User Tag List

Results 1 to 13 of 13

Thread: Should I buy overwatch

  1. #1

    Question Should I buy overwatch

    So I was wondering should I buy overwatch like what will my ping be and how many matches can I find also St what time

  2. #2
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,023

    Default

    It's one of the most popular multiplayer game atm. Don't buy it if your Ping is above 70ms

  3. #3
    Member
    • sensei's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b250 hd3
      • CPU:
      • Intel I5 7400
      • RAM:
      • 8gb Gskill 2400bus
      • Hard Drive:
      • 1tb wdd blue
      • Graphics Card:
      • Gigabyte gtx 950
      • Display:
      • samsung 18.5inch (1360X768)
      • Sound Card:
      • built in
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 / monk plus , KZ ate HiFi
      • Keyboard:
      • a4tech normal keyboard KR-83
      • Mouse:
      • Bloody A9
      • Controller:
      • none
      • Power Supply:
      • Cooler Master b500
      • Optical Drive:
      • Who use this nowadays Anyway?
      • Operating System:
      • Windows 10 64bit
      • Comment:
      • Poor man's fortress
      • ISP:
      • Speed Tech Online
      • Download Speed:
      • 4mbps
      • Upload Speed:
      • 2mbps
    sensei's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,488

    Default

    if you play on sg server you will be just fine make sure your pc can handle the game as most of the people who use low end cards faces problem to play this game and to have totally smooth game play experience any gsync or free sync monitor with midicore cards like 1050ti or rx 470 should be enough , if you have that requirements then go for it !!

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by minitt View Post
    It's one of the most popular multiplayer game atm. Don't buy it if your Ping is above 70ms
    I don't even have the game so I can't tell my ping that's the thing

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by sensei View Post
    if you play on sg server you will be just fine make sure your pc can handle the game as most of the people who use low end cards faces problem to play this game and to have totally smooth game play experience any gsync or free sync monitor with midicore cards like 1050ti or rx 470 should be enough , if you have that requirements then go for it !!
    Alright thanks I have a good enough pc with a 980 and how do I change servers in game also do you have any ideas what my ping will be and what time will I actually find matches

  5. #5

    Default

    ping and server: In blizzards game client 'Blizzard App' there will be 3 regions as option to choose from. For us its 'america' region for which server is actually located in SG. Ping should be around 70 +/-. Well, maybe worse depending on your internet provider. Maybe you could test yourself by running a speedtest on any Singaporean server?

    about game: Check some in game footage yourself from Youtube and decide. Personally I like this game though not playing much anymore. Back to my old fav UT2004... lol.
    “Why is it whenever someone says 'with all due respect' they really mean 'kiss my a$$'?” - Ashley Williams


  6. #6
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,915

    Default

    Quote Originally Posted by [iTS]pishach View Post
    ping and server: In blizzards game client 'Blizzard App' there will be 3 regions as option to choose from. For us its 'america' region for which server is actually located in SG. Ping should be around 70 +/-. Well, maybe worse depending on your internet provider. Maybe you could test yourself by running a speedtest on any Singaporean server?

    about game: Check some in game footage yourself from Youtube and decide. Personally I like this game though not playing much anymore. Back to my old fav UT2004... lol.
    I think Quake Champions is coming out this year. Plus there's free-to-play Unreal Tournament built from Unreal Engine 4 iirc.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by UnlishesTen8 View Post
    I don't even have the game so I can't tell my ping that's the thing

    - - - Updated - - -



    Alright thanks I have a good enough pc with a 980 and how do I change servers in game also do you have any ideas what my ping will be and what time will I actually find matches
    As per official Blizzard support page these are the servers and IP adresses for Overwatch:

    The Americas — 24.105.30.129 (US West) | 24.105.62.129 (US Central)

    Europe — 185.60.114.159 | 185.60.112.157

    Korea — 211.234.110.1

    Taiwan — 203.66.81.98

    If pisach bhai is correct you'll most prolly connect to US West server that's probably on Singapore. Pathping that IP.
    My probable next build: Qisan MagicForce 68 (Outemu switch) / Teamwolf Zhuque+ 87 TKL (Outemu) / Monoprice Select series full size (Outemu/Gateron) / Drevo Gramr 84 TKL (Outemu) • Logitech G102 Prodigy • Deepcool Dukase V3 / Thermaltake Versa U21 • Superlux HD 681 • Creative Sound Blaster E1 • LG 22MP68VQ • SteelSeries QcK • Generic executive chair • others TBA

    djrock please don't bother me. You are in my ignore list so I don't have to see literal poop.

  7. #7
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x Vapor-x || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 + Xiaomi iron ring|| AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,126

    Default

    Quote Originally Posted by Sybaris Caesar View Post

    As per official Blizzard support page these are the servers and IP adresses for Overwatch:

    The Americas — 24.105.30.129 (US West) | 24.105.62.129 (US Central)

    Europe — 185.60.114.159 | 185.60.112.157

    Korea — 211.234.110.1

    Taiwan — 203.66.81.98

    If pisach bhai is correct you'll most prolly connect to US West server that's probably on Singapore. Pathping that IP.
    wtf dot internet... i am seeing high ping on all the ip, although i get good ping in many games including r6s dota etc.

    - - - Updated - - -

    i cant evne ping taiwan... although in many other game i get 90ms on taiwan... including battlefield series

  8. #8

    Default

    Mazeda user here. 295ms ping on US(west) server.

    Europe and Taiwan cannot even ping. So mazeda is no go for overwatch

  9. #9
    Member
    • Blurgon's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus H97-PLUS
      • CPU:
      • Intel Core i5 4590 3.30 GHz
      • RAM:
      • 8 GB 1333MHz
      • Hard Drive:
      • 500 GB
      • Graphics Card:
      • ZOTAC 1050 Ti 4GB OC
      • Display:
      • Samsung 19.5"
      • Speakers/HPs:
      • Logitech
      • Keyboard:
      • Knucker - Tt eSPORTS
      • Mouse:
      • Bloody A91
      • Controller:
      • Logitech F310
      • Power Supply:
      • Thermaltake 350w
      • UPS:
      • Power Guard 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 10 PRO
      • ISP:
      • DOT internet.
      • Console:
      • 128
    Blurgon's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Dhaka
    Posts
    256

    Default

    Neither is DOT :/

  10. #10

    Default

    I do not know what is wrong with those server if I ping those server I get 300+ but in game my ping is 70 to 80

  11. #11
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,915

    Default

    Ok I think the IP addresses are wrong. US West address is in fact in California. Sorry guys. @Set since you have the game can you check out the IP address and tell is here.
    My probable next build: Qisan MagicForce 68 (Outemu switch) / Teamwolf Zhuque+ 87 TKL (Outemu) / Monoprice Select series full size (Outemu/Gateron) / Drevo Gramr 84 TKL (Outemu) • Logitech G102 Prodigy • Deepcool Dukase V3 / Thermaltake Versa U21 • Superlux HD 681 • Creative Sound Blaster E1 • LG 22MP68VQ • SteelSeries QcK • Generic executive chair • others TBA

    djrock please don't bother me. You are in my ignore list so I don't have to see literal poop.

  12. #12
    Member
    • sensei's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b250 hd3
      • CPU:
      • Intel I5 7400
      • RAM:
      • 8gb Gskill 2400bus
      • Hard Drive:
      • 1tb wdd blue
      • Graphics Card:
      • Gigabyte gtx 950
      • Display:
      • samsung 18.5inch (1360X768)
      • Sound Card:
      • built in
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 / monk plus , KZ ate HiFi
      • Keyboard:
      • a4tech normal keyboard KR-83
      • Mouse:
      • Bloody A9
      • Controller:
      • none
      • Power Supply:
      • Cooler Master b500
      • Optical Drive:
      • Who use this nowadays Anyway?
      • Operating System:
      • Windows 10 64bit
      • Comment:
      • Poor man's fortress
      • ISP:
      • Speed Tech Online
      • Download Speed:
      • 4mbps
      • Upload Speed:
      • 2mbps
    sensei's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,488

    Default

    press ctrl + shift + n after starting the game you will see where your server is located at with the ping

  13. #13

    Default

    Thanks to all of you i already got overwatch and its doing great

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.23291 seconds with 13 queries.