User Tag List

Results 1 to 3 of 3

Thread: Solution for 999 or 0 ping issue!

  1. #1

    Default Solution for 999 or 0 ping issue!

    Hi BD gamers,

    I know there are many gamers like me in bangladesh suffering from this 999 or 0 ping issue. Its been bugging me ever since i came to Bangladesh finishing off my studies from New Delhi, India. You all should know, that things works way too different outside this country. While all the other countries enjoying most of online gaming, we are stuck with this ping issue. I was busy in my work so couldn't get the time to do some research on it. I had a chat with an EA online adviser regarding this issue and they told me to go for an route trace through software provided by them.Its called Ultima Online Trace Utility. After the trace to site easo.ea.com and then polling it, i discover my internet connection (Link3 ND 512kbps) is routing through a BTCL connection and at two host sites there are 100% package loss. Thats the reason our pings are most of the time 999 or 0. But from end of feb this year, i could play battlefield 3 online. Not only bf3, but other games like bf2, swat4, moh, mw2 are now playable online. Reason i discovered few days back. We can join any game servers when we are routing through a MANGO telecom host site. I heard MANGO use a gateway connected with the existing Submarine cable as main link and with the Satellite Earth Station/VSAT as back up until another Submarine cable is available. All ISPs are connected to global internet through this IIGs. Anyways, thought of sharing this with you guys.

    Regards,
    Ralph

  2. #2
    Member
    • TheNutKicker's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intergated
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo T6500
      • RAM:
      • 4GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 320 GB 5400 RPM
      • Graphics Card:
      • ATI Mobility Radeon 4650 1GB
      • Display:
      • 1600x900
      • Mouse:
      • Keypad
      • USB Devices:
      • 4GB Flash Drive,1GB Flash Drive
      • Operating System:
      • Genuine Vista 64 Bit
      • Comment:
      • A Medium End Laptop,Nuff said
      • ISP:
      • Banglalion
      • Download Speed:
      • 60
      • Upload Speed:
      • 10
      • Console:
      • 138
    TheNutKicker's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,331

    Default

    We've known this for a couple of years but thanks for making a thread about (if one isn't already made).

  3. #3
    Member
    • ochin's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI H61
      • CPU:
      • intel core i3 2100 3.1ghz
      • RAM:
      • 2gb ddr3 1333mhz
      • Hard Drive:
      • 500gb
      • Graphics Card:
      • sapphire 7850 OC
      • Display:
      • philips 224el2sb 21.5"
      • Power Supply:
      • Thermaltake smart 550w
      • ISP:
      • qubee
      • Download Speed:
      • 124kpbs
      • Console:
      • 2

    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    757

    Default

    Quote Originally Posted by ralph3187 View Post
    Hi BD gamers,

    I know there are many gamers like me in bangladesh suffering from this 999 or 0 ping issue. Its been bugging me ever since i came to Bangladesh finishing off my studies from New Delhi, India. You all should know, that things works way too different outside this country. While all the other countries enjoying most of online gaming, we are stuck with this ping issue. I was busy in my work so couldn't get the time to do some research on it. I had a chat with an EA online adviser regarding this issue and they told me to go for an route trace through software provided by them.Its called Ultima Online Trace Utility. After the trace to site easo.ea.com and then polling it, i discover my internet connection (Link3 ND 512kbps) is routing through a BTCL connection and at two host sites there are 100% package loss. Thats the reason our pings are most of the time 999 or 0. But from end of feb this year, i could play battlefield 3 online. Not only bf3, but other games like bf2, swat4, moh, mw2 are now playable online. Reason i discovered few days back. We can join any game servers when we are routing through a MANGO telecom host site. I heard MANGO use a gateway connected with the existing Submarine cable as main link and with the Satellite Earth Station/VSAT as back up until another Submarine cable is available. All ISPs are connected to global internet through this IIGs. Anyways, thought of sharing this with you guys.

    Regards,
    Ralph

    thanks a lot man.

    im using qubee but i can play all games in foreign servers for example bf bc2 and mw3 via teknogods

    but my frnd using link3 can play any of the two games in the foreign dedicated servers i always wondered why. posting this link to him ASAP

Similar Threads

  1. Ping over 1000 ms
    By shayhan in forum DOTA 2
    Replies: 4
    Last Post: June 17th, 2012, 11:40
  2. Solution of rumen's Issue
    By virus_bd in forum Complaints & Suggestions
    Replies: 9
    Last Post: October 23rd, 2011, 12:38
  3. Any solution for dust on cpu?
    By 61ZONE in forum Technical Support
    Replies: 37
    Last Post: March 8th, 2011, 23:43
  4. CoD 4 Need Solution
    By Abdur Rafi in forum Call of Duty
    Replies: 5
    Last Post: January 26th, 2011, 00:47
  5. need solution.
    By ƒ [email protected] ƒ in forum Miscellaneous Topics
    Replies: 5
    Last Post: June 14th, 2009, 17:01

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.16197 seconds with 14 queries.