User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 32

Thread: Helppppp:'(

  1. #1

    Default Helppppp:'(

    Yesterday.while i was watching movies in pc.then suddenly somehow cpu got shock.thik emon jaygay shock paisilo jekhane gfx r dvi port thake!tarpor shathe shathe monitor screen ekbar flickar korei ekta blue screen(like that which comes when running memory test) ashe then pc shut down hoye jay!
    What's happened then?is my gfx card got damaged?

  2. #2
    Member
    • naved777's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS Maximus V EXTREME Chasis---Corsair Obsidian 900D
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k @ 4.8Ghz 1.2v cooled by (CORSAIR H100)
      • RAM:
      • Corsair VENGEANCE BLUE 8GB 1600Mhz
      • Hard Drive:
      • Western Digital 1TB Caviar Black,1TB Blue,500GB Green,1TB Seagate Barracuda
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 290x+XFX R9 290X crossfire
      • Display:
      • Samsung F8000 55 inch Smart 3D TV/SONY KDL NX720 46'' 240hz 3D LED,Sony W300 40"
      • Speakers/HPs:
      • SONY 7.1 HOME ThEATRE SYSTEM+ Panasonic 5.1 home Theatre System
      • Keyboard:
      • Razer BLACKWIDOW Ultimate 2013
      • Mouse:
      • Razer DeathAdder 2013
      • Controller:
      • Logitech G27 Steering Wheel,Logitech Extreme 3D Pro,4 XBOX 360 controllers , 2 PS3 controllers
      • Power Supply:
      • Silverstone STRIDER ST1200-G
      • Optical Drive:
      • LG
      • Operating System:
      • Windows 8 64 BIT
      • ISP:
      • LINK 3
      • Upload Speed:
      • DONT CARE
      • Console:
      • 18
    naved777's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dhaka , Abu Dhabi
    Posts
    1,052

    Default

    well u have to test every components (ram,GPU nd CPU) individually before giving any verdict....

  3. #3
    Banned
    • TaherTheRetard's Gadgets
      • Motherboard:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • CPU:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • RAM:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Hard Drive:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Graphics Card:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Display:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Sound Card:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Speakers/HPs:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Keyboard:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Mouse:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Controller:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Power Supply:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Optical Drive:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • UPS:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Operating System:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Benchmark Scores:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Comment:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • ISP:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Download Speed:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Upload Speed:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Console:
      • 136

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Khilgaon
    Posts
    2,880

    Default

    Gpu mone hoy gese

  4. #4
    Member
    • Gladiator''s Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock z68 extreme4 gen3
      • CPU:
      • intel corei5 [email protected] 3.1Ghz with SC
      • RAM:
      • PQ 4gb ddr3 with1333Mhz including hs
      • Hard Drive:
      • Western digital 500gb blue cavier
      • Graphics Card:
      • sapphire hd 7770 1Gb ddr5
      • Display:
      • SAMSUNG
      • Sound Card:
      • onboard Realtek
      • Speakers/HPs:
      • MICROLAB
      • Keyboard:
      • Lexma am 546
      • Mouse:
      • a4 tech kbs 720
      • Power Supply:
      • xfx 650w
      • Optical Drive:
      • Lite on
      • UPS:
      • Power tree
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 Ultimate 64bit
      • ISP:
      • wired"Techzone" and wireless GP isp
    Gladiator''s Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    dhaka
    Posts
    535

    Default

    Does ur mobo has any onboard gpu?If the answer is yes then remove the gfx card from mobo and try to run the pc with onboard gpu.Then see what happen.

  5. #5

    Default

    Yup onboard gpu te thikmotoi chole.even akhon gfx eo thikmoto choltese.ami "video card stability test"namer ekta soft diye 15 minute stress korsilam.kono prblm hoy nai.but why it flickered then and comes with a error (that i can't even read).is my gpu damaged!how can i test my gpu?if it's 100% ok?

  6. #6
    Member
    • Gladiator''s Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock z68 extreme4 gen3
      • CPU:
      • intel corei5 [email protected] 3.1Ghz with SC
      • RAM:
      • PQ 4gb ddr3 with1333Mhz including hs
      • Hard Drive:
      • Western digital 500gb blue cavier
      • Graphics Card:
      • sapphire hd 7770 1Gb ddr5
      • Display:
      • SAMSUNG
      • Sound Card:
      • onboard Realtek
      • Speakers/HPs:
      • MICROLAB
      • Keyboard:
      • Lexma am 546
      • Mouse:
      • a4 tech kbs 720
      • Power Supply:
      • xfx 650w
      • Optical Drive:
      • Lite on
      • UPS:
      • Power tree
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 Ultimate 64bit
      • ISP:
      • wired"Techzone" and wireless GP isp
    Gladiator''s Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    dhaka
    Posts
    535

    Default

    ^It could be anything.May be ur psu failed to provide enough wattage to the gfx card in that time.But because gfx is working properly now, so there is no need to wory now.
    Last edited by Gladiator'; February 14th, 2012 at 15:59.

  7. #7

    Default

    It was just a shock

    ---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 15:07 ----------

    Quote Originally Posted by naved777 View Post
    well u have to test every components (ram,GPU nd CPU) individually before giving any verdict....
    how to test these components?

  8. #8
    Banned
    • TaherTheRetard's Gadgets
      • Motherboard:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • CPU:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • RAM:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Hard Drive:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Graphics Card:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Display:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Sound Card:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Speakers/HPs:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Keyboard:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Mouse:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Controller:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Power Supply:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Optical Drive:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • UPS:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Operating System:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Benchmark Scores:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Comment:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • ISP:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Download Speed:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Upload Speed:
      • CONSOLE MASTER RACE
      • Console:
      • 136

    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Khilgaon
    Posts
    2,880

    Default

    Quote Originally Posted by Shahriar1999 View Post
    It was just a shock

    ---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 15:07 ----------

    how to test these components?
    mane spark?

  9. #9
    Member
    • Ork7O's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b75-D3H, rev-1.0
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @3.20GHz, LGA 1155 paired with DeepCool GAMMA ARCHER
      • RAM:
      • Twinmoss mainstream series 2x4gb [email protected], CL9
      • Hard Drive:
      • WD Caviar Blue 1TB 7200rpm, 64MB Cache
      • Graphics Card:
      • Sapphire 7950 Dual-X 384bit 3GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 227E3LH 21.5'' FULL HD widescreen LED Display
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO-7C, Audio Technica ATH-AD700
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate 2013,Logitech K120
      • Mouse:
      • SS Rival on QcK+ Navi, Newmen m560
      • Controller:
      • Xbox 360 (wired) controller for windows
      • Power Supply:
      • Coolermaster gx-550w 80+ bronze
      • Optical Drive:
      • HP dvd1270 24x DVD Writer
      • USB Devices:
      • A lot, don't wanna bother mentioning !
      • UPS:
      • Luminous 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Enterprise, x64
      • Comment:
      • My baby!
      • ISP:
      • DotinternetBD
      • Download Speed:
      • 60-80 kbps
      • Upload Speed:
      • 70-80 kbps
    Ork7O's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,187

    Default

    Quote Originally Posted by Shahriar1999 View Post
    It was just a shock

    ---------- Post added at 15:08 ---------- Previous post was at 15:07 ----------

    how to test these components?
    I think you need to test all the components by a professional. It wont cost that much (500-1000 I guess!). Better be sure of it as it sounds like physical damage.

  10. #10
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default

    The professionals in our country are usually the biggest noobs you can find, sadly.

  11. #11
    Member
    • Ork7O's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte b75-D3H, rev-1.0
      • CPU:
      • Intel core i5 3470 @3.20GHz, LGA 1155 paired with DeepCool GAMMA ARCHER
      • RAM:
      • Twinmoss mainstream series 2x4gb [email protected], CL9
      • Hard Drive:
      • WD Caviar Blue 1TB 7200rpm, 64MB Cache
      • Graphics Card:
      • Sapphire 7950 Dual-X 384bit 3GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 227E3LH 21.5'' FULL HD widescreen LED Display
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO-7C, Audio Technica ATH-AD700
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate 2013,Logitech K120
      • Mouse:
      • SS Rival on QcK+ Navi, Newmen m560
      • Controller:
      • Xbox 360 (wired) controller for windows
      • Power Supply:
      • Coolermaster gx-550w 80+ bronze
      • Optical Drive:
      • HP dvd1270 24x DVD Writer
      • USB Devices:
      • A lot, don't wanna bother mentioning !
      • UPS:
      • Luminous 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8 Enterprise, x64
      • Comment:
      • My baby!
      • ISP:
      • DotinternetBD
      • Download Speed:
      • 60-80 kbps
      • Upload Speed:
      • 70-80 kbps
    Ork7O's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,187

    Default

    Quote Originally Posted by Wintereise View Post
    The professionals in our country are usually the biggest noobs you can find, sadly.
    Forgot to mention that. Damn.... ..... But what choice do we have when we get into this type of situation?... Cant just ditch 'em all, right?...

  12. #12
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,026

    Default

    Seems like a motherboard(shorting) issue to me. Does your PC power connector have a ground wire?

  13. #13
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 Ivy bridge//Core i5-4200U
      • RAM:
      • Silicon Power 4GB DDR3 @1600 mhz(8-8-8-24-1T) // TwinMOS 4GB DDR3
      • Hard Drive:
      • WD green 500gb// Hitachi 500GB
      • Graphics Card:
      • Asus GTX 960 strix// GT 750M
      • Display:
      • AOC e2043Fsk 20" LED(1600 X 900) DCR 50,000,000:1
      • Keyboard:
      • A4Tech KRS-86
      • Mouse:
      • Thermaltake azureus
      • Power Supply:
      • Antec VP450P
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD RW+Asus CD RW
      • Operating System:
      • Win 8.1 pro x64
    @nonymous™'s Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Unknown
    Posts
    1,490

    Default

    Quote Originally Posted by Shahriar1999 View Post
    Yesterday.while i was watching movies in pc.then suddenly somehow cpu got shock.thik emon jaygay shock paisilo jekhane gfx r dvi port thake!tarpor shathe shathe monitor screen ekbar flickar korei ekta blue screen(like that which comes when running memory test) ashe then pc shut down hoye jay!
    What's happened then?is my gfx card got damaged?
    Don't get actually what do you mean by that shock?... spark/boom noise or what?

  14. #14

    Default

    Nope!no spark/boom,or any type of sound.ar just wall r shathe dhakka lagsilo.shathe shathe=>flickar=>then blue screen error....

  15. #15
    Member
    • SheikhItBaby's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte B75-D3H Rev 1.1 | Housed in (Chassis) : In Win Track
      • CPU:
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 4GB DDR3 @1600mhz
      • Hard Drive:
      • OCZ Vertex 2 90GB SSD | Samsung Spinpoint 320GB 7200RPM
      • Graphics Card:
      • EVGA Geforce GTX 770 ACX SUPERCLOCKED
      • Display:
      • Samsung SyncMaster T240 24inch | 16:10 | WUXGA 1920x1200
      • Sound Card:
      • Creative Labs Soundblaster X-FI XtremeGamer
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire M4500 4.1 Speakers
      • Keyboard:
      • Lexma LiFEKEY 8400 Keyboard
      • Mouse:
      • Lexma AM546 Laser Mice
      • Power Supply:
      • Optical Drive:
      • Asus DVD-RW 24X
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Professional | 64 bit
    SheikhItBaby's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    528

    Default

    I am having a hard time interpreting your words brother, do comment in Bangla.
    So what you are saying is, your PC is running fine now?

  16. #16

    Default

    Quote Originally Posted by The Prophet View Post
    I am having a hard time interpreting your words brother, do comment in Bangla.So what you are saying is, your PC is running fine now?
    yap.kono way ase ki jetar maddhome bujha jay gfx card puropuri thik ase kina??

  17. #17
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 Ivy bridge//Core i5-4200U
      • RAM:
      • Silicon Power 4GB DDR3 @1600 mhz(8-8-8-24-1T) // TwinMOS 4GB DDR3
      • Hard Drive:
      • WD green 500gb// Hitachi 500GB
      • Graphics Card:
      • Asus GTX 960 strix// GT 750M
      • Display:
      • AOC e2043Fsk 20" LED(1600 X 900) DCR 50,000,000:1
      • Keyboard:
      • A4Tech KRS-86
      • Mouse:
      • Thermaltake azureus
      • Power Supply:
      • Antec VP450P
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD RW+Asus CD RW
      • Operating System:
      • Win 8.1 pro x64
    @nonymous™'s Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Unknown
    Posts
    1,490

    Default

    Quote Originally Posted by Shahriar1999 View Post
    Nope!no spark/boom,or any type of sound.ar just wall r shathe dhakka lagsilo.shathe shathe=>flickar=>then blue screen error....
    Quote Originally Posted by Shahriar1999 View Post
    Yup onboard gpu te thikmotoi chole.even akhon gfx eo thikmoto choltese
    Oh lol...now it makes sense. most possibly the gpu/dvi cable got displaced due to the sudden collision. now after readjusting it is working properly.....

  18. #18

    Default

    Quote Originally Posted by @nonymous View Post
    Oh lol...now it makes sense. most possibly the gpu/dvi cable got displaced due to the sudden collision. now after readjusting it is working properly.....
    but the blue screen error?

  19. #19
    Member
    • eXsTatik's Gadgets
      • Motherboard:
      • Msi 990FXA GD80
      • CPU:
      • Phenom x6 1090T @ 4ghz 24/7
      • RAM:
      • 8gb drr3 1600mhz
      • Hard Drive:
      • 500GB x2 raid 0 + 1TB caviar black + 500GB wd passport.
      • Graphics Card:
      • GTX 580
      • Display:
      • Syncmaster 2243
      • Sound Card:
      • X-fi titanium
      • Speakers/HPs:
      • 2x microlab solo 7c front and back, 2 x microlab FC subs + pro 1 as center
      • Keyboard:
      • Razer blackwidow
      • Mouse:
      • Razer imperator/deathadder/a4tech x7/razer boomslang 2007CE/ Razer Abyssus
      • Controller:
      • xbox 360
      • Power Supply:
      • 850 Toughpower Thermaltake
      • Optical Drive:
      • Glasses.
      • UPS:
      • Generator that runs on oil downstairs with 24/7 backup
      • Operating System:
      • Windows7 64 I still dont really care.
      • Comment:
      • Yes if you are wondering I am AMD fanboyish :/. LOL
      • ISP:
      • link 3
      • Console:
      • 142
    eXsTatik's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Beyond reality
    Posts
    1,624

    Default

    Dhakka kheye mone hoi pci-e card ta ektu displaced hoie gesilo
    FTW!!!!!!!!!!

  20. #20
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 Ivy bridge//Core i5-4200U
      • RAM:
      • Silicon Power 4GB DDR3 @1600 mhz(8-8-8-24-1T) // TwinMOS 4GB DDR3
      • Hard Drive:
      • WD green 500gb// Hitachi 500GB
      • Graphics Card:
      • Asus GTX 960 strix// GT 750M
      • Display:
      • AOC e2043Fsk 20" LED(1600 X 900) DCR 50,000,000:1
      • Keyboard:
      • A4Tech KRS-86
      • Mouse:
      • Thermaltake azureus
      • Power Supply:
      • Antec VP450P
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD RW+Asus CD RW
      • Operating System:
      • Win 8.1 pro x64
    @nonymous™'s Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Unknown
    Posts
    1,490

    Default

    Quote Originally Posted by Shahriar1999 View Post
    but the blue screen error?
    don't think about it unless you see it again....

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.28011 seconds with 13 queries.