User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 36

Thread: 8 Pin to 6 Pin PCI-E Adapter- where can I get this ?

  1. #1
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default 8 Pin to 6 Pin PCI-E Adapter- where can I get this ?

    Hey guys, can anyone tell me where can I get a 8pin to 6pin PCIe Power Adapter ? Here's an image:
    Name:  MSC-ADR-8PPCIE6PCIE.jpg
Views: 641
Size:  12.9 KB
    I guess I lost mine when I bought my Thermaltake 600W, I'm currently using two molex to PCIe 6pin converters two power my 460, but my 8pin is just sitting ducks, so I want to use that instead of the molex.
    Does UCC stock these cables, where can I try my luck ? Which shop, name ?
    Last edited by dipanzan; September 29th, 2011 at 02:27.

  2. #2
    Member
    • [email protected]'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z97x-UD3H-BK
      • CPU:
      • Intel Core i5 4690k OC to 4.5Ghz
      • RAM:
      • G Skill 16 GB DDR3 2200MHz
      • Hard Drive:
      • 256GB Samsung 850 Evo SSD + 2 TB WD Black
      • Graphics Card:
      • Asus Geforce 970 4GB
      • Display:
      • Asus 21.5 inch IPS monitor
      • Speakers/HPs:
      • Audioengine A2 plus Dayton 8 inch subwoofer
      • Keyboard:
      • Logitech K120
      • Mouse:
      • Logitech G500s
      • Controller:
      • Original Microsoft Xbox One wired controller
      • Power Supply:
      • EVGA G2 750W 80 plus Gold
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
    Tom@L's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    San Francisco, USA
    Posts
    6,495

    Default Re: 8 Pin to 6 Pin PCI-E Adapter- where can I get this ?

    i guess somebody from bd can sell it for u if they dont use it with their psu .......

  3. #3
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default Re: 8 Pin to 6 Pin PCI-E Adapter- where can I get this ?

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    i guess somebody from bd can sell it for u if they dont use it with their psu .......
    ummm, I hope someone turns up

  4. #4
    Member
    • Dee's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Maximus VIII Ranger
      • CPU:
      • Intel Core i5 6600k
      • RAM:
      • G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 2400MHz
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 128GB SSD; Crucial M500 960GB SSD
      • Display:
      • Dell S2216H
      • Keyboard:
      • Cooler Master Quick Fire Rapid-i Cherry MX Brown
      • Mouse:
      • Cooler Master MasterKeys Lite L
      • Power Supply:
      • Cooler Master V650 Gold
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • ISP:
      • Link3 GATI
      • Download Speed:
      • 2Mib/s
      • Upload Speed:
      • 2Mib/s
    Dee's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    4,646

    Default Re: 8 Pin to 6 Pin PCI-E Adapter- where can I get this ?

    BM at ECS, Level 6 might have it.

  5. #5
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default Re: 8 Pin to 6 Pin PCI-E Adapter- where can I get this ?

    Quote Originally Posted by Dee View Post
    BM at ECS, Level 6 might have it.
    umm, keu jodi ECS e jan, kindly ektu ei cable ta paoya jai kina dekhte parle khub bhalo hoto!

  6. #6
    Member
    • Rakin7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS Z77 Sabertooth
      • CPU:
      • Watercooled Intel Sandy Bridge Core i5 2500k
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung F4 2TB and Crucial M4 128GB SSD
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD7970 Vapor-X 3GB GHz Edition flashed to R9 280X
      • Display:
      • Asus MS228H 21.5 LED Full HD 1080p and Sony Bravia CX520 32
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohms
      • Keyboard:
      • Thermaltake Meka G1 Mechnical Keyboard
      • Mouse:
      • Razer Deathadder 2013
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart M850
      • UPS:
      • Powerpac 1200VA backed up by Generator
      • Operating System:
      • Windows 8 x64 with Media Center
      • ISP:
      • Link3 2.5 Mbps
      • Download Speed:
      • 325 KB/s
      • Upload Speed:
      • 325 KB/s
    Rakin7's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,840

    Default Re: 8 Pin to 6 Pin PCI-E Adapter- where can I get this ?

    eita kinte pawa quite tough hobe. karo kase extra thakle paite paren. Sad i didn't get 1 of these with my psu or i would've given it.

  7. #7
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default

    *bump*

  8. #8
    Member
    • Rajmi's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI H61M-E33 [B3]
      • CPU:
      • Corei5 2500k
      • RAM:
      • GSkill Ripjaws 2x2 => 4gb
      • Hard Drive:
      • 1TB samsung F3 + 320GB WD + 160GB Hitachi
      • Graphics Card:
      • intel 3000
      • Display:
      • 19" LCD LG Flatron
      • Sound Card:
      • Integrated
      • Speakers/HPs:
      • Creative 2.1
      • Keyboard:
      • A4tech slim
      • Mouse:
      • Delux T6 :: Dragon
      • Controller:
      • Razer Onza Tournament Edition
      • Power Supply:
      • Delta 550W
      • Operating System:
      • Windows 7 [Ultimate :: 64bit]
      • Benchmark Scores:
      • 5.9 (because of my HDD) / 7.5 without HDD :P
      • Comment:
      • almost done with all the upgrades! ^_^
      • ISP:
      • BTCL - ADSL
      • Download Speed:
      • 64KBps
      • Upload Speed:
      • 15KBps
    Rajmi's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    1,328

    Default

    wow...ato din pore ...BM e khoj naonai?..oder ke diye probably anano jabe..time lagbe though...
    when god created me, he was just showing off..!!!

  9. #9
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default

    Quote Originally Posted by Rajmi View Post
    wow...ato din pore ...BM e khoj naonai?..oder ke diye probably anano jabe..time lagbe though...
    Searched at BM, no clue!

  10. #10
    Member
    • Rajmi's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI H61M-E33 [B3]
      • CPU:
      • Corei5 2500k
      • RAM:
      • GSkill Ripjaws 2x2 => 4gb
      • Hard Drive:
      • 1TB samsung F3 + 320GB WD + 160GB Hitachi
      • Graphics Card:
      • intel 3000
      • Display:
      • 19" LCD LG Flatron
      • Sound Card:
      • Integrated
      • Speakers/HPs:
      • Creative 2.1
      • Keyboard:
      • A4tech slim
      • Mouse:
      • Delux T6 :: Dragon
      • Controller:
      • Razer Onza Tournament Edition
      • Power Supply:
      • Delta 550W
      • Operating System:
      • Windows 7 [Ultimate :: 64bit]
      • Benchmark Scores:
      • 5.9 (because of my HDD) / 7.5 without HDD :P
      • Comment:
      • almost done with all the upgrades! ^_^
      • ISP:
      • BTCL - ADSL
      • Download Speed:
      • 64KBps
      • Upload Speed:
      • 15KBps
    Rajmi's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    1,328

    Default

    amake oikhaner ekta lok to bolsilo..je bhalo bhabe description diye dile hoye to ora import er time e order dite parbe...jani na chapa chilo naki...jodi ekebarei na pao, tahole ask kore dekhte paro...ora next shipment e ante parbe kina... u've already waited 6 months...
    when god created me, he was just showing off..!!!

  11. #11
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default

    Quote Originally Posted by Rajmi View Post
    amake oikhaner ekta lok to bolsilo..je bhalo bhabe description diye dile hoye to ora import er time e order dite parbe...jani na chapa chilo naki...jodi ekebarei na pao, tahole ask kore dekhte paro...ora next shipment e ante parbe kina... u've already waited 6 months...
    *Sigh* The connectors that comes with my Toughpower are a native 6pin/8pin, if it only were 6+2pin

    EDIT: Accha I just found this thread.
    http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=660492

    T
    hese guys say that I can plug the 8pin PEG just fine on the female 6pin on the GPU's PCB, if the extra pins are not physically blocked. Anyone tried this ?
    Last edited by dipanzan; January 24th, 2012 at 18:00.

  12. #12
    Member
    • Speed's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Rampage IV extreme|Intel Mobile Mobo
      • CPU:
      • Inter Core i7 3970x | Intel Core 2 Duo T5850 2.16Ghz
      • RAM:
      • Corsair Dominator Platinium 2x8GB 1600Mhz| 2GB DDR2
      • Hard Drive:
      • Samsung 840 pro 128 GB| Intel 750 400GB| 2TB+3TB +4 TB
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 980 Ti Hybrid | Intel GMA X3100
      • Display:
      • ASUS VG248QE 1080p LED 24" 144 Hz| ASUS Built In
      • Sound Card:
      • Creative ZxR| Built In
      • Speakers/HPs:
      • Logitech Z5500 5.1 DTS,THX, Logitech G35 7.1 Built In
      • Keyboard:
      • Logitech G15 Gaming Keyboard | ASUS Default
      • Mouse:
      • Logitech G400S| Logitech Notebook Mouse
      • Power Supply:
      • Corsair AX 1200i 80+ platinium| None
      • Optical Drive:
      • ASUS DVD +/-RW
      • USB Devices:
      • Sony Micro Mach 32 GB USB 3.0 Imation 8GB|kingmax 4GB flash drive
      • UPS:
      • USPOWER 2000va Online UPS
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64 bit
      • Benchmark Scores:
      • 3D Mark 11 X 8151 |3D Mark Firestrike 7873,Cloud Gate 30749,Ice Storm 69745
      • Comment:
      • All credits goes to my father
      • ISP:
      • DHAKANET
      • Download Speed:
      • 750
      • Upload Speed:
      • 650
    Speed's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Khilgaon
    Posts
    4,448

    Default

    maybe i have one. i will look it for u. & don't worry i will give u for free

  13. #13
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default

    Quote Originally Posted by ЯV●Speed View Post
    maybe i have one. i will look it for u. & don't worry i will give u for free
    OMG :O Thanks, please do. I can pay, if necessary.

  14. #14
    Member
    • Speed's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Rampage IV extreme|Intel Mobile Mobo
      • CPU:
      • Inter Core i7 3970x | Intel Core 2 Duo T5850 2.16Ghz
      • RAM:
      • Corsair Dominator Platinium 2x8GB 1600Mhz| 2GB DDR2
      • Hard Drive:
      • Samsung 840 pro 128 GB| Intel 750 400GB| 2TB+3TB +4 TB
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 980 Ti Hybrid | Intel GMA X3100
      • Display:
      • ASUS VG248QE 1080p LED 24" 144 Hz| ASUS Built In
      • Sound Card:
      • Creative ZxR| Built In
      • Speakers/HPs:
      • Logitech Z5500 5.1 DTS,THX, Logitech G35 7.1 Built In
      • Keyboard:
      • Logitech G15 Gaming Keyboard | ASUS Default
      • Mouse:
      • Logitech G400S| Logitech Notebook Mouse
      • Power Supply:
      • Corsair AX 1200i 80+ platinium| None
      • Optical Drive:
      • ASUS DVD +/-RW
      • USB Devices:
      • Sony Micro Mach 32 GB USB 3.0 Imation 8GB|kingmax 4GB flash drive
      • UPS:
      • USPOWER 2000va Online UPS
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64 bit
      • Benchmark Scores:
      • 3D Mark 11 X 8151 |3D Mark Firestrike 7873,Cloud Gate 30749,Ice Storm 69745
      • Comment:
      • All credits goes to my father
      • ISP:
      • DHAKANET
      • Download Speed:
      • 750
      • Upload Speed:
      • 650
    Speed's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Khilgaon
    Posts
    4,448

    Default

    Quote Originally Posted by dipanzan View Post
    OMG :O Thanks, please do. I can pay, if necessary.
    arey dhurrr is money everything?
    looks like my short cable is 6 to 8 pin one.
    but,i still can help u if ur psu is modular. i have unused modular cables that have both 6+2 x2 connectors. if u can send me ur cable out point from ur psu(physical or internet picture will work)

  15. #15
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default

    Quote Originally Posted by ЯV●Speed View Post
    arey dhurrr is money everything?
    looks like my short cable is 6 to 8 pin one.
    but,i still can help u if ur psu is modular. i have unused modular cables that have both 6+2 x2 connectors. if u can send me ur cable out point from ur psu(physical or internet picture will work)
    Oh I need a 8pin to 6pin/6+2pin cable, I already have a native 8pin cable, and sadly my PSU is not modular. Anyways thanks for asking.

    ---------- Post added at 17:46 ---------- Previous post was at 17:39 ----------

    http://www.overclockers.com/forums/s...d.php?t=660492

    Can anyone give a thought about this ? I never tried it myself, but the upper female connector onboard the GPU will take the 8pin as there is enough clearance.
    @minitt @Muradd9 , bhaiya will this be possible ?

    Here's a picture:

    Click image for larger version. 

Name:	3393_04.jpg 
Views:	21 
Size:	124.3 KB 
ID:	18573
    Last edited by dipanzan; January 24th, 2012 at 18:49.

  16. #16
    Member
    • faisal.amir.bd's Gadgets
      • Motherboard:
      • ABIT IP35 Dark Raider
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo [email protected]
      • RAM:
      • 2GB Transcend AxeRam DDR-2 800+ @816MHz
      • Hard Drive:
      • 820GB (320GB Hitachi, 500GB Samsung)
      • Graphics Card:
      • Gigabyte Radeon HD5770 1GB DDR5 (Batmobile Cooler)
      • Display:
      • ASUS MS228H 1080p LED backlit
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster Live! 5.1
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 5200 (5.1)
      • Controller:
      • XBOX 360 wired gamepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake TR2 600W
      • UPS:
      • Rahim Afrooz 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 7x86
      • ISP:
      • Link 3
      • Download Speed:
      • 180kBps [1.5Mbps]
      • Upload Speed:
      • 180kBps [1.5Mbps]
      • Console:
      • 2
    faisal.amir.bd's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Atlanta
    Posts
    1,590

    Default

    @dipanzan , AFAIK, you don't need to look for these cables. The 8-pin PCI-E specification is backward compatible, meaning you can plug in a 8-pin cable into a 6 pin slot. Of course, if there is not enough room around your power pins, that's another story.

  17. #17
    Member
    • Fox Mulder's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-Z77-D3H Rev 1.1 (Currently dead) | Intel DH55TC
      • CPU:
      • Core i5 3470 @ 3.8 Ghz (Currently not used) | intel Core i7 860 @ 3.3 GHz
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 1600 MHz 2x4GB
      • Hard Drive:
      • Western Digital Blue 1 Terrabyte
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 7950 Vapor-X OC With Boost 3GB GDDR5 || Gigabyte GTX 680 Windforce 4GB
      • Display:
      • Philips 191EL 19" LED @77 Hz
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster Live! 24 Bit
      • Keyboard:
      • Corsair K70 RGB
      • Mouse:
      • A4Tech 2X Click
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart 650W Modular
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD Writer
      • UPS:
      • Spark Power (!) 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 10 Build 10162
      • Comment:
      • It gets the job done!
      • ISP:
      • BracNet
      • Download Speed:
      • 1 Mbps
      • Upload Speed:
      • 1 Mbps
    Fox Mulder's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    I don't live in a city.
    Posts
    5,185

    Default

    Quote Originally Posted by faisal.amir.bd View Post
    @dipanzan , AFAIK, you don't need to look for these cables. The 8-pin PCI-E specification is backward compatible, meaning you can plug in a 8-pin cable into a 6 pin slot. Of course, if there is not enough room around your power pins, that's another story.
    I was just about to suggest this.

  18. #18
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default

    Quote Originally Posted by faisal.amir.bd View Post
    @dipanzan , AFAIK, you don't need to look for these cables. The 8-pin PCI-E specification is backward compatible, meaning you can plug in a 8-pin cable into a 6 pin slot. Of course, if there is not enough room around your power pins, that's another story.
    Exactly, I was thinking about this today, when it hit me. I'll try it in a few days, thanks.

  19. #19
    Member
    • Speed's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Rampage IV extreme|Intel Mobile Mobo
      • CPU:
      • Inter Core i7 3970x | Intel Core 2 Duo T5850 2.16Ghz
      • RAM:
      • Corsair Dominator Platinium 2x8GB 1600Mhz| 2GB DDR2
      • Hard Drive:
      • Samsung 840 pro 128 GB| Intel 750 400GB| 2TB+3TB +4 TB
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 980 Ti Hybrid | Intel GMA X3100
      • Display:
      • ASUS VG248QE 1080p LED 24" 144 Hz| ASUS Built In
      • Sound Card:
      • Creative ZxR| Built In
      • Speakers/HPs:
      • Logitech Z5500 5.1 DTS,THX, Logitech G35 7.1 Built In
      • Keyboard:
      • Logitech G15 Gaming Keyboard | ASUS Default
      • Mouse:
      • Logitech G400S| Logitech Notebook Mouse
      • Power Supply:
      • Corsair AX 1200i 80+ platinium| None
      • Optical Drive:
      • ASUS DVD +/-RW
      • USB Devices:
      • Sony Micro Mach 32 GB USB 3.0 Imation 8GB|kingmax 4GB flash drive
      • UPS:
      • USPOWER 2000va Online UPS
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64 bit
      • Benchmark Scores:
      • 3D Mark 11 X 8151 |3D Mark Firestrike 7873,Cloud Gate 30749,Ice Storm 69745
      • Comment:
      • All credits goes to my father
      • ISP:
      • DHAKANET
      • Download Speed:
      • 750
      • Upload Speed:
      • 650
    Speed's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Khilgaon
    Posts
    4,448

    Default

    tomar ki dorkar? 8 pin to 6 pin converter? just converter ta hoilei ki cholbey? tumi ek end lagaba gou tey right? arek end kotha thekey ashbey? if that's from psu 8 pin than my adapter will work.

  20. #20
    Member
    • Rakin7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS Z77 Sabertooth
      • CPU:
      • Watercooled Intel Sandy Bridge Core i5 2500k
      • RAM:
      • Corsair Vengeance 1600MHz 2x4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung F4 2TB and Crucial M4 128GB SSD
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD7970 Vapor-X 3GB GHz Edition flashed to R9 280X
      • Display:
      • Asus MS228H 21.5 LED Full HD 1080p and Sony Bravia CX520 32
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 250 Ohms
      • Keyboard:
      • Thermaltake Meka G1 Mechnical Keyboard
      • Mouse:
      • Razer Deathadder 2013
      • Power Supply:
      • Thermaltake Smart M850
      • UPS:
      • Powerpac 1200VA backed up by Generator
      • Operating System:
      • Windows 8 x64 with Media Center
      • ISP:
      • Link3 2.5 Mbps
      • Download Speed:
      • 325 KB/s
      • Upload Speed:
      • 325 KB/s
    Rakin7's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,840

    Default

    Quote Originally Posted by dipanzan View Post
    *Sigh* The connectors that comes with my Toughpower are a native 6pin/8pin, if it only were 6+2pin

    EDIT: Accha I just found this thread.
    http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=660492

    T
    hese guys say that I can plug the 8pin PEG just fine on the female 6pin on the GPU's PCB, if the extra pins are not physically blocked. Anyone tried this ?
    It should work, provided there is enough clearance.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: August 16th, 2011, 01:42
  2. want to buy a 500watt psu(6 pin connector)
    By mizan.rs in forum Help - General Shopping
    Replies: 4
    Last Post: May 22nd, 2011, 12:52
  3. socket pin broken!!!
    By ЯV●FireBaLL in forum Motherboard
    Replies: 17
    Last Post: April 29th, 2010, 10:28
  4. Closed Crucial 4GB kit (2GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-6400
    By bid_boi in forum Shop - Gadgets
    Replies: 11
    Last Post: February 27th, 2009, 03:02
  5. 4x64 RD RAM and a 423 pin p4 processor for sale....
    By xk :: CranKpin in forum Shop - Gadgets
    Replies: 6
    Last Post: April 26th, 2008, 03:37

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.31809 seconds with 15 queries.