User Tag List

Results 1 to 11 of 11

Thread: Need information about Agency(Applying for Australia)

  1. #1
    Member
    • Rorschach's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85 GAming
      • CPU:
      • Core i3 4130 3.2Ghz
      • RAM:
      • Corsair vengeance 2*4gb = 8gb Ddr3 1600Mhz
      • Hard Drive:
      • 128Gb Crucial M4 SSD + 2TB Hitachi HDD + 2* 2TB Seagate HDD+2TB Seagate HDD+(4TB+3TB) Seagate HDD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 980 SC ACX cooler
      • Display:
      • Sony Bravia W670A 32inch
      • Sound Card:
      • Sound Blaster X fi Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic HTF600 + Creative 4:1 Speaker
      • Keyboard:
      • Ducky
      • Mouse:
      • V3
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller In PC via Receiver
      • Power Supply:
      • TT Toughpower XT 675W 80+Bronze
      • Optical Drive:
      • Asus Dvd-RW ; NZXT Sentry 2
      • USB Devices:
      • Thermaltek Armor
      • UPS:
      • Luminious 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 10 64Bit
      • ISP:
      • BUCT 2Mbps real ip
      • Download Speed:
      • 12.5MBPS
      • Upload Speed:
      • 12.5MBPS
      • Console:
      • 2
    Rorschach's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,444

    Default Need information about Agency(Applying for Australia)

    I want to apply for Melbourne Uni or Sydney Uni for the upcoming semester.I heard that for Australia,we need to contact the university through agencies. So which agencies are available in dhaka ? If dont mind,can you please share their website or adress. Other thing is What is the procedure to apply for these universities.If possible briefly describe the procedure. Thanks in advance.
    বাট রিমেমবার, জলিল নেভার ডাই, আর মরলেও ডাই এনাদার ডে।

  2. #2
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,055

    Default

    U should be able to do it without agency.

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by deathstroke View Post
    I want to apply for Melbourne Uni or Sydney Uni for the upcoming semester.I heard that for Australia,we need to contact the university through agencies. So which agencies are available in dhaka ? If dont mind,can you please share their website or adress. Other thing is What is the procedure to apply for these universities.If possible briefly describe the procedure. Thanks in advance.
    Consult with your application to British Council or Idp or Mentors if needed. Hope you'll get the support how to process your application for that country. I will suggest you to do this for your own. And must remember that winning chances never depend on agency or university you got the admission, all depends on your capability and approach how you manage them that you'll study there.

  4. #4
    Member
    • Ehsas's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Z97-G45
      • CPU:
      • Intel Core i7-4790K 4.0GHz
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) DDR3
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 3TB/Samsung Evo Pro (1TB SSD)
      • Graphics Card:
      • EVGA Superclocked ACX GTX 980 dual SLI
      • Display:
      • LG 34UM95
      • Sound Card:
      • Asus Xonar
      • Speakers/HPs:
      • Razer Kraken Pro (green)
      • Keyboard:
      • Rosewill STRIKER RK-6000
      • Mouse:
      • perrix mx(old one) not sure the model
      • Controller:
      • xbox 360's controller
      • Power Supply:
      • Snow Silent Seasonic 750w
      • Operating System:
      • Windows 7 64 bit
      • ISP:
      • Mazeda BD
      • Download Speed:
      • 38096
      • Upload Speed:
      • 9096
    Ehsas's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,199

    Default

    idk for Australia, but for canada there is an application centre in gulshan 1 (opposite of pizzahut) so Australia's one should be nearby i guess. You could try calling the australian embassy or british council and get info from there.

  5. #5
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,055

    Default

    Let me give a small tip. Its better not to use these unauthorized agencies.

    One should only take service from this so called agency if he is too busy with his work and doesn't have time due to other affairs.
    but he should fill his own info by himself & prepare his own profile/bio/cv (in case work permit).

    There are cases where canada immigration found out applicant used unauthorized agents and they kept the application on hold and eventually reject due to misrepresentation of actual fact due to too much agency dependency.

  6. #6
    Member
    • Ehsas's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Z97-G45
      • CPU:
      • Intel Core i7-4790K 4.0GHz
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) DDR3
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 3TB/Samsung Evo Pro (1TB SSD)
      • Graphics Card:
      • EVGA Superclocked ACX GTX 980 dual SLI
      • Display:
      • LG 34UM95
      • Sound Card:
      • Asus Xonar
      • Speakers/HPs:
      • Razer Kraken Pro (green)
      • Keyboard:
      • Rosewill STRIKER RK-6000
      • Mouse:
      • perrix mx(old one) not sure the model
      • Controller:
      • xbox 360's controller
      • Power Supply:
      • Snow Silent Seasonic 750w
      • Operating System:
      • Windows 7 64 bit
      • ISP:
      • Mazeda BD
      • Download Speed:
      • 38096
      • Upload Speed:
      • 9096
    Ehsas's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,199

    Default

    Quote Originally Posted by minitt View Post
    Let me give a small tip. Its better not to use these unauthorized agencies.

    One should only take service from this so called agency if he is too busy with his work and doesn't have time due to other affairs.
    but he should fill his own info by himself & prepare his own profile/bio/cv (in case work permit).

    There are cases where canada immigration found out applicant used unauthorized agents and they kept the application on hold and eventually reject due to misrepresentation of actual fact due to too much agency dependency.
    The application center i mentioned isn't unauthorized... and it's perfectly okay to get it done through an agency if they are legit and actual partners with the foreign embassy, so all he really needs to do (unless of course he decides to do it himself) is that make sure the agency is authorized. Every single one of my siblings and cousins went to either the states or Vancouver through agencies like these and never faced any problems.

  7. #7
    Member
    • Rorschach's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85 GAming
      • CPU:
      • Core i3 4130 3.2Ghz
      • RAM:
      • Corsair vengeance 2*4gb = 8gb Ddr3 1600Mhz
      • Hard Drive:
      • 128Gb Crucial M4 SSD + 2TB Hitachi HDD + 2* 2TB Seagate HDD+2TB Seagate HDD+(4TB+3TB) Seagate HDD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 980 SC ACX cooler
      • Display:
      • Sony Bravia W670A 32inch
      • Sound Card:
      • Sound Blaster X fi Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic HTF600 + Creative 4:1 Speaker
      • Keyboard:
      • Ducky
      • Mouse:
      • V3
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller In PC via Receiver
      • Power Supply:
      • TT Toughpower XT 675W 80+Bronze
      • Optical Drive:
      • Asus Dvd-RW ; NZXT Sentry 2
      • USB Devices:
      • Thermaltek Armor
      • UPS:
      • Luminious 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 10 64Bit
      • ISP:
      • BUCT 2Mbps real ip
      • Download Speed:
      • 12.5MBPS
      • Upload Speed:
      • 12.5MBPS
      • Console:
      • 2
    Rorschach's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,444

    Default

    Actually for both Melbourne and sydney university,they clearly mentioned in their admission page that for international students we need to apply through agency. For CANADA scenerio is different.We can directly submit our apllication through online.

    Btw i got enough time to do the work by myself. But I dont know the exact procedure,thats why i am asking.I checked most of the australian university's website.Most of them suggested to apply our apllication through agency.

    http://i.imgur.com/TkAHSfO.png
    বাট রিমেমবার, জলিল নেভার ডাই, আর মরলেও ডাই এনাদার ডে।

  8. #8

    Default

    Quote Originally Posted by deathstroke View Post
    Actually for both Melbourne and sydney university,they clearly mentioned in their admission page that for international students we need to apply through agency. For CANADA scenerio is different.We can directly submit our apllication through online.

    Btw i got enough time to do the work by myself. But I dont know the exact procedure,thats why i am asking.I checked most of the australian university's website.Most of them suggested to apply our apllication through agency.

    http://i.imgur.com/TkAHSfO.png
    They meant "through agency" as the institute working as their (uni's) representative to ease the admission procedure. So, in that case, one may rely on them to seek the admission which should not be a wrong idea. But, one need to fill their application with his own and that can avoid mistakes. You can get all the procedures on processing visa application on the embassy page and directly from the physical location and sometime you can rely on other pages which are not recognised by embassy or any govt. parts as their information is quite legitimate and true at all.

  9. #9
    Member
    • Rorschach's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85 GAming
      • CPU:
      • Core i3 4130 3.2Ghz
      • RAM:
      • Corsair vengeance 2*4gb = 8gb Ddr3 1600Mhz
      • Hard Drive:
      • 128Gb Crucial M4 SSD + 2TB Hitachi HDD + 2* 2TB Seagate HDD+2TB Seagate HDD+(4TB+3TB) Seagate HDD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 980 SC ACX cooler
      • Display:
      • Sony Bravia W670A 32inch
      • Sound Card:
      • Sound Blaster X fi Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic HTF600 + Creative 4:1 Speaker
      • Keyboard:
      • Ducky
      • Mouse:
      • V3
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller In PC via Receiver
      • Power Supply:
      • TT Toughpower XT 675W 80+Bronze
      • Optical Drive:
      • Asus Dvd-RW ; NZXT Sentry 2
      • USB Devices:
      • Thermaltek Armor
      • UPS:
      • Luminious 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 10 64Bit
      • ISP:
      • BUCT 2Mbps real ip
      • Download Speed:
      • 12.5MBPS
      • Upload Speed:
      • 12.5MBPS
      • Console:
      • 2
    Rorschach's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,444

    Default

    Anone know the exact adress of IDP ? I heard that it is at Banani. But want to know the exact adress
    Last edited by Rorschach; August 8th, 2015 at 18:18.
    বাট রিমেমবার, জলিল নেভার ডাই, আর মরলেও ডাই এনাদার ডে।

  10. #10
    Member
    • @bhi's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87X-UD3H
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Samsung 30nm 2x4GB
      • Hard Drive:
      • WD10EZEX 1 TB + Seagate 120GB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte HD7950 3GB WF3
      • Display:
      • Samsung 20" LED BX-2035
      • Sound Card:
      • Creative SoundBlaster Z
      • Speakers/HPs:
      • Microlab Solo 7C
      • Keyboard:
      • Logitech K-120
      • Mouse:
      • Logitech mx518
      • Controller:
      • XBOX 360 wireless controller
      • Power Supply:
      • Seasonic X-650 km3 80+ Gold
      • UPS:
      • Luminous Solo 1200 VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 x64
      • ISP:
      • Link3 512kbps
      • Download Speed:
      • ~60
      • Upload Speed:
      • ~55
    @bhi's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    On My Chair
    Posts
    2,385

    Default

    Quote Originally Posted by Rorschach View Post
    Anone know the exact adress of IDP ? I heard that it is at Banani. But want to know the exact adress

    - - - Updated - - -

    Anone know the exact adress of IDP ? I heard that it is at Banani. But want to know the exact adress
    http://www.idp.com/bangladesh/contactus

  11. #11
    Member
    • Rorschach's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI B85 GAming
      • CPU:
      • Core i3 4130 3.2Ghz
      • RAM:
      • Corsair vengeance 2*4gb = 8gb Ddr3 1600Mhz
      • Hard Drive:
      • 128Gb Crucial M4 SSD + 2TB Hitachi HDD + 2* 2TB Seagate HDD+2TB Seagate HDD+(4TB+3TB) Seagate HDD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 980 SC ACX cooler
      • Display:
      • Sony Bravia W670A 32inch
      • Sound Card:
      • Sound Blaster X fi Titanium
      • Speakers/HPs:
      • Panasonic HTF600 + Creative 4:1 Speaker
      • Keyboard:
      • Ducky
      • Mouse:
      • V3
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller In PC via Receiver
      • Power Supply:
      • TT Toughpower XT 675W 80+Bronze
      • Optical Drive:
      • Asus Dvd-RW ; NZXT Sentry 2
      • USB Devices:
      • Thermaltek Armor
      • UPS:
      • Luminious 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 10 64Bit
      • ISP:
      • BUCT 2Mbps real ip
      • Download Speed:
      • 12.5MBPS
      • Upload Speed:
      • 12.5MBPS
      • Console:
      • 2
    Rorschach's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,444

    Default

    Can anybody tell me when british counsil publish the Ielts result on online . 12am or 12pm ?
    বাট রিমেমবার, জলিল নেভার ডাই, আর মরলেও ডাই এনাদার ডে।

Similar Threads

  1. About applying abroad study :P
    By shoryuken-x in forum Miscellaneous Topics
    Replies: 0
    Last Post: April 7th, 2015, 12:01
  2. Heating problem and applying thermal paste.
    By Udinov in forum Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: April 9th, 2013, 03:00
  3. Applying For DotA 2 Beta Key !
    By lalamaster in forum DOTA 2
    Replies: 7
    Last Post: June 20th, 2012, 23:56
  4. Help applying thermal paste
    By n33l in forum CPU
    Replies: 5
    Last Post: December 23rd, 2010, 19:00
  5. Replies: 0
    Last Post: April 18th, 2010, 10:57

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.22028 seconds with 14 queries.