User Tag List

Results 1 to 11 of 11

Thread: Urgent::Banglalion wimax connection issue!!!!!

  1. #1
    Member
    • QuadStorm's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H81M-S2PV
      • CPU:
      • Core i5-4460
      • RAM:
      • Avexir Core Series 8GB (4*2) 1600MHz
      • Hard Drive:
      • Toshiba 1TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire R7 265 Dual-X 2GB Gddr5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Keyboard:
      • A4tech
      • Mouse:
      • ProLink Evotis
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless Controller For Windows
      • Power Supply:
      • GameMax GM-650
      • USB Devices:
      • Banglalion Modem
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit
      • ISP:
      • Banglalion
      • Download Speed:
      • 120
      • Upload Speed:
      • 8

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Chittagong
    Posts
    625

    Question Urgent::Banglalion wimax connection issue!!!!!

    I am facing 2 problems with my modem.....

    1.Sometimes the Signal strength and link quality bar goes empty and can't be found in an hour.

    2.Sometimes the modem disconnects and when it connects again it can't acquire any IP address. After restarting the PC it can acquire IP adress......

    Can anyone give me any solution to these problems............

    I need help badly.............

    Can anyone give the link to update firmware......

  2. #2
    Member
    • Ork7O's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b75-D3H, rev-1.0
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @3.20GHz, LGA 1155 paired with DeepCool GAMMA ARCHER
      • RAM:
      • Twinmoss mainstream series 2x4gb [email protected], CL9
      • Hard Drive:
      • WD Caviar Blue 1TB 7200rpm, 64MB Cache
      • Graphics Card:
      • Sapphire 7950 Dual-X 384bit 3GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 227E3LH 21.5'' FULL HD widescreen LED Display
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO-7C, Audio Technica ATH-AD700
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate 2013,Logitech K120
      • Mouse:
      • SS Rival on QcK+ Navi, Newmen m560
      • Controller:
      • Xbox 360 (wired) controller for windows
      • Power Supply:
      • Coolermaster gx-550w 80+ bronze
      • Optical Drive:
      • HP dvd1270 24x DVD Writer
      • USB Devices:
      • A lot, don't wanna bother mentioning !
      • UPS:
      • Luminous 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Enterprise, x64
      • Comment:
      • My baby!
      • ISP:
      • DotinternetBD
      • Download Speed:
      • 60-80 kbps
      • Upload Speed:
      • 70-80 kbps
    Ork7O's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,187

    Default

    After restart it gets IP ?? Since when? Put some more info, the rssi, cinr, etc. Btw, what did the customer care say? Seems like a modem issue to me.

  3. #3
    Member
    • QuadStorm's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H81M-S2PV
      • CPU:
      • Core i5-4460
      • RAM:
      • Avexir Core Series 8GB (4*2) 1600MHz
      • Hard Drive:
      • Toshiba 1TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire R7 265 Dual-X 2GB Gddr5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Keyboard:
      • A4tech
      • Mouse:
      • ProLink Evotis
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless Controller For Windows
      • Power Supply:
      • GameMax GM-650
      • USB Devices:
      • Banglalion Modem
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit
      • ISP:
      • Banglalion
      • Download Speed:
      • 120
      • Upload Speed:
      • 8

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Chittagong
    Posts
    625

    Default

    They told me to update the firmware.......

    My knowledge is poor...

    What is RSSI,CNR??

  4. #4
    Member
    • Ork7O's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b75-D3H, rev-1.0
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @3.20GHz, LGA 1155 paired with DeepCool GAMMA ARCHER
      • RAM:
      • Twinmoss mainstream series 2x4gb [email protected], CL9
      • Hard Drive:
      • WD Caviar Blue 1TB 7200rpm, 64MB Cache
      • Graphics Card:
      • Sapphire 7950 Dual-X 384bit 3GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 227E3LH 21.5'' FULL HD widescreen LED Display
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO-7C, Audio Technica ATH-AD700
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate 2013,Logitech K120
      • Mouse:
      • SS Rival on QcK+ Navi, Newmen m560
      • Controller:
      • Xbox 360 (wired) controller for windows
      • Power Supply:
      • Coolermaster gx-550w 80+ bronze
      • Optical Drive:
      • HP dvd1270 24x DVD Writer
      • USB Devices:
      • A lot, don't wanna bother mentioning !
      • UPS:
      • Luminous 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Enterprise, x64
      • Comment:
      • My baby!
      • ISP:
      • DotinternetBD
      • Download Speed:
      • 60-80 kbps
      • Upload Speed:
      • 70-80 kbps
    Ork7O's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,187

    Default

    ^ look for settings tab>connection info in the blion app,

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by QuadStorm View Post
    They told me to update the firmware.......

    My knowledge is poor...

    What is RSSI,CNR??
    RSSI mean Received Signal Strength Indication
    source: http://en.wikipedia.org/wiki/Receive...gth_indication

    CNR mean Carrier-to-Noise Ratio
    source: https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-to-noise_ratio

    Microsoft .NET Framework 4
    download link: http://www.microsoft.com/en-us/downl....aspx?id=17718

    Problem
    Old banglalion users don't have any way to check cnr or rssi with built-in software.

    General Troubleshooting / Solution
    * Visit Banglalion customer care with modem, tell their duty engineer to update your software.
    * If you don't have good network/air in room then replace your dongle with indoor device.

    Software
    Troubleshooting
    * Do not allow auto login and remove anti-virus which you have.
    * Uninstall all windows recent update, sometime anti-virus also causing problem.
    * Indeed disable windows firewall.

    Hardware
    Troubleshooting
    * Do not use white cable which provided by Banglalion company, Connect your modem directly into usb port.
    * Do not let your modem temperature higher then normal because overheat is always bad for those kind of devices.

    Hope It Helps You.

    Useful Software

    Hard Disk Health Checker
    http://www.panterasoft.com/download/hhealth.exe

    PC information Viewer
    http://www.alexnolan.net/software/SysSpec.exe
    Last edited by seaksezar; May 24th, 2012 at 13:37.

  6. #6
    Forum Staff
    • coldfire7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUSTeK P5QPL-AM
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo E7500 @ 3200MHz~ w/ TR TRUE Black 120
      • RAM:
      • Transcend JetRAM (2x2GB) 4GB 800MHz DDR2 Kit @ 875MHz~
      • Hard Drive:
      • [P] Samsung Spinpoint F3 500GB [S] 3x1TB, 1x2TB, 1x500GB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX960 AMP
      • Display:
      • Samsung SyncMaster S24A300B
      • Sound Card:
      • Schiit Fulla 2
      • Speakers/HPs:
      • Philips X2/27 + Shure SRH840
      • Keyboard:
      • Razer BW Ultimate 2013 MX Blue w/ O-Ring mod
      • Mouse:
      • Logitech MX518 (6 years+ running ^^) w/ QcK Heavy
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower XT 675W
      • UPS:
      • Apollo KS-1200F 2000VA
      • Operating System:
      • Windows NT 6.1
      • ISP:
      • Dual Homed Jinternets (http://beta.speedtest.net/result/6780327218.png)
      • Download Speed:
      • 10m+20m
      • Upload Speed:
      • 10m+20m
    coldfire7's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    2,872

    Default

    Quote Originally Posted by QuadStorm View Post
    They told me to update the firmware.......

    My knowledge is poor...

    What is RSSI,CNR??
    RSSI: http://j.mp/KfYQb5 CNR: http://j.mp/KfYxwV

  7. #7
    Member
    • TheNutKicker's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intergated
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo T6500
      • RAM:
      • 4GB DDR2
      • Hard Drive:
      • 320 GB 5400 RPM
      • Graphics Card:
      • ATI Mobility Radeon 4650 1GB
      • Display:
      • 1600x900
      • Mouse:
      • Keypad
      • USB Devices:
      • 4GB Flash Drive,1GB Flash Drive
      • Operating System:
      • Genuine Vista 64 Bit
      • Comment:
      • A Medium End Laptop,Nuff said
      • ISP:
      • Banglalion
      • Download Speed:
      • 60
      • Upload Speed:
      • 10
      • Console:
      • 138
    TheNutKicker's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,331

    Default

    Quote Originally Posted by seaksezar View Post
    RSSI mean Received Signal Strength Indication
    source: http://en.wikipedia.org/wiki/Receive...gth_indication

    CNR mean Communication and Networking Riser
    source: http://en.wikipedia.org/wiki/Communi...tworking_Riser

    Microsoft .NET Framework 4
    download link: http://www.microsoft.com/en-us/downl....aspx?id=17718

    Problem
    Old banglalion users don't have any way to check cnr or rssi with built-in software.

    General Troubleshooting / Solution
    * Visit Banglalion customer care with modem, tell their duty engineer to update your software.
    * If you don't have good network/air in room then replace your dongle with indoor device.

    Software
    Troubleshooting
    * Do not allow auto login and remove anti-virus which you have.
    * Uninstall all windows recent update, sometime anti-virus also causing problem.
    * Indeed disable windows firewall.

    Hardware
    Troubleshooting
    * Do not use white cable which provided by Banglalion company, Connect your modem directly into usb port.
    * Do not let your modem temperature higher then normal because overheat is always bad for those kind of devices.

    Hope It Helps You.
    and why on earth is not using the white cable provided by the company bad.

  8. #8
    Member
    • QuadStorm's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H81M-S2PV
      • CPU:
      • Core i5-4460
      • RAM:
      • Avexir Core Series 8GB (4*2) 1600MHz
      • Hard Drive:
      • Toshiba 1TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire R7 265 Dual-X 2GB Gddr5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Keyboard:
      • A4tech
      • Mouse:
      • ProLink Evotis
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless Controller For Windows
      • Power Supply:
      • GameMax GM-650
      • USB Devices:
      • Banglalion Modem
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit
      • ISP:
      • Banglalion
      • Download Speed:
      • 120
      • Upload Speed:
      • 8

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Chittagong
    Posts
    625

    Default

    I have to go to the customer care.........

    NO WAY WITHOUT THIS!!!

  9. #9
    Member
    • Ork7O's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b75-D3H, rev-1.0
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @3.20GHz, LGA 1155 paired with DeepCool GAMMA ARCHER
      • RAM:
      • Twinmoss mainstream series 2x4gb [email protected], CL9
      • Hard Drive:
      • WD Caviar Blue 1TB 7200rpm, 64MB Cache
      • Graphics Card:
      • Sapphire 7950 Dual-X 384bit 3GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 227E3LH 21.5'' FULL HD widescreen LED Display
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO-7C, Audio Technica ATH-AD700
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate 2013,Logitech K120
      • Mouse:
      • SS Rival on QcK+ Navi, Newmen m560
      • Controller:
      • Xbox 360 (wired) controller for windows
      • Power Supply:
      • Coolermaster gx-550w 80+ bronze
      • Optical Drive:
      • HP dvd1270 24x DVD Writer
      • USB Devices:
      • A lot, don't wanna bother mentioning !
      • UPS:
      • Luminous 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Enterprise, x64
      • Comment:
      • My baby!
      • ISP:
      • DotinternetBD
      • Download Speed:
      • 60-80 kbps
      • Upload Speed:
      • 70-80 kbps
    Ork7O's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,187

    Default

    Don't. Tell them to send somebody over your place.

  10. #10
    Member
    • QuadStorm's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H81M-S2PV
      • CPU:
      • Core i5-4460
      • RAM:
      • Avexir Core Series 8GB (4*2) 1600MHz
      • Hard Drive:
      • Toshiba 1TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire R7 265 Dual-X 2GB Gddr5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Keyboard:
      • A4tech
      • Mouse:
      • ProLink Evotis
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless Controller For Windows
      • Power Supply:
      • GameMax GM-650
      • USB Devices:
      • Banglalion Modem
      • Operating System:
      • Windows 8.1 64bit
      • ISP:
      • Banglalion
      • Download Speed:
      • 120
      • Upload Speed:
      • 8

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Chittagong
    Posts
    625

    Default

    why????

  11. #11
    Member
    • Ork7O's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b75-D3H, rev-1.0
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @3.20GHz, LGA 1155 paired with DeepCool GAMMA ARCHER
      • RAM:
      • Twinmoss mainstream series 2x4gb [email protected], CL9
      • Hard Drive:
      • WD Caviar Blue 1TB 7200rpm, 64MB Cache
      • Graphics Card:
      • Sapphire 7950 Dual-X 384bit 3GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 227E3LH 21.5'' FULL HD widescreen LED Display
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO-7C, Audio Technica ATH-AD700
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate 2013,Logitech K120
      • Mouse:
      • SS Rival on QcK+ Navi, Newmen m560
      • Controller:
      • Xbox 360 (wired) controller for windows
      • Power Supply:
      • Coolermaster gx-550w 80+ bronze
      • Optical Drive:
      • HP dvd1270 24x DVD Writer
      • USB Devices:
      • A lot, don't wanna bother mentioning !
      • UPS:
      • Luminous 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Enterprise, x64
      • Comment:
      • My baby!
      • ISP:
      • DotinternetBD
      • Download Speed:
      • 60-80 kbps
      • Upload Speed:
      • 70-80 kbps
    Ork7O's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,187

    Default

    When you can get the service being in your turf, why go into their's ?

Similar Threads

  1. QUBEE WiMAX connection issue
    By Syeef in forum WiMAX
    Replies: 9
    Last Post: May 14th, 2012, 12:08
  2. banglalion wimax 256 unlimited
    By Raziel in forum WiMAX
    Replies: 14
    Last Post: December 6th, 2011, 23:25
  3. Need for speed world with banglalion wimax
    By EEHANMAX in forum Speed Talk
    Replies: 2
    Last Post: August 16th, 2011, 01:38
  4. Replies: 30
    Last Post: April 3rd, 2011, 20:21
  5. About Banglalion Wimax speed
    By Camouflage in forum WiMAX
    Replies: 24
    Last Post: October 12th, 2010, 02:07

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.22461 seconds with 14 queries.