User Tag List

Results 1 to 10 of 10

Thread: Can you ping and tracert this IP please?

  1. #1
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,934

    Default Can you ping and tracert this IP please?

    Uhh might not be the best of places to ask but can you guys ping this IP address: 178.162.220.3 and 178.162.220.4 . And after that use the tracert command instead of ping.
    example:
    Code:
    ping 178.162.220.4
    Click image for larger version. 

Name:	Capture1.PNG 
Views:	619 
Size:	19.7 KB 
ID:	37459
    Code:
    tracert 178.162.220.4
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	521 
Size:	31.8 KB 
ID:	37460

    And please post your ISP :/
    My probable next build: Qisan MagicForce 68 (Outemu switch) / Teamwolf Zhuque+ 87 TKL (Outemu) / Monoprice Select series full size (Outemu/Gateron) / Drevo Gramr 84 TKL (Outemu) • Logitech G102 Prodigy • Deepcool Dukase V3 / Thermaltake Versa U21 • Superlux HD 681 • Creative Sound Blaster E1 • LG 22MP68VQ • SteelSeries QcK • Generic executive chair • others TBA

    djrock please don't bother me. You are in my ignore list so I don't have to see literal poop.

  2. #2

    Default

    ZX Online via The Net Heads (Old Connection)
    http://pastebin.com/PNJneju3

  3. #3
    Member
    • MusharratC's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI 990FXA G65
      • CPU:
      • AMD FX-6300 w/ CM Hyper 212X
      • RAM:
      • 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 1866MHz, 9-9-9-24-1T
      • Hard Drive:
      • Samsung 840 Evo 250GB+WD Blue 1TB SATA3
      • Graphics Card:
      • Sapphire Radeon R7 260X 2GB GDDR5 OC
      • Display:
      • Asus VX229
      • Speakers/HPs:
      • Prachin JVC UX T1
      • Keyboard:
      • Havit something-something-don't-care
      • Mouse:
      • Logitech g403, Mionix Naos 7000, Bloody v3
      • Controller:
      • Almost ashol xb360c, Tepmara v2.1
      • Power Supply:
      • Gigabyte Pulse 650W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD RW
      • UPS:
      • Dead Powertree 1250VA
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64 bit Insider Preview
      • Comment:
      • An ALMOST decent rig!
      • ISP:
      • Evergreen Online Ltd.
    MusharratC's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    746

    Default

    here u go. ISP is Evergreen Online Ltd. Forgot their IIG.
    Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	30 
Size:	150.8 KB 
ID:	37461
    Click image for larger version. 

Name:	2.jpg 
Views:	17 
Size:	149.2 KB 
ID:	37462
    Last edited by MusharratC; October 21st, 2015 at 00:13.

  4. #4
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,934

    Default

    Quote Originally Posted by Asif_Z View Post
    ZX Online via The Net Heads (Old Connection)
    http://pastebin.com/PNJneju3
    Does your ISP provide service in Kalabagan area? What's your package details?

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by MusharratC View Post
    here u go. ISP is Evergreen Online Ltd. Forgot their IIG.
    Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	30 
Size:	150.8 KB 
ID:	37461
    Click image for larger version. 

Name:	2.jpg 
Views:	17 
Size:	149.2 KB 
ID:	37462
    See! mine's the same traceroute but the only problem is my connection takes almost double the time when hopping from 195.219.87.18 to 195.219.50.66. So can my ISP fix this if I call them @Asif_Z ? Or changing ISP the only way?
    My probable next build: Qisan MagicForce 68 (Outemu switch) / Teamwolf Zhuque+ 87 TKL (Outemu) / Monoprice Select series full size (Outemu/Gateron) / Drevo Gramr 84 TKL (Outemu) • Logitech G102 Prodigy • Deepcool Dukase V3 / Thermaltake Versa U21 • Superlux HD 681 • Creative Sound Blaster E1 • LG 22MP68VQ • SteelSeries QcK • Generic executive chair • others TBA

    djrock please don't bother me. You are in my ignore list so I don't have to see literal poop.

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by Sybaris Caesar View Post
    See! mine's the same traceroute but the only problem is my connection takes almost double the time when hopping from 195.219.87.18 to 195.219.50.66. So can my ISP fix this if I call them @Asif_Z ? Or changing ISP the only way?
    Your ISP Name? and first two blocks of public IP.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Sybaris Caesar View Post
    Does your ISP provide service in Kalabagan area? What's your package details?
    YES, better contact them with the numbers provided in zxonlinebd.com

  6. #6
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,934

    Default

    Quote Originally Posted by Asif_Z View Post
    Your ISP Name? and first two blocks of public IP.
    Check PM!

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Asif_Z View Post
    YES, better contact them with the numbers provided in zxonlinebd.com
    Nope. Their home user line doesn't extend into Kalabagan Basiruddin Road
    My probable next build: Qisan MagicForce 68 (Outemu switch) / Teamwolf Zhuque+ 87 TKL (Outemu) / Monoprice Select series full size (Outemu/Gateron) / Drevo Gramr 84 TKL (Outemu) • Logitech G102 Prodigy • Deepcool Dukase V3 / Thermaltake Versa U21 • Superlux HD 681 • Creative Sound Blaster E1 • LG 22MP68VQ • SteelSeries QcK • Generic executive chair • others TBA

    djrock please don't bother me. You are in my ignore list so I don't have to see literal poop.

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by Sybaris Caesar View Post
    Nope. Their home user line doesn't extend into Kalabagan Basiruddin Road
    find ISP's providing connection to your area, then find out their first two blocks of IP provided to home users and pm me, might give you a better comparison on those ISP's.
    Last edited by [email protected]$t3rz3r0; October 21st, 2015 at 19:03.

  8. #8
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default

    >> See! mine's the same traceroute but the only problem is my connection takes almost double the time when hopping from 195.219.87.18 to 195.219.50.66. So can my ISP fix this if I call them @Asif_Z

    This is because the return path (from Leaseweb to you) is different from the path you took to Leaseweb. In his case, it's the same.

    Your ISP can certainly attempt to use BGP AS path prepending / prepending communities to advertise longer prefixes to Airtel peers (assuming Aamra doesn't strip such tags, as Airtel actually has such community support.)

    The return path being used can be seen here,

    Code:
    1 tengige0-0-0-21.br02.ams-01.leaseweb.net (81.17.32.234) 0 msec
        xe-0-3-5.br01.ams-01.leaseweb.nl (81.17.32.230) 4 msec
        tengige0-0-0-21.br02.ams-01.leaseweb.net (81.17.32.234) 0 msec
      2 31.31.38.78 0 msec
        31.31.38.82 0 msec
        xe-7-3-0.jun-tc2.leaseweb.net (31.31.38.80) 0 msec
      3 195.66.225.158 8 msec 8 msec 12 msec
      4 te0-1-0-7-gw1.lax3.asianetcom.net (202.147.58.144) 144 msec 148 msec 144 msec
      5 be1.gw2.lax3.asianetcom.net (202.147.61.162) [MPLS: Label 16672 Exp 0] 328 msec 328 msec 328 msec
      6 te0-3-0-0.wr2.sin0.asianetcom.net (61.14.157.209) [MPLS: Label 17169 Exp 0] 332 msec
        gi1-0-0.cr2.nrt1.asianetcom.net (202.147.0.58) [MPLS: Label 2347 Exp 0] 520 msec
        te0-3-0-0.wr2.sin0.asianetcom.net (61.14.157.209) [MPLS: Label 17169 Exp 0] 332 msec
      7 ae1-0.gw2.sin0.asianetcom.net (61.14.157.186) 332 msec 328 msec 380 msec
      8 61.8.56.134 308 msec
        61.8.56.142 320 msec
        te0-0-4-0.wr2.sin0.asianetcom.net (61.14.157.38) [MPLS: Label 16028 Exp 0] 344 msec
      9 182.79.247.178 336 msec
        182.79.234.197 364 msec
        182.79.234.201 348 msec
     10 aes-static-174.137.144.59.airtel.in (59.144.137.174) 276 msec 372 msec 280 msec
     11 182.79.234.238 312 msec
        103-9-112-1.aamratechnologies.com (103.9.113.190) 280 msec 280 msec
    So, while Aamra uses Tata to (somewhat) directly send the traffic to Frankfurt -- Leaseweb is bringing it to Los Angeles, and dumping it on the Telstra (Pacnet -> Asianetcom) backbone who happens to be supplying connectivity to Airtel, and your ISP's IIG is a customer of Airtel as well as Tata.

  9. #9
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,934

    Default

    Quote Originally Posted by Codex View Post
    >> See! mine's the same traceroute but the only problem is my connection takes almost double the time when hopping from 195.219.87.18 to 195.219.50.66. So can my ISP fix this if I call them @Asif_Z

    This is because the return path (from Leaseweb to you) is different from the path you took to Leaseweb. In his case, it's the same.

    Your ISP can certainly attempt to use BGP AS path prepending / prepending communities to advertise longer prefixes to Airtel peers (assuming Aamra doesn't strip such tags, as Airtel actually has such community support.)

    The return path being used can be seen here,

    Code:
    1 tengige0-0-0-21.br02.ams-01.leaseweb.net (81.17.32.234) 0 msec
        xe-0-3-5.br01.ams-01.leaseweb.nl (81.17.32.230) 4 msec
        tengige0-0-0-21.br02.ams-01.leaseweb.net (81.17.32.234) 0 msec
      2 31.31.38.78 0 msec
        31.31.38.82 0 msec
        xe-7-3-0.jun-tc2.leaseweb.net (31.31.38.80) 0 msec
      3 195.66.225.158 8 msec 8 msec 12 msec
      4 te0-1-0-7-gw1.lax3.asianetcom.net (202.147.58.144) 144 msec 148 msec 144 msec
      5 be1.gw2.lax3.asianetcom.net (202.147.61.162) [MPLS: Label 16672 Exp 0] 328 msec 328 msec 328 msec
      6 te0-3-0-0.wr2.sin0.asianetcom.net (61.14.157.209) [MPLS: Label 17169 Exp 0] 332 msec
        gi1-0-0.cr2.nrt1.asianetcom.net (202.147.0.58) [MPLS: Label 2347 Exp 0] 520 msec
        te0-3-0-0.wr2.sin0.asianetcom.net (61.14.157.209) [MPLS: Label 17169 Exp 0] 332 msec
      7 ae1-0.gw2.sin0.asianetcom.net (61.14.157.186) 332 msec 328 msec 380 msec
      8 61.8.56.134 308 msec
        61.8.56.142 320 msec
        te0-0-4-0.wr2.sin0.asianetcom.net (61.14.157.38) [MPLS: Label 16028 Exp 0] 344 msec
      9 182.79.247.178 336 msec
        182.79.234.197 364 msec
        182.79.234.201 348 msec
     10 aes-static-174.137.144.59.airtel.in (59.144.137.174) 276 msec 372 msec 280 msec
     11 182.79.234.238 312 msec
        103-9-112-1.aamratechnologies.com (103.9.113.190) 280 msec 280 msec
    So, while Aamra uses Tata to (somewhat) directly send the traffic to Frankfurt -- Leaseweb is bringing it to Los Angeles, and dumping it on the Telstra (Pacnet -> Asianetcom) backbone who happens to be supplying connectivity to Airtel, and your ISP's IIG is a customer of Airtel as well as Tata.
    So I can demand my ISP to fix it? Sadly the server technician is vacationing and I can't update the result for a few more days. If they(Dhaka Fiber Net) can't then might as well use Dot. @Asif_Z 's recommendation although a friend of mine who's an ex-user vehemently tells me to stay away from them. Or take the risk of completely taking new connection from a science lab situated ISP who's a reseller of ZX (Millenium Computer). I don't wanna regret spending 700 taka on installation charge
    My probable next build: Qisan MagicForce 68 (Outemu switch) / Teamwolf Zhuque+ 87 TKL (Outemu) / Monoprice Select series full size (Outemu/Gateron) / Drevo Gramr 84 TKL (Outemu) • Logitech G102 Prodigy • Deepcool Dukase V3 / Thermaltake Versa U21 • Superlux HD 681 • Creative Sound Blaster E1 • LG 22MP68VQ • SteelSeries QcK • Generic executive chair • others TBA

    djrock please don't bother me. You are in my ignore list so I don't have to see literal poop.

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by Sybaris Caesar View Post
    So I can demand my ISP to fix it? Sadly the server technician is vacationing and I can't update the result for a few more days. If they(Dhaka Fiber Net) can't then might as well use Dot. @Asif_Z 's recommendation although a friend of mine who's an ex-user vehemently tells me to stay away from them. Or take the risk of completely taking new connection from a science lab situated ISP who's a reseller of ZX (Millenium Computer). I don't wanna regret spending 700 taka on installation charge
    eita nile amar tar moto ping ashbe, dunno if it suits you or not. dot er multiple upstream ase, so gamer der problem hole oder support e koekdin report korlei ora best routing e move korai dei, jeshob isp er upstream kom oigula niye regret korte hobe karon jodi ping bhalo na hoi then pura tk e jole
    but dfn er noc te onek experienced person ase, connection chere dawar age oder sathe kotha bola best hobe.

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Codex View Post
    >> See! mine's the same traceroute but the only problem is my connection takes almost double the time when hopping from 195.219.87.18 to 195.219.50.66. So can my ISP fix this if I call them @Asif_Z
    yes, it's possible, assuming your ISP has some experienced person and multiple backbones to change routes.

Similar Threads

  1. Acceptable ping?
    By mrdoom in forum League of Legends
    Replies: 8
    Last Post: May 21st, 2014, 19:55
  2. What is Ping?
    By n.imran in forum Internet
    Replies: 12
    Last Post: September 30th, 2013, 21:14
  3. LINK 3 ping
    By Knight Fall in forum Questions
    Replies: 1
    Last Post: March 6th, 2013, 02:28
  4. Ping above 400!!!
    By Mahraf in forum Complaints
    Replies: 6
    Last Post: March 6th, 2013, 02:21
  5. Tracert Reading
    By rakibmukitur in forum Internet
    Replies: 0
    Last Post: August 1st, 2009, 20:18

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.25027 seconds with 15 queries.