User Tag List

Results 1 to 6 of 6

Thread: AHCI Mode Installation Help

  1. #1
    Member
    • fahimspider's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI P67A GD65(B3)
      • CPU:
      • I5 2400 @ 3.4 GHZ Cooled by CM Hyper 412 Slim
      • RAM:
      • TWINMOS 8 GB 1600 BUS
      • Hard Drive:
      • TRANSCEND 128 GB SSD, 2 TB WD SATA III BLACK, 1 TB HITACHI
      • Graphics Card:
      • Saphire ATI HD 7950 Dual-X
      • Display:
      • HP 18.5 INCH LCD
      • Sound Card:
      • Built In
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2.1
      • Keyboard:
      • Tt E-sports Knucker
      • Mouse:
      • Tt Theron mouse
      • Controller:
      • Razer Nostromo
      • Power Supply:
      • THERMALTAKE SMART MODULAR 650 WATT
      • Optical Drive:
      • Asus DVD RW. HP DVD ROM
      • UPS:
      • Apollo 1200 VA
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 64 BIT
      • Benchmark Scores:
      • 7.5 WEI
      • Comment:
      • ROCKING
      • ISP:
      • SmileBD
      • Download Speed:
      • 300-600kbps
      • Upload Speed:
      • 250-450kbps
    fahimspider's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    768

    Default AHCI Mode Installation Help

    I want to install AHCI mode in my current windows 7 (without reinstalling it). I tried google. Cant get a clear conception. i want to know the steps in simple words.
    And if i want to reinstall windows - do i have to install the driver during win7 installation? kind of confused. I tried to install AHCI mode 1 year back and damaged one of my HDDs. So this time before i do anything stupid i need a clear conception. Thank You guys.
    Last edited by fahimspider; January 29th, 2013 at 19:31.

  2. #2
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 500GB Toshiba + 2TB WD Red / 1TB WD blue
      • Graphics Card:
      • HD 7770 GHz / R7 370
      • Display:
      • Philips 17'' 1440x900/ Samsung S22B300B
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Generic 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 / Win 10
      • ISP:
      • SB Internet
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,139

    Default

    change hdd mode to ahci in bios. Then Install windows normally. No additional task is required.

    - - - Updated - - -

    here is an easy to use guide
    http://www.askvg.com/how-to-change-s...lling-windows/
    Last edited by Badhon_raj; January 29th, 2013 at 20:23.

  3. #3
    Member
    • SadmanBD's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth X58
      • CPU:
      • RAM:
      • A-Data 3x2GB 1333 MHz @ 1331 MHz (1.5v)
      • Hard Drive:
      • Hitachi Deskstar 1TB 7200RPM 32MB SATA 3.0Gb/s | Seagate Barracuda 1TB 7200RPM 64MB SATA 6.0Gb/s
      • Graphics Card:
      • 2x Sapphire 270X Vapor-X 2GB GDDR5
      • Display:
      • Asus VX229H 21.5" LED IPS
      • Sound Card:
      • Realtek ALC892 8-Channel Audio (on-board)
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO 7C / A4Tech HS-100 | VSonic GR02 Bass Edition | Monoprice 9927
      • Keyboard:
      • Newmen E370
      • Mouse:
      • A4Tech D-70FX
      • Controller:
      • Genius F-1000
      • Power Supply:
      • XFX 850W Core Edition
      • Optical Drive:
      • USB Devices:
      • Transcend 4GB Pendrive and billionton Bluetooth Device
      • UPS:
      • Luminous Solo 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro WMC
      • Comment:
      • Primary Rig ;)
      • ISP:
      • ReignICT
      • Download Speed:
      • 416 kB/s
      • Upload Speed:
      • 416 kB/s
    SadmanBD's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,587

    Default

    Reinstall na koreo kora jai. Ami korsilam. But vule gesi. Google kore dekhen, ekta registry edit kora lage.

    - - - Updated - - -

    Pore abar hdd ke removable devices er list e dekhabe Oitar jonne abar arekta registry edit kora lage.

  4. #4
    Member
    • fahimspider's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI P67A GD65(B3)
      • CPU:
      • I5 2400 @ 3.4 GHZ Cooled by CM Hyper 412 Slim
      • RAM:
      • TWINMOS 8 GB 1600 BUS
      • Hard Drive:
      • TRANSCEND 128 GB SSD, 2 TB WD SATA III BLACK, 1 TB HITACHI
      • Graphics Card:
      • Saphire ATI HD 7950 Dual-X
      • Display:
      • HP 18.5 INCH LCD
      • Sound Card:
      • Built In
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2.1
      • Keyboard:
      • Tt E-sports Knucker
      • Mouse:
      • Tt Theron mouse
      • Controller:
      • Razer Nostromo
      • Power Supply:
      • THERMALTAKE SMART MODULAR 650 WATT
      • Optical Drive:
      • Asus DVD RW. HP DVD ROM
      • UPS:
      • Apollo 1200 VA
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 64 BIT
      • Benchmark Scores:
      • 7.5 WEI
      • Comment:
      • ROCKING
      • ISP:
      • SmileBD
      • Download Speed:
      • 300-600kbps
      • Upload Speed:
      • 250-450kbps
    fahimspider's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    768

    Default

    Quote Originally Posted by Badhon_raj View Post
    change hdd mode to ahci in bios. Then Install windows normally. No additional task is required.

    - - - Updated - - -

    here is an easy to use guide
    www.askvg.com/how-to-change-sata-hard-disk-mode-from-ide-to-ahci-raid-in-bios-after-installing-windows/
    Thanks Bro. i will try this out.

    @SadmanBD the link above dose not mention about a 2nd time use of reg editor. Can you confirm it?

    - - - Updated - - -

    can you guys how to revert this to IDE mode, if anything goes wrong?

    - - - Updated - - -

    Thank you guys. My system is flying!!!

  5. #5
    Member
    • SadmanBD's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth X58
      • CPU:
      • RAM:
      • A-Data 3x2GB 1333 MHz @ 1331 MHz (1.5v)
      • Hard Drive:
      • Hitachi Deskstar 1TB 7200RPM 32MB SATA 3.0Gb/s | Seagate Barracuda 1TB 7200RPM 64MB SATA 6.0Gb/s
      • Graphics Card:
      • 2x Sapphire 270X Vapor-X 2GB GDDR5
      • Display:
      • Asus VX229H 21.5" LED IPS
      • Sound Card:
      • Realtek ALC892 8-Channel Audio (on-board)
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO 7C / A4Tech HS-100 | VSonic GR02 Bass Edition | Monoprice 9927
      • Keyboard:
      • Newmen E370
      • Mouse:
      • A4Tech D-70FX
      • Controller:
      • Genius F-1000
      • Power Supply:
      • XFX 850W Core Edition
      • Optical Drive:
      • USB Devices:
      • Transcend 4GB Pendrive and billionton Bluetooth Device
      • UPS:
      • Luminous Solo 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro WMC
      • Comment:
      • Primary Rig ;)
      • ISP:
      • ReignICT
      • Download Speed:
      • 416 kB/s
      • Upload Speed:
      • 416 kB/s
    SadmanBD's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,587

  6. #6
    Member
    • fahimspider's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI P67A GD65(B3)
      • CPU:
      • I5 2400 @ 3.4 GHZ Cooled by CM Hyper 412 Slim
      • RAM:
      • TWINMOS 8 GB 1600 BUS
      • Hard Drive:
      • TRANSCEND 128 GB SSD, 2 TB WD SATA III BLACK, 1 TB HITACHI
      • Graphics Card:
      • Saphire ATI HD 7950 Dual-X
      • Display:
      • HP 18.5 INCH LCD
      • Sound Card:
      • Built In
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2.1
      • Keyboard:
      • Tt E-sports Knucker
      • Mouse:
      • Tt Theron mouse
      • Controller:
      • Razer Nostromo
      • Power Supply:
      • THERMALTAKE SMART MODULAR 650 WATT
      • Optical Drive:
      • Asus DVD RW. HP DVD ROM
      • UPS:
      • Apollo 1200 VA
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 64 BIT
      • Benchmark Scores:
      • 7.5 WEI
      • Comment:
      • ROCKING
      • ISP:
      • SmileBD
      • Download Speed:
      • 300-600kbps
      • Upload Speed:
      • 250-450kbps
    fahimspider's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    768

    Default

    Done- Reboot- Successful.
    I love this forum. muah......muah..............

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: January 21st, 2012, 00:12
  2. GTA 4 Installation
    By Overlord in forum Action-Adventure
    Replies: 12
    Last Post: June 24th, 2011, 18:22
  3. SATA in AHCI mode
    By |-<NOSALIS>-| in forum Technical Support
    Replies: 23
    Last Post: August 6th, 2010, 19:30
  4. Win 7 After-Installation Problem
    By thekoRngear in forum Technical Support
    Replies: 11
    Last Post: January 9th, 2010, 22:51
  5. Enhanced mode vs compatible mode
    By saadbillah in forum Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: September 16th, 2009, 00:46

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.18840 seconds with 14 queries.