User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Thread: how to overclock my ati radeon 9250!

  1. #1
    Member
    • Mohaan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61M-S2PV
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 @ 3.3 Ghz
      • RAM:
      • Transcend 4 GB DDR3
      • Hard Drive:
      • Samsung 250 GB
      • Graphics Card:
      • Nvidia Geforce 210
      • Display:
      • LG 22MP65HQ-P 22" IPS LED
      • Sound Card:
      • Sound Blaster Audigy.
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 4:1
      • Keyboard:
      • Chudirbhai keyboard
      • Mouse:
      • Chudirbhai mouse
      • Controller:
      • Logitech F310
      • Power Supply:
      • Maxim 500 watt
      • Optical Drive:
      • Asus DVD-R
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Professional 64 bit
      • Benchmark Scores:
      • Comment:
      • Economical beast
      • ISP:
      • Link3 Technologies
      • Download Speed:
      • 192~195
      • Upload Speed:
      • 130
      • Console:
      • 128
    Mohaan's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Shantinogor,Chamelibag
    Posts
    1,190

    Red face how to overclock my ati radeon 9250!

    how can i overclock my ati radeon 9250! need help!!!!reply everyone plse:


    my pc specsrocessor:Intel Pentium 4 2.40 GHz
    Motherboard:Intel D865PERL(H.T)
    RAM:768 mb TRanscend lifetime warranty(512+256) DDR
    Graphics Card:ATI RADEON 9250 pro ,PIXEL SHADER 1.4,256MB, 550MHz
    HDD:80GB SAMSUNG PATA
    DVD ROM- asus quietrack
    Power supply : helpo plse

  2. #2
    Moderator
    • Mazhar's Gadgets
      • Motherboard:
      • building
      • CPU:
      • the
      • RAM:
      • new
      • Hard Drive:
      • pc
      • Graphics Card:
      • in
      • Display:
      • a
      • Sound Card:
      • month
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD650/Shure SRH-840
      • Keyboard:
      • Sidewinder X4
      • Mouse:
      • Logitech G300
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX750
      • Optical Drive:
      • Sony 20X DVD-RW
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium
      • ISP:
      • Talktalk Fiber
      • Download Speed:
      • 3400
      • Upload Speed:
      • 240
    Mazhar's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    London
    Posts
    1,904

    Default Re: how to overclock my ati radeon 9250!

    download AtiTool in the following link

    http://www.techpowerup.com/atitool/

    its very easy to use. if you need help, let me know

  3. #3
    Member
    • Mohaan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61M-S2PV
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 @ 3.3 Ghz
      • RAM:
      • Transcend 4 GB DDR3
      • Hard Drive:
      • Samsung 250 GB
      • Graphics Card:
      • Nvidia Geforce 210
      • Display:
      • LG 22MP65HQ-P 22" IPS LED
      • Sound Card:
      • Sound Blaster Audigy.
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 4:1
      • Keyboard:
      • Chudirbhai keyboard
      • Mouse:
      • Chudirbhai mouse
      • Controller:
      • Logitech F310
      • Power Supply:
      • Maxim 500 watt
      • Optical Drive:
      • Asus DVD-R
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Professional 64 bit
      • Benchmark Scores:
      • Comment:
      • Economical beast
      • ISP:
      • Link3 Technologies
      • Download Speed:
      • 192~195
      • Upload Speed:
      • 130
      • Console:
      • 128
    Mohaan's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Shantinogor,Chamelibag
    Posts
    1,190

    Default Re: how to overclock my ati radeon 9250!

    i hve the software...tell me how to do it=now

  4. #4
    Member
    • [email protected]'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z97x-UD3H-BK
      • CPU:
      • Intel Core i5 4690k OC to 4.5Ghz
      • RAM:
      • G Skill 16 GB DDR3 2200MHz
      • Hard Drive:
      • 256GB Samsung 850 Evo SSD + 2 TB WD Black
      • Graphics Card:
      • Asus Geforce 970 4GB
      • Display:
      • Asus 21.5 inch IPS monitor
      • Speakers/HPs:
      • Audioengine A2 plus Dayton 8 inch subwoofer
      • Keyboard:
      • Logitech K120
      • Mouse:
      • Logitech G500s
      • Controller:
      • Original Microsoft Xbox One wired controller
      • Power Supply:
      • EVGA G2 750W 80 plus Gold
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
    Tom@L's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    San Francisco, USA
    Posts
    6,495

    Default Re: how to overclock my ati radeon 9250!

    hey dont do overclocking on the mainstream graphic cards ....... it might get burned ....... u wont get dat much fps by overclockin it since ur gpu is already very very old .......

  5. #5
    Member
    • Mohaan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61M-S2PV
      • CPU:
      • Intel Core i3 3220 @ 3.3 Ghz
      • RAM:
      • Transcend 4 GB DDR3
      • Hard Drive:
      • Samsung 250 GB
      • Graphics Card:
      • Nvidia Geforce 210
      • Display:
      • LG 22MP65HQ-P 22" IPS LED
      • Sound Card:
      • Sound Blaster Audigy.
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 4:1
      • Keyboard:
      • Chudirbhai keyboard
      • Mouse:
      • Chudirbhai mouse
      • Controller:
      • Logitech F310
      • Power Supply:
      • Maxim 500 watt
      • Optical Drive:
      • Asus DVD-R
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Professional 64 bit
      • Benchmark Scores:
      • Comment:
      • Economical beast
      • ISP:
      • Link3 Technologies
      • Download Speed:
      • 192~195
      • Upload Speed:
      • 130
      • Console:
      • 128
    Mohaan's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Shantinogor,Chamelibag
    Posts
    1,190

    Default Re: how to overclock my ati radeon 9250!

    i didnt catch tht! explain agn

  6. #6
    Member
    • [email protected]'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z97x-UD3H-BK
      • CPU:
      • Intel Core i5 4690k OC to 4.5Ghz
      • RAM:
      • G Skill 16 GB DDR3 2200MHz
      • Hard Drive:
      • 256GB Samsung 850 Evo SSD + 2 TB WD Black
      • Graphics Card:
      • Asus Geforce 970 4GB
      • Display:
      • Asus 21.5 inch IPS monitor
      • Speakers/HPs:
      • Audioengine A2 plus Dayton 8 inch subwoofer
      • Keyboard:
      • Logitech K120
      • Mouse:
      • Logitech G500s
      • Controller:
      • Original Microsoft Xbox One wired controller
      • Power Supply:
      • EVGA G2 750W 80 plus Gold
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
    Tom@L's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    San Francisco, USA
    Posts
    6,495

    Default Re: how to overclock my ati radeon 9250!

    Radeon 9250 are mainstream cards ....... not high end cards like Radeon 9800 or recent Radeon Hd 4800 series or Geforce GTX 260 series ......... since 9250 is built as value card, it has normal cooling solutions, normal memory etc etc ....... if u overclock ur gpu might fail ....... and since this is already a value card, u wont get dat much fps increase in overclocking ......

    u can try overclockin ....... but i dont think it will come to any help with any games released these days ........ in short u need to upgrade ur system ...... weder u overclock it or not .....

  7. #7
    Moderator
    • Mazhar's Gadgets
      • Motherboard:
      • building
      • CPU:
      • the
      • RAM:
      • new
      • Hard Drive:
      • pc
      • Graphics Card:
      • in
      • Display:
      • a
      • Sound Card:
      • month
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD650/Shure SRH-840
      • Keyboard:
      • Sidewinder X4
      • Mouse:
      • Logitech G300
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX750
      • Optical Drive:
      • Sony 20X DVD-RW
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium
      • ISP:
      • Talktalk Fiber
      • Download Speed:
      • 3400
      • Upload Speed:
      • 240
    Mazhar's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    London
    Posts
    1,904

    Default Re: how to overclock my ati radeon 9250!

    well tomal is right, i dnt think youd see any improvement at all...still, there are two sliders, core clock and memory clock. increase the core first by 5mhz, and theres a show 3d window button. just see that it doesnt hve any artifacts. if it doesnt hve any, repeat the step.

    easier would be to just press auto clock on the core speed, wait for 45mins and ur done. then do the same to ur memory clock

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.19365 seconds with 13 queries.