User Tag List

Results 1 to 9 of 9

Thread: Ftp, sharing, homegroup-need help from bros

  1. #1

    Question Ftp, sharing, homegroup-need help from bros

    আমি ব্রডব্যান্ড ব্যাবহার করি। আমার কিছু বন্ধু ও আমি আমাদের মধ্যে মাঝে মাঝে ফাইল শেয়ার এর দরকার হয়। আমার প্রশ্ন কিভাবে করলে আমরা আমাদের ল্যান এর মধ্যে আমাদের ফাইল নিতে ও দিতে পারি, অবশ্যই একটু ভালো গতিতে। আমরা ৫১২ কেবিপিএস ব্যাবহার করি, কিন্তু আমরা চাচ্ছি স্পীডটা যাতে bdix এর এফটিপি সার্ভার এর মতো হয়। এমন কোনো প্রক্রিয়া আছে কি এইটার সমাধান করা যায়?
    ধন্যবাদ।

  2. #2
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default

    1a. do u and ur friends have same isp?

    if not
    1b. do u and ur friends have bdix? how to check bdix? register in torrentbd or crazyhd and download some unpopular torrents and test ur speed... i think there is a better way but i forgot...

    2. if any of answers is yes then google hfs and learn to use hfs from web or utube... its easy... but u have to forward the port in router if u have router

  3. #3
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,934

    Default

    Same ISP na hoile forget it. Download HFS and use it. FTP cap e speed paba.
    My probable next build: Qisan MagicForce 68 (Outemu switch) / Teamwolf Zhuque+ 87 TKL (Outemu) / Monoprice Select series full size (Outemu/Gateron) / Drevo Gramr 84 TKL (Outemu) • Logitech G102 Prodigy • Deepcool Dukase V3 / Thermaltake Versa U21 • Superlux HD 681 • Creative Sound Blaster E1 • LG 22MP68VQ • SteelSeries QcK • Generic executive chair • others TBA

    djrock please don't bother me. You are in my ignore list so I don't have to see literal poop.

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by furiousTaher View Post
    1a. do u and ur friends have same isp?

    if not
    1b. do u and ur friends have bdix? how to check bdix? register in torrentbd or crazyhd and download some unpopular torrents and test ur speed... i think there is a better way but i forgot...

    2. if any of answers is yes then google hfs and learn to use hfs from web or utube... its easy... but u have to forward the port in router if u have router

    Yes bro We are in same ISP.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Sybaris Caesar View Post
    Same ISP na hoile forget it. Download HFS and use it. FTP cap e speed paba.

    Yes bro We are in same ISP.

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by Asif_Z View Post
    https://goo.gl/z9iV9A - for lan users
    https://goo.gl/zoeSSc - for router users.

    ignore additional instructions, it was originally written for a private group.
    Bro ami ki eitar maddhome amader ISP'er je FTP server ache sei server'er speed'er moto speed pabo? AMi bolte chacchi Ami amader FTP server theke 70Mb/s speed pai, so ami jodi eita use kori tahole 70Mb/s speed pabo jehutu amra sobai same isp te.

    Thanks.

  6. #6
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default

    Quote Originally Posted by md_foysal_ahamed View Post
    Bro ami ki eitar maddhome amader ISP'er je FTP server ache sei server'er speed'er moto speed pabo? AMi bolte chacchi Ami amader FTP server theke 70Mb/s speed pai, so ami jodi eita use kori tahole 70Mb/s speed pabo jehutu amra sobai same isp te.

    Thanks.
    i think so... and if u are too noob to use hfs just use skype or other software's built in file sharing... but you cant send folders with those only files...


    off topic: how to send folders inside hfs? i can only send files inside hfs not full folders... i want to send full folders with 1 click download like torrents can i do that with hfs? @Sybaris Caesar

  7. #7
    Member
    • Swapnil's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z77
      • CPU:
      • Intel Core i5 2500K @ 4.2GHz Turbo
      • RAM:
      • 16 (4x4) GB TwinMOS DDR3 1333MHz
      • Hard Drive:
      • 160GB Hitachi Deskstar 7K160, 1TB WD Caviar Blue
      • Graphics Card:
      • MSI GTX 550-TI
      • Display:
      • 20inch 900p LCD (Samsung SyncMaster P2050)
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Shure SRH750DJ / JVC-HAS400B
      • Keyboard:
      • Tt eSPORTS Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402 Hyperion Fury
      • Power Supply:
      • Seasonic M12II-750 EVO
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-24B3ST crossflashed to LiteON iHAS-524B
      • USB Devices:
      • Do pendrives count?
      • UPS:
      • PowerTree 1250VA
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • Old, but works.
      • ISP:
      • Plusnet Inc.
      • Download Speed:
      • 875 kB/s
      • Upload Speed:
      • 875 kB/s
    Swapnil's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Chittagong
    Posts
    1,279

    Default

    Quote Originally Posted by md_foysal_ahamed View Post
    Bro ami ki eitar maddhome amader ISP'er je FTP server ache sei server'er speed'er moto speed pabo? AMi bolte chacchi Ami amader FTP server theke 70Mb/s speed pai, so ami jodi eita use kori tahole 70Mb/s speed pabo jehutu amra sobai same isp te.

    Thanks.
    I'm a bit busy now to explain in full details. But if you and your friends could adjust your subnets and IPs you would get full 100Mbps without any limitation from your ISP.

  8. #8
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5" S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default

    Quote Originally Posted by Asif_Z View Post

    drag and drop any folder. open your hfs web interface, put a tik beside the folder you want to download. now click archive from the left panel. (Assuming that your are using the default template)
    it downloads as tar... any way to switch it to rar? though i can unzip rar tar 7z everything with 7z...

  9. #9
    Member
    • Swapnil's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z77
      • CPU:
      • Intel Core i5 2500K @ 4.2GHz Turbo
      • RAM:
      • 16 (4x4) GB TwinMOS DDR3 1333MHz
      • Hard Drive:
      • 160GB Hitachi Deskstar 7K160, 1TB WD Caviar Blue
      • Graphics Card:
      • MSI GTX 550-TI
      • Display:
      • 20inch 900p LCD (Samsung SyncMaster P2050)
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Shure SRH750DJ / JVC-HAS400B
      • Keyboard:
      • Tt eSPORTS Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402 Hyperion Fury
      • Power Supply:
      • Seasonic M12II-750 EVO
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-24B3ST crossflashed to LiteON iHAS-524B
      • USB Devices:
      • Do pendrives count?
      • UPS:
      • PowerTree 1250VA
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • Old, but works.
      • ISP:
      • Plusnet Inc.
      • Download Speed:
      • 875 kB/s
      • Upload Speed:
      • 875 kB/s
    Swapnil's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Chittagong
    Posts
    1,279

    Default

    Quote Originally Posted by Asif_Z View Post
    I guess, their local connection speed is capped at 70Mb/s. Adjusting subnet can alter this limit?
    If they are all in same subnet, their traffic won't go to the ISP's router. It will pass through the switches and ONUs and go directly from one pc/home router to another pc/home router. And the switches and ONUs are typically 100Mbps.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.20161 seconds with 13 queries.