User Tag List

Results 1 to 9 of 9

Thread: help needed to update bios

  1. #1
    Member
    • virus_bd's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B150M Mortar
      • CPU:
      • core i5 6400 2.70 GHZ
      • RAM:
      • 8.00 GB Dual Team
      • Hard Drive:
      • 1 TB Western Digital Green
      • Graphics Card:
      • sapphire R9 260X OC (2 GB)
      • Display:
      • 19" Asus vw198T LCD
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Speakers/HPs:
      • 2:1 Creative cambridge
      • Keyboard:
      • A4 Tech
      • Mouse:
      • A4 Tech
      • Power Supply:
      • Fortrex 600w
      • Operating System:
      • Windiws 7 64 bit
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 50 KB
      • Upload Speed:
      • 40 KB
    virus_bd's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dhaka
    Posts
    630

    Default help needed to update bios

    hi

    my mobo is gigabyte GA-965-GM-S2 . i want to update da bios. i ve downloaded the new updated bios. now i want to install tht


    can anybody help me to do tht??????

  2. #2
    Member
    • shaikh_imtiaj's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P6X58D-E| Gigabyte G31-ES2C
      • CPU:
      • Core i7 930 @ 3.88GHZ cooled by True Spirit| E5200 @ 3.15Ghz
      • RAM:
      • Patriot 6GB DDR3 1600| Transcend 3GB DDR2
      • Hard Drive:
      • Samsung F3 500GB|Samsung 160GB +Samsung 1TB F1
      • Graphics Card:
      • Gigabyte GTX660 OC| Intel GMA3000
      • Display:
      • Asus MS228H LED
      • Sound Card:
      • Creative x-fi Titanium | intregreted realtek x-fi modded
      • Speakers/HPs:
      • Creative GigaworksT20 +Inspire2.1|A4tech HS-800 Gaming Headphone
      • Keyboard:
      • Newmen Backlit Gaming KB E370Logitech NewTouch 100
      • Mouse:
      • A4tech X7 747H | Logitech M90| A4tech x7
      • Controller:
      • XFX Dual analog | Xbox360 wired Controller
      • Power Supply:
      • XFX 650W Core edition|Thermaltake Litepower 400W
      • Optical Drive:
      • Benq DVD/RW, Benq DVD rom
      • USB Devices:
      • Canon Lide25| WD 500GB USB3| 16GB+8GB Transcend | 2GB PNY
      • UPS:
      • Rahim Afrooz 600va
      • Operating System:
      • Windows 7 x64|Windows xp sp2+Windows 7 build7600
      • Comment:
      • A killer PC...Grrrrrr
      • ISP:
      • Link3 | Banglalion
      • Download Speed:
      • 60-70 | 100
      • Upload Speed:
      • 60-70 | 8
    shaikh_imtiaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Greenroad,Dhaka
    Posts
    1,107

    Default Re: help needed to update bios

    In your motherboard disk u will find a software '@ bios'. With this software u can update ur bios. Just open ur downloaded bios and then update it. U can also update ur bios from different server with this software also.


  3. #3
    Member
    • virus_bd's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B150M Mortar
      • CPU:
      • core i5 6400 2.70 GHZ
      • RAM:
      • 8.00 GB Dual Team
      • Hard Drive:
      • 1 TB Western Digital Green
      • Graphics Card:
      • sapphire R9 260X OC (2 GB)
      • Display:
      • 19" Asus vw198T LCD
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Speakers/HPs:
      • 2:1 Creative cambridge
      • Keyboard:
      • A4 Tech
      • Mouse:
      • A4 Tech
      • Power Supply:
      • Fortrex 600w
      • Operating System:
      • Windiws 7 64 bit
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 50 KB
      • Upload Speed:
      • 40 KB
    virus_bd's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dhaka
    Posts
    630

    Default Re: help needed to update bios

    ok . ami sunlam aita naki khub risky. so ki ki bisoye kheyal rakte hobe update ar somay? aktu specificly bolen

  4. #4
    Member
    • shaikh_imtiaj's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P6X58D-E| Gigabyte G31-ES2C
      • CPU:
      • Core i7 930 @ 3.88GHZ cooled by True Spirit| E5200 @ 3.15Ghz
      • RAM:
      • Patriot 6GB DDR3 1600| Transcend 3GB DDR2
      • Hard Drive:
      • Samsung F3 500GB|Samsung 160GB +Samsung 1TB F1
      • Graphics Card:
      • Gigabyte GTX660 OC| Intel GMA3000
      • Display:
      • Asus MS228H LED
      • Sound Card:
      • Creative x-fi Titanium | intregreted realtek x-fi modded
      • Speakers/HPs:
      • Creative GigaworksT20 +Inspire2.1|A4tech HS-800 Gaming Headphone
      • Keyboard:
      • Newmen Backlit Gaming KB E370Logitech NewTouch 100
      • Mouse:
      • A4tech X7 747H | Logitech M90| A4tech x7
      • Controller:
      • XFX Dual analog | Xbox360 wired Controller
      • Power Supply:
      • XFX 650W Core edition|Thermaltake Litepower 400W
      • Optical Drive:
      • Benq DVD/RW, Benq DVD rom
      • USB Devices:
      • Canon Lide25| WD 500GB USB3| 16GB+8GB Transcend | 2GB PNY
      • UPS:
      • Rahim Afrooz 600va
      • Operating System:
      • Windows 7 x64|Windows xp sp2+Windows 7 build7600
      • Comment:
      • A killer PC...Grrrrrr
      • ISP:
      • Link3 | Banglalion
      • Download Speed:
      • 60-70 | 100
      • Upload Speed:
      • 60-70 | 8
    shaikh_imtiaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Greenroad,Dhaka
    Posts
    1,107

    Default Re: help needed to update bios

    Nope. Its not that much risky. It takes little time to update. The main thing that can prob u if the electricity go during update. But if ur motheboard support dual bios than it will occur no prob. So do the update and enjoy .


  5. #5
    Member
    • AmareX's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA P35 DS3L All Solod Capasitor OCMaster
      • CPU:
      • Intel E5200 OCed 4 GHz + ASUS Silent square Cooler
      • RAM:
      • Apogee 4 GB DDR2 1066 bus at dual channel
      • Hard Drive:
      • 1000 GB Samsung
      • Graphics Card:
      • Built in
      • Display:
      • LG Flatron W1942S 19" wide 16:10 LCD
      • Sound Card:
      • Realtec 8 channel digital
      • Speakers/HPs:
      • Altec Lansing 2:1 + Razer Barracuda 5:1 Headphone
      • Keyboard:
      • A4tech GameMaster
      • Mouse:
      • Verbatim Rapier V2 3200 DPI Laser
      • Controller:
      • XFX XGear
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVDRW + Samsung DVDROM
      • USB Devices:
      • Transcend 4 GB Pendrive
      • UPS:
      • Sendon Extreme 1000 VA
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate x64
      • Comment:
      • I am satisfied :)
      • ISP:
      • GP
      • Download Speed:
      • 30
      • Upload Speed:
      • 30
    AmareX's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Between α and Ω.
    Posts
    3,034

    Default Re: help needed to update bios

    Its best to have a back up power like ups before you do things like this. Dont interrupt the process at any cost. Quit unnecessary services and also if any antivirus software.
    * বাংলাগেমার IRC Chat ব্যাবহার করুন, IRC খুব সামান্য ব্যান্ডউইথ ব্যাবহার করে।
    * কোন পোষ্ট ভাল লাগলে Rep+ দিয়ে পোষ্টারকে উৎসাহিত করুন।


  6. #6
    Member
    • CHR.Assassin's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-G31M-S2L
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo E7300, 2.66 GHz
      • RAM:
      • 2GB X 2 Transcend 800 DDR2
      • Hard Drive:
      • 120GB+320GB Samsung
      • Graphics Card:
      • Gigabyte HD4850 1GB GDDR3 OC Edition
      • Display:
      • 19" Fujitsu LCD
      • Sound Card:
      • On Board
      • Speakers/HPs:
      • Cosonic HP + Kamasonic 5.1
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • A4Tech X7
      • Power Supply:
      • Delux 450W
      • Optical Drive:
      • Asus 16x/48x DVD ROM
      • Operating System:
      • Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
      • ISP:
      • Smile
      • Download Speed:
      • 18-20
      • Upload Speed:
      • 20-25
    CHR.Assassin's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Dhaka, Shamoly
    Posts
    154

    Default Re: help needed to update bios

    remember to backup your old bios with @bios utility which comes with the mother board CD before updating....there is no risk updating then.
    Live to Kill :mad:

  7. #7
    Noblesse Oblige
    • CvP's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS P8Z77 V Delux
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770K @3.9GHz
      • RAM:
      • GSkill TridentX 2x8GB DDR3 @2400MHz
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 256GB SSD; WD Caviar Black 2TB; Hitachi 250GB; Samsung S3 1.5TB; Hitachi 2TB
      • Graphics Card:
      • EVGA 980Ti 6GB
      • Display:
      • Samsung 17"+22"+22"
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio <internal>
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 5:1
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate
      • Mouse:
      • G7
      • Power Supply:
      • Seasonic X 850W 80Plus Gold
      • Optical Drive:
      • External DVD-RW
      • USB Devices:
      • Logitech Carl Zeiss Tessar HD 1080p Webcam
      • UPS:
      • Mercury 1500VA with Large Lead-Acid Battery
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Comment:
      • Everything packed in a NZXT Phantom 820
      • ISP:
      • Link3/Amber IT
      • Download Speed:
      • 10000
      • Upload Speed:
      • 10000
    CvP's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Dhaka, Bangladesh
    Posts
    9,019

    Default Re: help needed to update bios

    Quote Originally Posted by virus_bd View Post
    ok . ami sunlam aita naki khub risky. so ki ki bisoye kheyal rakte hobe update ar somay? aktu specificly bolen
    unless you really need to, no need for doing this.

    if you screw up (it does screw up time to time..even if you have dual bios and backup power link),
    you'll be left with a dead motherboard which might or might not be possible to fix by ppl at bd.
    The abuse of greatness is when it disjoins remorse from power.
    Please do not PM me for support. You will NOT get a reply. Post in the relevant forum section.

  8. #8
    Forum Staff
    • coldfire7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUSTeK P5QPL-AM
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo E7500 @ 3200MHz~ w/ TR TRUE Black 120
      • RAM:
      • Transcend JetRAM (2x2GB) 4GB 800MHz DDR2 Kit @ 875MHz~
      • Hard Drive:
      • [P] Samsung Spinpoint F3 500GB [S] 3x1TB, 1x2TB, 1x500GB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX960 AMP
      • Display:
      • Samsung SyncMaster S24A300B
      • Sound Card:
      • Schiit Fulla 2
      • Speakers/HPs:
      • Philips X2/27 + Shure SRH840
      • Keyboard:
      • Razer BW Ultimate 2013 MX Blue w/ O-Ring mod
      • Mouse:
      • Logitech MX518 (6 years+ running ^^) w/ QcK Heavy
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower XT 675W
      • UPS:
      • Apollo KS-1200F 2000VA
      • Operating System:
      • Windows NT 6.1
      • ISP:
      • Dual Homed Jinternets (http://beta.speedtest.net/result/6780327218.png)
      • Download Speed:
      • 10m+20m
      • Upload Speed:
      • 10m+20m
    coldfire7's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    2,872

    Default Re: help needed to update bios

    Quote Originally Posted by virus_bd View Post
    hi

    my mobo is gigabyte GA-965-GM-S2 . i want to update da bios. i ve downloaded the new updated bios. now i want to install tht


    can anybody help me to do tht??????
    Bios updating is very easy like updating drivers.. but u have to make sure that u have proper power back (UPS) before update coz the only risk is if u lose power while updating u might not be able to fix it..

    1. Download the @BIOS utility & install it.. [DOWNLOAD] (for GA-965GM-S2 rev.1.0 only)
    2. Download the latest BIOS. [DOWNLOAD] (for GA-965GM-S2 rev.1.0 only)
    3. Before updating BIOS turn off & close all software including Anti-Virus software..
    4. Update BIOS using @BIOS utility from windows.
    5. After completing the process reset windows.

  9. #9
    Member
    • virus_bd's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B150M Mortar
      • CPU:
      • core i5 6400 2.70 GHZ
      • RAM:
      • 8.00 GB Dual Team
      • Hard Drive:
      • 1 TB Western Digital Green
      • Graphics Card:
      • sapphire R9 260X OC (2 GB)
      • Display:
      • 19" Asus vw198T LCD
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Speakers/HPs:
      • 2:1 Creative cambridge
      • Keyboard:
      • A4 Tech
      • Mouse:
      • A4 Tech
      • Power Supply:
      • Fortrex 600w
      • Operating System:
      • Windiws 7 64 bit
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 50 KB
      • Upload Speed:
      • 40 KB
    virus_bd's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dhaka
    Posts
    630

    Default Re: help needed to update bios

    Quote Originally Posted by CvP View Post
    unless you really need to, no need for doing this.

    if you screw up (it does screw up time to time..even if you have dual bios and backup power link),
    you'll be left with a dead motherboard which might or might not be possible to fix by ppl at bd.


    voi pailam .........

    ---------- Post added at 05:10 ---------- Previous post was at 03:26 ----------

    Finally its done thnxs for helping me.

    sob voi viti dur kore raat 4.50 a bios uptade korlam jate crnt na jai .. .hhehe ami koto chalak.

Similar Threads

  1. Update Rig PPL!
    By ScS :: XTR in forum Member Central
    Replies: 5
    Last Post: November 15th, 2008, 17:39
  2. Replies: 9
    Last Post: November 10th, 2008, 04:28
  3. Larrabee Update
    By CvP in forum GPU
    Replies: 0
    Last Post: November 8th, 2008, 01:38
  4. how to update starcraft
    By saadbillah in forum Garena Central
    Replies: 2
    Last Post: October 20th, 2008, 04:03
  5. PC UPDATE.....need help!!!
    By bid_boi in forum Technical Support
    Replies: 35
    Last Post: August 31st, 2008, 11:36

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.22099 seconds with 14 queries.