User Tag List

Results 1 to 11 of 11

Thread: What is the highest resolution the PS2 can display?

  1. #1
    Member
    • Codename-Scorpion's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI 880GMS-E41 [FX]
      • CPU:
      • AMD FX 4100 3.6 GHz 12 MB Cache
      • RAM:
      • Transcend 4GB*2 = 8GB GB DDR3 1333 MHz
      • Hard Drive:
      • 1 TB HITACHI SATA(7200) RPM
      • Graphics Card:
      • MSI Radeon R9 270X 2GB DDR5
      • Display:
      • Samsung SyncMaster SA300 22" LED 1920*1080
      • Sound Card:
      • Steelseries SIBERIA Gaming Sound Card
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 with Remote + a4tech HS-28
      • Keyboard:
      • Razer Lycosa Mirror Special Ed Backlit Gaming KB
      • Mouse:
      • ROCCAT KOVA+ Steelseries QcK Mass
      • Controller:
      • Playstation 2 controller 4 PS-2 Only !
      • Power Supply:
      • Thermaltake Power Supply-TR2 RX 450 W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD-RW 22X
      • USB Devices:
      • Kworld external TV Card SA 233 + Transcend External HDD Enclosure+Bluetooth USB Dongle
      • UPS:
      • Power PAC 650VA + IDEAL 800 VA
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 Ultimate Ed. 64 -bit
      • Benchmark Scores:
      • WTF is That !
      • Comment:
      • It's not awesome but classic Gaming PC !
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • Random
      • Console:
      • 8
    Codename-Scorpion's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Prison of Dead Souls
    Posts
    534

    Default What is the highest resolution the PS2 can display?

    What is the highest resolution the PS2 can display.............on LCD MONITOR HAVING higest resolution 1360*768

  2. #2
    Member
    • Codename-Scorpion's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI 880GMS-E41 [FX]
      • CPU:
      • AMD FX 4100 3.6 GHz 12 MB Cache
      • RAM:
      • Transcend 4GB*2 = 8GB GB DDR3 1333 MHz
      • Hard Drive:
      • 1 TB HITACHI SATA(7200) RPM
      • Graphics Card:
      • MSI Radeon R9 270X 2GB DDR5
      • Display:
      • Samsung SyncMaster SA300 22" LED 1920*1080
      • Sound Card:
      • Steelseries SIBERIA Gaming Sound Card
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 with Remote + a4tech HS-28
      • Keyboard:
      • Razer Lycosa Mirror Special Ed Backlit Gaming KB
      • Mouse:
      • ROCCAT KOVA+ Steelseries QcK Mass
      • Controller:
      • Playstation 2 controller 4 PS-2 Only !
      • Power Supply:
      • Thermaltake Power Supply-TR2 RX 450 W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD-RW 22X
      • USB Devices:
      • Kworld external TV Card SA 233 + Transcend External HDD Enclosure+Bluetooth USB Dongle
      • UPS:
      • Power PAC 650VA + IDEAL 800 VA
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 Ultimate Ed. 64 -bit
      • Benchmark Scores:
      • WTF is That !
      • Comment:
      • It's not awesome but classic Gaming PC !
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • Random
      • Console:
      • 8
    Codename-Scorpion's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Prison of Dead Souls
    Posts
    534

    Default Re: What is the highest resolution the PS2 can display?

    I..bought Samsung SyncMaster 943........18.5...yesterday...and recently planning to bought a TV Card 4 playing PS-2 on that....

  3. #3
    Forum Staff
    • aayman's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI X370 Gaming Pro
      • CPU:
      • Ryzen 1700 @3.7GHz (H100i v2)
      • RAM:
      • 2x8GB Trident Z 3600Mhz
      • Hard Drive:
      • 960 EVO 250GB + SanDisk SSDX 960GB + 1TB WD Black
      • Graphics Card:
      • EVGA 1070 FTW
      • Display:
      • ASUS PG279Q + Dell U2312HM
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster Zx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser PC350SE + Phillips SPH9500
      • Keyboard:
      • CM QuickFire Stealth
      • Mouse:
      • FinalMouse Scream One | Logitech G403
      • Controller:
      • Steam Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX850
      • Operating System:
      • Windows 10 1703
      • ISP:
      • AmberIT
    aayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    13,792

    Default Re: What is the highest resolution the PS2 can display?

    Highest resolution is 1080i. Yes, thats right, on 10 year old hardware. But only 1 game can do that, and thats GT4. All other games should be 480P. Thats I think 640X480.

  4. #4
    Member
    • cRush's Gadgets
      • Motherboard:
      • Abit IP35P
      • CPU:
      • Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz (Oc @ 3.11Ghz ) 2*4MB Cache
      • RAM:
      • 2*2GB Transcend DDR2 Ram @800Mhz (Oc @840 Mhz)
      • Hard Drive:
      • 320GB Hitachi HDD + 500 GB Samsung F3 HDD
      • Graphics Card:
      • Palit GTX560 Ti Sonic 1GB
      • Display:
      • Samsung SyncMaster932B 19" LCD Monitor
      • Sound Card:
      • RealTek HD 7.1 Soundcard
      • Speakers/HPs:
      • A4Tech Headphones+ Creative 5:1 Surround Sound
      • Keyboard:
      • A4Tech Anti-RSI Keyboard
      • Mouse:
      • Genius G500 Laser 2500dpi
      • Controller:
      • Sony Sixaxis
      • Power Supply:
      • ThermalTek 420W
      • Optical Drive:
      • Asus SATA DVDRW drive + Asus IDE DVD-combo Drive
      • Operating System:
      • Windows 7 RTM 64Bit
      • Comment:
      • IT RAWKS :D
      • ISP:
      • Local (STAR ISP)
      • Download Speed:
      • 32 - 40
      • Upload Speed:
      • 40 - 60
      • Console:
      • 144
    cRush's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Dhaka, Bangladesh
    Posts
    3,618

    Default Re: What is the highest resolution the PS2 can display?

    some games support 720p too.

    gt4 is full of win

  5. #5
    Member
    • Codename-Scorpion's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI 880GMS-E41 [FX]
      • CPU:
      • AMD FX 4100 3.6 GHz 12 MB Cache
      • RAM:
      • Transcend 4GB*2 = 8GB GB DDR3 1333 MHz
      • Hard Drive:
      • 1 TB HITACHI SATA(7200) RPM
      • Graphics Card:
      • MSI Radeon R9 270X 2GB DDR5
      • Display:
      • Samsung SyncMaster SA300 22" LED 1920*1080
      • Sound Card:
      • Steelseries SIBERIA Gaming Sound Card
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 with Remote + a4tech HS-28
      • Keyboard:
      • Razer Lycosa Mirror Special Ed Backlit Gaming KB
      • Mouse:
      • ROCCAT KOVA+ Steelseries QcK Mass
      • Controller:
      • Playstation 2 controller 4 PS-2 Only !
      • Power Supply:
      • Thermaltake Power Supply-TR2 RX 450 W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD-RW 22X
      • USB Devices:
      • Kworld external TV Card SA 233 + Transcend External HDD Enclosure+Bluetooth USB Dongle
      • UPS:
      • Power PAC 650VA + IDEAL 800 VA
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 Ultimate Ed. 64 -bit
      • Benchmark Scores:
      • WTF is That !
      • Comment:
      • It's not awesome but classic Gaming PC !
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • Random
      • Console:
      • 8
    Codename-Scorpion's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Prison of Dead Souls
    Posts
    534

    Default Re: What is the highest resolution the PS2 can display?

    If i use a tv card...........how much resolution it will display..............My monitor displays max 1360*768...(Samsung LCD 943,Dynamic Contrast 50000:1)....??





  6. #6
    Member
    • Manzoor's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel PM45
      • CPU:
      • Core 2 Duo [email protected]
      • RAM:
      • 2GB DDR3
      • Hard Drive:
      • Toshiba 320GB
      • Graphics Card:
      • ATI Radeon HD4570
      • Display:
      • 14" LCD @ 1366*768
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio
      • Speakers/HPs:
      • Built In
      • Keyboard:
      • Generic
      • Mouse:
      • Synaptics Multitouch Pad / A4 Tech XL-747H
      • Controller:
      • A cheapo Chinese one
      • USB Devices:
      • Transcend StoreJet 80GB
      • UPS:
      • RahimAfrooz 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 7 x64 / Ubuntu 10.04
      • Benchmark Scores:
      • Windows Experiance Index - 5.0 (Windows7)
      • Comment:
      • Toshiba L510-S4314
      • ISP:
      • Smile Silver
      • Download Speed:
      • 20~25Kbps
      • Upload Speed:
      • 10~15Kbps
      • Console:
      • 8
    Manzoor's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dhaka
    Posts
    402

    Default Re: What is the highest resolution the PS2 can display?

    To play your PS2 on your monitor with best possible picture quality buy a KWorld TV tuner (that comes with a component input) and a PS2/PS3 component cable.
    You never fail until you give up...

  7. #7
    Member
    • Codename-Scorpion's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI 880GMS-E41 [FX]
      • CPU:
      • AMD FX 4100 3.6 GHz 12 MB Cache
      • RAM:
      • Transcend 4GB*2 = 8GB GB DDR3 1333 MHz
      • Hard Drive:
      • 1 TB HITACHI SATA(7200) RPM
      • Graphics Card:
      • MSI Radeon R9 270X 2GB DDR5
      • Display:
      • Samsung SyncMaster SA300 22" LED 1920*1080
      • Sound Card:
      • Steelseries SIBERIA Gaming Sound Card
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 with Remote + a4tech HS-28
      • Keyboard:
      • Razer Lycosa Mirror Special Ed Backlit Gaming KB
      • Mouse:
      • ROCCAT KOVA+ Steelseries QcK Mass
      • Controller:
      • Playstation 2 controller 4 PS-2 Only !
      • Power Supply:
      • Thermaltake Power Supply-TR2 RX 450 W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD-RW 22X
      • USB Devices:
      • Kworld external TV Card SA 233 + Transcend External HDD Enclosure+Bluetooth USB Dongle
      • UPS:
      • Power PAC 650VA + IDEAL 800 VA
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 Ultimate Ed. 64 -bit
      • Benchmark Scores:
      • WTF is That !
      • Comment:
      • It's not awesome but classic Gaming PC !
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • Random
      • Console:
      • 8
    Codename-Scorpion's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Prison of Dead Souls
    Posts
    534

    Default Re: What is the highest resolution the PS2 can display?

    Thanx a lot Manzoor....can u tell me which model....??

  8. #8
    Moderator
    • Red Devil's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z68X-UD5-B3
      • CPU:
      • Intel Core i5-2500K Sandy Bridge @4.00 GHz with Corsair H75 LC
      • RAM:
      • AVEXIR - Core Series 8GB(4GBX2) 1600MHz @9-9-9-24
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 Evo 250GB SSD + Seagate Barracuda (4TB+3TB) HDD
      • Graphics Card:
      • MSI GTX 960 2GB
      • Display:
      • ASUS VX229H IPS Panel Monitor
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster X-FI Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Altec Lansing expressionist ultra MX6021
      • Keyboard:
      • Corsair Vengeance K70 Mechanical Keyboard
      • Mouse:
      • A4tech Bloody V9C/Razer Goliathus Fragged Control Edition
      • Controller:
      • XBOX One Wireless Controller
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart SE 630M || Cooler Master HAF 912 Advance Mid Tower Case
      • Optical Drive:
      • Pioneer DVD RW
      • USB Devices:
      • Transcend V60 8GB, Apacer 2GB pen drive
      • UPS:
      • RahimAfroz 800VA
      • Operating System:
      • Windows 10™ Pro 64 Bit
      • Comment:
      • My PC is my life......
      • ISP:
      • ICC
      • Download Speed:
      • 8mbps
      • Upload Speed:
      • 4mbps
    Red Devil's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dhaka, Bangladesh
    Posts
    1,984

    Default Re: What is the highest resolution the PS2 can display?

    Quote Originally Posted by aayman_farzand View Post
    Highest resolution is 1080i. Yes, thats right, on 10 year old hardware. But only 1 game can do that, and thats GT4. All other games should be 480P. Thats I think 640X480.
    Quote Originally Posted by [TH7][cRu$h] View Post
    some games support 720p too.

    gt4 is full of win
    y u guyz talking abt PS2. & GTA4 is not a PS2 game. correct me if i am wrong.

  9. #9
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default Re: What is the highest resolution the PS2 can display?

    Where did you see the 'A'?
    They clearly stated GT4.
    Learn to read.

  10. #10

    Default Re: What is the highest resolution the PS2 can display?

    Quote Originally Posted by Wintereise View Post
    Where did you see the 'A'?
    They clearly stated GT4.
    Learn to read.
    haha LMAO...GT'A' 4....lewl

  11. #11

    Default Re: What is the highest resolution the PS2 can display?

    The PS2 can produse a Out put of 1080i, but you will need Composite cables for your ps2, and I heard two games support it, Gran Turismo 4, and some other game made by sony.
    You cant get 1080i using the regular RCA cables, even if you use a Upconvertor.
    The ps2 is an amazing piece of technology.

Similar Threads

  1. Measuring resolution!
    By xeon in forum Others PC Hardware
    Replies: 44
    Last Post: January 12th, 2010, 23:48
  2. FIFA 09 Media resolution change
    By AurorA in forum Older FIFA Games
    Replies: 2
    Last Post: May 6th, 2009, 01:42
  3. Replies: 32
    Last Post: March 16th, 2009, 02:15
  4. How Does Resolution affects?
    By Mad Monk in forum Warcraft III
    Replies: 17
    Last Post: December 9th, 2008, 00:22
  5. My N 95 Display Gone Down
    By Speed in forum Miscellaneous Topics
    Replies: 2
    Last Post: October 8th, 2008, 17:18

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.22139 seconds with 14 queries.