User Tag List

Results 1 to 5 of 5

Thread: PC hangs, Game crash, No Monitor Output

  1. #1
    Member
    • Ork7O's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b75-D3H, rev-1.0
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @3.20GHz, LGA 1155 paired with DeepCool GAMMA ARCHER
      • RAM:
      • Twinmoss mainstream series 2x4gb [email protected], CL9
      • Hard Drive:
      • WD Caviar Blue 1TB 7200rpm, 64MB Cache
      • Graphics Card:
      • Sapphire 7950 Dual-X 384bit 3GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 227E3LH 21.5'' FULL HD widescreen LED Display
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO-7C, Audio Technica ATH-AD700
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate 2013,Logitech K120
      • Mouse:
      • SS Rival on QcK+ Navi, Newmen m560
      • Controller:
      • Xbox 360 (wired) controller for windows
      • Power Supply:
      • Coolermaster gx-550w 80+ bronze
      • Optical Drive:
      • HP dvd1270 24x DVD Writer
      • USB Devices:
      • A lot, don't wanna bother mentioning !
      • UPS:
      • Luminous 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Enterprise, x64
      • Comment:
      • My baby!
      • ISP:
      • DotinternetBD
      • Download Speed:
      • 60-80 kbps
      • Upload Speed:
      • 70-80 kbps
    Ork7O's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,187

    Default PC hangs, Game crash, No Monitor Output

    Hey guyz, I am facing some issues till yesterday. Today it was a bit too much. It seems to occur when I play Dirt Showdown MP online. What happens is out of nowhere the PC hangs, giving no output to the monitor.

    After I disconnect the power and restart my PC, there is no output in monitor even though the system is running. Now I somehow managed to get the display output back on, but I think same thing will happen when I play the game online again.

    I posted this thread to make sure if the game itself is responsible or not. I have been gaming for over a month without any problem, after my last upgrade(cpu+mobo). I went through the event log and found some info that I have no clue about whatsoever! Here is the report under critical tab :

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Source log - Last hour - 24hrs - 7 days

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    1.Kernel-EventTracing - Microsoft-Windows-Kernel-EventTracing/Admin - 3 - 5 - 28


    2.WMI - Application - 3 - 5 - 25


    3.Kernel-EventTracing - Microsoft-Windows-Kernel-EventTracing/Admin - 5 - 5 - 10


    4.Dhcp-Client - EventTracing - Microsoft-Windows-Kernel-EventTracing/Admin - 5 - 8 - 63


    5.CAPI2 - Application - 1 - 53 - 170

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    PS : Another thing is I use Microsoft Security Essential and its been acting a little weird lately. Such as it shows this msg ' You haven't run a scan for a while. It may put your computer at risk ' even though I ran a quick scan an hour back. I scanned my windows drive and the whole games folder where I keep my game dvds, cracks and installed games and MSE found nothing.
    Last edited by Ork7O; June 18th, 2012 at 00:41.

  2. #2

    Default

    Directly going into answer: it is possible even you have good pc but game having problem, example: PC game "Oni" run's well on XP but not on win7 only because some fill missing from windows.

    I Guess: after you upgrade your pc you are also missing some important files who helps your pc not to crush and run smoothly with that game, Try to find-out.

    Things to Do: Find-out what was your last upgrade, Indeed Install/Uninstall upgrades and unusual software.

    Hope it helps you bit.Thanks

  3. #3
    Member
    • Ork7O's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b75-D3H, rev-1.0
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @3.20GHz, LGA 1155 paired with DeepCool GAMMA ARCHER
      • RAM:
      • Twinmoss mainstream series 2x4gb [email protected], CL9
      • Hard Drive:
      • WD Caviar Blue 1TB 7200rpm, 64MB Cache
      • Graphics Card:
      • Sapphire 7950 Dual-X 384bit 3GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 227E3LH 21.5'' FULL HD widescreen LED Display
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO-7C, Audio Technica ATH-AD700
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate 2013,Logitech K120
      • Mouse:
      • SS Rival on QcK+ Navi, Newmen m560
      • Controller:
      • Xbox 360 (wired) controller for windows
      • Power Supply:
      • Coolermaster gx-550w 80+ bronze
      • Optical Drive:
      • HP dvd1270 24x DVD Writer
      • USB Devices:
      • A lot, don't wanna bother mentioning !
      • UPS:
      • Luminous 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Enterprise, x64
      • Comment:
      • My baby!
      • ISP:
      • DotinternetBD
      • Download Speed:
      • 60-80 kbps
      • Upload Speed:
      • 70-80 kbps
    Ork7O's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,187

    Default

    Quote Originally Posted by seaksezar View Post
    Directly going into answer: it is possible even you have good pc but game having problem, example: PC game "Oni" run's well on XP but not on win7 only because some fill missing from windows.

    I Guess: after you upgrade your pc you are also missing some important files who helps your pc not to crush and run smoothly with that game, Try to find-out.

    Things to Do: Find-out what was your last upgrade, Indeed Install/Uninstall upgrades and unusual software.

    Hope it helps you bit.Thanks

    Umm... I have been running the game fine for 3/4 weeks in Win7, so that is not the case I guess. For the other part, it may sound weird but I didn't install any new softs/update windows over at least a week before facing the issues, nor did I found any unusual soft installed. So thats about it, and btw, by 'Upgrade' you meant updating windows right?? Correct me if I'm wrong............

  4. #4

    Default

    any changes can cause problem else hardware failure can be another reason!
    how do you fix your monitor ?

  5. #5

    Default

    amar mone hoi gpu te problem.amar 1 ta gpu aivabe dead hoise

    - - - Updated - - -

    amar mone hoi gpu te problem.amar 1 ta gpu aivabe dead hoise

Similar Threads

  1. Why PC hangs?
    By shopnochari in forum CPU
    Replies: 13
    Last Post: June 29th, 2011, 23:56
  2. Can Arcade output 1080p?
    By йЦммєя³¹ in forum XBOX
    Replies: 2
    Last Post: October 30th, 2010, 18:53
  3. playing game on crt monitor.
    By sakinsarwar in forum GPU
    Replies: 13
    Last Post: October 18th, 2010, 22:23
  4. Game Crash While Joining Game
    By Flame in forum Garena Central
    Replies: 5
    Last Post: September 17th, 2009, 21:02
  5. CNC red alert3 game crash after soviet mission 6
    By soul soccer in forum Command & Conquer
    Replies: 10
    Last Post: November 11th, 2008, 12:43

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.17565 seconds with 14 queries.