User Tag List

Results 1 to 8 of 8

Thread: CPU Usage problem

  1. #1
    Member
    • Rorschach's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85 GAming
      • CPU:
      • Core i3 4130 3.2Ghz
      • RAM:
      • Corsair vengeance 2*4gb = 8gb Ddr3 1600Mhz
      • Hard Drive:
      • 128Gb Crucial M4 SSD + 2TB Hitachi HDD + 2* 2TB Seagate HDD+2TB Seagate HDD+(4TB+3TB) Seagate HDD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 980 SC ACX cooler
      • Display:
      • Sony Bravia W670A 32inch
      • Sound Card:
      • Sound Blaster X fi Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic HTF600 + Creative 4:1 Speaker
      • Keyboard:
      • Ducky
      • Mouse:
      • V3
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller In PC via Receiver
      • Power Supply:
      • TT Toughpower XT 675W 80+Bronze
      • Optical Drive:
      • Asus Dvd-RW ; NZXT Sentry 2
      • USB Devices:
      • Thermaltek Armor
      • UPS:
      • Luminious 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 10 64Bit
      • ISP:
      • BUCT 2Mbps real ip
      • Download Speed:
      • 12.5MBPS
      • Upload Speed:
      • 12.5MBPS
      • Console:
      • 2
    Rorschach's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,444

    Default CPU Usage problem

    Click image for larger version. 

Name:	1234.PNG 
Views:	11 
Size:	98.8 KB 
ID:	23419


    Cpu Idle e ase , but CPU usage always 30%+ show kore and temp 45c+ (Using frio OCk) and processor I3 2100

    @dipanzan , @Dee
    বাট রিমেমবার, জলিল নেভার ডাই, আর মরলেও ডাই এনাদার ডে।

  2. #2
    Member
    • Dee's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Maximus VIII Ranger
      • CPU:
      • Intel Core i5 6600k
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 2400MHz
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 128GB SSD; Crucial M500 960GB SSD
      • Display:
      • Dell S2216H
      • Keyboard:
      • Cooler Master Quick Fire Rapid-i Cherry MX Brown
      • Mouse:
      • Cooler Master MasterKeys Lite L
      • Power Supply:
      • Cooler Master V650 Gold
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • ISP:
      • Link3 GATI
      • Download Speed:
      • 2Mib/s
      • Upload Speed:
      • 2Mib/s
    Dee's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    4,646

    Default

    Maybe for uTorrent? And was the cooler mounted correctly?

  3. #3
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,934

    Default

    Quote Originally Posted by izazul.haque View Post
    Click image for larger version. 

Name:	1234.PNG 
Views:	11 
Size:	98.8 KB 
ID:	23419


    Cpu Idle e ase , but CPU usage always 30%+ show kore and temp 45c+ (Using frio OCk) and processor I3 2100

    @dipanzan , @Dee
    mab background e program choltese.like start w/ windows and start minimized(e.g.msi AB).CCleaner dl koren.go tools>startup enabled programs(background e running).unusedgula disable koren

  4. #4
    Member
    • Rakin7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS Z77 Sabertooth
      • CPU:
      • Watercooled Intel Sandy Bridge Core i5 2500k
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung F4 2TB and Crucial M4 128GB SSD
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD7970 Vapor-X 3GB GHz Edition flashed to R9 280X
      • Display:
      • Asus MS228H 21.5 LED Full HD 1080p and Sony Bravia CX520 32
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohms
      • Keyboard:
      • Thermaltake Meka G1 Mechnical Keyboard
      • Mouse:
      • Razer Deathadder 2013
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart M850
      • UPS:
      • Powerpac 1200VA backed up by Generator
      • Operating System:
      • Windows 8 x64 with Media Center
      • ISP:
      • Link3 2.5 Mbps
      • Download Speed:
      • 325 KB/s
      • Upload Speed:
      • 325 KB/s
    Rakin7's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,840

    Default

    Tick the "Show processes from all users" and get back with a screenshot.

  5. #5
    Member
    • Rorschach's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85 GAming
      • CPU:
      • Core i3 4130 3.2Ghz
      • RAM:
      • Corsair vengeance 2*4gb = 8gb Ddr3 1600Mhz
      • Hard Drive:
      • 128Gb Crucial M4 SSD + 2TB Hitachi HDD + 2* 2TB Seagate HDD+2TB Seagate HDD+(4TB+3TB) Seagate HDD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 980 SC ACX cooler
      • Display:
      • Sony Bravia W670A 32inch
      • Sound Card:
      • Sound Blaster X fi Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic HTF600 + Creative 4:1 Speaker
      • Keyboard:
      • Ducky
      • Mouse:
      • V3
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller In PC via Receiver
      • Power Supply:
      • TT Toughpower XT 675W 80+Bronze
      • Optical Drive:
      • Asus Dvd-RW ; NZXT Sentry 2
      • USB Devices:
      • Thermaltek Armor
      • UPS:
      • Luminious 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 10 64Bit
      • ISP:
      • BUCT 2Mbps real ip
      • Download Speed:
      • 12.5MBPS
      • Upload Speed:
      • 12.5MBPS
      • Console:
      • 2
    Rorschach's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,444

    Default

    Click image for larger version. 

Name:	307077_385553901503952_345852426_n.jpg 
Views:	5 
Size:	112.7 KB 
ID:	23421


    Utorrent off kora hoise and Show processes from all users e tick o kora hoise ... but ager motoi CPU Usage 32% ... BTW Cooler thik moto mount kora hoise , BCZ 100% load e temp thake 59C .. so cooler problem na ... windows 2-3bar deya hoise tarporeo Same problem kortese ... BTW ai problem gula SSD laganor por theke Shuro hoise (90GB OCZ Agility3 )
    বাট রিমেমবার, জলিল নেভার ডাই, আর মরলেও ডাই এনাদার ডে।

  6. #6
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default

    Try a firmware update, and this time if you re-install use the HDD to see if the problem persists.

  7. #7
    Member
    • Salmaan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock Z68 Extreme 4 Gen 3
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770K @ 4.5GHz
      • RAM:
      • 16 GB Patriot Viper 3 Series (1866 MHz)
      • Hard Drive:
      • Samsung 2 TB,500GB WD Passport Portable,Transcend 500GB Protable, SAMSUNG 830 Series 128GB SATA III
      • Graphics Card:
      • ASUS DC ll TOP EDITION Nvidia GTX 580 (1.5GB)
      • Display:
      • Asus ML239H LED 23 inch , Samsung 20 inch
      • Sound Card:
      • creative titanium x-fi
      • Speakers/HPs:
      • Gigaworks s750 (7.1)
      • Keyboard:
      • razer blackwidow ultimate 2013
      • Mouse:
      • Mamba 4G
      • Controller:
      • Scythe KAZE MASTER 5.25inch Bay Fan Controller
      • Power Supply:
      • Thermaltake smart 850watt
      • Optical Drive:
      • Samsung
      • UPS:
      • rahimaafrose 1000 VA
      • Operating System:
      • Win 7 ultimate 64 bit
      • ISP:
      • link 3
      • Download Speed:
      • 390-415
      • Upload Speed:
      • 500-550
      • Console:
      • 2

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Gulshan,Dhaka
    Posts
    113

    Default

    Firmware to up to date ..Click image for larger version. 

Name:	Capturefgh.PNG 
Views:	11 
Size:	105.9 KB 
ID:	23438
    Game On ....

  8. #8
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default

    Quote Originally Posted by Salmaan View Post
    Firmware to up to date ..Click image for larger version. 

Name:	Capturefgh.PNG 
Views:	11 
Size:	105.9 KB 
ID:	23438
    Not the Windows generic drivers, I'm talking about the ones directly from OCZ. There should be a software windows updater for your SSD, use and see if you have the latest firmware.

Similar Threads

  1. Help. Cpu usage 100% without any running programs
    By ramiz in forum Technical Support
    Replies: 14
    Last Post: May 31st, 2012, 23:14
  2. Replies: 15
    Last Post: May 31st, 2012, 06:33
  3. Ram usage problem
    By Banglavai in forum Technical Support
    Replies: 29
    Last Post: December 7th, 2011, 14:16
  4. CoD 4 MP Internet Usage
    By k39bk in forum Call of Duty
    Replies: 3
    Last Post: May 12th, 2011, 05:58
  5. Excessive CPU usage!!
    By VANGUARD in forum Technical Support
    Replies: 35
    Last Post: September 18th, 2010, 21:18

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.17781 seconds with 15 queries.