User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Thread: Overclocking the intel i5 3450

  1. #1
    Member
    • Ghost Riley's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte B75M-D3H [Case: Thermaltake Commander GS-II black]
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @ 3.6Ghz
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 10GB, @ 1600Mhz Dual Channel
      • Hard Drive:
      • Toshiba 2TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire RX480 Nitro+ 4GB
      • Display:
      • Dell S2216H IPS panel (1920X1080)
      • Sound Card:
      • Creative X Fi Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Logitech Z506 5.1 Surround
      • Keyboard:
      • A4 TECH KR-85
      • Mouse:
      • Havit-MS736
      • Power Supply:
      • Antec Neo ECO 650M [80 PLUS BRONZE Certified]
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-S223
      • USB Devices:
      • Transcend 32GB USB 3, Adata C906 32GB USB 3, Adata UV120 32GB USB 3
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • ochcham
      • ISP:
      • Alpha Broadway
      • Download Speed:
      • 130-150 KBps
      • Upload Speed:
      • 100-150 KBps
    Ghost Riley's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Narayangonj
    Posts
    425

    Question Overclocking the intel i5 3450

    i m going to buy a intel i5 3450 processor with b75 mobo. as per i know that the non K processor can not be over clocked bcz of locked multiplier. but intel says it(3450) can be overclocked up to 3.5Ghz by Intel® Turbo Boost Technology 2.

    http://ark.intel.com/products/65511

    Now my ques is, how can i able to use the extra 400Mhz or more clock speed?


    do i need any special mobo like z68 or z77 for that?? does it need any change in bios setting?

    http://tinypic.com/view.php?pic=29zedrq&s=6

    here i see that, i5 3550 can be overclocked to 3.9Ghz (3.3-3.9), extra 600Mhz clock speed is not bad.

  2. #2

    Default

    turbo boost is not oveclocking

  3. #3
    Member
    • Hamilton's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H97 Gaming 3
      • CPU:
      • Intel Core i7 4770 3.9Ghz
      • RAM:
      • 16GB DDR3 1600hz
      • Hard Drive:
      • 256GB Adata SSD + 2TB WD Blue + 1TB Samsung
      • Graphics Card:
      • Nvidia GTX 1070 FE 8GB
      • Display:
      • Asus VS228N 21.5" Full HD.
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster X-Fi Go PRO!
      • Speakers/HPs:
      • Genius GS 500V/ Steeseries Siberia V2/ Logitech Ultimate Ears 200.
      • Keyboard:
      • Roccat Arvo
      • Mouse:
      • Steelseries Sensei/ Roccat Taito mTw
      • Controller:
      • 2 Gamepads with no Analog Stick/XBOX 360 Controller
      • Power Supply:
      • Cooler Master GX 650W.
      • Optical Drive:
      • 500GB
      • Operating System:
      • Windows 7/ Linux
      • Benchmark Scores:
      • 3DMARK Score, X2151.
      • Comment:
      • ISP:
      • Smile, BD.COM
      • Download Speed:
      • 75KBPS(Variable)
      • Upload Speed:
      • 100+KBPS(Variable)
    Hamilton's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    3,293

    Default

    Quote Originally Posted by terrygr8_new View Post
    turbo boost is not oveclocking
    This.

    And why do you want to overclock a 3450, are you not satisfied with the perfomance?

  4. #4
    Member
    • Ghost Riley's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte B75M-D3H [Case: Thermaltake Commander GS-II black]
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @ 3.6Ghz
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 10GB, @ 1600Mhz Dual Channel
      • Hard Drive:
      • Toshiba 2TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire RX480 Nitro+ 4GB
      • Display:
      • Dell S2216H IPS panel (1920X1080)
      • Sound Card:
      • Creative X Fi Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Logitech Z506 5.1 Surround
      • Keyboard:
      • A4 TECH KR-85
      • Mouse:
      • Havit-MS736
      • Power Supply:
      • Antec Neo ECO 650M [80 PLUS BRONZE Certified]
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-S223
      • USB Devices:
      • Transcend 32GB USB 3, Adata C906 32GB USB 3, Adata UV120 32GB USB 3
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • ochcham
      • ISP:
      • Alpha Broadway
      • Download Speed:
      • 130-150 KBps
      • Upload Speed:
      • 100-150 KBps
    Ghost Riley's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Narayangonj
    Posts
    425

    Default

    Quote Originally Posted by terrygr8_new View Post
    turbo boost is not oveclocking
    oh! i didn't know that, ne way how can i use this turbo boost technology?

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Hamilton View Post
    This.

    And why do you want to overclock a 3450, are you not satisfied with the perfomance?

    not that kind of matter, jst wanna know.

  5. #5
    Member
    • Hamilton's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H97 Gaming 3
      • CPU:
      • Intel Core i7 4770 3.9Ghz
      • RAM:
      • 16GB DDR3 1600hz
      • Hard Drive:
      • 256GB Adata SSD + 2TB WD Blue + 1TB Samsung
      • Graphics Card:
      • Nvidia GTX 1070 FE 8GB
      • Display:
      • Asus VS228N 21.5" Full HD.
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster X-Fi Go PRO!
      • Speakers/HPs:
      • Genius GS 500V/ Steeseries Siberia V2/ Logitech Ultimate Ears 200.
      • Keyboard:
      • Roccat Arvo
      • Mouse:
      • Steelseries Sensei/ Roccat Taito mTw
      • Controller:
      • 2 Gamepads with no Analog Stick/XBOX 360 Controller
      • Power Supply:
      • Cooler Master GX 650W.
      • Optical Drive:
      • 500GB
      • Operating System:
      • Windows 7/ Linux
      • Benchmark Scores:
      • 3DMARK Score, X2151.
      • Comment:
      • ISP:
      • Smile, BD.COM
      • Download Speed:
      • 75KBPS(Variable)
      • Upload Speed:
      • 100+KBPS(Variable)
    Hamilton's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    3,293

    Default

    Quote Originally Posted by Rafi02 View Post
    oh! i didn't know that, ne way how can i use this turbo boost technology?

    - - - Updated - - -




    not that kind of matter, jst wanna know.
    What is your display unit? I want to know how much fps are you getting with that CPU. I shall buy one soon, confused whether to go for 3550 or 3450

  6. #6
    Member
    • terrygr8_007's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASrock z77 extreme4
      • CPU:
      • Intel core i5 3550 cooled by CM hyper 212 EVO
      • RAM:
      • Transcend 2x4GB 1600BUS
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda st 2TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD7850 OC edition
      • Sound Card:
      • built-in
      • Power Supply:
      • CM GX650
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    519

    Default

    have a look at this (post#10)...it might help
    http://banglagamer.com/showthread.ph...624#post481624
    @Hamilton , @Rafi02

  7. #7
    Member
    • Ghost Riley's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte B75M-D3H [Case: Thermaltake Commander GS-II black]
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @ 3.6Ghz
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 10GB, @ 1600Mhz Dual Channel
      • Hard Drive:
      • Toshiba 2TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire RX480 Nitro+ 4GB
      • Display:
      • Dell S2216H IPS panel (1920X1080)
      • Sound Card:
      • Creative X Fi Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Logitech Z506 5.1 Surround
      • Keyboard:
      • A4 TECH KR-85
      • Mouse:
      • Havit-MS736
      • Power Supply:
      • Antec Neo ECO 650M [80 PLUS BRONZE Certified]
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-S223
      • USB Devices:
      • Transcend 32GB USB 3, Adata C906 32GB USB 3, Adata UV120 32GB USB 3
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • ochcham
      • ISP:
      • Alpha Broadway
      • Download Speed:
      • 130-150 KBps
      • Upload Speed:
      • 100-150 KBps
    Ghost Riley's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Narayangonj
    Posts
    425

    Default

    Quote Originally Posted by Hamilton View Post
    What is your display unit? I want to know how much fps are you getting with that CPU. I shall buy one soon, confused whether to go for 3550 or 3450
    i m going to buy it in next month. 3550 is 3.3Ghz cost 18K, 3450 is 3.1Ghz cost 16.5K, other fetchers r same. i will also take "viewsonic 21.5, 2ms" which cost 15.5K

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: August 12th, 2012, 00:48
  2. Replies: 10
    Last Post: August 9th, 2012, 17:26
  3. Replies: 5
    Last Post: January 16th, 2011, 03:07
  4. Ati 3450 / 8400gs?
    By faham in forum GPU
    Replies: 19
    Last Post: September 9th, 2008, 02:35

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.18448 seconds with 14 queries.