User Tag List

Results 1 to 9 of 9

Thread: graphics card fan speed curve not working MSI afterburner

  1. #1
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,215

    Default graphics card fan speed curve not working MSI afterburner

    recently bought sapphire 260x 1gb. win10 x64
    graphics card fan speed not increasing at all. stuck at like 50% or less. using msi afterburner custom fan curve. even when using default curve its not increasing.
    this problem showed up for last 2 days apparently.. before that i didnt see this problem.
    afterburner latest version. driver version 16.4.1... i tried 16.3.2 also...


    while using sapphire trixx the fan curve working properly it seems... but i havent use for much so i cant confirm whether it will work forver properly.

  2. #2
    Member
    • kaziishan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z97 Mark S
      • CPU:
      • Intel Core i7-4790K (Thermaltake Frio OCK CPU Cooler)
      • RAM:
      • 2x8GB Kingston HyperX Fury White DDR3-1866
      • Hard Drive:
      • 240GB Zotac ZTSSD-A5P Premium, 1TB Toshiba (x2 RAID 1), 2TB Toshiba (x2)
      • Graphics Card:
      • Sapphire Nitro+ RX 480 4GB OC (Core:1390MHz, Memory:2000MHz)
      • Display:
      • LG 22MP68VQ-P 21.5" FHD IPS FreeSync 75Hz, ViewSonic VX2263S 21.5" FHD IPS 60Hz
      • Speakers/HPs:
      • Creative SBS A35
      • Keyboard:
      • FL-ESports Mechanical Armor
      • Mouse:
      • Mad Catz R.A.T.3 Titanfall Edition
      • Power Supply:
      • Corsair RM1000 80+ Gold
      • USB Devices:
      • PNY Turbo 3.0 64GB USB Flash Drive (R:105MBps, W: 58MBps)
      • UPS:
      • Prolink 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Comment:
      • Thermaltake Suppressor F51 Case
      • ISP:
      • Link3 Technologies
      • Download Speed:
      • 8mbps
      • Upload Speed:
      • 8mbps
    kaziishan's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    Dhaka
    Posts
    698

    Default

    Quote Originally Posted by furiousTaher View Post
    recently bought sapphire 260x 1gb. win10 x64
    graphics card fan speed not increasing at all. stuck at like 50% or less. using msi afterburner custom fan curve. even when using default curve its not increasing.
    this problem showed up for last 2 days apparently.. before that i didnt see this problem.
    afterburner latest version. driver version 16.4.1... i tried 16.3.2 also...


    while using sapphire trixx the fan curve working properly it seems... but i havent use for much so i cant confirm whether it will work forver properly.
    I have faced almost similar issue with afterburner. Custom Fan Profile did not work after starting the PC, though afterburner kept showing that it is selected. I had to manually re-select the profile to make it work. However, after a clean installation of afterburner, the problem seems to be solved.

  3. #3
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Arsenal Gaming B450 Tomahawk
      • CPU:
      • AMD Ryzen 5 3600
      • RAM:
      • Team T-Force Delta RGB 2x8GB 3200CL16
      • Hard Drive:
      • WD Black WD1003FZEX 1TB + Crucial MX500 500GB
      • Graphics Card:
      • Colorful GeForce RTX 2060 6G V2
      • Display:
      • LG 22MP68VQ-P 22" 75hz IPS
      • Sound Card:
      • Onboard Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • HyperX Cloud X | iVOOMi iVO-169SUFBT 2.1
      • Keyboard:
      • Fantech MK871 RGB TKL Outemu Blue mechanical keyboard
      • Mouse:
      • Logitech G402 | Logitech G102
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 10 Enterprise x64 1903
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    4,296

    Default

    amar gtx 560 ti e 75% e stuck chhilo. pore dekha gesilo je stock bios e 75% e lock kora. so nibitor ar nvflash dia bios edit kore flash kora lagsilo. but not in this case I think. who on their right mind would lock at 50%?

  4. #4
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,215

    Default

    seems like the main problem with msi afburner for my card is the fan speed at 0C. if i set 0C 75% fan speed then fan will get stuck at 75% all the time.

    i had to ditch aftter burner completely and it seems working now.... with trixxx

  5. #5
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,215

    Default

    damn... even my 280x showing problem in another pc with msi afterburner fan curve.... whats wrong with windows 10? -_- anybody else having problem with windows 10 fan curve (msi afterburner)?

  6. #6

    Default

    Because Windows 10 is Windows XP v2 with degraded UI graphics. Lots of problems, incompabilities and so on. You have to wait for updates and maybe then might solve the issue.

    By the by, may I ask why you bought R9 260x when you got 280x ?

  7. #7
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,215

    Default

    i have 2 pcs

    - - - Updated - - -

    actually its my brothers pc

  8. #8
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Arsenal Gaming B450 Tomahawk
      • CPU:
      • AMD Ryzen 5 3600
      • RAM:
      • Team T-Force Delta RGB 2x8GB 3200CL16
      • Hard Drive:
      • WD Black WD1003FZEX 1TB + Crucial MX500 500GB
      • Graphics Card:
      • Colorful GeForce RTX 2060 6G V2
      • Display:
      • LG 22MP68VQ-P 22" 75hz IPS
      • Sound Card:
      • Onboard Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • HyperX Cloud X | iVOOMi iVO-169SUFBT 2.1
      • Keyboard:
      • Fantech MK871 RGB TKL Outemu Blue mechanical keyboard
      • Mouse:
      • Logitech G402 | Logitech G102
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 10 Enterprise x64 1903
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    4,296

    Default

    Quote Originally Posted by furiousTaher View Post
    i have 2 pcs

    - - - Updated - - -

    actually its my brothers pc
    so 3 pcs?

  9. #9
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,215

    Default

    2. .

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.20525 seconds with 13 queries.