User Tag List

Results 1 to 12 of 12

Thread: MISSING OPERATING SYSTEM on Windows Server 2008 R2

  1. #1

    Default MISSING OPERATING SYSTEM on Windows Server 2008 R2

    'Missing operating system' - this message flashed after the splash screen of the server, instead of booting into Windows Server 2008 R2. No tampering has been done. The OS is original.

    When consulted over phone with the engineer (provider company), he confidently mentioned - after consulting someone else ei ei prob hochhey ki kora lagbey - APNAR OS CORRUPT HOYE GESEY. REINSTALL DEWA LAGBEY. CD, KEY SHOB ANBEN.

    Now my question - is he correct or can it be solved more efficiently?

    @avas911 , @Codex , @every1 else

  2. #2
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default

    I'm assuming he's never heard of the Windows Repair feature? <_<;

  3. #3
    Member
    • Ahnaf_i7X's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-Z77-D3H
      • CPU:
      • Intel Core i7-3770K cooled by TT Frio Extreme
      • RAM:
      • Corsair XMS 3 (4GBx2=8GB)
      • Hard Drive:
      • Toshiba (1TB)7500rpm, Western Digital Caviar Blue 1TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire RX 580 Nitro+ OC Edition 8GB
      • Display:
      • Viewsonic 22&quot; 1080p (1920x1080)
      • Sound Card:
      • Realtek Integrated Sound
      • Speakers/HPs:
      • A4Tech Headphones
      • Keyboard:
      • A4Tech ComfortKey
      • Mouse:
      • Thermaltake eSports Talon Blu Gaming Mouse
      • Controller:
      • Generic Gamepad Plug n Play
      • Power Supply:
      • Gigabyte Pulse 650W 80+ Bronze
      • Optical Drive:
      • Samsung 22x DVD Writer
      • USB Devices:
      • PS4 DualShock 4 Controller
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Comment:
      • I love my PC and my PC electrocutes me.
      • ISP:
      • I dont have one
      • Download Speed:
      • I dont have one
      • Upload Speed:
      • I dont have one
      • Console:
      • 16
    Ahnaf_i7X's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Watching your back.
    Posts
    1,328

    Default

    Yeah Codex is right

  4. #4
    Member
    • optimus prime's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI K9A2C-ff v1
      • CPU:
      • AMD 64X2 5200+
      • RAM:
      • Transend 4GB DDR2 800MHz
      • Hard Drive:
      • 1T Hitachi+750GB Samsung+500GB Hitachi
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI 4850 512MB DDR3 &amp; 4830 512MB DDR3 in Xfire
      • Display:
      • ASUS MS228
      • Sound Card:
      • Built-in Realtek
      • Speakers/HPs:
      • F&amp;D F6000(5:1)
      • Keyboard:
      • A4TECH
      • Mouse:
      • A4TECH 747H
      • Controller:
      • Chinese
      • Power Supply:
      • Valuetop 500W
      • Optical Drive:
      • ASUS
      • UPS:
      • MICRO 1000VA(Customized)
      • ISP:
      • BTCL
      • Download Speed:
      • 1024
      • Upload Speed:
      • 256

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    350

    Default

    most probably bad connection or dust problem if no harmul thing has been recently installed

  5. #5
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default

    Either that or the HDD is dead - probably more probable.

  6. #6

    Default

    HDD's are in RAID 1. Both would be gone? HDD's purchased abt a little more than 1 yr.
    I'll chk tomorrow.

  7. #7
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default

    Software raid 1? Usually pretty terrible, unless you guys shelved out on some LSi gear, hm.

    Check status of the raid for the first thing.

  8. #8

    Default

    LSi gear? Since I'm asking def we shelved whatever that is.

  9. #9
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default

    Quote Originally Posted by REVx View Post
    LSi gear? Since I'm asking def we shelved whatever that is.
    http://www.lsi.com/products/storages...edOptions.aspx

  10. #10
    Member
    • Buddy's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i7 4770K @ 3.5GHz
      • RAM:
      • 2 x 4096 MB Apogee DDR3 @1333 MHz
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 64GB, 1TB Hitachi HDD
      • Graphics Card:
      • XFX Radeon HD 4830
      • Display:
      • Philips 190CW Brilliance
      • Sound Card:
      • Built-In
      • Speakers/HPs:
      • A4Tech HS-100
      • Keyboard:
      • Razer Lycosa
      • Mouse:
      • Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Thermaltake TR2-RX 450W
      • Optical Drive:
      • Asus 16x
      • Operating System:
      • Windows 8.1
      • ISP:
      • Smile
      • Download Speed:
      • 640
      • Upload Speed:
      • 500
    Buddy's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Dhaka, Bangladesh
    Posts
    111

    Default

    You will need a Windows 7 x64 DVD.

    1. Boot from your Windows Server 2008 R2 x64 DVD.
    2. Repair
    3. Command Prompt

    (Change the C: drive letter to the new drive letter the installation CD assigned to the RAID)

    bcdedit /export C:\BCD_Backup
    bootrec /fixmbr
    bootrec /fixboot
    Last edited by Buddy; November 9th, 2012 at 04:23. Reason: Found better answer.

  11. #11
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default

    That's assuming the RAID is even operational, which doesn't look like the case to me.

  12. #12

    Default

    Thanks for all ur input.

    The issue is resolved.

    Seems like @optimus prime cud've been right. Disconnected everything and dusted the whole machine in, out. After re-connection, booted just fine. Checked, rechecked, worked on it and restarted after every 15 min. Seemed ok.

    Wonder what caused it in the first place.

Similar Threads

  1. Which is the best operating system?
    By Arif69 in forum Software
    Replies: 85
    Last Post: July 2nd, 2010, 16:01
  2. 64bit Operating System
    By abir in forum Software
    Replies: 23
    Last Post: June 24th, 2010, 14:17
  3. Which Operating System Are You Using??
    By Deep -xCross- in forum Software
    Replies: 159
    Last Post: December 23rd, 2009, 17:14
  4. Replies: 18
    Last Post: May 27th, 2009, 17:06
  5. Replies: 2
    Last Post: May 27th, 2009, 13:13

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.23004 seconds with 14 queries.