User Tag List

Results 1 to 12 of 12

Thread: Guide: How to identify a Jasper 360.

  1. #1
    Forum Staff
    • aayman's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI X370 Gaming Pro
      • CPU:
      • Ryzen 1700 @3.7GHz (H100i v2)
      • RAM:
      • 2x8GB Trident Z 3600Mhz
      • Hard Drive:
      • 960 EVO 250GB + SanDisk SSDX 960GB + 1TB WD Black
      • Graphics Card:
      • EVGA 1070 FTW
      • Display:
      • ASUS PG279Q + Dell U2312HM
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster Zx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser PC350SE + Phillips SPH9500
      • Keyboard:
      • CM QuickFire Stealth
      • Mouse:
      • FinalMouse Scream One | Logitech G403
      • Controller:
      • Steam Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX850
      • Operating System:
      • Windows 10 1703
      • ISP:
      • AmberIT
    aayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    13,791

    Default Guide: How to identify a Jasper 360.

    What is a Jasper console?

    Jasper is the latest revision of Xbox 360. Although the console does not physically look any different, the PSU (power supply) has changed, as well as the GPU die size. The PSU is now 150W (as apposed to 175W with Falcon) and the GPU is now 65nm. With this revision the 360 is now a full 65nm console, with both the CPU and GPU die size being 65nm.

    Here is a comparison of power usage between all of the 360 revisions, including Jasper:



    How to find a Jasper console in stores:
    If you can match some of these details with your 360, then it might be a Jasper. There are some absolute ways with which you can identify a Jasper, like by matching the PSU. Please keep this in mind while trying to find a Jasper console, and when you are posting in this thread.

    The following information is from confirmed Jasper consoles. Your best bet is to try and match this exactly before you purchase a new 360, as newer consoles have been found and are Falcon, NOT Jasper.

    Lot Number: 0842X
    Team: FDOU/CSON
    Manufacture Date: 10/14/2008
    PSU Output: 150W
    Console Power Rating: 12.1A

    The lot number, team, manufacture date, as well as the power rating can be seen without opening the box. See “How to find Lot and Team info:” below. Finding a console with a later manf. date or higher lot number will increase your chances of getting a Jasper console. Lots higher than 0845 should guarantee you a Jasper.

    Here is an image of a 150W PSU:





    Here is an image of the Xenon/Zephyr, Falcon/Opus, and Jasper power connectors:




    Note: The PSU's are forward compatible, meaning that a Falcon's PSU will work on a Jasper. There has been cases where a Jasper came boxed with a 175W PSU instead of the usual 150W.

    How to find Lot and Team info:

    There is a white sticker on the side of the box with the lot # and team. In order to find the manufacturing date without opening the box, there is a flap on the side of the box that allows you to peek inside and see the manufacturing date on the console itself.

    You can also see the console power rating through this opening, to the left of the serial barcode. If 12.1A is listed, then the console is a Jasper.

    Another thing, if you buy a 360 arcade and have 256MB storage built-in, then its a Jasper.
    Last edited by aayman; July 20th, 2010 at 03:18.

  2. #2
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P5KPL-AM
      • CPU:
      • Dual Core E5400
      • RAM:
      • Transcend + Kingston = 4 GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 250 GB Hitachi Deskstar T7K250 + Samsung F3 500 GB
      • Graphics Card:
      • Built-In
      • Display:
      • AOC F22 22"
      • Sound Card:
      • Realtek
      • Speakers/HPs:
      • Creative Live 4.1/Logitech G35
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Delux
      • Power Supply:
      • Thermaltake Lite Power 400 Watts
      • Optical Drive:
      • BUSTED !
      • USB Devices:
      • Transcend 16GB
      • UPS:
      • DigitalX 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Pro x64
      • Comment:
      • Gave up on PC......at least for now
      • ISP:
      • IS PROS
      • Download Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Upload Speed:
      • Average: 24 Kbps
      • Console:
      • 16
    йЦммєя³¹'s Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    +23° 45' 10.07", +90° 23' 5.39"
    Posts
    1,932

    Default Re: How to identify a Jasper 360?

    i was lookin for buying a 360 arcade 256MB storage built-in
    would that be bad?
    why are there so many hd space like 20gb for 360?
    01000010011000010111101001101001011011100110011101100001001000010010000100100001 001000000011101001010000

  3. #3

    Default Re: How to identify a Jasper 360?

    Jasper is here in Dhaka, Bangladesh

    its available and the price is 38K only. modded

  4. #4
    Member
    • crazy_gamer's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-EP45-UD3R
      • CPU:
      • Core 2 Quad Q9550
      • RAM:
      • Apacer 2x2GB (DDR2/800MHz)
      • Hard Drive:
      • Western Digital 500GB (32mb cache)
      • Graphics Card:
      • XFX Radeon HD4870 xxx edition (775MHz/1GB)
      • Display:
      • Samsung 923NW (19"/1440x900)
      • Sound Card:
      • Realtek HD audio (8chnl)
      • Speakers/HPs:
      • Sunleo stereo speaker + Cosonic CD850 digital
      • Keyboard:
      • A4 tech
      • Mouse:
      • A4 tech
      • Controller:
      • Genius
      • Power Supply:
      • Corsair TX750W
      • Optical Drive:
      • ASUS DVD-RW
      • USB Devices:
      • Canon MP145 printer
      • UPS:
      • Apollo 1200va
      • Operating System:
      • Windows 7 (32bit)
      • Benchmark Scores:
      • avg 5.9
      • Comment:
      • Anti-crysis
      • ISP:
      • Dhakatech
      • Download Speed:
      • 15.0 KB
      • Upload Speed:
      • dont know
    crazy_gamer's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    OLD TOWN
    Posts
    85

    Question Re: How to identify a Jasper 360?

    Quote Originally Posted by aayman_farzand View Post
    Thought I'd post this here.

    I am planning to buy a Xbox-360 Go pro.
    So my question is "Is the Jasper chipset available in Bd now?"
    I have found few of them in Bashundhora City but still can figure out except the lot number...pls help me.

    if you want to recommend any reliable store pls do....
    ..:: CRAZY GAMER ::..

  5. #5
    Forum Staff
    • aayman's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI X370 Gaming Pro
      • CPU:
      • Ryzen 1700 @3.7GHz (H100i v2)
      • RAM:
      • 2x8GB Trident Z 3600Mhz
      • Hard Drive:
      • 960 EVO 250GB + SanDisk SSDX 960GB + 1TB WD Black
      • Graphics Card:
      • EVGA 1070 FTW
      • Display:
      • ASUS PG279Q + Dell U2312HM
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster Zx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser PC350SE + Phillips SPH9500
      • Keyboard:
      • CM QuickFire Stealth
      • Mouse:
      • FinalMouse Scream One | Logitech G403
      • Controller:
      • Steam Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX850
      • Operating System:
      • Windows 10 1703
      • ISP:
      • AmberIT
    aayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    13,791

    Default Re: How to identify a Jasper 360?

    Quote Originally Posted by crazy_gamer View Post
    I am planning to buy a Xbox-360 Go pro.
    So my question is "Is the Jasper chipset available in Bd now?"
    I have found few of them in Bashundhora City but still can figure out except the lot number...pls help me.

    if you want to recommend any reliable store pls do....
    Try Game Source at Bashundhara.

  6. #6
    Member
    • crazy_gamer's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-EP45-UD3R
      • CPU:
      • Core 2 Quad Q9550
      • RAM:
      • Apacer 2x2GB (DDR2/800MHz)
      • Hard Drive:
      • Western Digital 500GB (32mb cache)
      • Graphics Card:
      • XFX Radeon HD4870 xxx edition (775MHz/1GB)
      • Display:
      • Samsung 923NW (19"/1440x900)
      • Sound Card:
      • Realtek HD audio (8chnl)
      • Speakers/HPs:
      • Sunleo stereo speaker + Cosonic CD850 digital
      • Keyboard:
      • A4 tech
      • Mouse:
      • A4 tech
      • Controller:
      • Genius
      • Power Supply:
      • Corsair TX750W
      • Optical Drive:
      • ASUS DVD-RW
      • USB Devices:
      • Canon MP145 printer
      • UPS:
      • Apollo 1200va
      • Operating System:
      • Windows 7 (32bit)
      • Benchmark Scores:
      • avg 5.9
      • Comment:
      • Anti-crysis
      • ISP:
      • Dhakatech
      • Download Speed:
      • 15.0 KB
      • Upload Speed:
      • dont know
    crazy_gamer's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    OLD TOWN
    Posts
    85

    Question Re: How to identify a Jasper 360?

    Quote Originally Posted by aayman_farzand View Post
    Try Game Source at Bashundhara.

    well, Is it in the LEVEL 6??? thanx anyway.
    ..:: CRAZY GAMER ::..

  7. #7
    Member mahadi360's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Shaymoli,Dhaka
    Posts
    224

    Default

    old toic a post korar jonno dukkhito..
    BD te Ki new xbox arcade "jasper'' pawa jabe?,price? ebong kothay?
    karo jana thakle pls janan!
    You are that,what you are in BLACK

  8. #8
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default

    assa jasper er sathe onno gular difference ta ki? jasper tar longevity/lens bhalo?

  9. #9

    Default

    Not sure if this would be the correct placement of this thread, but seen the question asked before in here.

    Anyway, I'm in the states visiting my girlfriend and I want to buy the newest 360 with the Jasper motherboard while I'm here. I have been calling GameStop and EB Games all over the place in my area and even 360 tech support (not very helpful, are you Max?), and no one is able to tell me how to differentiate the newer ones.

    The most I could get out of them was one guy telling me that he's fairly sure the Jasper is coming in with the regular batches these days, but unfortunately you can't tell the difference unless you open them up? This seems kind of silly to me, as you can't actually do that with the new ones without buying it.

    Been surfing the net for some time and these boards too, and since I'm not too fond of gambling with my purchases I hoped maybe one of the employee lounge members here could help me answer this delicate question so I can get my groove on.
    Last edited by allensmith; January 20th, 2015 at 14:15.
    i am a happy barcode.

  10. #10
    Forum Staff
    • aayman's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI X370 Gaming Pro
      • CPU:
      • Ryzen 1700 @3.7GHz (H100i v2)
      • RAM:
      • 2x8GB Trident Z 3600Mhz
      • Hard Drive:
      • 960 EVO 250GB + SanDisk SSDX 960GB + 1TB WD Black
      • Graphics Card:
      • EVGA 1070 FTW
      • Display:
      • ASUS PG279Q + Dell U2312HM
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster Zx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser PC350SE + Phillips SPH9500
      • Keyboard:
      • CM QuickFire Stealth
      • Mouse:
      • FinalMouse Scream One | Logitech G403
      • Controller:
      • Steam Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX850
      • Operating System:
      • Windows 10 1703
      • ISP:
      • AmberIT
    aayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    13,791

    Default

    You don't need to worry about this anymore, the heating issues have been dealt with. The 360 Slims are free from manufacturing error.

  11. #11

    Default

    Thanks.I am so glad to see your reply.Now i won't worry about this anymore.

  12. #12
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default

    an american found banglagamer? :O

    y r u buying oudated 360? if u r microsoft games fan buy xb1

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.23445 seconds with 13 queries.