User Tag List

Results 1 to 15 of 15

Thread: PC won't turn on

  1. #1
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 240GB + 2TB WD Red /120GB + 3TB
      • Graphics Card:
      • R7 370 / RX 570
      • Display:
      • HP 22F / Samsung S22B300B + Assus VZ229
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Custom Made
      • Operating System:
      • Wind 10 / Win 10 LTSB
      • ISP:
      • Robi
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,169

    Default PC won't turn on

    গতকাল PC চলতে চলতে হঠাৎ বন্ধ গেছে, এরপরে আর চালু হচ্ছে না।
    এমনকি power supply ও on হচ্ছে না।
    PSU ভাল আছে। অন্য PSU দিয়ে চেষ্টা করেছি। তাও হয়না।

    Motherboard গেছে? নাকি অন্য কিছু?

  2. #2
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,215

    Default

    screw driver/ tester diye motherboard e 2 ta power pin ase(niche dan dike jea casing er sathe lagano thake), short korun, tahole pc on hobe... jodi na hoy tahole probably motherboard gg... just to sure check rams maybe? i am not an expert at this

  3. #3
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 240GB + 2TB WD Red /120GB + 3TB
      • Graphics Card:
      • R7 370 / RX 570
      • Display:
      • HP 22F / Samsung S22B300B + Assus VZ229
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Custom Made
      • Operating System:
      • Wind 10 / Win 10 LTSB
      • ISP:
      • Robi
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,169

    Default

    Quote Originally Posted by furiousTaher View Post
    screw driver/ tester diye motherboard e 2 ta power pin ase(niche dan dike jea casing er sathe lagano thake), short korun, tahole pc on hobe... jodi na hoy tahole probably motherboard gg... just to sure check rams maybe? i am not an expert at this
    Motherboard khule baire assemble kore dekhechi. Same.
    Motherboard eivabe dhup kore dead hoye gelo vebe obak lagche. Kono problem chilo na.

  4. #4
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Arsenal Gaming B450 Tomahawk
      • CPU:
      • AMD Ryzen 5 3600
      • RAM:
      • Team T-Force Delta RGB 2x8GB 3200CL16
      • Hard Drive:
      • WD Black WD1003FZEX 1TB + Crucial MX500 500GB
      • Graphics Card:
      • Colorful GeForce RTX 2060 6G V2
      • Display:
      • LG 22MP68VQ-P 22" 75hz IPS
      • Sound Card:
      • Onboard Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • HyperX Cloud X | iVOOMi iVO-169SUFBT 2.1
      • Keyboard:
      • Fantech MK871 RGB TKL Outemu Blue mechanical keyboard
      • Mouse:
      • Logitech G402 | Logitech G102
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 10 Enterprise x64 1903
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    4,290

    Default

    Quote Originally Posted by Badhon_raj View Post
    Motherboard khule baire assemble kore dekhechi. Same.
    Motherboard eivabe dhup kore dead hoye gelo vebe obak lagche. Kono problem chilo na.
    Sob Allah'r icchha.

  5. #5
    Member
    • Swapnil's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z77
      • CPU:
      • Intel Core i5 2500K @ 4.2GHz Turbo
      • RAM:
      • 16 (4x4) GB TwinMOS DDR3 1333MHz
      • Hard Drive:
      • 160GB Hitachi Deskstar 7K160, 1TB WD Caviar Blue
      • Graphics Card:
      • MSI GTX 550-TI
      • Display:
      • 20inch 900p LCD (Samsung SyncMaster P2050)
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Shure SRH750DJ / JVC-HAS400B
      • Keyboard:
      • Tt eSPORTS Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402 Hyperion Fury
      • Power Supply:
      • Seasonic M12II-750 EVO
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-24B3ST crossflashed to LiteON iHAS-524B
      • USB Devices:
      • Do pendrives count?
      • UPS:
      • PowerTree 1250VA
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • Old, but works.
      • ISP:
      • Plusnet Inc.
      • Download Speed:
      • 875 kB/s
      • Upload Speed:
      • 875 kB/s
    Swapnil's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Milwaukee
    Posts
    1,304

    Default

    Quote Originally Posted by Badhon_raj View Post
    Motherboard khule baire assemble kore dekhechi. Same.
    Motherboard eivabe dhup kore dead hoye gelo vebe obak lagche. Kono problem chilo na.
    Sometimes happens with dead capacitors. See if any repair shop can find and replace the capacitors.

  6. #6
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Arsenal Gaming B450 Tomahawk
      • CPU:
      • AMD Ryzen 5 3600
      • RAM:
      • Team T-Force Delta RGB 2x8GB 3200CL16
      • Hard Drive:
      • WD Black WD1003FZEX 1TB + Crucial MX500 500GB
      • Graphics Card:
      • Colorful GeForce RTX 2060 6G V2
      • Display:
      • LG 22MP68VQ-P 22" 75hz IPS
      • Sound Card:
      • Onboard Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • HyperX Cloud X | iVOOMi iVO-169SUFBT 2.1
      • Keyboard:
      • Fantech MK871 RGB TKL Outemu Blue mechanical keyboard
      • Mouse:
      • Logitech G402 | Logitech G102
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 10 Enterprise x64 1903
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    4,290

    Default

    Quote Originally Posted by Swapnil View Post
    Sometimes happens with dead capacitors. See if any repair shop can find and replace the capacitors.
    Dorkar nai. Risk theke jay.

  7. #7
    Member
    • sensei's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI MORTAR MAX B450
      • CPU:
      • RYZEN R7 2700
      • RAM:
      • 8X2 CORSAIR VENGEANCE 3200
      • Hard Drive:
      • 1 TB WDD BLUE , 128 GB RIPJAWS M.2 SSD
      • Graphics Card:
      • GALAX GTX 1660TI EX WHITE
      • Display:
      • SAMSUNG 943SWX
      • Speakers/HPs:
      • KZ ZSN PRO
      • Keyboard:
      • GENERIC DELL
      • Mouse:
      • A4TECH GENERIC
      • Power Supply:
      • COOLER MASTER B500
      • Operating System:
      • Windows 10 64bit
      • ISP:
      • SPEED TECH ONLINE
      • Download Speed:
      • 10mbps
      • Upload Speed:
      • 5mbps
    sensei's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,766

    Default

    ram er karoneo hoite pare , but probably its an old motherboard died because of its age

  8. #8
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 240GB + 2TB WD Red /120GB + 3TB
      • Graphics Card:
      • R7 370 / RX 570
      • Display:
      • HP 22F / Samsung S22B300B + Assus VZ229
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Custom Made
      • Operating System:
      • Wind 10 / Win 10 LTSB
      • ISP:
      • Robi
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,169

    Default

    Quote Originally Posted by sensei View Post
    ram er karoneo hoite pare , but probably its an old motherboard died because of its age
    Nope. Gigabyte g1.sniper b6.
    ~ 2 years old.
    Corasair vengeance 2x4GB. Ram are ok.

  9. #9
    Member
    • sensei's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI MORTAR MAX B450
      • CPU:
      • RYZEN R7 2700
      • RAM:
      • 8X2 CORSAIR VENGEANCE 3200
      • Hard Drive:
      • 1 TB WDD BLUE , 128 GB RIPJAWS M.2 SSD
      • Graphics Card:
      • GALAX GTX 1660TI EX WHITE
      • Display:
      • SAMSUNG 943SWX
      • Speakers/HPs:
      • KZ ZSN PRO
      • Keyboard:
      • GENERIC DELL
      • Mouse:
      • A4TECH GENERIC
      • Power Supply:
      • COOLER MASTER B500
      • Operating System:
      • Windows 10 64bit
      • ISP:
      • SPEED TECH ONLINE
      • Download Speed:
      • 10mbps
      • Upload Speed:
      • 5mbps
    sensei's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,766

    Default

    Quote Originally Posted by Badhon_raj View Post
    Nope. Gigabyte g1.sniper b6.
    ~ 2 years old.
    Corasair vengeance 2x4GB. Ram are ok.
    Sniper series always had such issues can't blame on that if you have warranty then claim

  10. #10
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 240GB + 2TB WD Red /120GB + 3TB
      • Graphics Card:
      • R7 370 / RX 570
      • Display:
      • HP 22F / Samsung S22B300B + Assus VZ229
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Custom Made
      • Operating System:
      • Wind 10 / Win 10 LTSB
      • ISP:
      • Robi
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,169

    Default

    Quote Originally Posted by sensei View Post
    Sniper series always had such issues can't blame on that if you have warranty then claim
    really!! had no idea when I bought it.

  11. #11
    Member
    • Fox Mulder's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASRock Z77M
      • CPU:
      • Core i5 2500K @4.5 GHz
      • RAM:
      • G.Skill ARES 2400 MHz 8GBx2
      • Hard Drive:
      • ADATA SU650 240GB
      • Graphics Card:
      • AMD RX 570 4GB 1300/1750 1.03v
      • Display:
      • Philips 191EL 19" LED
      • Sound Card:
      • Realtek ALC898
      • Speakers/HPs:
      • GAMDIAS Hephaestus P1
      • Keyboard:
      • Corsair K70 RGB
      • Mouse:
      • Logitech B100
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart 650W Modular
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD Writer
      • UPS:
      • Spark Power (!) 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 10 Build 10162
      • Comment:
      • It gets the job done!
      • ISP:
      • Skylark
      • Download Speed:
      • 5 Mbps
      • Upload Speed:
      • 5 Mbps
    Fox Mulder's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    I don't live in a city.
    Posts
    5,411

    Default

    Quote Originally Posted by Sybaris Caesar View Post
    Dorkar nai. Risk theke jay.
    There's absolutely no risk involved in replacing capacitors if the faulty capacitors are clearly visible and the board's out of warranty.

  12. #12
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 240GB + 2TB WD Red /120GB + 3TB
      • Graphics Card:
      • R7 370 / RX 570
      • Display:
      • HP 22F / Samsung S22B300B + Assus VZ229
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Custom Made
      • Operating System:
      • Wind 10 / Win 10 LTSB
      • ISP:
      • Robi
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,169

    Default

    giagbyte er importer kara?
    startech theke kinsilam.
    Startech e RMA er jonne jabo, naki direct importer er kache?

  13. #13
    Member
    • sensei's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI MORTAR MAX B450
      • CPU:
      • RYZEN R7 2700
      • RAM:
      • 8X2 CORSAIR VENGEANCE 3200
      • Hard Drive:
      • 1 TB WDD BLUE , 128 GB RIPJAWS M.2 SSD
      • Graphics Card:
      • GALAX GTX 1660TI EX WHITE
      • Display:
      • SAMSUNG 943SWX
      • Speakers/HPs:
      • KZ ZSN PRO
      • Keyboard:
      • GENERIC DELL
      • Mouse:
      • A4TECH GENERIC
      • Power Supply:
      • COOLER MASTER B500
      • Operating System:
      • Windows 10 64bit
      • ISP:
      • SPEED TECH ONLINE
      • Download Speed:
      • 10mbps
      • Upload Speed:
      • 5mbps
    sensei's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,766

    Default

    Quote Originally Posted by Badhon_raj View Post
    giagbyte er importer kara?
    startech theke kinsilam.
    Startech e RMA er jonne jabo, naki direct importer er kache?
    Startech e jawai better

  14. #14
    Member
    • HolySlayer's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus B85 Pro Gamer
      • CPU:
      • Intel i5 4570
      • RAM:
      • 12GB DDR3
      • Hard Drive:
      • 320GB + 250GB SSD +250GB SSD
      • Graphics Card:
      • Zotac NVIDIA Geforce RTX 2070
      • Sound Card:
      • Builtin High Definition Audio with SPDIF Output
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 5.1
      • Keyboard:
      • A4 Tech Bloody
      • Mouse:
      • Almost kono naam nai
      • Controller:
      • Xbox360,CreativeCOBRA2
      • Power Supply:
      • Thermaltake LightPower Key 3
      • Optical Drive:
      • ASUS 52x CD-ROM Drive (Baki shob noshto)
      • UPS:
      • Apollo 800 VA
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Benchmark Scores:
      • Windows Score 7.3
      • Comment:
      • Its okay
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 60
      • Upload Speed:
      • 160
    HolySlayer's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Dacca
    Posts
    1,786

    Default

    I have a very similar issue on my Asus B85 Pro Gamer mobo. It was working all fine then one morning it just wont turn on. Then I cleared the CMOS by switching the jumper, removed the battery, reseated the ram sticks and the CPU, nothing. The motherboard turns on for 2 seconds and then turns off and keeps repeating. Nothing shows up on the display. Tried with a different PSU as well, still no result. Wondering if the mobo died.

    @Badhon_raj were you able to fix yours?

  15. #15
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 240GB + 2TB WD Red /120GB + 3TB
      • Graphics Card:
      • R7 370 / RX 570
      • Display:
      • HP 22F / Samsung S22B300B + Assus VZ229
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Custom Made
      • Operating System:
      • Wind 10 / Win 10 LTSB
      • ISP:
      • Robi
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,169

    Default

    Quote Originally Posted by HolySlayer View Post
    I have a very similar issue on my Asus B85 Pro Gamer mobo. It was working all fine then one morning it just wont turn on. Then I cleared the CMOS by switching the jumper, removed the battery, reseated the ram sticks and the CPU, nothing. The motherboard turns on for 2 seconds and then turns off and keeps repeating. Nothing shows up on the display. Tried with a different PSU as well, still no result. Wondering if the mobo died.

    @Badhon_raj were you able to fix yours?
    no, it turned out to be hardware issue.
    couldn't find any visible capacitor problem or anything like that.

    Luckily I had warranty period left.
    So I took it to Startech RMA

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.26242 seconds with 13 queries.