User Tag List

Results 1 to 13 of 13

Thread: Help needed [Ram problem]

  1. #1
    Member
    • arefinzz's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85-G43 Gaming
      • CPU:
      • Intel i5 4570
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws 2*4GB DDR3 1600MHz
      • Hard Drive:
      • WD 2TB+Transcend 500GB external
      • Graphics Card:
      • Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Creative 2:1 & A4tech HeadPhone
      • Keyboard:
      • Cooler Master
      • Mouse:
      • Storm Devastator Combo
      • Controller:
      • Havit G83
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 650W
      • Optical Drive:
      • Asus DVD Writer
      • UPS:
      • *Busted
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Comment:
      • Now it's time to game :)
      • ISP:
      • BUCT
      • Download Speed:
      • 2mb/s
      • Upload Speed:
      • 2mb/s
    arefinzz's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    ফার্মগেট,ঢাকা
    Posts
    4,210

    Exclamation Help needed [Ram problem]

    amar ekta 2GB DDR2(transcend 800bus) Ram silo,kisudin age ami ekta new 2GB DDR2(Twinmos 800bus) Ram kini.
    tobe problem hosse je jokhon duita RAM e lagai tokhon CPU usage 100% hoe jae shadharon browser o open korle.
    kisutei eta thik hosse na, ami OS o reinstall koresi. 2ta RAM e alada alada lagale perfectly kaj kore.
    any one please help.
    my processor:C2D E4400 2.0GHz
    Mobo: DG33FB

  2. #2
    Member
    • Ork7O's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b75-D3H, rev-1.0
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @3.20GHz, LGA 1155 paired with DeepCool GAMMA ARCHER
      • RAM:
      • Twinmoss mainstream series 2x4gb [email protected], CL9
      • Hard Drive:
      • WD Caviar Blue 1TB 7200rpm, 64MB Cache
      • Graphics Card:
      • Sapphire 7950 Dual-X 384bit 3GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 227E3LH 21.5'' FULL HD widescreen LED Display
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO-7C, Audio Technica ATH-AD700
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate 2013,Logitech K120
      • Mouse:
      • SS Rival on QcK+ Navi, Newmen m560
      • Controller:
      • Xbox 360 (wired) controller for windows
      • Power Supply:
      • Coolermaster gx-550w 80+ bronze
      • Optical Drive:
      • HP dvd1270 24x DVD Writer
      • USB Devices:
      • A lot, don't wanna bother mentioning !
      • UPS:
      • Luminous 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Enterprise, x64
      • Comment:
      • My baby!
      • ISP:
      • DotinternetBD
      • Download Speed:
      • 60-80 kbps
      • Upload Speed:
      • 70-80 kbps
    Ork7O's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,187

    Default

    afaik u need exact same model of rams to go dual ram....... just ma 2 cents in........

  3. #3
    Member
    • SadmanBD's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth X58
      • CPU:
      • RAM:
      • A-Data 3x2GB 1333 MHz @ 1331 MHz (1.5v)
      • Hard Drive:
      • Hitachi Deskstar 1TB 7200RPM 32MB SATA 3.0Gb/s | Seagate Barracuda 1TB 7200RPM 64MB SATA 6.0Gb/s
      • Graphics Card:
      • 2x Sapphire 270X Vapor-X 2GB GDDR5
      • Display:
      • Asus VX229H 21.5" LED IPS
      • Sound Card:
      • Realtek ALC892 8-Channel Audio (on-board)
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO 7C / A4Tech HS-100 | VSonic GR02 Bass Edition | Monoprice 9927
      • Keyboard:
      • Newmen E370
      • Mouse:
      • A4Tech D-70FX
      • Controller:
      • Genius F-1000
      • Power Supply:
      • XFX 850W Core Edition
      • Optical Drive:
      • USB Devices:
      • Transcend 4GB Pendrive and billionton Bluetooth Device
      • UPS:
      • Luminous Solo 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro WMC
      • Comment:
      • Primary Rig ;)
      • ISP:
      • ReignICT
      • Download Speed:
      • 416 kB/s
      • Upload Speed:
      • 416 kB/s
    SadmanBD's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,587

    Default

    Same ram use na korle esob prob hoi afaik.

  4. #4
    Member
    • arefinzz's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85-G43 Gaming
      • CPU:
      • Intel i5 4570
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws 2*4GB DDR3 1600MHz
      • Hard Drive:
      • WD 2TB+Transcend 500GB external
      • Graphics Card:
      • Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Creative 2:1 & A4tech HeadPhone
      • Keyboard:
      • Cooler Master
      • Mouse:
      • Storm Devastator Combo
      • Controller:
      • Havit G83
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 650W
      • Optical Drive:
      • Asus DVD Writer
      • UPS:
      • *Busted
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Comment:
      • Now it's time to game :)
      • ISP:
      • BUCT
      • Download Speed:
      • 2mb/s
      • Upload Speed:
      • 2mb/s
    arefinzz's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    ফার্মগেট,ঢাকা
    Posts
    4,210

    Default

    Quote Originally Posted by rk7 View Post
    afaik u need exact same model of rams to go dual ram....... just ma 2 cents in........
    Quote Originally Posted by SadmanBD View Post
    Same ram use na korle esob prob hoi afaik.
    Same e to just different brander

  5. #5
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 500GB Toshiba + 2TB WD Red / 1TB WD blue
      • Graphics Card:
      • HD 7770 GHz / R7 370
      • Display:
      • Philips 17'' 1440x900/ Samsung S22B300B
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Generic 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 / Win 10
      • ISP:
      • SB Internet
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,139

    Default

    Amio to different brand er (trandscend, apacer) RAM use kori. Problem hoy na to.

  6. #6
    Member
    • arefinzz's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85-G43 Gaming
      • CPU:
      • Intel i5 4570
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws 2*4GB DDR3 1600MHz
      • Hard Drive:
      • WD 2TB+Transcend 500GB external
      • Graphics Card:
      • Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Creative 2:1 & A4tech HeadPhone
      • Keyboard:
      • Cooler Master
      • Mouse:
      • Storm Devastator Combo
      • Controller:
      • Havit G83
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 650W
      • Optical Drive:
      • Asus DVD Writer
      • UPS:
      • *Busted
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Comment:
      • Now it's time to game :)
      • ISP:
      • BUCT
      • Download Speed:
      • 2mb/s
      • Upload Speed:
      • 2mb/s
    arefinzz's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    ফার্মগেট,ঢাকা
    Posts
    4,210

    Default

    Quote Originally Posted by Badhon_raj View Post
    Amio to different brand er (trandscend, apacer) RAM use kori. Problem hoy na to.
    amio to tai jantam,tai to kinsilam.
    prob ta asole kii?

  7. #7
    Member
    • waliDJ's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-B75M D3H v1.0
      • CPU:
      • Intel Core i5 3450 3.1 GHz
      • RAM:
      • Twinmos 4GB 1600 MHz Piano Black
      • Hard Drive:
      • WD 200GB
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 7950 Dual-X
      • Display:
      • Samsung SyncMaster 933
      • Sound Card:
      • Built in Realtek HD audio
      • Keyboard:
      • Generic Lexma
      • Mouse:
      • Razer Deathadder, Logitech B100
      • Power Supply:
      • Cooler Master GX550W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD Writer
      • USB Devices:
      • Samsung 160GB PATA HDD converted to usb
      • Operating System:
      • Windows 7 ultimate 64 bit
      • Comment:
      • Not another family pc, this one is completely mine :D
    waliDJ's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    719

    Default

    1. Ram duitar slot swap kore dakho
    2. 1ta kore niye duita ram slot e try koro - ei duita korle faulty ram or faulty ram slot identify korte parba

  8. #8
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 500GB Toshiba + 2TB WD Red / 1TB WD blue
      • Graphics Card:
      • HD 7770 GHz / R7 370
      • Display:
      • Philips 17'' 1440x900/ Samsung S22B300B
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Generic 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 / Win 10
      • ISP:
      • SB Internet
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,139

    Default

    Quote Originally Posted by arefinzz View Post
    amio to tai jantam,tai to kinsilam.
    prob ta asole kii?
    dui RAM er timing same? Like, amar dui ram er e timing, 5-5-5-15.
    Also check as walid^^ said.

  9. #9
    Member
    • arefinzz's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85-G43 Gaming
      • CPU:
      • Intel i5 4570
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws 2*4GB DDR3 1600MHz
      • Hard Drive:
      • WD 2TB+Transcend 500GB external
      • Graphics Card:
      • Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Creative 2:1 & A4tech HeadPhone
      • Keyboard:
      • Cooler Master
      • Mouse:
      • Storm Devastator Combo
      • Controller:
      • Havit G83
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 650W
      • Optical Drive:
      • Asus DVD Writer
      • UPS:
      • *Busted
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Comment:
      • Now it's time to game :)
      • ISP:
      • BUCT
      • Download Speed:
      • 2mb/s
      • Upload Speed:
      • 2mb/s
    arefinzz's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    ফার্মগেট,ঢাকা
    Posts
    4,210

    Default

    Quote Originally Posted by waliDJ View Post
    1. Ram duitar slot swap kore dakho
    2. 1ta kore niye duita ram slot e try koro - ei duita korle faulty ram or faulty ram slot identify korte parba
    tried, jei slot ei lagai ekshathe lagale same jhamela ar alada lagale valo

    Quote Originally Posted by Badhon_raj View Post
    dui RAM er timing same? Like, amar dui ram er e timing, 5-5-5-15.
    Also check as walid^^ said.
    eta to jani na, check korbo kivabe?

  10. #10
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 500GB Toshiba + 2TB WD Red / 1TB WD blue
      • Graphics Card:
      • HD 7770 GHz / R7 370
      • Display:
      • Philips 17'' 1440x900/ Samsung S22B300B
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Generic 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 / Win 10
      • ISP:
      • SB Internet
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,139

    Default

    Quote Originally Posted by arefinzz View Post
    eta to jani na, check korbo kivabe?
    download cpu-z.
    Memory tab/spd tab.

  11. #11
    Member
    • arefinzz's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85-G43 Gaming
      • CPU:
      • Intel i5 4570
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws 2*4GB DDR3 1600MHz
      • Hard Drive:
      • WD 2TB+Transcend 500GB external
      • Graphics Card:
      • Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Creative 2:1 & A4tech HeadPhone
      • Keyboard:
      • Cooler Master
      • Mouse:
      • Storm Devastator Combo
      • Controller:
      • Havit G83
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 650W
      • Optical Drive:
      • Asus DVD Writer
      • UPS:
      • *Busted
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Comment:
      • Now it's time to game :)
      • ISP:
      • BUCT
      • Download Speed:
      • 2mb/s
      • Upload Speed:
      • 2mb/s
    arefinzz's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    ফার্মগেট,ঢাকা
    Posts
    4,210

    Default

    Quote Originally Posted by Badhon_raj View Post
    download cpu-z.
    Memory tab/spd tab.
    Sorry i was a bit of busy(& lazy) so cpu-z show this-
    Click image for larger version. 

Name:	RAM 1.jpg 
Views:	11 
Size:	70.6 KB 
ID:	22179Click image for larger version. 

Name:	RAM2.jpg 
Views:	10 
Size:	67.7 KB 
ID:	22180
    what do u think?

  12. #12
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 500GB Toshiba + 2TB WD Red / 1TB WD blue
      • Graphics Card:
      • HD 7770 GHz / R7 370
      • Display:
      • Philips 17'' 1440x900/ Samsung S22B300B
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Generic 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 / Win 10
      • ISP:
      • SB Internet
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,139

    Default

    Quote Originally Posted by arefinzz View Post
    Sorry i was a bit of busy(& lazy) so cpu-z show this-
    Click image for larger version. 

Name:	RAM 1.jpg 
Views:	11 
Size:	70.6 KB 
ID:	22179Click image for larger version. 

Name:	RAM2.jpg 
Views:	10 
Size:	67.7 KB 
ID:	22180
    what do u think?
    timing to different bole mone hocche. some expert's opinion need here.

  13. #13
    Member
    • arefinzz's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85-G43 Gaming
      • CPU:
      • Intel i5 4570
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws 2*4GB DDR3 1600MHz
      • Hard Drive:
      • WD 2TB+Transcend 500GB external
      • Graphics Card:
      • Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Sound Card:
      • Speakers/HPs:
      • Creative 2:1 & A4tech HeadPhone
      • Keyboard:
      • Cooler Master
      • Mouse:
      • Storm Devastator Combo
      • Controller:
      • Havit G83
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 650W
      • Optical Drive:
      • Asus DVD Writer
      • UPS:
      • *Busted
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Comment:
      • Now it's time to game :)
      • ISP:
      • BUCT
      • Download Speed:
      • 2mb/s
      • Upload Speed:
      • 2mb/s
    arefinzz's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    ফার্মগেট,ঢাকা
    Posts
    4,210

    Default

    ekhon laganor por dekhi thik thak choltese :s
    btw amr o mone hoe timing different.

Similar Threads

  1. Problem .. HELP NEEDED !!
    By iGx : Itachi in forum ISPros
    Replies: 9
    Last Post: February 28th, 2012, 01:22
  2. 6950 problem help needed
    By N...B in forum GPU
    Replies: 28
    Last Post: July 13th, 2011, 10:00
  3. problem with RAM :(
    By CODhunter in forum Others PC Hardware
    Replies: 33
    Last Post: January 18th, 2011, 02:08
  4. RAM problem need help !!!!
    By TAHMID in forum Others PC Hardware
    Replies: 30
    Last Post: August 17th, 2009, 04:19
  5. cs 1.6 problem : help needed.
    By xK::CREATOR in forum CS 1.6
    Replies: 8
    Last Post: June 3rd, 2008, 14:47

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.24647 seconds with 15 queries.