User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Thread: Why cant we measure distances using Google Earth for plances in BD?

  1. #1
    Member
    • HolySlayer's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M UltraDurable 2
      • CPU:
      • Core 2 Quad Q6600 @ 3.0 GHz
      • RAM:
      • 5GB DDR2 (Transcend 2GB+Apacer 2GB+Elixir 1GB)
      • Hard Drive:
      • 320GB + 40GB SATA Samsung + 10GB
      • Graphics Card:
      • NVIDIA GEFORCE 660Ti ASUS DirectCUII 2GB
      • Sound Card:
      • Builtin High Definition Audio with SPDIF Output
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 5.1
      • Keyboard:
      • Kono Naam Nai
      • Mouse:
      • Almost kono naam nai
      • Controller:
      • Xbox360,CreativeCOBRA2
      • Power Supply:
      • Thermaltake LightPower Key 3
      • Optical Drive:
      • ASUS 52x CD-ROM Drive (Baki shob noshto)
      • UPS:
      • Apollo 800 VA
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate x64
      • Benchmark Scores:
      • Windows Score 5.9
      • Comment:
      • oh.. yeah!!
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 60
      • Upload Speed:
      • 160
    HolySlayer's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dacca
    Posts
    1,741

    Default Why cant we measure distances using Google Earth for plances in BD?

    Bangladesh e google earth use kore distance measure kora jay? Cause Dhaka er shob major road Google Earth e show kore. But duita location er majhkhaner distance, or shortest distance ber kora jay na as far as i know... byre eita possible. any ideas why?


    check, Google earth 5 Portable http://cid-1727485a368b493f.skydrive...20Portable.exe

  2. #2
    Member
    • WoH[AMON]~Lord SMS's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte EP45DSELR
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • RAM:
      • 2 GB Transcend DDR 2 800 (for the time being)
      • Hard Drive:
      • Samsung 500 GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 4870 1 GB
      • Display:
      • 17" CRT Samsung
      • Controller:
      • XBOX 360 Controller for Windows, PS2 controller with adapter
      • Power Supply:
      • Thermaltake ToughPower 600 W
      • Comment:
      • Good Enough for DotA and FIFA
      • ISP:
      • Bracnet
      • Console:
      • 8
    WoH[AMON]~Lord SMS's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Buet, Dhaka, Bangladesh
    Posts
    1,535

    Default Re: Why cant we measure distances using Google Earth for plances in BD?

    bd te possible na akhono. karon eitar jonno algorithm implement kora lage. bd er jonno google eita akhono dae nai.

    but samnei ei facility asbe. google na. onno ekta company. they has the richest map of BD. r keo jodi mapserver, kaa map,or arcgis nia kaj kore thako taileo possible nije kora.

    google map api diao kora jabe i guess.

    ---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

    duita distance er majhe distance jodi dorkar hoe amake bolle ami code die dibo. long lat dia distance ber kora jae.

    P.S. javascript a valo function ase ei kaj korar
    Some qoutes that have helped me passing the 'moments' of my life:

    1. Accept your limitations, then go beyond them.
    2. Dont think old man. Sail on this course and take it when it comes
    3. I am who i am, not what i am.
    4. Life is too short to be pissed of all the time.
    5. Theists and atheists think alike while they face the real BAD of life
    6. You can never really know a man unless you walk in his shoes.
    7. Forgive thee, who bring upon hatred on you.

  3. #3
    Moderator
    • abir's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte G41M-ES2L | Intel 965 HP
      • CPU:
      • Intel Pentium Dual Core E5400 2.7GHz 800MSB| Intel T5670 Core 2 Duo 1.8GHz 800MHz FSB
      • RAM:
      • (2+2) 4GB DDR II (800MHz) | 1GB RAM
      • Hard Drive:
      • 320 GB SATA Samsung | 160GB SATA
      • Graphics Card:
      • Sapphire Radeon 4770 512MB | Intel GMA X3100
      • Display:
      • DELL Inspiron 18.5" LCD |14.1" TFT LCD
      • Sound Card:
      • Realtek Builtin Audio
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 2.1
      • Keyboard:
      • Genius Slimstar 355 Gaming Keyboard | A4Tech Anti RSI (USB PS2)
      • Mouse:
      • A4tech 7K Office (USB)| HP
      • Power Supply:
      • Deluxe DLP 388A 450W
      • Optical Drive:
      • ASUS 16X DVD Drive & Liteon DVDW| Asus DVD RAMRW LightScribe
      • USB Devices:
      • 4GB Apacer Pendrive
      • UPS:
      • OVO 650VA
      • Operating System:
      • Windows 7 x64 | Windows XP SP2 & Ubuntu 9.04
      • ISP:
      • Smile Internet (Bronze)
    abir's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Azimpur
    Posts
    7,915

    Default Re: Why cant we measure distances using Google Earth for plances in BD?

    Quote Originally Posted by WoH[AMON]~Lord SMS View Post
    google map api diao kora jabe i guess.
    ---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:59 ----------
    duita distance er majhe distance jodi dorkar hoe amake bolle ami code die dibo. long lat dia distance ber kora jae.
    lang lot die korle straight linear distance ber kora jabe.
    google map api use korleo same.

    "Game after game after game, I realized what is most important of my life - FOOTBALL.."
    I bleed red, Man Utd 4ever..
    ---------------------
    অনেক দূরের একলা পথে, ক্লান্ত আমি ফিরি তোমার কাছে, মুখোশ খুলে বসে রই জানলার ধারে..

  4. #4
    Member
    • HolySlayer's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M UltraDurable 2
      • CPU:
      • Core 2 Quad Q6600 @ 3.0 GHz
      • RAM:
      • 5GB DDR2 (Transcend 2GB+Apacer 2GB+Elixir 1GB)
      • Hard Drive:
      • 320GB + 40GB SATA Samsung + 10GB
      • Graphics Card:
      • NVIDIA GEFORCE 660Ti ASUS DirectCUII 2GB
      • Sound Card:
      • Builtin High Definition Audio with SPDIF Output
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 5.1
      • Keyboard:
      • Kono Naam Nai
      • Mouse:
      • Almost kono naam nai
      • Controller:
      • Xbox360,CreativeCOBRA2
      • Power Supply:
      • Thermaltake LightPower Key 3
      • Optical Drive:
      • ASUS 52x CD-ROM Drive (Baki shob noshto)
      • UPS:
      • Apollo 800 VA
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate x64
      • Benchmark Scores:
      • Windows Score 5.9
      • Comment:
      • oh.. yeah!!
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 60
      • Upload Speed:
      • 160
    HolySlayer's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dacca
    Posts
    1,741

    Default Re: Why cant we measure distances using Google Earth for plances in BD?

    Quote Originally Posted by WoH[AMON]~Lord SMS View Post
    bd te possible na akhono. karon eitar jonno algorithm implement kora lage. bd er jonno google eita akhono dae nai.

    but samnei ei facility asbe. google na. onno ekta company. they has the richest map of BD. r keo jodi mapserver, kaa map,or arcgis nia kaj kore thako taileo possible nije kora.

    google map api diao kora jabe i guess.

    ---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

    duita distance er majhe distance jodi dorkar hoe amake bolle ami code die dibo. long lat dia distance ber kora jae.

    P.S. javascript a valo function ase ei kaj korar
    well sounds like good news. shob rasta coded kora gele, duita location er shortest distance hoyto ber korao jabe. thing is, ei software gula te ami distance ber kore ki kothao save kore rakhte parbo for future use?

    karon google er existing software ta'te ruler tool use kore ekta theke arekata location er distance ber kora jay. but oi route ta save kora jay na. thats the problem.

    well jodi onno keu kore tahole do they have(or will have) an application like google earth? cause few months aage we were trying out a stand-alone GPS device with a laptop using Google Earth. Because google earth has real time gps tracking option, which makes it more usable.

    Quote Originally Posted by abir View Post
    lang lot die korle straight linear distance ber kora jabe.
    google map api use korleo same.

    well oito ruler tool diye i guess google earth e distance ber kora jay... like my home is around 15KM away from NSU Bashundhara campus. but no way to save the route for future use.

  5. #5
    Member
    • WoH[AMON]~Lord SMS's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte EP45DSELR
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • RAM:
      • 2 GB Transcend DDR 2 800 (for the time being)
      • Hard Drive:
      • Samsung 500 GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 4870 1 GB
      • Display:
      • 17" CRT Samsung
      • Controller:
      • XBOX 360 Controller for Windows, PS2 controller with adapter
      • Power Supply:
      • Thermaltake ToughPower 600 W
      • Comment:
      • Good Enough for DotA and FIFA
      • ISP:
      • Bracnet
      • Console:
      • 8
    WoH[AMON]~Lord SMS's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Buet, Dhaka, Bangladesh
    Posts
    1,535

    Default Re: Why cant we measure distances using Google Earth for plances in BD?

    ok. visit www.finder-lbs.com

    ami eikhane kaj kori. amra GIS nia kaj kori. amader nijeder map ase bd er, jeita each day updated hocche. akhono simply vehicle tracking provide kori amra. but inside words, amra navigation er kaj kortesi. samne boro kichu ekta aste pare.

    save korar way ase. javascript or google map ai use kore database maintain korte hobe. javascript a web app o kora jabe.

    ---------- Post added at 09:58 ---------- Previous post was at 09:54 ----------

    laptop er sathe use er jonno standalone gps device lagle amake bolte paro. ami banae dibo. tumi just equipment diba amake. equipment er nam o ami dite pari. cost almost kichui na.
    Some qoutes that have helped me passing the 'moments' of my life:

    1. Accept your limitations, then go beyond them.
    2. Dont think old man. Sail on this course and take it when it comes
    3. I am who i am, not what i am.
    4. Life is too short to be pissed of all the time.
    5. Theists and atheists think alike while they face the real BAD of life
    6. You can never really know a man unless you walk in his shoes.
    7. Forgive thee, who bring upon hatred on you.

  6. #6
    Member
    • HolySlayer's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M UltraDurable 2
      • CPU:
      • Core 2 Quad Q6600 @ 3.0 GHz
      • RAM:
      • 5GB DDR2 (Transcend 2GB+Apacer 2GB+Elixir 1GB)
      • Hard Drive:
      • 320GB + 40GB SATA Samsung + 10GB
      • Graphics Card:
      • NVIDIA GEFORCE 660Ti ASUS DirectCUII 2GB
      • Sound Card:
      • Builtin High Definition Audio with SPDIF Output
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 5.1
      • Keyboard:
      • Kono Naam Nai
      • Mouse:
      • Almost kono naam nai
      • Controller:
      • Xbox360,CreativeCOBRA2
      • Power Supply:
      • Thermaltake LightPower Key 3
      • Optical Drive:
      • ASUS 52x CD-ROM Drive (Baki shob noshto)
      • UPS:
      • Apollo 800 VA
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate x64
      • Benchmark Scores:
      • Windows Score 5.9
      • Comment:
      • oh.. yeah!!
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 60
      • Upload Speed:
      • 160
    HolySlayer's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dacca
    Posts
    1,741

    Default Re: Why cant we measure distances using Google Earth for plances in BD?

    Quote Originally Posted by WoH[AMON]~Lord SMS View Post
    ok. visit www.finder-lbs.com

    ami eikhane kaj kori. amra GIS nia kaj kori. amader nijeder map ase bd er, jeita each day updated hocche. akhono simply vehicle tracking provide kori amra. but inside words, amra navigation er kaj kortesi. samne boro kichu ekta aste pare.

    save korar way ase. javascript or google map ai use kore database maintain korte hobe. javascript a web app o kora jabe.

    ---------- Post added at 09:58 ---------- Previous post was at 09:54 ----------

    laptop er sathe use er jonno standalone gps device lagle amake bolte paro. ami banae dibo. tumi just equipment diba amake. equipment er nam o ami dite pari. cost almost kichui na.

    Bhai ami iktu confounded hoia gelam... you can MAKE a GPS device? can u give an estimate how much it wud cost? Could you also use it with a phone?

    I saw the site u provided... do u have like any sort of standalone app for viewing the map?

    Looks like an interesting place u work in I had no idea BD te ei service keu dey...

  7. #7
    Member
    • WoH[AMON]~Lord SMS's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte EP45DSELR
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • RAM:
      • 2 GB Transcend DDR 2 800 (for the time being)
      • Hard Drive:
      • Samsung 500 GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 4870 1 GB
      • Display:
      • 17" CRT Samsung
      • Controller:
      • XBOX 360 Controller for Windows, PS2 controller with adapter
      • Power Supply:
      • Thermaltake ToughPower 600 W
      • Comment:
      • Good Enough for DotA and FIFA
      • ISP:
      • Bracnet
      • Console:
      • 8
    WoH[AMON]~Lord SMS's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Buet, Dhaka, Bangladesh
    Posts
    1,535

    Default Re: Why cant we measure distances using Google Earth for plances in BD?

    check your PM bro.
    Some qoutes that have helped me passing the 'moments' of my life:

    1. Accept your limitations, then go beyond them.
    2. Dont think old man. Sail on this course and take it when it comes
    3. I am who i am, not what i am.
    4. Life is too short to be pissed of all the time.
    5. Theists and atheists think alike while they face the real BAD of life
    6. You can never really know a man unless you walk in his shoes.
    7. Forgive thee, who bring upon hatred on you.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: September 17th, 2008, 06:13
  2. Battle For Middle Earth
    By darkcrunk in forum Strategy
    Replies: 5
    Last Post: July 17th, 2008, 15:53
  3. Google ads
    By Z in forum Feedback
    Replies: 16
    Last Post: May 13th, 2008, 18:15
  4. Dark Light.... From Dark Earth
    By dark_light in forum Member Central
    Replies: 10
    Last Post: March 2nd, 2008, 03:34

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.67435 seconds with 14 queries.