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61M-S2PV
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 3.3ghz
      • RAM:
      • 8gb
      • ISP:
      • Qubee
    |O_O|'s Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Sylhet
    Posts
    43

    Default

    you may try pulling the mob bios battery and after 1 min put it back there it worked for me before hope that helps

  3. #3
    Member
    • redwan hasan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock B75 Pro-3 M
      • CPU:
      • Intel Core i7 2600 + CM Hyper 412S
      • RAM:
      • Transcend 1333MHz 16GB (4GB*4)
      • Hard Drive:
      • WD 2TB 6Gb/s, Hitachi 1TB 3Gb/s, Samsung 320GB 3Gb/s
      • Graphics Card:
      • MSI GTX660OC 2GB
      • Display:
      • Asus MX239H
      • Sound Card:
      • Built in Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 2400 2:1, Skullcandy 50/50
      • Keyboard:
      • A4Tech KBS21
      • Mouse:
      • A4tech X7
      • Controller:
      • Generic XBOX Clone
      • Power Supply:
      • Corsair CX750
      • Optical Drive:
      • Asus DRW 24 B3ST
      • UPS:
      • Power Gaurd 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit. Ubuntu 14.10 x64
      • Comment:
      • Waiting on new system.
      • ISP:
      • Link3 5Mbps
    redwan hasan's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,748

    Default

    Quote Originally Posted by CODhunter View Post
    not usual. but it happens after somedays. and when it happens it restart several times a day. even it restart even the bois comes.
    help me. no issue with hit i guess.
    FX 6100 temp: idle min 7deg, max 35deg
    mobo- MSI p-34
    RAM: 2*2 Corsiar Vengeance
    HD 7770 temp: 32-50deg
    PSU Corsiar 450wat

    plz help me bcoz its happening today
    temperature issue. many of my friends are suffering from this :\

    try this

    run Open Hardware monitor
    run gpu z
    click the question mark button and start render test
    run prime 95 (use 6 torture threads)
    now keep an eye on the temperature and voltage.

  4. #4
    Member
    • |O_O|'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61M-S2PV
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 3.3ghz
      • RAM:
      • 8gb
      • ISP:
      • Qubee
    |O_O|'s Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Sylhet
    Posts
    43

    Default

    redwan are you blind he already said the temp of cpu bro

    - - - Updated - - -

    codhunter do you play cod4 mp???i play man its B3AST if you play then where i mean server

  5. #5
    Member
    • redwan hasan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock B75 Pro-3 M
      • CPU:
      • Intel Core i7 2600 + CM Hyper 412S
      • RAM:
      • Transcend 1333MHz 16GB (4GB*4)
      • Hard Drive:
      • WD 2TB 6Gb/s, Hitachi 1TB 3Gb/s, Samsung 320GB 3Gb/s
      • Graphics Card:
      • MSI GTX660OC 2GB
      • Display:
      • Asus MX239H
      • Sound Card:
      • Built in Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 2400 2:1, Skullcandy 50/50
      • Keyboard:
      • A4Tech KBS21
      • Mouse:
      • A4tech X7
      • Controller:
      • Generic XBOX Clone
      • Power Supply:
      • Corsair CX750
      • Optical Drive:
      • Asus DRW 24 B3ST
      • UPS:
      • Power Gaurd 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit. Ubuntu 14.10 x64
      • Comment:
      • Waiting on new system.
      • ISP:
      • Link3 5Mbps
    redwan hasan's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,748

    Default

    Quote Originally Posted by |O_O| View Post
    redwan are you blind he already said the temp of cpu bro

    - - - Updated - - -

    codhunter do you play cod4 mp???i play man its B3AST if you play then where i mean server
    nope im not blind.
    temperature that is mentioned by codhunter is pretty impossible temperature(for stock cooler, which uses air to cool down the cpu, and so far dhaka's lowest temperature is 13 degree...so...). just let him test.
    Last edited by redwan hasan; January 22nd, 2014 at 15:47.

  6. #6
    Member
    • CODhunter's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Z270 tomahok
      • CPU:
      • i7 7700k
      • RAM:
      • 16GB G-Skill RGB 3000bus
      • Hard Drive:
      • 128GB Corsiar SSD+1TB WD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 1070 FTW
      • Display:
      • Samsung 23.6' 4K
      • Mouse:
      • Razor elite
      • Power Supply:
      • Thermalteck 530 SE
      • Operating System:
      • Windows 10 (pirated)
    CODhunter's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,176

    Default

    Quote Originally Posted by |O_O| View Post

    codhunter do you play cod4 mp???i play man its B3AST if you play then where i mean server
    hmm. i play in gameranger. nick-CODhunter/Mr. Doom


    Temp is not the issue i guess :/
    Suspecting PSU. bought 2nd hand :/ , running my PC with old Delux PSU, now lets see.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by redwan hasan View Post
    nope im not blind.
    temperature that codhunter mentioned is pretty impossible temperature(for stock cooler, which uses air to cool down the cpu, and so far dhaka's lowest temperature is 13 degree...so...). just let him test.
    amaro aki question, room temp ar theke kom thakbe kemne :/
    BTW amar CPU cooler thermalteck V1

  7. #7
    Member
    • |O_O|'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61M-S2PV
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 3.3ghz
      • RAM:
      • 8gb
      • ISP:
      • Qubee
    |O_O|'s Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Sylhet
    Posts
    43

    Default

    necer buy a 2nd hand psu you hear me my friend lost his gpu for this pls quicly try to change it.

  8. #8
    Member
    • redwan hasan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock B75 Pro-3 M
      • CPU:
      • Intel Core i7 2600 + CM Hyper 412S
      • RAM:
      • Transcend 1333MHz 16GB (4GB*4)
      • Hard Drive:
      • WD 2TB 6Gb/s, Hitachi 1TB 3Gb/s, Samsung 320GB 3Gb/s
      • Graphics Card:
      • MSI GTX660OC 2GB
      • Display:
      • Asus MX239H
      • Sound Card:
      • Built in Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 2400 2:1, Skullcandy 50/50
      • Keyboard:
      • A4Tech KBS21
      • Mouse:
      • A4tech X7
      • Controller:
      • Generic XBOX Clone
      • Power Supply:
      • Corsair CX750
      • Optical Drive:
      • Asus DRW 24 B3ST
      • UPS:
      • Power Gaurd 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit. Ubuntu 14.10 x64
      • Comment:
      • Waiting on new system.
      • ISP:
      • Link3 5Mbps
    redwan hasan's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,748

    Default

    jaai hok, air cooling diye ambient er kom kora possible na.
    and i have also written keep an eye on the voltage. to see how much voltage changes during load,that can be a problem as well...

  9. #9
    Member
    • VANGUARD's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS ROG Maximus X Hero
      • CPU:
      • Intel Core i7 8700K 5.2Ghz @Corsair H115i
      • RAM:
      • Gskill Ripjaws V 3466MHz 2x8GB
      • Hard Drive:
      • Zotac SSD 480GB Premium + Seagate Barracuda 2TB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX 1080Ti Amp! Extreme
      • Display:
      • ASUS VX24AH, 1440p
      • Sound Card:
      • ROG SupremeFX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-910/Logitech UE 200vm
      • Keyboard:
      • Corsair STRAFE-CherryRED
      • Mouse:
      • Logitech G602 @Tt Pyrrhus
      • Controller:
      • Xbox One Wireless
      • Power Supply:
      • Antec EDGE 650w
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224FB
      • USB Devices:
      • Everything
      • UPS:
      • Micro UVL-1500 Long Backup
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro x64
      • Comment:
      • The workhorse
      • ISP:
      • The Net Heads
    VANGUARD's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    10,096

    Default

    One solution: Ditch that AMD platform!

  10. #10
    Member
    • redwan hasan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock B75 Pro-3 M
      • CPU:
      • Intel Core i7 2600 + CM Hyper 412S
      • RAM:
      • Transcend 1333MHz 16GB (4GB*4)
      • Hard Drive:
      • WD 2TB 6Gb/s, Hitachi 1TB 3Gb/s, Samsung 320GB 3Gb/s
      • Graphics Card:
      • MSI GTX660OC 2GB
      • Display:
      • Asus MX239H
      • Sound Card:
      • Built in Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 2400 2:1, Skullcandy 50/50
      • Keyboard:
      • A4Tech KBS21
      • Mouse:
      • A4tech X7
      • Controller:
      • Generic XBOX Clone
      • Power Supply:
      • Corsair CX750
      • Optical Drive:
      • Asus DRW 24 B3ST
      • UPS:
      • Power Gaurd 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit. Ubuntu 14.10 x64
      • Comment:
      • Waiting on new system.
      • ISP:
      • Link3 5Mbps
    redwan hasan's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,748

    Default

    fanboy has cum :v

  11. #11
    Member
    • VANGUARD's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS ROG Maximus X Hero
      • CPU:
      • Intel Core i7 8700K 5.2Ghz @Corsair H115i
      • RAM:
      • Gskill Ripjaws V 3466MHz 2x8GB
      • Hard Drive:
      • Zotac SSD 480GB Premium + Seagate Barracuda 2TB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX 1080Ti Amp! Extreme
      • Display:
      • ASUS VX24AH, 1440p
      • Sound Card:
      • ROG SupremeFX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-910/Logitech UE 200vm
      • Keyboard:
      • Corsair STRAFE-CherryRED
      • Mouse:
      • Logitech G602 @Tt Pyrrhus
      • Controller:
      • Xbox One Wireless
      • Power Supply:
      • Antec EDGE 650w
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224FB
      • USB Devices:
      • Everything
      • UPS:
      • Micro UVL-1500 Long Backup
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro x64
      • Comment:
      • The workhorse
      • ISP:
      • The Net Heads
    VANGUARD's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    10,096

    Default

    Quote Originally Posted by redwan hasan View Post
    fanboy has cum :v
    right over your mouth

  12. #12
    Member
    • redwan hasan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock B75 Pro-3 M
      • CPU:
      • Intel Core i7 2600 + CM Hyper 412S
      • RAM:
      • Transcend 1333MHz 16GB (4GB*4)
      • Hard Drive:
      • WD 2TB 6Gb/s, Hitachi 1TB 3Gb/s, Samsung 320GB 3Gb/s
      • Graphics Card:
      • MSI GTX660OC 2GB
      • Display:
      • Asus MX239H
      • Sound Card:
      • Built in Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 2400 2:1, Skullcandy 50/50
      • Keyboard:
      • A4Tech KBS21
      • Mouse:
      • A4tech X7
      • Controller:
      • Generic XBOX Clone
      • Power Supply:
      • Corsair CX750
      • Optical Drive:
      • Asus DRW 24 B3ST
      • UPS:
      • Power Gaurd 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit. Ubuntu 14.10 x64
      • Comment:
      • Waiting on new system.
      • ISP:
      • Link3 5Mbps
    redwan hasan's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,748

    Default

    Quote Originally Posted by Vanguard View Post
    right over your mouth
    cosult an eye spacialist!
    thats ur mouth

  13. #13
    Member
    • VANGUARD's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS ROG Maximus X Hero
      • CPU:
      • Intel Core i7 8700K 5.2Ghz @Corsair H115i
      • RAM:
      • Gskill Ripjaws V 3466MHz 2x8GB
      • Hard Drive:
      • Zotac SSD 480GB Premium + Seagate Barracuda 2TB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX 1080Ti Amp! Extreme
      • Display:
      • ASUS VX24AH, 1440p
      • Sound Card:
      • ROG SupremeFX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-910/Logitech UE 200vm
      • Keyboard:
      • Corsair STRAFE-CherryRED
      • Mouse:
      • Logitech G602 @Tt Pyrrhus
      • Controller:
      • Xbox One Wireless
      • Power Supply:
      • Antec EDGE 650w
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224FB
      • USB Devices:
      • Everything
      • UPS:
      • Micro UVL-1500 Long Backup
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro x64
      • Comment:
      • The workhorse
      • ISP:
      • The Net Heads
    VANGUARD's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    10,096

    Default

    Quote Originally Posted by redwan hasan View Post
    cosult an eye spacialist!
    And you a Gynecologist.

  14. #14
    Member
    • CODhunter's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Z270 tomahok
      • CPU:
      • i7 7700k
      • RAM:
      • 16GB G-Skill RGB 3000bus
      • Hard Drive:
      • 128GB Corsiar SSD+1TB WD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 1070 FTW
      • Display:
      • Samsung 23.6' 4K
      • Mouse:
      • Razor elite
      • Power Supply:
      • Thermalteck 530 SE
      • Operating System:
      • Windows 10 (pirated)
    CODhunter's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,176

    Default

    Quote Originally Posted by redwan hasan View Post
    jaai hok, air cooling diye ambient er kom kora possible na.
    and i have also written keep an eye on the voltage. to see how much voltage changes during load,that can be a problem as well...
    voltage koto thakte hoy? for AMD

  15. #15
    Member
    • |O_O|'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61M-S2PV
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 3.3ghz
      • RAM:
      • 8gb
      • ISP:
      • Qubee
    |O_O|'s Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Sylhet
    Posts
    43

    Default

    vai shudu battery ta khulo ar lagoa it will make everything difficult config

  16. #16
    Member
    • [email protected]'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z97x-UD3H-BK
      • CPU:
      • Intel Core i5 4690k OC to 4.5Ghz
      • RAM:
      • G Skill 16 GB DDR3 2200MHz
      • Hard Drive:
      • 256GB Samsung 850 Evo SSD + 2 TB WD Black
      • Graphics Card:
      • Asus Geforce 970 4GB
      • Display:
      • Asus 21.5 inch IPS monitor
      • Speakers/HPs:
      • Audioengine A2 plus Dayton 8 inch subwoofer
      • Keyboard:
      • Logitech K120
      • Mouse:
      • Logitech G500s
      • Controller:
      • Original Microsoft Xbox One wired controller
      • Power Supply:
      • EVGA G2 750W 80 plus Gold
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
    Tom@L's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    San Francisco, USA
    Posts
    6,495

    Default

    are you sure about your CPU temperatures ? They look way lower. 35 degrees doesnt sound right for a cpu.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by CODhunter View Post
    voltage koto thakte hoy? for AMD
    Are you overclocking? I have 1.45V on my FX 8320 but I have OCed it till 4.3 Ghz. Yours maybe not same as it is not the same cpu.

  17. #17
    Member
    • VANGUARD's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS ROG Maximus X Hero
      • CPU:
      • Intel Core i7 8700K 5.2Ghz @Corsair H115i
      • RAM:
      • Gskill Ripjaws V 3466MHz 2x8GB
      • Hard Drive:
      • Zotac SSD 480GB Premium + Seagate Barracuda 2TB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX 1080Ti Amp! Extreme
      • Display:
      • ASUS VX24AH, 1440p
      • Sound Card:
      • ROG SupremeFX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-910/Logitech UE 200vm
      • Keyboard:
      • Corsair STRAFE-CherryRED
      • Mouse:
      • Logitech G602 @Tt Pyrrhus
      • Controller:
      • Xbox One Wireless
      • Power Supply:
      • Antec EDGE 650w
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224FB
      • USB Devices:
      • Everything
      • UPS:
      • Micro UVL-1500 Long Backup
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro x64
      • Comment:
      • The workhorse
      • ISP:
      • The Net Heads
    VANGUARD's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    10,096

    Default

    Quote Originally Posted by CODhunter View Post
    not usual. but it happens after somedays. and when it happens it restart several times a day. even it restart even the bois comes.
    help me. no issue with hit i guess.
    FX 6100 temp: idle min 7deg, max 35deg
    mobo- MSI p-34
    RAM: 2*2 Corsiar Vengeance
    HD 7770 temp: 32-50deg
    PSU Corsiar 450wat

    plz help me bcoz its happening today
    Must be living in Siberia!!!!

  18. #18
    Member
    • [email protected]'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z97x-UD3H-BK
      • CPU:
      • Intel Core i5 4690k OC to 4.5Ghz
      • RAM:
      • G Skill 16 GB DDR3 2200MHz
      • Hard Drive:
      • 256GB Samsung 850 Evo SSD + 2 TB WD Black
      • Graphics Card:
      • Asus Geforce 970 4GB
      • Display:
      • Asus 21.5 inch IPS monitor
      • Speakers/HPs:
      • Audioengine A2 plus Dayton 8 inch subwoofer
      • Keyboard:
      • Logitech K120
      • Mouse:
      • Logitech G500s
      • Controller:
      • Original Microsoft Xbox One wired controller
      • Power Supply:
      • EVGA G2 750W 80 plus Gold
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
    Tom@L's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    San Francisco, USA
    Posts
    6,495

    Default

    Probably incorrect reading. I think HWinfo app has issues with AMD motherboards.

  19. #19
    Member
    • Frank3nst3in's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI 760GM-P33
      • CPU:
      • AMD Athlon II X4 640
      • RAM:
      • 2x2GB [Silicon Power+Transcend] DDR3-1333 CL9
      • Hard Drive:
      • Samsung 500GB F3, WD Blue 1TB, Seagate Barracuda 1TB, Hitachi 160GB
      • Graphics Card:
      • ECS EliteGroup GTX 550Ti
      • Display:
      • ASUS VX229H 21.5
      • Sound Card:
      • Creative SB X-Fi Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic HTF600, SoundMagic E10
      • Keyboard:
      • CM Storm Devastator MS2K
      • Mouse:
      • CM Storm Devastator MB24
      • Power Supply:
      • Thermaltake LitePower500 W0316RE
      • Operating System:
      • Windows 8.1
      • ISP:
      • Banglalion
      • Download Speed:
      • 64 KBps
    Frank3nst3in's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    4,246

    Default

    Does it say hyper transport sync flood error after restarting? Is the blue screen code is BCC124? Does your PC freezes for a few seconds before restarting?


  20. #20

    Default

    AMD cpu er Tem. reading onek somoy vol dekhay, amer ager AMD cpu er tem dekhato 200 deg C

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. HELP NEEDED: Frequent restart + No display on Monitor
    By Ork7O in forum Technical Support
    Replies: 15
    Last Post: March 24th, 2012, 02:27
  2. PC restart
    By Rorschach in forum Technical Support
    Replies: 48
    Last Post: December 29th, 2011, 17:22
  3. Unexpected good game of 2009
    By Reventon in forum Gaming Topics
    Replies: 13
    Last Post: December 13th, 2009, 09:48
  4. Why does it restart plz help!!
    By SP|WeRewOLF in forum Software
    Replies: 6
    Last Post: November 12th, 2008, 21:29

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.29116 seconds with 14 queries.