User Tag List

Results 1 to 6 of 6

Thread: cpu overclocking help needed!!!

  1. #1
    Member
    • superhuman's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DG31PR
      • CPU:
      • Intel Duel Core E2200
      • RAM:
      • Acer 4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 200GB
      • Graphics Card:
      • XFX Radeon HD5670 1GB
      • Display:
      • Samsung Syncmaster 732N 17''
      • Sound Card:
      • Realtec HD
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-111 2:1
      • Keyboard:
      • Acer
      • Mouse:
      • Digitec
      • Controller:
      • Xbox 360 controller for windows
      • Power Supply:
      • Maxin 500W
      • Optical Drive:
      • Acer 32GB
      • USB Devices:
      • Digitec 12MP webcam
      • UPS:
      • Apollo 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8
      • Benchmark Scores:
      • 6.3
      • Comment:
      • Good
      • ISP:
      • Banglalion
      • Download Speed:
      • 1024Kbps
      • Upload Speed:
      • 1024Kbps
      • Console:
      • 8

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    BB
    Posts
    148

    Default cpu overclocking help needed!!!

    I have Intel PDC G860 cpu and Gigabyte GA-H61M-S2PV motherboard. how do I overclock cpu frequency??
    tau16

  2. #2
    Member
    • Dee's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Maximus VIII Ranger
      • CPU:
      • Intel Core i5 6600k
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 2400MHz
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 128GB SSD; Crucial M500 960GB SSD
      • Display:
      • Dell S2216H
      • Keyboard:
      • Cooler Master Quick Fire Rapid-i Cherry MX Brown
      • Mouse:
      • Cooler Master MasterKeys Lite L
      • Power Supply:
      • Cooler Master V650 Gold
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • ISP:
      • Link3 GATI
      • Download Speed:
      • 2Mib/s
      • Upload Speed:
      • 2Mib/s
    Dee's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    4,646

    Default

    You can't. The G860 has a locked multiplier and your board doesn't come with an option to increase the bclk.

  3. #3
    Member
    • giant's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI H77MA-G43
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 @ 3.6ghz
      • RAM:
      • 8GB DDR3 1600Mhz ||TwinMOS 4+2+2 GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256GB || WDC Blue 1TB (WD10EZEX)
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 7950 3GB DDR5 Vapor-X || [email protected] [email protected] [email protected]
      • Display:
      • Asus VX229H 21.5inch , Sony Bravia R426B 32inch
      • Sound Card:
      • Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • F&D A520 2.1ch || Xiaomi Mi Basic
      • Keyboard:
      • Delux K9020
      • Mouse:
      • Logitech G402 || Razer Goliathus Control Edition
      • Controller:
      • Microsoft Xbox 360 wired controller
      • Power Supply:
      • Thermaltake SE 630W
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-24B3ST (24x)
      • UPS:
      • Power Tree SP600B(PC starts without switching the UPS, on :D)
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • packed in a NZXT S340 White Version
      • ISP:
      • Link 3
    giant's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Khulna, Bangladesh
    Posts
    1,935

    Default

    you cant....

  4. #4
    Member
    • The Zion's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASRock B75 Pro3-M
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 @ 3.30 GHz
      • RAM:
      • Twinmoss 4 GB 1333 MHz
      • Hard Drive:
      • Samsung 500 GB (7200 RPM)
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 7770 GHz (OC)
      • Display:
      • BenQ T52WA
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Bloody V3
      • Power Supply:
      • Value-Top 500W (Black)
      • UPS:
      • Apollo
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate
      • ISP:
      • Banglalion

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Khulna
    Posts
    43

    Default

    no, u cant. and over clocking is not good without 'K' series CPU. u need a good CPU with a aftermarket cooler and a suitable motherboard for over clocking.

  5. #5
    Member
    • giant's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI H77MA-G43
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 @ 3.6ghz
      • RAM:
      • 8GB DDR3 1600Mhz ||TwinMOS 4+2+2 GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256GB || WDC Blue 1TB (WD10EZEX)
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 7950 3GB DDR5 Vapor-X || [email protected] [email protected] [email protected]
      • Display:
      • Asus VX229H 21.5inch , Sony Bravia R426B 32inch
      • Sound Card:
      • Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • F&D A520 2.1ch || Xiaomi Mi Basic
      • Keyboard:
      • Delux K9020
      • Mouse:
      • Logitech G402 || Razer Goliathus Control Edition
      • Controller:
      • Microsoft Xbox 360 wired controller
      • Power Supply:
      • Thermaltake SE 630W
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-24B3ST (24x)
      • UPS:
      • Power Tree SP600B(PC starts without switching the UPS, on :D)
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • packed in a NZXT S340 White Version
      • ISP:
      • Link 3
    giant's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Khulna, Bangladesh
    Posts
    1,935

    Default

    Quote Originally Posted by The Zion View Post
    over clocking is not good without 'K' series CPU.
    what do you mean by that!...you can never oc 2nd, 3rd gen CPU unless you have the K series.....

  6. #6
    Member
    • The Zion's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASRock B75 Pro3-M
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 @ 3.30 GHz
      • RAM:
      • Twinmoss 4 GB 1333 MHz
      • Hard Drive:
      • Samsung 500 GB (7200 RPM)
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 7770 GHz (OC)
      • Display:
      • BenQ T52WA
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • Bloody V3
      • Power Supply:
      • Value-Top 500W (Black)
      • UPS:
      • Apollo
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate
      • ISP:
      • Banglalion

    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Khulna
    Posts
    43

    Default

    Quote Originally Posted by giant View Post
    what do you mean by that!...you can never oc 2nd, 3rd gen CPU unless you have the K series.....
    i meant, overclocking without unlocked processor is not a good idea. but it is possible 2 overclock by increasing multiplier with a unlocked cpu

Similar Threads

  1. Overclocking help needed...:(
    By ArchQuad in forum Technical Support
    Replies: 21
    Last Post: January 5th, 2012, 16:09
  2. Replies: 5
    Last Post: January 16th, 2011, 03:07
  3. Help needed regarding overclocking
    By dying4004 in forum Technical Support
    Replies: 24
    Last Post: November 8th, 2010, 17:03
  4. factory overclocking vs. own overclocking ?
    By Leaving BG in forum GPU
    Replies: 20
    Last Post: April 20th, 2009, 01:45

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.15513 seconds with 14 queries.