User Tag List

Results 1 to 15 of 15

Thread: how to increase space between file and folder in drive in windows 10?

  1. #1
    Member
    • Arka karlos's Gadgets
      • Motherboard:
      • gigabyte b75m hd3
      • CPU:
      • intel core i3 3220
      • RAM:
      • twinmos 4gb piano black
      • Hard Drive:
      • western digital blue 1tb
      • Graphics Card:
      • sapphire 7870 dual x oc
      • Display:
      • dell s2240l
      • Sound Card:
      • realtek onboard
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-590
      • Controller:
      • habit HV-G83
      • Power Supply:
      • corsair vs450 cp-9020096-uk
      • Optical Drive:
      • samsung s222
      • UPS:
      • Ideal 800va
      • Operating System:
      • windows 7 ultimate 64bit
      • ISP:
      • teletalk 3g
      • Download Speed:
      • 100KBps
    Arka karlos's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    434

    Default how to increase space between file and folder in drive in windows 10?

    how can i increase space between the file and folder inside the drive (not in desktop) horizontally and vertically in windows 10? the tight spacing between them is so annoying

  2. #2
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,935

    Default

    Quote Originally Posted by Arka karlos View Post
    how can i increase space between the file and folder inside the drive (not in desktop) horizontally and vertically in windows 10? the tight spacing between them is so annoying
    Ctrl+A then Ctrl+mouse scroll wheel?
    My probable next build: Qisan MagicForce 68 (Outemu switch) / Teamwolf Zhuque+ 87 TKL (Outemu) / Monoprice Select series full size (Outemu/Gateron) / Drevo Gramr 84 TKL (Outemu) • Logitech G102 Prodigy • Deepcool Dukase V3 / Thermaltake Versa U21 • Superlux HD 681 • Creative Sound Blaster E1 • LG 22MP68VQ • SteelSeries QcK • Generic executive chair • others TBA

    djrock please don't bother me. You are in my ignore list so I don't have to see literal poop.

  3. #3
    Member
    • Shawon191's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H-61
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570s 3.1 GHz
      • RAM:
      • Corsair XMS3 4 GB DDR3 1600
      • Hard Drive:
      • Hitachi 1 TB
      • Graphics Card:
      • GTX 660
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M223
      • Keyboard:
      • Tt eSPORTS Knucker
      • Mouse:
      • SteelSeries Rival
      • Controller:
      • Logitech F310
      • Power Supply:
      • Thermaltake TR2 500W
      • UPS:
      • Power Tree 1250VA
      • Operating System:
      • Windows 7
      • ISP:
      • Aamra Technologies
      • Download Speed:
      • 4 mbps
      • Upload Speed:
      • 3 mbps
    Shawon191's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,021

    Default

    Try going

    Control Panel -> Appearance and Customization -> Display

    Select a larger option there and restart.

  4. #4
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default

    i dont understand the question? do u mean you need to GROUP BY 'TYPE' in windows explorer?

  5. #5
    Member
    • Rawkill's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock Z77 Extreme 6
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570k @ 4.4Ghz/ Phanteks PH-TC14PE
      • RAM:
      • Kingston Hyper X Genesis 2 x 4GB
      • Hard Drive:
      • WD Blue 1TB x 2
      • Graphics Card:
      • MSI Geforce GTX 970 Gaming 4GB
      • Display:
      • Asus MX239H 23-inch IPS Monitor
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster ZX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 80ohm, Oppo HA-2 Amp, FnD 6000U 5.1 Speaker
      • Keyboard:
      • Corsair K70 RGB
      • Mouse:
      • Logitech G502 Spectrum, Razer Goliath Speed Extended (Overwatch Edition)
      • Controller:
      • Logitech F510 Rumblepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 750W
      • Optical Drive:
      • Harry Potter (HP) DVD-RW
      • UPS:
      • Prolink 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 64-bit
      • Comment:
      • Cooler Master HAF - X
      • ISP:
      • Dot Internet
      • Download Speed:
      • 550-600 KB/s
      • Upload Speed:
      • 200-2500 KB/s
    Rawkill's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,605

    Default

    Quote Originally Posted by furiousTaher View Post
    i dont understand the question? do u mean you need to GROUP BY 'TYPE' in windows explorer?
    He means he needs more space between icons, shiit has to be more spread out


  6. #6
    Member
    • Arka karlos's Gadgets
      • Motherboard:
      • gigabyte b75m hd3
      • CPU:
      • intel core i3 3220
      • RAM:
      • twinmos 4gb piano black
      • Hard Drive:
      • western digital blue 1tb
      • Graphics Card:
      • sapphire 7870 dual x oc
      • Display:
      • dell s2240l
      • Sound Card:
      • realtek onboard
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-590
      • Controller:
      • habit HV-G83
      • Power Supply:
      • corsair vs450 cp-9020096-uk
      • Optical Drive:
      • samsung s222
      • UPS:
      • Ideal 800va
      • Operating System:
      • windows 7 ultimate 64bit
      • ISP:
      • teletalk 3g
      • Download Speed:
      • 100KBps
    Arka karlos's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    434

    Default

    Quote Originally Posted by Shawon191 View Post
    Try going

    Control Panel -> Appearance and Customization -> Display

    Select a larger option there and restart.
    which one? i tried all of them but it doesnt increase the space between them

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by furiousTaher View Post
    i dont understand the question? do u mean you need to GROUP BY 'TYPE' in windows explorer?
    as we can control the space between two line in office word document, that way i want to increase the space between two folder when they are shown as list or details. do you understand now?

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Rawkill View Post
    He means he needs more space between icons, shiit has to be more spread out
    hmm more space/gap between files and folder when shown in list or details

  7. #7
    Member
    • Sami 1999's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Gaming Z170A
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700k 4.0 GHz, Intel Core 2 Due 2.4 GHz
      • RAM:
      • Acer 8x2 GB DDr4 2400 MHz, 2GB DDr2
      • Hard Drive:
      • Dead
      • Graphics Card:
      • MSI Nvidia GeForce GTx 980Ti Gaming 6G, ATi Mobility Radeon HD 3840
      • Display:
      • SAMSUNG SyncMaster T190 (1440x900)
      • Sound Card:
      • Realtek High Definition Audio
      • Speakers/HPs:
      • Creative Generic old garbage
      • Keyboard:
      • Generic Bijoy USB Keyboard
      • Mouse:
      • Logitech USB ....
      • Controller:
      • Xbox 360 Wired, 8 PS2 controllers, Some other generic gamepads
      • Power Supply:
      • 850 watt Bronze Certified.
      • Optical Drive:
      • Samsung writemaster DVD Multi Recorder
      • USB Devices:
      • Pendrives ?
      • UPS:
      • 1200v garbage that barely lasts 1 minute
      • Operating System:
      • Windows 10 Professional 40+20+4 bits
      • Benchmark Scores:
      • Can't maintain solid 60 FPS.
      • Comment:
      • Error: No network connection. Windows is checking online for solutions.
      • ISP:
      • Doze
      • Download Speed:
      • 20 KB/s
      • Upload Speed:
      • 300 KB.s
      • Console:
      • 8
    Sami 1999's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Chittagong
    Posts
    868

    Default

    Its not possible. I tried to do that long time ago. But it seems anti possible.
    Need For Sync: G-sync

  8. #8
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default

    Quote Originally Posted by Arka karlos View Post
    as we can control the space between two line in office word document, that way i want to increase the space between two folder when they are shown as list or details. do you understand now?

    - - - Updated - - -etails
    list or details? you mean file/folder list in windows explorer/my computer right?

    could you do that successfully?

  9. #9
    Member
    • VANGUARD's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS ROG Maximus X Hero
      • CPU:
      • Intel Core i7 8700K 5.2Ghz @Corsair H115i
      • RAM:
      • Gskill Ripjaws V 3466MHz 2x8GB
      • Hard Drive:
      • Zotac SSD 480GB Premium + Seagate Barracuda 2TB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX 1080Ti Amp! Extreme
      • Display:
      • ASUS VX24AH, 1440p
      • Sound Card:
      • ROG SupremeFX
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-910/Logitech UE 200vm
      • Keyboard:
      • Corsair STRAFE-CherryRED
      • Mouse:
      • Logitech G602 @Tt Pyrrhus
      • Controller:
      • Xbox One Wireless
      • Power Supply:
      • Antec EDGE 650w
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224FB
      • USB Devices:
      • Everything
      • UPS:
      • Micro UVL-1500 Long Backup
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro x64
      • Comment:
      • The workhorse
      • ISP:
      • The Net Heads
    VANGUARD's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    10,098

    Default

    Quote Originally Posted by Arka karlos View Post
    how can i increase space between the file and folder inside the drive (not in desktop) horizontally and vertically in windows 10? the tight spacing between them is so annoying
    so tight? Spread it.

  10. #10
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default

    Quote Originally Posted by Asif_Z View Post
    is it the thing you're talking about?

    before
    Attachment 38633

    after
    Attachment 38634
    isnt that just resizing whole folder icons? not just increasing space between them

  11. #11
    Member
    • Sami 1999's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Gaming Z170A
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700k 4.0 GHz, Intel Core 2 Due 2.4 GHz
      • RAM:
      • Acer 8x2 GB DDr4 2400 MHz, 2GB DDr2
      • Hard Drive:
      • Dead
      • Graphics Card:
      • MSI Nvidia GeForce GTx 980Ti Gaming 6G, ATi Mobility Radeon HD 3840
      • Display:
      • SAMSUNG SyncMaster T190 (1440x900)
      • Sound Card:
      • Realtek High Definition Audio
      • Speakers/HPs:
      • Creative Generic old garbage
      • Keyboard:
      • Generic Bijoy USB Keyboard
      • Mouse:
      • Logitech USB ....
      • Controller:
      • Xbox 360 Wired, 8 PS2 controllers, Some other generic gamepads
      • Power Supply:
      • 850 watt Bronze Certified.
      • Optical Drive:
      • Samsung writemaster DVD Multi Recorder
      • USB Devices:
      • Pendrives ?
      • UPS:
      • 1200v garbage that barely lasts 1 minute
      • Operating System:
      • Windows 10 Professional 40+20+4 bits
      • Benchmark Scores:
      • Can't maintain solid 60 FPS.
      • Comment:
      • Error: No network connection. Windows is checking online for solutions.
      • ISP:
      • Doze
      • Download Speed:
      • 20 KB/s
      • Upload Speed:
      • 300 KB.s
      • Console:
      • 8
    Sami 1999's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Chittagong
    Posts
    868

    Default

    Its not possible I repeat.
    Need For Sync: G-sync

  12. #12
    Member
    • Arka karlos's Gadgets
      • Motherboard:
      • gigabyte b75m hd3
      • CPU:
      • intel core i3 3220
      • RAM:
      • twinmos 4gb piano black
      • Hard Drive:
      • western digital blue 1tb
      • Graphics Card:
      • sapphire 7870 dual x oc
      • Display:
      • dell s2240l
      • Sound Card:
      • realtek onboard
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-590
      • Controller:
      • habit HV-G83
      • Power Supply:
      • corsair vs450 cp-9020096-uk
      • Optical Drive:
      • samsung s222
      • UPS:
      • Ideal 800va
      • Operating System:
      • windows 7 ultimate 64bit
      • ISP:
      • teletalk 3g
      • Download Speed:
      • 100KBps
    Arka karlos's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    434

    Default

    hmm guys i think its not possible

  13. #13
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default

    Quote Originally Posted by Sami 1999 View Post
    Its not possible I repeat.
    he is talking about windows explorer right? that means if he uses other alternative than explorer then he can do that?

  14. #14
    Member
    • SadmanBD's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth X58
      • CPU:
      • RAM:
      • A-Data 3x2GB 1333 MHz @ 1331 MHz (1.5v)
      • Hard Drive:
      • Hitachi Deskstar 1TB 7200RPM 32MB SATA 3.0Gb/s | Seagate Barracuda 1TB 7200RPM 64MB SATA 6.0Gb/s
      • Graphics Card:
      • 2x Sapphire 270X Vapor-X 2GB GDDR5
      • Display:
      • Asus VX229H 21.5" LED IPS
      • Sound Card:
      • Realtek ALC892 8-Channel Audio (on-board)
      • Speakers/HPs:
      • Microlab SOLO 7C / A4Tech HS-100 | VSonic GR02 Bass Edition | Monoprice 9927
      • Keyboard:
      • Newmen E370
      • Mouse:
      • A4Tech D-70FX
      • Controller:
      • Genius F-1000
      • Power Supply:
      • XFX 850W Core Edition
      • Optical Drive:
      • USB Devices:
      • Transcend 4GB Pendrive and billionton Bluetooth Device
      • UPS:
      • Luminous Solo 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro WMC
      • Comment:
      • Primary Rig ;)
      • ISP:
      • ReignICT
      • Download Speed:
      • 416 kB/s
      • Upload Speed:
      • 416 kB/s
    SadmanBD's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,587

  15. #15
    Member
    • Arka karlos's Gadgets
      • Motherboard:
      • gigabyte b75m hd3
      • CPU:
      • intel core i3 3220
      • RAM:
      • twinmos 4gb piano black
      • Hard Drive:
      • western digital blue 1tb
      • Graphics Card:
      • sapphire 7870 dual x oc
      • Display:
      • dell s2240l
      • Sound Card:
      • realtek onboard
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M-590
      • Controller:
      • habit HV-G83
      • Power Supply:
      • corsair vs450 cp-9020096-uk
      • Optical Drive:
      • samsung s222
      • UPS:
      • Ideal 800va
      • Operating System:
      • windows 7 ultimate 64bit
      • ISP:
      • teletalk 3g
      • Download Speed:
      • 100KBps
    Arka karlos's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    434

    Default

    Quote Originally Posted by furiousTaher View Post
    he is talking about windows explorer right? that means if he uses other alternative than explorer then he can do that?
    hmm within explorer when shown vertically, not in the desktop

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by SadmanBD View Post
    thats for the icons in the desktop not the files and folder in the explorer

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by VANGUARD View Post
    so tight? Spread it.
    lol

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Asif_Z View Post
    is it the thing you're talking about?

    before
    Attachment 38633

    after
    Attachment 38634
    thats increasing icon size. i want to incease space between files/folders within the explorer when arranged in list /details view. see the attachment, i think thats not possible with the in-built win10 explorer
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	wndows.JPG 
Views:	17 
Size:	78.4 KB 
ID:	38642  

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.24756 seconds with 14 queries.