User Tag List

Results 1 to 5 of 5

Thread: Help regarding CPU power

  1. #1
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default Help regarding CPU power

    Hey there guys,

    Got myself into a weird problem. Thing is, when I press the power button for the PC, it powers up for 2-3 seconds and turns itself off. Sometimes, when I press the power button, nothing happens and it boots itself 5-10 minutes later. This' been going on for half a month or so already, but I only paid attention just now.

    What could be the culprit? Well, I can tell that it's either the PSU or the old mobo (which probably used up its capacitors)

    Suggestions and possible fixes are welcome, thanks to everyone that do try to help in advance.

  2. #2
    Member
    • Scott Pilgrim's Gadgets
      • Motherboard:
      • Doesn't run Evil Within.
      • CPU:
      • Doesn't run Evil Within.
      • RAM:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Hard Drive:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Graphics Card:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Display:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Sound Card:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Speakers/HPs:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Keyboard:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Mouse:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Controller:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Power Supply:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Optical Drive:
      • Doesn't run Evil Within.
      • USB Devices:
      • Doesn't run Evil Within.
      • UPS:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Operating System:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Benchmark Scores:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Comment:
      • Doesn't run Evil Within.
      • ISP:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Download Speed:
      • Doesn't run Evil Within.
      • Upload Speed:
      • Doesn't run Evil Within.
    Scott Pilgrim's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Under the rainbow, over the hill. Where nobody dies, but nobody lives.
    Posts
    3,612

    Default Re: Help regarding CPU power

    Quote Originally Posted by Wintereise View Post
    Hey there guys,

    Got myself into a weird problem. Thing is, when I press the power button for the PC, it powers up for 2-3 seconds and turns itself off. Sometimes, when I press the power button, nothing happens and it boots itself 5-10 minutes later. This' been going on for half a month or so already, but I only paid attention just now.

    What could be the culprit? Well, I can tell that it's either the PSU or the old mobo (which probably used up its capacitors)

    Suggestions and possible fixes are welcome, thanks to everyone that do try to help in advance.
    Not the PSU most prolly, the PSU should've blown up or something, or your computer wouldn't have started.

  3. #3
    Member
    • RonzDrive's Gadgets
      • Motherboard:
      • ECS H61H2-M2 B3 Stepping
      • CPU:
      • Intel Core i3 2100 SB
      • RAM:
      • Transcend 2x2 GB DDR3
      • Hard Drive:
      • Hitachi 500 GB SATA 2
      • Graphics Card:
      • ECS GTX 550 Ti 1 GB DDR5
      • Display:
      • Acer 18.5'' LED
      • Sound Card:
      • Built in
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 2500 2.1
      • Keyboard:
      • PS2
      • Mouse:
      • PS2
      • Power Supply:
      • Tt TR2 RX 450W (Modular)
      • Optical Drive:
      • External
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate (64-bit)
      • Benchmark Scores:
      • 3DMark 11 Score P2740
      • Comment:
      • Happy with it
    RonzDrive's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    373

    Default Re: Help regarding CPU power

    any loose connector can cause that problem imo, have you tried reconnecting all the psu cable on mobo and harddisk connectors? also check the casing connectors on the mobo..and if the ram is single channel then try it on another slot..there may be other solution to this but its always better to check all the connectors first.

  4. #4
    Global Moderator
    • Codex's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-V
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770k
      • RAM:
      • G.Skill Sniper 2x8G (9-9-9-24 Kits)
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256G SSD, Geil 512G SSD, HDDs: 2TBx1, 1TBx1, 500Gx1, 165Gx1
      • Graphics Card:
      • Sapphire R9 280x (Dual-x edition)
      • Display:
      • Triple monitors: Samsung S24300B + Dell E2210 x2
      • Sound Card:
      • CEntrance DACport Slim
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598 / FLC 8s
      • Keyboard:
      • Thermaltek Challenger Pro
      • Mouse:
      • Logitech MX Master w/ Razer Goliathus Mid.
      • Controller:
      • Don't have one
      • Power Supply:
      • Inwin 750 watts w/ 80+ Bronze Certification
      • Optical Drive:
      • Asus DRW24B3ST
      • USB Devices:
      • 2TB Seagate External USB 3.0 drive
      • UPS:
      • Mercury 1.2KVA
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Benchmark Scores:
      • Over nine thousand!
      • Comment:
      • ISP:
      • AntBD + AmberIT Dual Homed
      • Download Speed:
      • ~ 1200 KB/s
      • Upload Speed:
      • ~ 1200 KB/s

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Under your bed.
    Posts
    7,983

    Default Re: Help regarding CPU power

    Quote Originally Posted by RonzDrive View Post
    any loose connector can cause that problem imo, have you tried reconnecting all the psu cable on mobo and harddisk connectors? also check the casing connectors on the mobo..and if the ram is single channel then try it on another slot..there may be other solution to this but its always better to check all the connectors first.
    There is no connection problem, this has been checked. If there was, it wouldn't boot 5 minutes later

    I also agree, the mobo probably shat itself. Trying to buy RD's one as we speak. Keep the suggestions coming, guys

  5. #5
    Member
    • RonzDrive's Gadgets
      • Motherboard:
      • ECS H61H2-M2 B3 Stepping
      • CPU:
      • Intel Core i3 2100 SB
      • RAM:
      • Transcend 2x2 GB DDR3
      • Hard Drive:
      • Hitachi 500 GB SATA 2
      • Graphics Card:
      • ECS GTX 550 Ti 1 GB DDR5
      • Display:
      • Acer 18.5'' LED
      • Sound Card:
      • Built in
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 2500 2.1
      • Keyboard:
      • PS2
      • Mouse:
      • PS2
      • Power Supply:
      • Tt TR2 RX 450W (Modular)
      • Optical Drive:
      • External
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate (64-bit)
      • Benchmark Scores:
      • 3DMark 11 Score P2740
      • Comment:
      • Happy with it
    RonzDrive's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    373

    Default Re: Help regarding CPU power


Similar Threads

  1. Replies: 20
    Last Post: July 25th, 2011, 22:53
  2. Replies: 21
    Last Post: February 6th, 2011, 00:17
  3. Replies: 2
    Last Post: December 1st, 2010, 01:32
  4. Any good power power supply available???
    By @bhi in forum Others PC Hardware
    Replies: 12
    Last Post: April 23rd, 2010, 16:59
  5. Replies: 1
    Last Post: November 4th, 2008, 10:55

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.17643 seconds with 14 queries.