User Tag List

Results 1 to 11 of 11

Thread: How to test if an AC adapter is working???

  1. #1
    Member
    • areek's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASRock Z87 Extreme4
      • CPU:
      • Intel Core i5-4670k CPU 3.4GHz
      • RAM:
      • G.SKILL Ripjaw DDR3 1600MHz 2x4gb
      • Hard Drive:
      • Corsair Force LX 256gb + 500gb WD caviar green + 2TB WD caviar green + Kingston 500gb USB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte ATI Radeon R9 280X Windforce 3X
      • Display:
      • Dell S2240L
      • Sound Card:
      • Asus Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Altec Lansing 2.1 speakers|| HIFIMAN HE400
      • Keyboard:
      • Razer Blackwidow Ultimate Dragon Age II edition
      • Mouse:
      • Logitech G402 on QCK+ NaVi Splash
      • Controller:
      • logitech drivefx axial feedback wheel
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower gold 750W
      • Optical Drive:
      • Asus 24B1ST
      • USB Devices:
      • Samsung ML-1666 laser printer, CanoScan Lide 25
      • UPS:
      • yes
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 128
      • Upload Speed:
      • 128

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    বাংলাগেমার.কম
    Posts
    2,216

    Default How to test if an AC adapter is working???

    I have a logitech drivefx axial feedback wheel, which was kept in the selves for about 6 months till yesterday. I took it out yesterday to use it to play TDU 2. But as I installed the drivers, the wheel started to work, but I did not get any force feedback like I used to get before. & the light on top of the wheel is also not lighting up. I used to see this phenomenon only when the AC adapter wasnt plugged in.
    Now the thing is, last time I used this wheel was with windows XP sp3 & had to manually install drivers. But this time I got the drivers via automatic windows update. But I later installed the driver I used in xp, both ways it doesn't work. So my guess is it might be an issue with the adapter.

    So my question is, how can I test the adapter? I have a digital multimeter at home but am a noob in using it. Can anyone describe me the procedure??? Also, if its broken, where can I get an adapter similar to that???

    Plz check the link for info in the adapter---
    http://www.faylist.com/allliquidatio...h_adp18lbb.htm

  2. #2
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 500GB Toshiba + 2TB WD Red / 1TB WD blue
      • Graphics Card:
      • HD 7770 GHz / R7 370
      • Display:
      • Philips 17'' 1440x900/ Samsung S22B300B
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Generic 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 / Win 10
      • ISP:
      • SB Internet
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,139

    Default

    Set the multimeter to 50v AC.
    Insert the red probe into the output of the adapter, connect the black probe with outer side(metal) of the output plug.
    That's it.

  3. #3
    Member
    • Rakin7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS Z77 Sabertooth
      • CPU:
      • Watercooled Intel Sandy Bridge Core i5 2500k
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung F4 2TB and Crucial M4 128GB SSD
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD7970 Vapor-X 3GB GHz Edition flashed to R9 280X
      • Display:
      • Asus MS228H 21.5 LED Full HD 1080p and Sony Bravia CX520 32
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohms
      • Keyboard:
      • Thermaltake Meka G1 Mechnical Keyboard
      • Mouse:
      • Razer Deathadder 2013
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart M850
      • UPS:
      • Powerpac 1200VA backed up by Generator
      • Operating System:
      • Windows 8 x64 with Media Center
      • ISP:
      • Link3 2.5 Mbps
      • Download Speed:
      • 325 KB/s
      • Upload Speed:
      • 325 KB/s
    Rakin7's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,840

    Default

    ^As he said, use a multimeter.

    ---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:26 ----------

    Or plug it in & then check with a multimeter what reading u get. If its the reading specified then its okay, even a bit less is fine but lower that 2v & its a faulty adapter

  4. #4
    Member
    • areek's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASRock Z87 Extreme4
      • CPU:
      • Intel Core i5-4670k CPU 3.4GHz
      • RAM:
      • G.SKILL Ripjaw DDR3 1600MHz 2x4gb
      • Hard Drive:
      • Corsair Force LX 256gb + 500gb WD caviar green + 2TB WD caviar green + Kingston 500gb USB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte ATI Radeon R9 280X Windforce 3X
      • Display:
      • Dell S2240L
      • Sound Card:
      • Asus Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Altec Lansing 2.1 speakers|| HIFIMAN HE400
      • Keyboard:
      • Razer Blackwidow Ultimate Dragon Age II edition
      • Mouse:
      • Logitech G402 on QCK+ NaVi Splash
      • Controller:
      • logitech drivefx axial feedback wheel
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower gold 750W
      • Optical Drive:
      • Asus 24B1ST
      • USB Devices:
      • Samsung ML-1666 laser printer, CanoScan Lide 25
      • UPS:
      • yes
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 128
      • Upload Speed:
      • 128

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    বাংলাগেমার.কম
    Posts
    2,216

    Default

    A bit more descriptive hoile valo hoy......like do I need the adapter plugged in to the wall socket, & also, the probes in my meter are detachable, so I am not sure where to put the probes.
    Heres a pic of my meter--
    Name:  11860_P_1286791350375.jpg
Views: 222
Size:  8.4 KB
    @Badhon_raj @EviL AnGeL

  5. #5
    Member
    • avas911's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-EG41MF-US2H
      • CPU:
      • Intel Pentium Dual Core E6500 2.9 GHz 2MB L2 1066MHz FSB
      • RAM:
      • 2x2GB 800 MHz Apecer at 5-5-5-15
      • Hard Drive:
      • OCZ Vertex 3 120GB Sata III & Samsung 103SJ 1 TB F3
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI RADEON HD6850 1GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 107S7 17" at [email protected]
      • Sound Card:
      • Built In Realtek ALC883
      • Speakers/HPs:
      • Creative SBS A200 / Cosonic Generic / Logitech Ultimate Ears 200vi/SoundMAGIC E10M IEM
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • A4Tech X7 XL-747H 3600 DPI
      • Controller:
      • None
      • Power Supply:
      • Delta GPS-500AB A 500W
      • Optical Drive:
      • Asus 16x IDE DVD R
      • USB Devices:
      • Transcend 500 8GB & Corsair Survivor USB 3.0 16GB & Samsung Class 10 16GB mSDHC
      • UPS:
      • Rahimafrooz 600VA Premium
      • Operating System:
      • Win7 Ultimate 64Bit
      • Comment:
      • Slow in gaming
      • ISP:
      • Link3 512
      • Download Speed:
      • 70
      • Upload Speed:
      • 70
    avas911's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    4,251

    Default

    there is a common line. attach the black cable there. and connect the red one to V.And of-coarse you need the adapter connected to the socket.
    Once more into the fray
    Into the last good fight I’ll ever know

    Live and die on this day
    Live and Die on this day

  6. #6
    Member
    • Rakin7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS Z77 Sabertooth
      • CPU:
      • Watercooled Intel Sandy Bridge Core i5 2500k
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung F4 2TB and Crucial M4 128GB SSD
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD7970 Vapor-X 3GB GHz Edition flashed to R9 280X
      • Display:
      • Asus MS228H 21.5 LED Full HD 1080p and Sony Bravia CX520 32
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohms
      • Keyboard:
      • Thermaltake Meka G1 Mechnical Keyboard
      • Mouse:
      • Razer Deathadder 2013
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart M850
      • UPS:
      • Powerpac 1200VA backed up by Generator
      • Operating System:
      • Windows 8 x64 with Media Center
      • ISP:
      • Link3 2.5 Mbps
      • Download Speed:
      • 325 KB/s
      • Upload Speed:
      • 325 KB/s
    Rakin7's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,840

    Default

    There are 2 ways. 1 is with the AC plugged in other out. Red probe goes in the V & the black in COM. For my way put DC 20v on the dial.

    ---------- Post added at 20:44 ---------- Previous post was at 20:43 ----------

    EDIT : I'm not sure @Badhon_raj 's way will either work anyway.

  7. #7
    Member
    • avas911's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-EG41MF-US2H
      • CPU:
      • Intel Pentium Dual Core E6500 2.9 GHz 2MB L2 1066MHz FSB
      • RAM:
      • 2x2GB 800 MHz Apecer at 5-5-5-15
      • Hard Drive:
      • OCZ Vertex 3 120GB Sata III & Samsung 103SJ 1 TB F3
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI RADEON HD6850 1GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 107S7 17" at [email protected]
      • Sound Card:
      • Built In Realtek ALC883
      • Speakers/HPs:
      • Creative SBS A200 / Cosonic Generic / Logitech Ultimate Ears 200vi/SoundMAGIC E10M IEM
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • A4Tech X7 XL-747H 3600 DPI
      • Controller:
      • None
      • Power Supply:
      • Delta GPS-500AB A 500W
      • Optical Drive:
      • Asus 16x IDE DVD R
      • USB Devices:
      • Transcend 500 8GB & Corsair Survivor USB 3.0 16GB & Samsung Class 10 16GB mSDHC
      • UPS:
      • Rahimafrooz 600VA Premium
      • Operating System:
      • Win7 Ultimate 64Bit
      • Comment:
      • Slow in gaming
      • ISP:
      • Link3 512
      • Download Speed:
      • 70
      • Upload Speed:
      • 70
    avas911's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    4,251

    Default

    Once more into the fray
    Into the last good fight I’ll ever know

    Live and die on this day
    Live and Die on this day

  8. #8
    Member
    • areek's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASRock Z87 Extreme4
      • CPU:
      • Intel Core i5-4670k CPU 3.4GHz
      • RAM:
      • G.SKILL Ripjaw DDR3 1600MHz 2x4gb
      • Hard Drive:
      • Corsair Force LX 256gb + 500gb WD caviar green + 2TB WD caviar green + Kingston 500gb USB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte ATI Radeon R9 280X Windforce 3X
      • Display:
      • Dell S2240L
      • Sound Card:
      • Asus Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Altec Lansing 2.1 speakers|| HIFIMAN HE400
      • Keyboard:
      • Razer Blackwidow Ultimate Dragon Age II edition
      • Mouse:
      • Logitech G402 on QCK+ NaVi Splash
      • Controller:
      • logitech drivefx axial feedback wheel
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower gold 750W
      • Optical Drive:
      • Asus 24B1ST
      • USB Devices:
      • Samsung ML-1666 laser printer, CanoScan Lide 25
      • UPS:
      • yes
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 128
      • Upload Speed:
      • 128

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    বাংলাগেমার.কম
    Posts
    2,216

    Default

    Quote Originally Posted by avas911 View Post
    there is a common line. attach the black cable there. and connect the red one to V.And of-coarse you need the adapter connected to the socket.
    Adapter ta ki power outlet er shathe lagaye rakhte hobe??? In any ways, I dont think I am getting a reading.
    I should also mention-- I hav DC voltage options of 200m, 2, 20, 200, 1000 & AC voltage options of 200m, 2, 20, 200, 750 in the meter. Which should I use??

    ---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

    Ok, after seeing the video, i think I could successfully test the adapter & found out that its dead. So now, new question arises, where can I find a 24V 0.75A adapter???
    @avas911 , @EviL AnGeL in Mdpur or nearby areas?

  9. #9
    Member
    • Badhon_raj's Gadgets
      • Motherboard:
      • G1.Sniper B6 / B75 D3H
      • CPU:
      • i5 4460 / i5 3470
      • RAM:
      • 2x4GB Corsair Vengeance 1600 / 3x4GB corsair XMS
      • Hard Drive:
      • 500GB Toshiba + 2TB WD Red / 1TB WD blue
      • Graphics Card:
      • HD 7770 GHz / R7 370
      • Display:
      • Philips 17'' 1440x900/ Samsung S22B300B
      • Sound Card:
      • on board / Asus Xonar DGX
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic RP-HTF600 / Sony MH1c / Sony XB500
      • Keyboard:
      • Logitech MK520 / K350
      • Mouse:
      • M510 / M570 + G400s
      • Controller:
      • Sony DualShock 4
      • Power Supply:
      • Delta 500W / TT ToughPower 500w
      • Optical Drive:
      • DVD RW
      • UPS:
      • Generic 650VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 / Win 10
      • ISP:
      • SB Internet
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • 512
    Badhon_raj's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    2,139

    Default

    Quote Originally Posted by areek View Post
    Adapter ta ki power outlet er shathe lagaye rakhte hobe??? In any ways, I dont think I am getting a reading.
    I should also mention-- I hav DC voltage options of 200m, 2, 20, 200, 1000 & AC voltage options of 200m, 2, 20, 200, 750 in the meter. Which should I use??

    ---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

    Ok, after seeing the video, i think I could successfully test the adapter & found out that its dead. So now, new question arises, where can I find a 24V 0.75A adapter???
    @avas911 , @EviL AnGeL in Mdpur or nearby areas?
    gulistan/stadium market may be.

  10. #10
    Member
    • Rakin7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS Z77 Sabertooth
      • CPU:
      • Watercooled Intel Sandy Bridge Core i5 2500k
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung F4 2TB and Crucial M4 128GB SSD
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD7970 Vapor-X 3GB GHz Edition flashed to R9 280X
      • Display:
      • Asus MS228H 21.5 LED Full HD 1080p and Sony Bravia CX520 32
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohms
      • Keyboard:
      • Thermaltake Meka G1 Mechnical Keyboard
      • Mouse:
      • Razer Deathadder 2013
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart M850
      • UPS:
      • Powerpac 1200VA backed up by Generator
      • Operating System:
      • Windows 8 x64 with Media Center
      • ISP:
      • Link3 2.5 Mbps
      • Download Speed:
      • 325 KB/s
      • Upload Speed:
      • 325 KB/s
    Rakin7's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,840

    Default

    Quote Originally Posted by areek View Post
    Adapter ta ki power outlet er shathe lagaye rakhte hobe??? In any ways, I dont think I am getting a reading.
    I should also mention-- I hav DC voltage options of 200m, 2, 20, 200, 1000 & AC voltage options of 200m, 2, 20, 200, 750 in the meter. Which should I use??

    ---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 20:50 ----------

    Ok, after seeing the video, i think I could successfully test the adapter & found out that its dead. So now, new question arises, where can I find a 24V 0.75A adapter???
    BEGIN TEMPLATE: dbtech_usertag_mention @avas911 END TEMPLATE: dbtech_usertag_mention , BEGIN TEMPLATE: dbtech_usertag_mention @EviL AnGeL END TEMPLATE: dbtech_usertag_mention in Mdpur or nearby areas?
    Check camp r bajar if not found there then stadium markt e paben.

  11. #11
    Member
    • avas911's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-EG41MF-US2H
      • CPU:
      • Intel Pentium Dual Core E6500 2.9 GHz 2MB L2 1066MHz FSB
      • RAM:
      • 2x2GB 800 MHz Apecer at 5-5-5-15
      • Hard Drive:
      • OCZ Vertex 3 120GB Sata III & Samsung 103SJ 1 TB F3
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI RADEON HD6850 1GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 107S7 17" at [email protected]
      • Sound Card:
      • Built In Realtek ALC883
      • Speakers/HPs:
      • Creative SBS A200 / Cosonic Generic / Logitech Ultimate Ears 200vi/SoundMAGIC E10M IEM
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • A4Tech X7 XL-747H 3600 DPI
      • Controller:
      • None
      • Power Supply:
      • Delta GPS-500AB A 500W
      • Optical Drive:
      • Asus 16x IDE DVD R
      • USB Devices:
      • Transcend 500 8GB & Corsair Survivor USB 3.0 16GB & Samsung Class 10 16GB mSDHC
      • UPS:
      • Rahimafrooz 600VA Premium
      • Operating System:
      • Win7 Ultimate 64Bit
      • Comment:
      • Slow in gaming
      • ISP:
      • Link3 512
      • Download Speed:
      • 70
      • Upload Speed:
      • 70
    avas911's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    4,251

    Default

    Integra in ground floor IDB is a good source too. and also you can try Multiplan
    Once more into the fray
    Into the last good fight I’ll ever know

    Live and die on this day
    Live and Die on this day

Similar Threads

  1. Network adapter problem
    By lordminhaz in forum Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: November 1st, 2011, 14:05
  2. Question abt USB to PS/2 adapter
    By REVx in forum Technical Support
    Replies: 6
    Last Post: August 30th, 2011, 16:36
  3. Want to Buy any working HDD / any working PSU
    By OoAIDoO in forum Shop - Gadgets
    Replies: 8
    Last Post: January 30th, 2011, 18:47
  4. dvi to vga adapter
    By Swapan Roy in forum Others PC Hardware
    Replies: 7
    Last Post: January 12th, 2011, 05:01
  5. Sale (New) Wireless G USB Adapter
    By aayman in forum Shop - Gadgets
    Replies: 0
    Last Post: July 27th, 2009, 22:41

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.22955 seconds with 15 queries.