User Tag List

Results 1 to 14 of 14

Thread: Nvdia Geforce GTX 650 dual monitor problem

  1. #1
    Member
    • Menace Slinger's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte B75
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470
      • RAM:
      • Twinmos 2 X 4GB 1600 mhz
      • Hard Drive:
      • WD 2 X 1 TB + Hitachi 1 TB + Samsung 320 GB
      • Graphics Card:
      • Nvidia GeForce GTX 650
      • Display:
      • Samsung LED 18.5 Inch X 2
      • Sound Card:
      • M-Audio Fast track
      • Speakers/HPs:
      • Just Beats ( Beats by Dr. Dre)
      • Keyboard:
      • A4 Tech KD 800L
      • Mouse:
      • Logitech B100
      • Controller:
      • Generic USB Gamepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake Litepower 450 WT
      • Optical Drive:
      • SAMSUNG
      • USB Devices:
      • Audio technica AT 2020 Microphone
      • UPS:
      • Ideal 5308B 800VA 7Ah
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate
      • Comment:
      • Casing : InWin MANA 136
      • ISP:
      • Earth Telecommunication
      • Download Speed:
      • 4 MB
      • Upload Speed:
      • 4 MB
    Menace Slinger's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Dhaka
    Posts
    221

    Default Nvdia Geforce GTX 650 dual monitor problem

    Hi,
    I have a GTX 650 graphics card installed on my PC. I have to monitors both having Dsub inputs. But my graphics card has a Dsub and a Dvid output. So I plugged a monitor in my Dsub port and Used a DVI-Dsub converter to plug another one

    The problem is that the monitor connected with the DVI-DSUB converter does not starts. I have checked the power lines and the nvidia control panel seems to find both the monitors but the second monitor ( one with the converter ) does not start !

    Please help me out !!!!

  2. #2
    Member
    • VANGUARD's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS ROG Maximus X Hero
      • CPU:
      • Intel Core i7 8700K 5.2Ghz @Corsair H115i
      • RAM:
      • Gskill Ripjaws V 3466MHz 2x8GB
      • Hard Drive:
      • Zotac SSD 480GB Premium + Seagate Barracuda 2TB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX 1080Ti Amp! Extreme
      • Display:
      • ASUS VX24AH, 1440p
      • Sound Card:
      • ROG SupremeFX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-910/Logitech UE 200vm
      • Keyboard:
      • Corsair STRAFE-CherryRED
      • Mouse:
      • Logitech G602 @Tt Pyrrhus
      • Controller:
      • Xbox One Wireless
      • Power Supply:
      • Antec EDGE 650w
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224FB
      • USB Devices:
      • Everything
      • UPS:
      • Micro UVL-1500 Long Backup
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro x64
      • Comment:
      • The workhorse
      • ISP:
      • The Net Heads
    VANGUARD's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    10,098

    Default

    Quote Originally Posted by Menace Slinger View Post
    Hi,
    I have a GTX 650 graphics card installed on my PC. I have to monitors both having Dsub inputs. But my graphics card has a Dsub and a Dvid output. So I plugged a monitor in my Dsub port and Used a DVI-Dsub converter to plug another one

    The problem is that the monitor connected with the DVI-DSUB converter does not starts. I have checked the power lines and the nvidia control panel seems to find both the monitors but the second monitor ( one with the converter ) does not start !

    Please help me out !!!!
    dual monitor on 650!!!!!!!!!!

    MAIRALA, KEU AMARE MAIRALA!!!!

  3. #3
    Member
    • fahimspider's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI P67A GD65(B3)
      • CPU:
      • I5 2400 @ 3.4 GHZ Cooled by CM Hyper 412 Slim
      • RAM:
      • TWINMOS 8 GB 1600 BUS
      • Hard Drive:
      • TRANSCEND 128 GB SSD, 2 TB WD SATA III BLACK, 1 TB HITACHI
      • Graphics Card:
      • Saphire ATI HD 7950 Dual-X
      • Display:
      • HP 18.5 INCH LCD
      • Sound Card:
      • Built In
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2.1
      • Keyboard:
      • Tt E-sports Knucker
      • Mouse:
      • Tt Theron mouse
      • Controller:
      • Razer Nostromo
      • Power Supply:
      • THERMALTAKE SMART MODULAR 650 WATT
      • Optical Drive:
      • Asus DVD RW. HP DVD ROM
      • UPS:
      • Apollo 1200 VA
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 64 BIT
      • Benchmark Scores:
      • 7.5 WEI
      • Comment:
      • ROCKING
      • ISP:
      • SmileBD
      • Download Speed:
      • 300-600kbps
      • Upload Speed:
      • 250-450kbps
    fahimspider's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    768

    Default

    Quote Originally Posted by Vanguard View Post
    dual monitor on 650!!!!!!!!!!

    MAIRALA, KEU AMARE MAIRALA!!!!
    We can try killing you by smashing with the 2nd monitor

  4. #4
    Member
    • VANGUARD's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS ROG Maximus X Hero
      • CPU:
      • Intel Core i7 8700K 5.2Ghz @Corsair H115i
      • RAM:
      • Gskill Ripjaws V 3466MHz 2x8GB
      • Hard Drive:
      • Zotac SSD 480GB Premium + Seagate Barracuda 2TB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX 1080Ti Amp! Extreme
      • Display:
      • ASUS VX24AH, 1440p
      • Sound Card:
      • ROG SupremeFX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-910/Logitech UE 200vm
      • Keyboard:
      • Corsair STRAFE-CherryRED
      • Mouse:
      • Logitech G602 @Tt Pyrrhus
      • Controller:
      • Xbox One Wireless
      • Power Supply:
      • Antec EDGE 650w
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224FB
      • USB Devices:
      • Everything
      • UPS:
      • Micro UVL-1500 Long Backup
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro x64
      • Comment:
      • The workhorse
      • ISP:
      • The Net Heads
    VANGUARD's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    10,098

    Default

    Quote Originally Posted by fahimspider View Post
    We can try killing you by smashing with the 2nd monitor
    i aint that fragile.

  5. #5
    Member
    • waliDJ's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-B75M D3H v1.0
      • CPU:
      • Intel Core i5 3450 3.1 GHz
      • RAM:
      • Twinmos 4GB 1600 MHz Piano Black
      • Hard Drive:
      • WD 200GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 7950 Dual-X
      • Display:
      • Samsung SyncMaster 933
      • Sound Card:
      • Built in Realtek HD audio
      • Keyboard:
      • Generic Lexma
      • Mouse:
      • Razer Deathadder, Logitech B100
      • Power Supply:
      • Cooler Master GX550W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD Writer
      • USB Devices:
      • Samsung 160GB PATA HDD converted to usb
      • Operating System:
      • Windows 7 ultimate 64 bit
      • Comment:
      • Not another family pc, this one is completely mine :D
    waliDJ's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    719

    Default

    And i thought running one 1366x768 with my 7950 was epic phail!

    - - - Updated - - -

    on topic: try exchanging the ports and see if the trouble persists

  6. #6
    Member
    • terrygr8_007's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASrock z77 extreme4
      • CPU:
      • Intel core i5 3550 cooled by CM hyper 212 EVO
      • RAM:
      • Transcend 2x4GB 1600BUS
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda st 2TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD7850 OC edition
      • Sound Card:
      • built-in
      • Power Supply:
      • CM GX650
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    519

    Default

    Quote Originally Posted by waliDJ View Post
    And i thought running one 1366x768 with my 7950 was epic phail!

    - - - Updated - - -

    on topic: try exchanging the ports and see if the trouble persists
    that is an epic phail brother

  7. #7
    Member
    • Menace Slinger's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte B75
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470
      • RAM:
      • Twinmos 2 X 4GB 1600 mhz
      • Hard Drive:
      • WD 2 X 1 TB + Hitachi 1 TB + Samsung 320 GB
      • Graphics Card:
      • Nvidia GeForce GTX 650
      • Display:
      • Samsung LED 18.5 Inch X 2
      • Sound Card:
      • M-Audio Fast track
      • Speakers/HPs:
      • Just Beats ( Beats by Dr. Dre)
      • Keyboard:
      • A4 Tech KD 800L
      • Mouse:
      • Logitech B100
      • Controller:
      • Generic USB Gamepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake Litepower 450 WT
      • Optical Drive:
      • SAMSUNG
      • USB Devices:
      • Audio technica AT 2020 Microphone
      • UPS:
      • Ideal 5308B 800VA 7Ah
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate
      • Comment:
      • Casing : InWin MANA 136
      • ISP:
      • Earth Telecommunication
      • Download Speed:
      • 4 MB
      • Upload Speed:
      • 4 MB
    Menace Slinger's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Dhaka
    Posts
    221

    Default

    Ow !
    This wont work !
    Didnt know that :/

  8. #8
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 500GB Toshiba + 2TB WD Red / 1TB WD blue
      • Graphics Card:
      • HD 7770 GHz / R7 370
      • Display:
      • Philips 17'' 1440x900/ Samsung S22B300B
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Generic 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 / Win 10
      • ISP:
      • SB Internet
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,139

    Default

    Quote Originally Posted by Vanguard View Post
    dual monitor on 650!!!!!!!!!!

    MAIRALA, KEU AMARE MAIRALA!!!!
    I don't understand. If he doesn't want to game, then is there any problem?

  9. #9
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default

    Quote Originally Posted by Vanguard View Post
    dual monitor on 650!!!!!!!!!!

    MAIRALA, KEU AMARE MAIRALA!!!!
    What's wrong with having dual monitors on a single GPU? I've two Asus monitors connected with my GTX460.

    @Menace Slinger , try another cable. Check the Nvidia control panel for dual monitor active properties.
    Last edited by dipanzan; April 30th, 2013 at 21:56.

  10. #10
    Member
    • VANGUARD's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS ROG Maximus X Hero
      • CPU:
      • Intel Core i7 8700K 5.2Ghz @Corsair H115i
      • RAM:
      • Gskill Ripjaws V 3466MHz 2x8GB
      • Hard Drive:
      • Zotac SSD 480GB Premium + Seagate Barracuda 2TB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX 1080Ti Amp! Extreme
      • Display:
      • ASUS VX24AH, 1440p
      • Sound Card:
      • ROG SupremeFX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-910/Logitech UE 200vm
      • Keyboard:
      • Corsair STRAFE-CherryRED
      • Mouse:
      • Logitech G602 @Tt Pyrrhus
      • Controller:
      • Xbox One Wireless
      • Power Supply:
      • Antec EDGE 650w
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224FB
      • USB Devices:
      • Everything
      • UPS:
      • Micro UVL-1500 Long Backup
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro x64
      • Comment:
      • The workhorse
      • ISP:
      • The Net Heads
    VANGUARD's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    10,098

    Default

    Quote Originally Posted by Badhon_raj View Post
    I don't understand. If he doesn't want to game, then is there any problem?
    What someone will do with a 650 if he doesnt game? -_-

  11. #11
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 500GB Toshiba + 2TB WD Red / 1TB WD blue
      • Graphics Card:
      • HD 7770 GHz / R7 370
      • Display:
      • Philips 17'' 1440x900/ Samsung S22B300B
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Generic 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 / Win 10
      • ISP:
      • SB Internet
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,139

    Default

    Quote Originally Posted by Vanguard View Post
    What someone will do with a 650 if he doesnt game? -_-
    planning to play games on dual monitor setup with a 650 is just ridiculous. But if I want to play game on one monitor and use other monitor to do something else like watching movie, will that have a lot of effect on game fps?

  12. #12
    Member
    • VANGUARD's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS ROG Maximus X Hero
      • CPU:
      • Intel Core i7 8700K 5.2Ghz @Corsair H115i
      • RAM:
      • Gskill Ripjaws V 3466MHz 2x8GB
      • Hard Drive:
      • Zotac SSD 480GB Premium + Seagate Barracuda 2TB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX 1080Ti Amp! Extreme
      • Display:
      • ASUS VX24AH, 1440p
      • Sound Card:
      • ROG SupremeFX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-910/Logitech UE 200vm
      • Keyboard:
      • Corsair STRAFE-CherryRED
      • Mouse:
      • Logitech G602 @Tt Pyrrhus
      • Controller:
      • Xbox One Wireless
      • Power Supply:
      • Antec EDGE 650w
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224FB
      • USB Devices:
      • Everything
      • UPS:
      • Micro UVL-1500 Long Backup
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro x64
      • Comment:
      • The workhorse
      • ISP:
      • The Net Heads
    VANGUARD's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    10,098

    Default

    Quote Originally Posted by Badhon_raj View Post
    planning to play games on dual monitor setup with a 650 is just ridiculous. But if I want to play game on one monitor and use other monitor to do something else like watching movie, will that have a lot of effect on game fps?
    obviously

  13. #13
    Member
    • shafi's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z170 gaming 7, apple macbook pro late 2013 retina/ apple ipad air/iPad pro 9.7 iPhone 7+
      • CPU:
      • CORE i7 6700K WITH coolermaster hyper 212 evo/intel haswell i7 2.3 ghz
      • RAM:
      • GSkill RipJaws v 3000 32gb ddr4/16 gb ddr3 1600 mhz on mac
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 evo 250gb+1tb+wd ezex 1tb, trancend 35t3 3 tb, Wd black 5tb, 950 pro, muskin 1tb
      • Graphics Card:
      • gigabyte gtx 1080 xtreme sli/ intel iris pro+ nvidia gt 750m 2gb gddr5
      • Display:
      • samsung ku 6290 4k uhd tv, Dell S2716DG
      • Sound Card:
      • Sound blaster zx
      • Speakers/HPs:
      • Akg k7xx,Samson sr 850, audio technica ath m50x, ,dt 990 pro, hd 598
      • Keyboard:
      • corsair vengeance k95 rgb
      • Mouse:
      • logitech g500s, g700s,g502,g402, deathadder chorma on razer goliathus speed edition
      • Controller:
      • ps4, xbox one controller
      • Power Supply:
      • corsair rm i 1000w
      • Optical Drive:
      • None
      • USB Devices:
      • 32 gb trancend, 64gb sandisk, 16gb kingston
      • UPS:
      • None
      • Operating System:
      • Windows 10 education, mac osx maverick 10.9.1
      • Benchmark Scores:
      • wei- cpu and ram-7.6 on stock, gfx-7.9
      • Comment:
      • thanks a lot to omnipotent creator(as a muslim allah) for my awesome rig, xbox one and ps4
      • ISP:
      • Teksavvy 60mbps unlimited
      • Download Speed:
      • 9.2MB/s
      • Upload Speed:
      • Don't upload
      • Console:
      • 128
    shafi's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Vancouver
    Posts
    1,712

    Default

    Quote Originally Posted by waliDJ View Post
    And i thought running one 1366x768 with my 7950 was epic phail!

    - - - Updated - - -

    on topic: try exchanging the ports and see if the trouble persists
    I ran my gtx 560 sli on 1440x900 for quite good time, glad to crash ur pride

  14. #14
    Member
    • Menace Slinger's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte B75
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470
      • RAM:
      • Twinmos 2 X 4GB 1600 mhz
      • Hard Drive:
      • WD 2 X 1 TB + Hitachi 1 TB + Samsung 320 GB
      • Graphics Card:
      • Nvidia GeForce GTX 650
      • Display:
      • Samsung LED 18.5 Inch X 2
      • Sound Card:
      • M-Audio Fast track
      • Speakers/HPs:
      • Just Beats ( Beats by Dr. Dre)
      • Keyboard:
      • A4 Tech KD 800L
      • Mouse:
      • Logitech B100
      • Controller:
      • Generic USB Gamepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake Litepower 450 WT
      • Optical Drive:
      • SAMSUNG
      • USB Devices:
      • Audio technica AT 2020 Microphone
      • UPS:
      • Ideal 5308B 800VA 7Ah
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate
      • Comment:
      • Casing : InWin MANA 136
      • ISP:
      • Earth Telecommunication
      • Download Speed:
      • 4 MB
      • Upload Speed:
      • 4 MB
    Menace Slinger's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Dhaka
    Posts
    221

    Default

    Thanx to everyone for replying

    @Vanguard @Badhon_raj I did not say that I will play gmaes with the dual monitor. I will use Dual monitor for my studio works and I will plug one off when I Will be palying games.

    @dipanzan : I checked my both monitors and cables. Both are fine. I think there is a problem with the DVI-DSUB converter. Can anyone here tell me the prize of DVI-DSUB converter ?

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: January 15th, 2012, 22:02
  2. Replies: 7
    Last Post: December 15th, 2011, 23:14
  3. Replies: 2
    Last Post: August 19th, 2011, 06:47
  4. GeForce GTX 590: Dual GPU monster from Nvidia
    By RonzDrive in forum Tech News
    Replies: 92
    Last Post: March 26th, 2011, 17:20
  5. 8800GT 256MB Nvdia gfx card problem
    By acE.Shanny in forum Technical Support
    Replies: 42
    Last Post: October 10th, 2009, 20:36

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.24873 seconds with 14 queries.