User Tag List

Results 1 to 5 of 5

Thread: FIFA 13 performance drop after changing CPU

  1. #1
    Member
    • rabbyx7's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 3.3ghz
      • RAM:
      • A-Data XPG 1600MHz DDR3 4x 2GB = 8GB
      • Hard Drive:
      • Western Digital 500GB 7200rpm 3gb/s; Western Digital Cavier Blue 1TB; Transcend 500GB USB 3.0
      • Graphics Card:
      • SAPPHIRE HD 7870 2GB GDDR5 DUAL-X OC GHZ EDITION
      • Display:
      • Sony Bravia 32inch FULL HD LED; Asus VX229h 21.5 FULL HD IPS
      • Sound Card:
      • REALTEK HIGH DEFINITION
      • Speakers/HPs:
      • Thermeltek Esports Shock Spin Blazing Red
      • Keyboard:
      • MERCURY 8X00
      • Mouse:
      • SKYTECH
      • Controller:
      • Xbox One Wireless Controller
      • Power Supply:
      • Cooler Master V550 550W 80+ Gold
      • Optical Drive:
      • ASUS 18X DVD ROM
      • USB Devices:
      • Banglalion WIMAX
      • UPS:
      • APOLLO
      • Operating System:
      • Windows 7 64bit Ultimate
      • Benchmark Scores:
      • 5.9
      • Comment:
      • HAPPY :)
      • ISP:
      • Banglalion WIMAX
      • Download Speed:
      • 256
      • Upload Speed:
      • 24KBPS
      • Console:
      • 16
    rabbyx7's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    657

    Default FIFA 13 performance drop after changing CPU

    i am going through this really weird problem... my old specs were a INTEL CORE 2 DUO E7500 2.93 and DDR2 4GB ram and a GDDR5 6670... with this rig I used to play FIFA 13 with 4x MSAA, HIGH texture details, with VSync enabled and i used to get a smooth experience of constant 60 FPS.... but after upgrading to INTEL Core i3 3rd gen 3220 3.2ghz, 4x2gb DDR3 1600mhz, GDDR5 6670 (Same gpu), im not getting the old smooth performance... its not that bad but its getting 50-55 FPS ... WHY??? any help or advise???

  2. #2
    Member
    • QuadStorm's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H81M-S2PV
      • CPU:
      • Core i5-4460
      • RAM:
      • Avexir Core Series 8GB (4*2) 1600MHz
      • Hard Drive:
      • Toshiba 1TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire R7 265 Dual-X 2GB Gddr5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Keyboard:
      • A4tech
      • Mouse:
      • ProLink Evotis
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless Controller For Windows
      • Power Supply:
      • GameMax GM-650
      • USB Devices:
      • Banglalion Modem
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit
      • ISP:
      • Banglalion
      • Download Speed:
      • 120
      • Upload Speed:
      • 8

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Chittagong
    Posts
    625

    Default

    though i dont know actually...it could be gpu bottlenecking problem...i have played with 3g i5 nd 7650 on my frnds lappy...though it lags much...dont know :/

  3. #3
    Member
    • rabbyx7's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 3.3ghz
      • RAM:
      • A-Data XPG 1600MHz DDR3 4x 2GB = 8GB
      • Hard Drive:
      • Western Digital 500GB 7200rpm 3gb/s; Western Digital Cavier Blue 1TB; Transcend 500GB USB 3.0
      • Graphics Card:
      • SAPPHIRE HD 7870 2GB GDDR5 DUAL-X OC GHZ EDITION
      • Display:
      • Sony Bravia 32inch FULL HD LED; Asus VX229h 21.5 FULL HD IPS
      • Sound Card:
      • REALTEK HIGH DEFINITION
      • Speakers/HPs:
      • Thermeltek Esports Shock Spin Blazing Red
      • Keyboard:
      • MERCURY 8X00
      • Mouse:
      • SKYTECH
      • Controller:
      • Xbox One Wireless Controller
      • Power Supply:
      • Cooler Master V550 550W 80+ Gold
      • Optical Drive:
      • ASUS 18X DVD ROM
      • USB Devices:
      • Banglalion WIMAX
      • UPS:
      • APOLLO
      • Operating System:
      • Windows 7 64bit Ultimate
      • Benchmark Scores:
      • 5.9
      • Comment:
      • HAPPY :)
      • ISP:
      • Banglalion WIMAX
      • Download Speed:
      • 256
      • Upload Speed:
      • 24KBPS
      • Console:
      • 16
    rabbyx7's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    657

    Default

    Quote Originally Posted by QuadStorm View Post
    though i dont know actually...it could be gpu bottlenecking problem...i have played with 3g i5 nd 7650 on my frnds lappy...though it lags much...dont know :/
    id have thought about bottlenecking too but in my previous rig i could barely play FarCry 3 or Sleeping Dogs or TombRaider... im running these with 30-35 fps now! but used to run fifa at 60fps with the old rig, but after upgrading it started issue... anyways, all i fine now after using the radeon tool and dynaminc vsync

  4. #4
    Member
    • giant's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI H77MA-G43
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 @ 3.6ghz
      • RAM:
      • 8GB DDR3 1600Mhz ||TwinMOS 4+2+2 GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256GB || WDC Blue 1TB (WD10EZEX)
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 7950 3GB DDR5 Vapor-X || [email protected] [email protected] [email protected]
      • Display:
      • Asus VX229H 21.5inch , Sony Bravia R426B 32inch
      • Sound Card:
      • Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • F&D A520 2.1ch || Xiaomi Mi Basic
      • Keyboard:
      • Delux K9020
      • Mouse:
      • Logitech G402 || Razer Goliathus Control Edition
      • Controller:
      • Microsoft Xbox 360 wired controller
      • Power Supply:
      • Thermaltake SE 630W
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-24B3ST (24x)
      • UPS:
      • Power Tree SP600B(PC starts without switching the UPS, on :D)
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • packed in a NZXT S340 White Version
      • ISP:
      • Link 3
    giant's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Khulna, Bangladesh
    Posts
    1,935

    Default

    Quote Originally Posted by QuadStorm View Post
    though i dont know actually...it could be gpu bottlenecking problem...i have played with 3g i5 nd 7650 on my frnds lappy...though it lags much...dont know :/
    laptop/mobile CPU and GPU aint the same powerful as desktop ones....

    - - - Updated - - -

    and more, that i5 is 2cored, and the gpu would hardly match desktop's 6570....

    - - - Updated - - -

    @ @rabbyx7 .....are you playing on the same resolution??

  5. #5
    Member
    • rabbyx7's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 3.3ghz
      • RAM:
      • A-Data XPG 1600MHz DDR3 4x 2GB = 8GB
      • Hard Drive:
      • Western Digital 500GB 7200rpm 3gb/s; Western Digital Cavier Blue 1TB; Transcend 500GB USB 3.0
      • Graphics Card:
      • SAPPHIRE HD 7870 2GB GDDR5 DUAL-X OC GHZ EDITION
      • Display:
      • Sony Bravia 32inch FULL HD LED; Asus VX229h 21.5 FULL HD IPS
      • Sound Card:
      • REALTEK HIGH DEFINITION
      • Speakers/HPs:
      • Thermeltek Esports Shock Spin Blazing Red
      • Keyboard:
      • MERCURY 8X00
      • Mouse:
      • SKYTECH
      • Controller:
      • Xbox One Wireless Controller
      • Power Supply:
      • Cooler Master V550 550W 80+ Gold
      • Optical Drive:
      • ASUS 18X DVD ROM
      • USB Devices:
      • Banglalion WIMAX
      • UPS:
      • APOLLO
      • Operating System:
      • Windows 7 64bit Ultimate
      • Benchmark Scores:
      • 5.9
      • Comment:
      • HAPPY :)
      • ISP:
      • Banglalion WIMAX
      • Download Speed:
      • 256
      • Upload Speed:
      • 24KBPS
      • Console:
      • 16
    rabbyx7's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    657

    Default

    Quote Originally Posted by giant View Post
    laptop/mobile CPU and GPU aint the same powerful as desktop ones....

    - - - Updated - - -

    and more, that i5 is 2cored, and the gpu would hardly match desktop's 6570....

    - - - Updated - - -

    @ @rabbyx7 .....are you playing on the same resolution??
    ya every setting is the same as before 1366x768, texture details HIGH, 4x MSAA...

Similar Threads

  1. Changing ISP, urgent help!
    By redprince in forum ISP
    Replies: 8
    Last Post: November 23rd, 2012, 17:14
  2. Replies: 10
    Last Post: May 27th, 2011, 04:14
  3. Changing the color
    By anik_lc in forum Complaints & Suggestions
    Replies: 0
    Last Post: March 15th, 2011, 23:04
  4. Changing GPU fan speed
    By areek in forum Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: March 31st, 2010, 04:53

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.17536 seconds with 14 queries.