User Tag List

Results 1 to 9 of 9

Thread: need help about RAM

  1. #1
    Member
    • banglabro's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte G41MT
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo e7200 2.53ghz OCd @3ghz
      • RAM:
      • 4gb ddr3
      • Hard Drive:
      • 160GB SATA
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB DDR5
      • Display:
      • Sony Bravia KLV32..
      • Sound Card:
      • On board Realtek
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless controller
      • Power Supply:
      • 430W
      • Optical Drive:
      • DVD+RW Benq
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Comment:
      • Aging pc..need to upgrade soon...
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 64
      • Upload Speed:
      • 32
      • Console:
      • 2
    banglabro's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Sylhet
    Posts
    166

    Default need help about RAM

    guys..i have a 2gb ddr2 667mhz in dg31 mobo..recently i have been lagging a lot even in very low settings for witcher 2 (HD 5670 core 2 duo 2.53ghz) .. so i have decided to get another 2 gb ddr2..do i have to get another stick with the same frequency (667mhz)?? what will be the price?? and lastly will my purchase be justified?? lot of new games require 2+gb for windows 7..

  2. #2

    Default Re: need help about RAM

    you can definitely get another ddr2 with more frequency but they'll work at your lowest frequency (667). i don't know the price of ddr2 ram currently but they're rarer and pricier than ddr3 afaik. and 4gb ram is definitely a good thing for win7, especially for gaming.

  3. #3
    Member
    • banglabro's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte G41MT
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo e7200 2.53ghz OCd @3ghz
      • RAM:
      • 4gb ddr3
      • Hard Drive:
      • 160GB SATA
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB DDR5
      • Display:
      • Sony Bravia KLV32..
      • Sound Card:
      • On board Realtek
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless controller
      • Power Supply:
      • 430W
      • Optical Drive:
      • DVD+RW Benq
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Comment:
      • Aging pc..need to upgrade soon...
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 64
      • Upload Speed:
      • 32
      • Console:
      • 2
    banglabro's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Sylhet
    Posts
    166

    Default Re: need help about RAM

    thnx mate..so i shud go for it? but does the frequency matter a lot? 667mhz vs 1066mhz?? and nyone know anything about the price?

  4. #4
    Member
    • Rakin7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS Z77 Sabertooth
      • CPU:
      • Watercooled Intel Sandy Bridge Core i5 2500k
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung F4 2TB and Crucial M4 128GB SSD
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD7970 Vapor-X 3GB GHz Edition flashed to R9 280X
      • Display:
      • Asus MS228H 21.5 LED Full HD 1080p and Sony Bravia CX520 32
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohms
      • Keyboard:
      • Thermaltake Meka G1 Mechnical Keyboard
      • Mouse:
      • Razer Deathadder 2013
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart M850
      • UPS:
      • Powerpac 1200VA backed up by Generator
      • Operating System:
      • Windows 8 x64 with Media Center
      • ISP:
      • Link3 2.5 Mbps
      • Download Speed:
      • 325 KB/s
      • Upload Speed:
      • 325 KB/s
    Rakin7's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,840

    Default Re: need help about RAM

    Frequency matters. But DDR2 is highly overpriced so if u can sell ur current mobo & buy a DDR3 Mobo like G41 with 4GB DDR3.

  5. #5
    Member
    • banglabro's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte G41MT
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo e7200 2.53ghz OCd @3ghz
      • RAM:
      • 4gb ddr3
      • Hard Drive:
      • 160GB SATA
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB DDR5
      • Display:
      • Sony Bravia KLV32..
      • Sound Card:
      • On board Realtek
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless controller
      • Power Supply:
      • 430W
      • Optical Drive:
      • DVD+RW Benq
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Comment:
      • Aging pc..need to upgrade soon...
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 64
      • Upload Speed:
      • 32
      • Console:
      • 2
    banglabro's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Sylhet
    Posts
    166

    Default Re: need help about RAM

    unfortunately amar mobo change korar moto money nai.. ekhon xbox LT+2.0 korbo + ram add korar iccha ase..

  6. #6
    Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cleveland, Ohio.
    Posts
    722

    Default Re: need help about RAM

    If u cant change ur mainboard dont think about the frequency. Having an extra 2gb on your system will surely matter as ur gaming on windows 7. And, try to update ur graphics card drivers and update witcher 2 with the latest patch and u will notice some performance improvements. The price of ddr2 2GB ram sud be around 2100 TK.
    Last edited by xK0ZAKx; October 6th, 2011 at 20:42.

  7. #7
    Member
    • banglabro's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte G41MT
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo e7200 2.53ghz OCd @3ghz
      • RAM:
      • 4gb ddr3
      • Hard Drive:
      • 160GB SATA
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB DDR5
      • Display:
      • Sony Bravia KLV32..
      • Sound Card:
      • On board Realtek
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless controller
      • Power Supply:
      • 430W
      • Optical Drive:
      • DVD+RW Benq
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Comment:
      • Aging pc..need to upgrade soon...
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 64
      • Upload Speed:
      • 32
      • Console:
      • 2
    banglabro's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Sylhet
    Posts
    166

    Default Re: need help about RAM

    ok..i am getting the ram..ajke dokane gesilam..they asked 2200tk..:/ btw..banglalion indoor unit sell korbo..customer thakle boilen..taka dorkar..LT+2 korte hobe+ RAM kinte hobe..

  8. #8
    Member
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Cleveland, Ohio.
    Posts
    722

    Default Re: need help about RAM

    Quote Originally Posted by banglabro View Post
    ok..i am getting the ram..ajke dokane gesilam..they asked 2200tk..:/ btw..banglalion indoor unit sell korbo..customer thakle boilen..taka dorkar..LT+2 korte hobe+ RAM kinte hobe..
    Ok. Banglagamer shop e post koro dekho customer pao naki. Ar ekhon LT+2 korle loss karon fall dashboard update er por abar notun flash lagbe tai ami ekhono flash korinai fall dash er lt+ er jonno wait kortesi.

  9. #9
    Member
    • banglabro's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte G41MT
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo e7200 2.53ghz OCd @3ghz
      • RAM:
      • 4gb ddr3
      • Hard Drive:
      • 160GB SATA
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB DDR5
      • Display:
      • Sony Bravia KLV32..
      • Sound Card:
      • On board Realtek
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless controller
      • Power Supply:
      • 430W
      • Optical Drive:
      • DVD+RW Benq
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Comment:
      • Aging pc..need to upgrade soon...
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 64
      • Upload Speed:
      • 32
      • Console:
      • 2
    banglabro's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Sylhet
    Posts
    166

    Default Re: need help about RAM

    ok..i will hold out until the fall update..tokhonn to notun LT+ ashbe..rite? GOW3 can wait..and i am pretty sure RAM is the bottleneck..it says 3gb minimum for witcher 2 on windows 7..will let u guys know wat performence i am getting after adding RAM..

Similar Threads

  1. Sale (Used) 2gb DDR2 667 ram, 512mb DDR2 533 ram and ATI X300 PCIE for sell @2,200/=
    By VANGUARD in forum Shop - Gadgets
    Replies: 1
    Last Post: July 21st, 2011, 19:01
  2. Sale (Used) RAM for sell
    By ArchQuad in forum Shop - Gadgets
    Replies: 11
    Last Post: April 23rd, 2011, 00:30
  3. TwinMOS RAM
    By zaman_177 in forum Others PC Hardware
    Replies: 4
    Last Post: September 2nd, 2010, 11:56
  4. Ram
    By Kronos in forum Shop - Gadgets
    Replies: 0
    Last Post: October 8th, 2008, 12:55
  5. Need SD RAM
    By CHR.Satiator in forum Shop - Gadgets
    Replies: 0
    Last Post: April 2nd, 2008, 00:48

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.20035 seconds with 14 queries.