User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 25

Thread: Question about PSU

  1. #1
    Member
    • Cpt.Mactavish's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DG31PR
      • CPU:
      • Intel C2D
      • RAM:
      • 2GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 250GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire Radeon HD 6670 GDDR5
      • Display:
      • Samsung syncmaster S19A300B 18.5"inch LED
      • Sound Card:
      • Realtek HD
      • Power Supply:
      • Generic Tiner Box
      • Optical Drive:
      • Asus DVD RW
      • UPS:
      • Prolink
      • Operating System:
      • Windows 8
      • Benchmark Scores:
      • Cpu:5.4,Gpu:7.1,HDD:5.9
      • Comment:
      • Happy with it!
    Cpt.Mactavish's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    992

    Default Question about PSU

    1.what happens if psu fails to/can not provide required power for system?
    2.system run without prblm with a low watt psu,is it safe?
    3.how much watt can be provided with a 450w and 200w(written in the side) generic psu

  2. #2
    Member
    • Mahfuz's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth P67 accommodated by Thermaltake Spedo Advance Package Chassis
      • CPU:
      • Intel i5 2500k 3.3GHz :: Prolimatech Megahalem Rev.B :: Shin-Etsu X23-7783D
      • RAM:
      • 2x 4GB G.Skill Ripjaws X DDR3 1600MHz Dual Channel
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 64GB Sata III MLC :: Hitachi 1TB 7200RPM :: Transcend 320GB Portable
      • Graphics Card:
      • Asus 9600GT 512MB
      • Display:
      • Asus ML239H 23'' IPS Panel
      • Sound Card:
      • Asus Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT990 Pro 250ohm :: Creative Aurvana Live! :: Creative FATAL1TY HS-800
      • Keyboard:
      • Logitech K120
      • Mouse:
      • A4tech X7-747H 3600dpi :: SS QCK Mass
      • Controller:
      • Never Interested :-/
      • Power Supply:
      • Thermaltake ToughPower XT 675W
      • Optical Drive:
      • Asus 18X DVD RW
      • UPS:
      • RahimAfrooz 1000VA
      • Operating System:
      • Win7, Linux Mint-- 'VMware'ing a few more when needed
      • Comment:
      • Not half-bad.
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 30KBps
      • Upload Speed:
      • 7KBps
    Mahfuz's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    মনে নাই
    Posts
    450

    Default

    01. The system will go through several unexpected behaviors like freezing the screen or hanging while gaming and even in idle usage, rebooting repeatedly for no apparent reason and forth on. In worst case, psu may blow out and go to heaven along with some company./*mostly includes motherboard*/

    02. Both over power and low power can cause little to serious damage to your components thereby, I can't see anything that is safe to run a system with a psu which isn't perfectly capable of providing adequate power constantly.

    03. Hard to say if you quest for precise amount, actually. The general rule says the delivered power resides at 50-65% wattage at best what that generic psu is labeled at. Again, pushing the generic psu to its limit in order to get the max throughput out of it would be one of the worst decision you've ever made since the day you've born.

  3. #3
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,055

    Default

    if the users isn't budget constrained, 100watt extra would be the sweet spot as we have high temp weather mostly . Temperature has a negative correlation with psu efficiency/performance.

  4. #4
    Member
    • Cpt.Mactavish's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DG31PR
      • CPU:
      • Intel C2D
      • RAM:
      • 2GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 250GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire Radeon HD 6670 GDDR5
      • Display:
      • Samsung syncmaster S19A300B 18.5"inch LED
      • Sound Card:
      • Realtek HD
      • Power Supply:
      • Generic Tiner Box
      • Optical Drive:
      • Asus DVD RW
      • UPS:
      • Prolink
      • Operating System:
      • Windows 8
      • Benchmark Scores:
      • Cpu:5.4,Gpu:7.1,HDD:5.9
      • Comment:
      • Happy with it!
    Cpt.Mactavish's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    992

    Default

    1.kon component r damager har/jhuki beshi?(not only for psu.also for other reasons)
    2.ki ki karone component damage hoy?

  5. #5
    Member
    • Cpt.Mactavish's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DG31PR
      • CPU:
      • Intel C2D
      • RAM:
      • 2GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 250GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire Radeon HD 6670 GDDR5
      • Display:
      • Samsung syncmaster S19A300B 18.5"inch LED
      • Sound Card:
      • Realtek HD
      • Power Supply:
      • Generic Tiner Box
      • Optical Drive:
      • Asus DVD RW
      • UPS:
      • Prolink
      • Operating System:
      • Windows 8
      • Benchmark Scores:
      • Cpu:5.4,Gpu:7.1,HDD:5.9
      • Comment:
      • Happy with it!
    Cpt.Mactavish's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    992

    Default

    Quote Originally Posted by Asif 11 View Post
    shob kisu e nostho hoite pare so ami ekta choto biboron dilam
    cpu:mostly because of overheating nd power spike
    mb:faulty psu , power failure
    dvd rom: very rare bt scratch on lens
    hdd:beshi win setup dile badsector pore nosto hoi or faulty psu
    ram: over heating nd faulty psu
    uporer shob gular moddhe cpu r dvd rom shob cheye kom nosto hoi.
    R hdd, mb,psu shobcheye beshi nosto hoi
    gpu damage?

  6. #6
    Member
    • Trave160's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B350M Mortar AM4
      • CPU:
      • AMD Ryzen 5 1600
      • RAM:
      • 16GB DDR4 3000Mhz
      • Hard Drive:
      • 3TB Western Digital red
      • Graphics Card:
      • ASUS Strix GTX 960 4G
      • Display:
      • Dell S2216H 22 Inch monitor
      • Sound Card:
      • None
      • Speakers/HPs:
      • Logitech Speaker
      • Keyboard:
      • TtEsports Knucker
      • Controller:
      • PS4 Dualshock 4 controller
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart SE 630W Modular
      • Optical Drive:
      • Samsung 24X DVD-RW Drive(Defunct)
      • USB Devices:
      • Pendrive 4GB
      • UPS:
      • Power Tree 1250VA
      • Operating System:
      • Windows 10 64bit
      • Comment:
      • Toaster rig arisen to Ultra toaster with chisel abs.
      • ISP:
      • NunuCom Ltd, Penus group
      • Download Speed:
      • Super San 200kbps
      • Upload Speed:
      • 105*2
      • Console:
      • 130
    Trave160's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    A Secure Area
    Posts
    7,742

    Default

    Its a good thing sh1t like that didn't happen to mine

  7. #7
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 Ivy bridge//Core i5-4200U
      • RAM:
      • Silicon Power 4GB DDR3 @1600 mhz(8-8-8-24-1T) // TwinMOS 4GB DDR3
      • Hard Drive:
      • WD green 500gb// Hitachi 500GB
      • Graphics Card:
      • Asus GTX 960 strix// GT 750M
      • Display:
      • AOC e2043Fsk 20" LED(1600 X 900) DCR 50,000,000:1
      • Keyboard:
      • A4Tech KRS-86
      • Mouse:
      • Thermaltake azureus
      • Power Supply:
      • Antec VP450P
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD RW+Asus CD RW
      • Operating System:
      • Win 8.1 pro x64
    @nonymous™'s Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Unknown
    Posts
    1,490

    Default

    Quote Originally Posted by Asif 11 View Post
    hdd:beshi win setup dile badsector pore nosto hoi
    lol...where did you get it?

  8. #8
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 Ivy bridge//Core i5-4200U
      • RAM:
      • Silicon Power 4GB DDR3 @1600 mhz(8-8-8-24-1T) // TwinMOS 4GB DDR3
      • Hard Drive:
      • WD green 500gb// Hitachi 500GB
      • Graphics Card:
      • Asus GTX 960 strix// GT 750M
      • Display:
      • AOC e2043Fsk 20" LED(1600 X 900) DCR 50,000,000:1
      • Keyboard:
      • A4Tech KRS-86
      • Mouse:
      • Thermaltake azureus
      • Power Supply:
      • Antec VP450P
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD RW+Asus CD RW
      • Operating System:
      • Win 8.1 pro x64
    @nonymous™'s Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Unknown
    Posts
    1,490

    Default

    Quote Originally Posted by Asif 11 View Post
    hdd win setup er time e format korte hoi ete c drive to clean hoi bt onno drive gulote logical badsector porte thake.then hdd starts click'in nd then khachat!
    the thing you described is entirely wrong. logical bad sector is basically a result of corrupted firmware(Disk microcode/kernel OE). it's nowhere related to formatting c drive.....

  9. #9
    Member
    • Ahnaf_i7X's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-Z77-D3H
      • CPU:
      • Intel Core i7-3770K cooled by TT Frio Extreme
      • RAM:
      • Corsair XMS 3 (4GBx2=8GB)
      • Hard Drive:
      • Toshiba (1TB)7500rpm, Western Digital Caviar Blue 1TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire RX 580 Nitro+ OC Edition 8GB
      • Display:
      • Viewsonic 22" 1080p (1920x1080)
      • Sound Card:
      • Realtek Integrated Sound
      • Speakers/HPs:
      • A4Tech Headphones
      • Keyboard:
      • A4Tech ComfortKey
      • Mouse:
      • Thermaltake eSports Talon Blu Gaming Mouse
      • Controller:
      • Generic Gamepad Plug n Play
      • Power Supply:
      • Gigabyte Pulse 650W 80+ Bronze
      • Optical Drive:
      • Samsung 22x DVD Writer
      • USB Devices:
      • PS4 DualShock 4 Controller
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Comment:
      • I love my PC and my PC electrocutes me.
      • ISP:
      • I dont have one
      • Download Speed:
      • I dont have one
      • Upload Speed:
      • I dont have one
      • Console:
      • 16
    Ahnaf_i7X's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Watching your back.
    Posts
    1,328

    Default

    Is a TT Smart 550w a good power supply?
    Loved by few,
    Hated by many
    But respected by all!!

  10. #10
    Member
    • Mahfuz's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth P67 accommodated by Thermaltake Spedo Advance Package Chassis
      • CPU:
      • Intel i5 2500k 3.3GHz :: Prolimatech Megahalem Rev.B :: Shin-Etsu X23-7783D
      • RAM:
      • 2x 4GB G.Skill Ripjaws X DDR3 1600MHz Dual Channel
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 64GB Sata III MLC :: Hitachi 1TB 7200RPM :: Transcend 320GB Portable
      • Graphics Card:
      • Asus 9600GT 512MB
      • Display:
      • Asus ML239H 23'' IPS Panel
      • Sound Card:
      • Asus Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT990 Pro 250ohm :: Creative Aurvana Live! :: Creative FATAL1TY HS-800
      • Keyboard:
      • Logitech K120
      • Mouse:
      • A4tech X7-747H 3600dpi :: SS QCK Mass
      • Controller:
      • Never Interested :-/
      • Power Supply:
      • Thermaltake ToughPower XT 675W
      • Optical Drive:
      • Asus 18X DVD RW
      • UPS:
      • RahimAfrooz 1000VA
      • Operating System:
      • Win7, Linux Mint-- 'VMware'ing a few more when needed
      • Comment:
      • Not half-bad.
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 30KBps
      • Upload Speed:
      • 7KBps
    Mahfuz's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    মনে নাই
    Posts
    450

    Default

    Quote Originally Posted by Cpt.Mactavish View Post
    1.kon component r damager har/jhuki beshi?(not only for psu.also for other reasons)
    2.ki ki karone component damage hoy?
    PSU that serves impure power /*that is, high noise and ripple level with poor voltage regulation*/ is considered as the arch-enemy for nearly every piece of components. Feeding this impure power to your components for prolong period of time will sure cause decreasing the life span of the component gradually and you'll end up with a dead GPU sooner than your expectation. Putting this issue aside, if the PSU isn't equipped with proper protections for instance, Over Voltage Protection, Over Temperature Protection, Over Load Protection, Under Voltage Protection, Short Circuit Protection etc then chances are if the PSU blow up it'll cause damage to other components due to lack of necessary protection methods.

    Quote Originally Posted by Asif 11 View Post
    so do u have any better solution, my hdd is click'in since last december
    This isn't a good omen. The notorious term for this is Click Of Death. Try changing the SATA cable and see if it resolves the problem. If the problem still persists, claim warranty as your earliest convenience if it isn't already get expired, of course.

    @Ahnaf_i7X, It depends on your need. It certainly isn't capable of providing clean power like TP XT series does but has got enough juice to handle a system which doesn't require more than 550W.
    Last edited by Mahfuz; November 18th, 2012 at 01:15.

  11. #11
    Member
    • sensei's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b250 hd3
      • CPU:
      • Intel I5 7400
      • RAM:
      • 8gb Gskill 2400bus
      • Hard Drive:
      • 1tb wdd blue
      • Graphics Card:
      • Gigabyte gtx 950
      • Display:
      • samsung 18.5inch (1360X768)
      • Sound Card:
      • built in
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 / monk plus , KZ ate HiFi
      • Keyboard:
      • a4tech normal keyboard KR-83
      • Mouse:
      • Bloody A9
      • Controller:
      • none
      • Power Supply:
      • Cooler Master b500
      • Optical Drive:
      • Who use this nowadays Anyway?
      • Operating System:
      • Windows 10 64bit
      • Comment:
      • Poor man's fortress
      • ISP:
      • Speed Tech Online
      • Download Speed:
      • 4mbps
      • Upload Speed:
      • 2mbps
    sensei's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,510

    Default

    Your psu is faulty thats why clicking sound problem is happening. .my hard disk also did the same but after changing my psu everything turns into normal again

  12. #12
    Member
    • Rakin7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS Z77 Sabertooth
      • CPU:
      • Watercooled Intel Sandy Bridge Core i5 2500k
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung F4 2TB and Crucial M4 128GB SSD
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD7970 Vapor-X 3GB GHz Edition flashed to R9 280X
      • Display:
      • Asus MS228H 21.5 LED Full HD 1080p and Sony Bravia CX520 32
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohms
      • Keyboard:
      • Thermaltake Meka G1 Mechnical Keyboard
      • Mouse:
      • Razer Deathadder 2013
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart M850
      • UPS:
      • Powerpac 1200VA backed up by Generator
      • Operating System:
      • Windows 8 x64 with Media Center
      • ISP:
      • Link3 2.5 Mbps
      • Download Speed:
      • 325 KB/s
      • Upload Speed:
      • 325 KB/s
    Rakin7's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,840

    Default

    Better to check it with another PSU first.
    Though these generic PSUs tend to have issues. So its wiser to get one from a good brand.

  13. #13
    Member
    • sensei's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b250 hd3
      • CPU:
      • Intel I5 7400
      • RAM:
      • 8gb Gskill 2400bus
      • Hard Drive:
      • 1tb wdd blue
      • Graphics Card:
      • Gigabyte gtx 950
      • Display:
      • samsung 18.5inch (1360X768)
      • Sound Card:
      • built in
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 / monk plus , KZ ate HiFi
      • Keyboard:
      • a4tech normal keyboard KR-83
      • Mouse:
      • Bloody A9
      • Controller:
      • none
      • Power Supply:
      • Cooler Master b500
      • Optical Drive:
      • Who use this nowadays Anyway?
      • Operating System:
      • Windows 10 64bit
      • Comment:
      • Poor man's fortress
      • ISP:
      • Speed Tech Online
      • Download Speed:
      • 4mbps
      • Upload Speed:
      • 2mbps
    sensei's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,510

    Default

    Quote Originally Posted by Asif 11 View Post
    u mean amr hdd ta last december theke mortese!! lol

    - - - Updated - - -



    ami pc kinsi june 2011. Tokhon ekta atech 500w vua psu silo ,tokhon hdd sound korto na.
    Bt december e oita puira gesilo so i bought winbird 500w 1k diye.tokhon theke ekhon porjonto hdd clickin sound kortese. Taile ki valo psu lagalei thik hbe?
    i am 80% sure this are happening for your psu. .and yes check first via changing the psu from your friend or others or just unplug some parts like gpu or dvd rom drive and start the pc then if you feel any clicking sound then its the hdd that has internal problem or if it not then its a psu problem

  14. #14
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 Ivy bridge//Core i5-4200U
      • RAM:
      • Silicon Power 4GB DDR3 @1600 mhz(8-8-8-24-1T) // TwinMOS 4GB DDR3
      • Hard Drive:
      • WD green 500gb// Hitachi 500GB
      • Graphics Card:
      • Asus GTX 960 strix// GT 750M
      • Display:
      • AOC e2043Fsk 20" LED(1600 X 900) DCR 50,000,000:1
      • Keyboard:
      • A4Tech KRS-86
      • Mouse:
      • Thermaltake azureus
      • Power Supply:
      • Antec VP450P
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD RW+Asus CD RW
      • Operating System:
      • Win 8.1 pro x64
    @nonymous™'s Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Unknown
    Posts
    1,490

    Default

    Quote Originally Posted by Asif 11 View Post
    so do u have any better solution, my hdd is click'in since last december
    Quote Originally Posted by blood stain child View Post
    Your psu is faulty thats why clicking sound problem is happening. .my hard disk also did the same but after changing my psu everything turns into normal again
    clicking noise is not always related to PSU. there can be a lot of reasons behind it including damaged sectors,conflicted disk firmware etc. in older drives it can be due to a faulty head or actuator arm. in this type of case a HDD may work properly despite continues clicking noise......
    @Asif 11 how old is it,do you have any warranty left ?
    Last edited by @nonymous™; November 18th, 2012 at 02:11.

  15. #15
    Member
    • redwan hasan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock B75 Pro-3 M
      • CPU:
      • Intel Core i7 2600 + CM Hyper 412S
      • RAM:
      • Transcend 1333MHz 16GB (4GB*4)
      • Hard Drive:
      • WD 2TB 6Gb/s, Hitachi 1TB 3Gb/s, Samsung 320GB 3Gb/s
      • Graphics Card:
      • MSI GTX660OC 2GB
      • Display:
      • Asus MX239H
      • Sound Card:
      • Built in Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 2400 2:1, Skullcandy 50/50
      • Keyboard:
      • A4Tech KBS21
      • Mouse:
      • A4tech X7
      • Controller:
      • Generic XBOX Clone
      • Power Supply:
      • Corsair CX750
      • Optical Drive:
      • Asus DRW 24 B3ST
      • UPS:
      • Power Gaurd 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit. Ubuntu 14.10 x64
      • Comment:
      • Waiting on new system.
      • ISP:
      • Link3 5Mbps
    redwan hasan's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,748

    Default

    1. PSU will get overheat & automatically turn off/PSU's over current protection feature will turn it off so the pc will restart.

    2. U cant run a system with low watt psu. a 100W TDP cpu doesnt mean that it burns 100W. but the power phase that converts the 12V(4/8 pin ATX) to 1V/1.5V or the proper voltage for ur cpu burns a lot of energy, but the cpu will burn a small amount of power when its idle...

    3. tested one 450W generic PSU (came with a X-Lab casing) ,it provided 18A on its 12V Rail,didnt push further...


    running system with a low watt psu will reduce the psu life.

  16. #16
    Member
    • Cpt.Mactavish's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DG31PR
      • CPU:
      • Intel C2D
      • RAM:
      • 2GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 250GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire Radeon HD 6670 GDDR5
      • Display:
      • Samsung syncmaster S19A300B 18.5"inch LED
      • Sound Card:
      • Realtek HD
      • Power Supply:
      • Generic Tiner Box
      • Optical Drive:
      • Asus DVD RW
      • UPS:
      • Prolink
      • Operating System:
      • Windows 8
      • Benchmark Scores:
      • Cpu:5.4,Gpu:7.1,HDD:5.9
      • Comment:
      • Happy with it!
    Cpt.Mactavish's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    992

    Default

    Anyone can suggest me a better generic psu for my system(see my gadget+i'm using two hdd)within 800tk.cause i don't have enough bucks to buy a branded one.my old 450w went to heaven few days ago that i used to power up my current system for 1.5yrs.i'll be getting a tt 450w in my next upgrade round

  17. #17
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 Ivy bridge//Core i5-4200U
      • RAM:
      • Silicon Power 4GB DDR3 @1600 mhz(8-8-8-24-1T) // TwinMOS 4GB DDR3
      • Hard Drive:
      • WD green 500gb// Hitachi 500GB
      • Graphics Card:
      • Asus GTX 960 strix// GT 750M
      • Display:
      • AOC e2043Fsk 20" LED(1600 X 900) DCR 50,000,000:1
      • Keyboard:
      • A4Tech KRS-86
      • Mouse:
      • Thermaltake azureus
      • Power Supply:
      • Antec VP450P
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD RW+Asus CD RW
      • Operating System:
      • Win 8.1 pro x64
    @nonymous™'s Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Unknown
    Posts
    1,490

    Default

    Quote Originally Posted by Asif 11 View Post
    june 2011 theke hdd use kortesi r december'11 theke prob. Accha jodi ami sob data ext. Hdd te trans. Kore hdd er partiton vangi tahole ki prob. Solve hbe?
    changing partition won't solve this issue. btw are you facing any other problem like BSOD,data loss or corruption,slow transfer(read/write) rate etc or just the clicking sound? if it is only the sound then i guess it is normal for your HDD & can be fixed by replacing the actuator arm. since it's just 1.5 years old i guess it is still under warranty.....

  18. #18
    Member
    • Cpt.Mactavish's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DG31PR
      • CPU:
      • Intel C2D
      • RAM:
      • 2GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 250GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire Radeon HD 6670 GDDR5
      • Display:
      • Samsung syncmaster S19A300B 18.5"inch LED
      • Sound Card:
      • Realtek HD
      • Power Supply:
      • Generic Tiner Box
      • Optical Drive:
      • Asus DVD RW
      • UPS:
      • Prolink
      • Operating System:
      • Windows 8
      • Benchmark Scores:
      • Cpu:5.4,Gpu:7.1,HDD:5.9
      • Comment:
      • Happy with it!
    Cpt.Mactavish's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    992

    Default

    Quote Originally Posted by Asif 11 View Post
    konno prob nai just clicking noise. 3year warranty ase. Eita thakle ki kono prob karon ami rma a te dite chaitesi na,ora bole 15 days lagbe. Khali clickin er jonno ki hdd er dead howar kono chance ase? Amr kono external hdd nai tai ask korlam.

    - - - Updated - - -



    hitech 500w @0.7k
    winbird 450w @0.9k
    tmr pc config ta lekle valo hoi karon opera mini theke gadget dekte pacchi na
    okkk.c2d e8400,hd 6670 ddr5,intel dg31pr,2gb dual channal ram,250gb sata hdd,50gb ide hdd,and 2 pairs of generic fans

    - - - Updated - - -

    +where i'll find these psu?

  19. #19
    Member
    • Cpt.Mactavish's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DG31PR
      • CPU:
      • Intel C2D
      • RAM:
      • 2GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 250GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire Radeon HD 6670 GDDR5
      • Display:
      • Samsung syncmaster S19A300B 18.5"inch LED
      • Sound Card:
      • Realtek HD
      • Power Supply:
      • Generic Tiner Box
      • Optical Drive:
      • Asus DVD RW
      • UPS:
      • Prolink
      • Operating System:
      • Windows 8
      • Benchmark Scores:
      • Cpu:5.4,Gpu:7.1,HDD:5.9
      • Comment:
      • Happy with it!
    Cpt.Mactavish's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    992

    Default

    Quote Originally Posted by Asif 11 View Post
    taile 1.1k diye winbird 500w or 1.5 k diye speed company er 500w niye nen. Hitech idb soho prai market ei pawa jai. Winbird r speed onk rare.
    Bismillah computers
    6th level,606-07,
    ECS Computer City, Multiplan Center.
    2 pairs of fan mane?
    4 ta? Naki vul korsen?
    4ta.ar winbird ki .9k te paoa jabe?

    - - - Updated - - -

    Ar 4ta fan r 1ta intake,1ta side ar 2ta xaust.kintu temp to khub ekta kome na?temp komanor effective kono way ase?

  20. #20
    Member
    • sensei's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b250 hd3
      • CPU:
      • Intel I5 7400
      • RAM:
      • 8gb Gskill 2400bus
      • Hard Drive:
      • 1tb wdd blue
      • Graphics Card:
      • Gigabyte gtx 950
      • Display:
      • samsung 18.5inch (1360X768)
      • Sound Card:
      • built in
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 / monk plus , KZ ate HiFi
      • Keyboard:
      • a4tech normal keyboard KR-83
      • Mouse:
      • Bloody A9
      • Controller:
      • none
      • Power Supply:
      • Cooler Master b500
      • Optical Drive:
      • Who use this nowadays Anyway?
      • Operating System:
      • Windows 10 64bit
      • Comment:
      • Poor man's fortress
      • ISP:
      • Speed Tech Online
      • Download Speed:
      • 4mbps
      • Upload Speed:
      • 2mbps
    sensei's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,510

    Default

    2k manage kore litepower 2nd hand kena ta better option. .generic psu er thik nai anytime nosto hoye jay

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Question :D
    By Ahnaf_i7X in forum Miscellaneous Topics
    Replies: 9
    Last Post: October 14th, 2012, 23:13
  2. some question about wow
    By Echoece in forum World of Warcraft
    Replies: 2
    Last Post: February 11th, 2011, 12:26
  3. Replies: 6
    Last Post: December 20th, 2009, 14:45
  4. FIFA 09 Media just a question
    By sadi_warhead in forum Older FIFA Games
    Replies: 3
    Last Post: February 16th, 2009, 23:17
  5. CSS Question.
    By xK::CREATOR in forum Trash
    Replies: 18
    Last Post: March 18th, 2008, 23:49

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.28704 seconds with 14 queries.