User Tag List

Results 1 to 10 of 10

Thread: Can't figure out the problem...Please help :(

  1. #1
    Member Valkyrie™'s Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,130

    Default Can't figure out the problem...Please help :(

    Hello everyone, my pc is giving me a lot's of trouble lately. I bought it 1 years ago, the configurations are not good but it is ok for me.

    Intel Core2Duo 2.13 GHz
    nVIDIA 8500 GT
    1 GB DDR2
    Samsung 732NW
    400W Smart PSU (Default with Casing)

    After a night work, i put the pc in hibernate mode and slept. Next morning I went up and turned it on. I saw there was no display and the monitor was blinking. It was no ordinary blink. The light was on for 2 seconds, and off for 0.5 second.

    I opened the casing and reinstalled AGP and RAM. It worked allright. Next time I turned it off and turned on it was giving me the same problem. Yesterday it was ok if i reinserted the AGP.

    But today it is not working at all. It is giving that weird blink and I tried everything I could. If I hit the power button the computer gets turned off normally but the display is showing nothing. 1 or 2 times the monitor displayed after being kept on for 10-12 minutes but not all the time that happened. Added to that is the electricity problem so if I somehow manage to turn it on electricity goes and I am blank once again.

    Please give me some solution to the problem.
    Bleh.

  2. #2
    Member
    • AmareX's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA P35 DS3L All Solod Capasitor OCMaster
      • CPU:
      • Intel E5200 OCed 4 GHz + ASUS Silent square Cooler
      • RAM:
      • Apogee 4 GB DDR2 1066 bus at dual channel
      • Hard Drive:
      • 1000 GB Samsung
      • Graphics Card:
      • Built in
      • Display:
      • LG Flatron W1942S 19" wide 16:10 LCD
      • Sound Card:
      • Realtec 8 channel digital
      • Speakers/HPs:
      • Altec Lansing 2:1 + Razer Barracuda 5:1 Headphone
      • Keyboard:
      • A4tech GameMaster
      • Mouse:
      • Verbatim Rapier V2 3200 DPI Laser
      • Controller:
      • XFX XGear
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVDRW + Samsung DVDROM
      • USB Devices:
      • Transcend 4 GB Pendrive
      • UPS:
      • Sendon Extreme 1000 VA
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate x64
      • Comment:
      • I am satisfied :)
      • ISP:
      • GP
      • Download Speed:
      • 30
      • Upload Speed:
      • 30
    AmareX's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Between α and Ω.
    Posts
    3,034

    Default Re: Can't figure out the problem...Please help :(

    mone hosse RAM/GFX slot er somossa.
    01. RAM r GFX slot e ekta patla minus screw driver dhukay halka kore top to bottom move korte paren tahole slot er pin gular oxide remove hoye jabe.
    02. RAM and GFX er pin gula rubber eraser diye valo kore rub korun...
    Then try again putting them on slot with added pressure.
    * বাংলাগেমার IRC Chat ব্যাবহার করুন, IRC খুব সামান্য ব্যান্ডউইথ ব্যাবহার করে।
    * কোন পোষ্ট ভাল লাগলে Rep+ দিয়ে পোষ্টারকে উৎসাহিত করুন।


  3. #3
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P5KPL-AM
      • CPU:
      • Dual Core E5400
      • RAM:
      • Transcend + Kingston = 4 GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 250 GB Hitachi Deskstar T7K250 + Samsung F3 500 GB
      • Graphics Card:
      • Built-In
      • Display:
      • AOC F22 22"
      • Sound Card:
      • Realtek
      • Speakers/HPs:
      • Creative Live 4.1/Logitech G35
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Delux
      • Power Supply:
      • Thermaltake Lite Power 400 Watts
      • Optical Drive:
      • BUSTED !
      • USB Devices:
      • Transcend 16GB
      • UPS:
      • DigitalX 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Pro x64
      • Comment:
      • Gave up on PC......at least for now
      • ISP:
      • IS PROS
      • Download Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Upload Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Console:
      • 16
    йЦммєя³¹'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    +23° 45' 10.07", +90° 23' 5.39"
    Posts
    1,932

    Default Re: Can't figure out the problem...Please help :(

    try cleaning the slots and the connectors of the gfx and the mobo
    sometimes the dirt gathered there can hamper the electricity flow
    had some what similar problem with my old p4 pc
    01000010011000010111101001101001011011100110011101100001001000010010000100100001 001000000011101001010000

  4. #4
    Member Valkyrie™'s Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,130

    Default Re: Can't figure out the problem...Please help :(

    Thanks I will try that. Any other ideas? If that thing doesn't work?
    Bleh.

  5. #5
    Member Valkyrie™'s Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,130

    Default Re: Can't figure out the problem...Please help :(

    Ok, I tried what you all said but it didn't work. I found out that the pc is working fine, if I put it in hibernate mode (start button -> up -> enter) and then turned on again, the display appears after 2-3 minutes. Can someone tell me what problem is this :S?
    Last edited by Valkyrie™; March 7th, 2010 at 21:39.
    Bleh.

  6. #6
    Member
    • AmareX's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA P35 DS3L All Solod Capasitor OCMaster
      • CPU:
      • Intel E5200 OCed 4 GHz + ASUS Silent square Cooler
      • RAM:
      • Apogee 4 GB DDR2 1066 bus at dual channel
      • Hard Drive:
      • 1000 GB Samsung
      • Graphics Card:
      • Built in
      • Display:
      • LG Flatron W1942S 19" wide 16:10 LCD
      • Sound Card:
      • Realtec 8 channel digital
      • Speakers/HPs:
      • Altec Lansing 2:1 + Razer Barracuda 5:1 Headphone
      • Keyboard:
      • A4tech GameMaster
      • Mouse:
      • Verbatim Rapier V2 3200 DPI Laser
      • Controller:
      • XFX XGear
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVDRW + Samsung DVDROM
      • USB Devices:
      • Transcend 4 GB Pendrive
      • UPS:
      • Sendon Extreme 1000 VA
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate x64
      • Comment:
      • I am satisfied :)
      • ISP:
      • GP
      • Download Speed:
      • 30
      • Upload Speed:
      • 30
    AmareX's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Between α and Ω.
    Posts
    3,034

    Default Re: Can't figure out the problem...Please help :(

    I guess its time to check your PC with another GFX card!!
    Just try it.
    * বাংলাগেমার IRC Chat ব্যাবহার করুন, IRC খুব সামান্য ব্যান্ডউইথ ব্যাবহার করে।
    * কোন পোষ্ট ভাল লাগলে Rep+ দিয়ে পোষ্টারকে উৎসাহিত করুন।


  7. #7
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default Re: Can't figure out the problem...Please help :(

    Try switching it on with the built in GPU?
    If so, you know your GPU went poof :<

  8. #8
    Member Valkyrie™'s Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,130

    Default Re: Can't figure out the problem...Please help :(

    Built in gpu doesn't work either...though I am not sure if its ok, it never worked...i was served with a crap pc
    Bleh.

  9. #9
    Member
    • AmareX's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA P35 DS3L All Solod Capasitor OCMaster
      • CPU:
      • Intel E5200 OCed 4 GHz + ASUS Silent square Cooler
      • RAM:
      • Apogee 4 GB DDR2 1066 bus at dual channel
      • Hard Drive:
      • 1000 GB Samsung
      • Graphics Card:
      • Built in
      • Display:
      • LG Flatron W1942S 19&quot; wide 16:10 LCD
      • Sound Card:
      • Realtec 8 channel digital
      • Speakers/HPs:
      • Altec Lansing 2:1 + Razer Barracuda 5:1 Headphone
      • Keyboard:
      • A4tech GameMaster
      • Mouse:
      • Verbatim Rapier V2 3200 DPI Laser
      • Controller:
      • XFX XGear
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVDRW + Samsung DVDROM
      • USB Devices:
      • Transcend 4 GB Pendrive
      • UPS:
      • Sendon Extreme 1000 VA
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate x64
      • Comment:
      • I am satisfied :)
      • ISP:
      • GP
      • Download Speed:
      • 30
      • Upload Speed:
      • 30
    AmareX's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Between α and Ω.
    Posts
    3,034

    Default Re: Can't figure out the problem...Please help :(

    R u sure that your built in GFX isnt turned off from bios? If not, reset the BIOS and try built in again.
    Besides that, try another GFX card to be sure.
    * বাংলাগেমার IRC Chat ব্যাবহার করুন, IRC খুব সামান্য ব্যান্ডউইথ ব্যাবহার করে।
    * কোন পোষ্ট ভাল লাগলে Rep+ দিয়ে পোষ্টারকে উৎসাহিত করুন।


  10. #10
    Member
    • Flame's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI 880GMA-E35
      • CPU:
      • AMD Phenom II X6 1090T @ 3.2Ghz
      • RAM:
      • 2x4GB Transcend DDR3 1333MHz
      • Hard Drive:
      • 2TB Hitachi 7200RPM
      • Graphics Card:
      • XFX AMD HD6850 1GB
      • Display:
      • LG Flatron W1953T 18.5&quot;
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio
      • Speakers/HPs:
      • Creative | A4Tech
      • Keyboard:
      • Genius KB 101
      • Mouse:
      • Genius X Scroll
      • Controller:
      • Genius Maxfire
      • Power Supply:
      • Tt TR2 500W
      • Optical Drive:
      • ASUS DVD-RW
      • USB Devices:
      • ADATA 320GB External HDD
      • UPS:
      • Prolink somethingsomething
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate (64-bit)
      • Benchmark Scores:
      • 5.9 | 7.7 (without HDD)
      • Comment:
      • BEST! :D
      • ISP:
      • Spark
      • Download Speed:
      • 45
      • Upload Speed:
      • 35
    Flame's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    1,457

    Default Re: Can't figure out the problem...Please help :(

    Something like this happened to me once. My monitor would start to 'turn on' but would immediately go off and repeat the process. Monitor'er display ar light schit-schit korto. But CPU would act normal. Turned out my monitor was broken.
    Last edited by Flame; March 9th, 2010 at 16:49.



Similar Threads

  1. HDD Problem ...
    By saadbillah in forum Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: March 17th, 2010, 00:40
  2. HDD problem
    By theprince in forum Technical Support
    Replies: 26
    Last Post: September 30th, 2009, 19:08
  3. PSU Problem
    By saadbillah in forum Technical Support
    Replies: 3
    Last Post: May 13th, 2009, 03:57
  4. Got Problem
    By s.a_rocky in forum Older NFS Games
    Replies: 17
    Last Post: January 29th, 2009, 11:20
  5. dl problem in RS
    By saadbillah in forum Software
    Replies: 1
    Last Post: September 4th, 2008, 11:27

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.22235 seconds with 14 queries.