User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 34

Thread: problem with RAM :(

  1. #1
    Member
    • CODhunter's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Z270 tomahok
      • CPU:
      • i7 7700k
      • RAM:
      • 16GB G-Skill RGB 3000bus
      • Hard Drive:
      • 128GB Corsiar SSD+1TB WD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 1070 FTW
      • Display:
      • Samsung 23.6' 4K
      • Mouse:
      • Razor elite
      • Power Supply:
      • Thermalteck 530 SE
      • Operating System:
      • Windows 10 (pirated)
    CODhunter's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,176

    Default problem with RAM :(

    i bought DDR2 2gb(800bus) adata last friday and this friday i have bought another Adata 2gb DDR2(800bus)(secondhand). but the problem is that when starting PC it shows memory runs at dual channel in bios it show its running at 667bus
    and windows7 64bit rating only 5.6
    any solution?

  2. #2
    Member
    • error's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte P67A-UD3R-B3 ; Mac Logic Board
      • CPU:
      • Core i5 2500k w/ Tt Frio ; One 2.8ghz Quad-Core Xeon W3530 Nehalem
      • RAM:
      • 4x2GB Team Elite 1333Mhz DDR3 ; 3x1GB 1066 MHz DDR3 ECC SDRAM
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 3TB, 2x Samsung F3 1TB, Hitachi 500GB, Samsung 500GB F3; WD Caviar Black 1TB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte GTX460 OC ; ATI Radeon HD 5770 OEM
      • Display:
      • Samsung 923NW 19'', Sony Bravia 32EX400 32'' ; Sony Bravia CX520 40''
      • Sound Card:
      • Creative X-Fi Titanium ; Digidesign Digi 002 Rack External
      • Speakers/HPs:
      • 2x Behringer B2031A, Microlab A-6623 5:1, Altec Lansing ATP3 2:1/Creative Aurvana Live!, Fostex T-5
      • Keyboard:
      • Razer Blackwidow Ultimate 2013 ; Apple Aluminium Keyboard
      • Mouse:
      • Deathadder BE, Sensei Fnatic, Tt Level 10M/Qck+ TyLoo ; Apple Magic Mouse/Goliathus Speed, White-RA
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless Controller
      • Power Supply:
      • Delta Electronics 500W ; Well, something.
      • Optical Drive:
      • None ; 18x DL SuperDrive
      • UPS:
      • Intex 1250VA ; PowerPC 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 x64 ; Mac OSX 10.6.4
      • Comment:
      • Mac Pro love.
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 1 mbps
      • Upload Speed:
      • 1 mbps
    error's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Boo.
    Posts
    4,144

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by CODhunter View Post
    i bought DDR2 2gb(800bus) adata last friday and this friday i have bought another Adata 2gb DDR2(800bus)(secondhand). but the problem is that when starting PC it shows memory runs at dual channel in bios it show its running at 667bus
    and windows7 64bit rating only 5.6
    any solution?
    The rating is low because of your graphics card, the lowest subscore will be your base score, and as you have a 9600gt, thus you have a score of 5.6 only that has nothing to do with your RAM Click on the "Windows Experience Index" beside the score to see your RAM subscore

  3. #3
    Member
    • Arif69's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61 S2P B3
      • CPU:
      • Intel Core i3 2100
      • RAM:
      • G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 1600 MHZ
      • Hard Drive:
      • Samsung 500 GB | Hitachi 1 TB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte Radeon HD 5770 1 GB DDR5
      • Display:
      • Dell E1910H 18.5 Wide Lcd
      • Sound Card:
      • VIA HD Audio Codec
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 4400 | Logitech S-150 | Sony MDR-ZX100
      • Keyboard:
      • Lexma LK7550P Slim
      • Mouse:
      • Logitech B100
      • Controller:
      • Generic Usb Joystick
      • Power Supply:
      • ITS 500 Watt
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224BB 24X
      • USB Devices:
      • Transcend Jetflash350 16 GB
      • Operating System:
      • Win 7 Ultimate 64 Bit | Ubuntu
      • ISP:
      • KS

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5,572

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by error View Post
    The rating is low because of your graphics card, the lowest subscore will be your base score, and as you have a 9600gt, thus you have a score of 5.6 only that has nothing to do with your RAM Click on the "Windows Experience Index" beside the score to see your RAM subscore
    Who told you 9600gt gives 5.6 rating.It gives much more rating than 5.6 like 6.7 - 6.9 .
    Last edited by Arif69; January 15th, 2011 at 02:46.

  4. #4
    Member
    • W1C|<3D's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DG41RQ
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo
      • RAM:
      • 3GB
      • Hard Drive:
      • Samsung
      • Graphics Card:
      • Gigabyte 9500 1 GB[factory overclocked]
      • Display:
      • HP 1859m
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • A4TECH GK-85
      • Mouse:
      • Logitech MX 518
      • Power Supply:
      • 500 watt
      • Optical Drive:
      • ASUS Sata DVD RW
      • Operating System:
      • Windows Se7en Ultimate X64
      • Benchmark Scores:
      • RAM 5.5,HDD 5.8,Processor 6.4,Gaming Graphics 6.2
      • Comment:
      • Meh....
      • ISP:
      • BTCL ADSL
      • Download Speed:
      • 64+
      • Upload Speed:
      • 30+
    W1C|<3D's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Narnia :O
    Posts
    4,895

    Default Re: problem with RAM :(

    Its the HDD maybe
    No 7. No discussion, sharing or referencing game hacks.
    BG Rule Book

  5. #5
    Member
    • Arif69's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61 S2P B3
      • CPU:
      • Intel Core i3 2100
      • RAM:
      • G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 1600 MHZ
      • Hard Drive:
      • Samsung 500 GB | Hitachi 1 TB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte Radeon HD 5770 1 GB DDR5
      • Display:
      • Dell E1910H 18.5 Wide Lcd
      • Sound Card:
      • VIA HD Audio Codec
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 4400 | Logitech S-150 | Sony MDR-ZX100
      • Keyboard:
      • Lexma LK7550P Slim
      • Mouse:
      • Logitech B100
      • Controller:
      • Generic Usb Joystick
      • Power Supply:
      • ITS 500 Watt
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224BB 24X
      • USB Devices:
      • Transcend Jetflash350 16 GB
      • Operating System:
      • Win 7 Ultimate 64 Bit | Ubuntu
      • ISP:
      • KS

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5,572

    Default Re: problem with RAM :(

    It would be better if you post a screenshot of your windows 7 index rating or write down the ratings in here .

  6. #6
    Member
    • error's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte P67A-UD3R-B3 ; Mac Logic Board
      • CPU:
      • Core i5 2500k w/ Tt Frio ; One 2.8ghz Quad-Core Xeon W3530 Nehalem
      • RAM:
      • 4x2GB Team Elite 1333Mhz DDR3 ; 3x1GB 1066 MHz DDR3 ECC SDRAM
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 3TB, 2x Samsung F3 1TB, Hitachi 500GB, Samsung 500GB F3; WD Caviar Black 1TB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte GTX460 OC ; ATI Radeon HD 5770 OEM
      • Display:
      • Samsung 923NW 19'', Sony Bravia 32EX400 32'' ; Sony Bravia CX520 40''
      • Sound Card:
      • Creative X-Fi Titanium ; Digidesign Digi 002 Rack External
      • Speakers/HPs:
      • 2x Behringer B2031A, Microlab A-6623 5:1, Altec Lansing ATP3 2:1/Creative Aurvana Live!, Fostex T-5
      • Keyboard:
      • Razer Blackwidow Ultimate 2013 ; Apple Aluminium Keyboard
      • Mouse:
      • Deathadder BE, Sensei Fnatic, Tt Level 10M/Qck+ TyLoo ; Apple Magic Mouse/Goliathus Speed, White-RA
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless Controller
      • Power Supply:
      • Delta Electronics 500W ; Well, something.
      • Optical Drive:
      • None ; 18x DL SuperDrive
      • UPS:
      • Intex 1250VA ; PowerPC 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 x64 ; Mac OSX 10.6.4
      • Comment:
      • Mac Pro love.
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 1 mbps
      • Upload Speed:
      • 1 mbps
    error's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Boo.
    Posts
    4,144

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by Arif69 View Post
    Who told you 9600gt gives 5.6 rating.It gives much more rating than 5.6 like 6.7 - 6.9 .
    Well, i don't quite know what a 9600gt gives as a rating, i just guessed that coz my crappy 9400gt gives a subscore of 5.2 for desktop performance and 5.8 for gaming graphics ...and coz of that my rating is 5.2

    I have a 2gb ddr2 800mhz stick of ram and that gives a rating of 5.5, so as he has 4gb's of it, then ram is not the reason for that rating :/ and yeah, maybe its the HDD, or the processor can be too :/

  7. #7
    Member
    • Arif69's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61 S2P B3
      • CPU:
      • Intel Core i3 2100
      • RAM:
      • G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 1600 MHZ
      • Hard Drive:
      • Samsung 500 GB | Hitachi 1 TB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte Radeon HD 5770 1 GB DDR5
      • Display:
      • Dell E1910H 18.5 Wide Lcd
      • Sound Card:
      • VIA HD Audio Codec
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 4400 | Logitech S-150 | Sony MDR-ZX100
      • Keyboard:
      • Lexma LK7550P Slim
      • Mouse:
      • Logitech B100
      • Controller:
      • Generic Usb Joystick
      • Power Supply:
      • ITS 500 Watt
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224BB 24X
      • USB Devices:
      • Transcend Jetflash350 16 GB
      • Operating System:
      • Win 7 Ultimate 64 Bit | Ubuntu
      • ISP:
      • KS

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5,572

    Default Re: problem with RAM :(

    @error,

    Here is my 9600 gt' & others rating .-

    Click image for larger version. 

Name:	7 rating.JPG 
Views:	41 
Size:	44.5 KB 
ID:	6689

    Am not sure but I suspect CODhunters problem may be in between this two -

    1.Ram problem. (cause I have never heard or seen that 4GB ram gets only 5.6 in Win 7) or
    2.Windows Index Rating Problem (I have seen sometimes windows index makes fault in giving rating).

  8. #8
    Member
    • error's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte P67A-UD3R-B3 ; Mac Logic Board
      • CPU:
      • Core i5 2500k w/ Tt Frio ; One 2.8ghz Quad-Core Xeon W3530 Nehalem
      • RAM:
      • 4x2GB Team Elite 1333Mhz DDR3 ; 3x1GB 1066 MHz DDR3 ECC SDRAM
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 3TB, 2x Samsung F3 1TB, Hitachi 500GB, Samsung 500GB F3; WD Caviar Black 1TB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte GTX460 OC ; ATI Radeon HD 5770 OEM
      • Display:
      • Samsung 923NW 19'', Sony Bravia 32EX400 32'' ; Sony Bravia CX520 40''
      • Sound Card:
      • Creative X-Fi Titanium ; Digidesign Digi 002 Rack External
      • Speakers/HPs:
      • 2x Behringer B2031A, Microlab A-6623 5:1, Altec Lansing ATP3 2:1/Creative Aurvana Live!, Fostex T-5
      • Keyboard:
      • Razer Blackwidow Ultimate 2013 ; Apple Aluminium Keyboard
      • Mouse:
      • Deathadder BE, Sensei Fnatic, Tt Level 10M/Qck+ TyLoo ; Apple Magic Mouse/Goliathus Speed, White-RA
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless Controller
      • Power Supply:
      • Delta Electronics 500W ; Well, something.
      • Optical Drive:
      • None ; 18x DL SuperDrive
      • UPS:
      • Intex 1250VA ; PowerPC 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 x64 ; Mac OSX 10.6.4
      • Comment:
      • Mac Pro love.
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 1 mbps
      • Upload Speed:
      • 1 mbps
    error's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Boo.
    Posts
    4,144

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by Arif69 View Post
    @error,

    Here is my 9600 gt' & others rating .-

    Click image for larger version. 

Name:	7 rating.JPG 
Views:	41 
Size:	44.5 KB 
ID:	6689

    Am not sure but I suspect CODhunters problem may be in between this two -

    1.Ram problem. (cause I have never heard or seen that 4GB ram gets only 5.6 in Win 7) or
    2.Windows Index Rating Problem (I have seen sometimes windows index makes fault in giving rating).
    And here's mine :/

    Click image for larger version. 

Name:	Untitled-1.jpg 
Views:	20 
Size:	44.3 KB 
ID:	6690

  9. #9
    Member
    • Mohiuddin's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth X58
      • CPU:
      • Xeon X5650
      • RAM:
      • 8gb gskill ripjaw
      • Hard Drive:
      • Western Digital 1TB blue
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX670 4GB
      • Display:
      • now with TV
      • Sound Card:
      • built in
      • Speakers/HPs:
      • 2:1
      • Keyboard:
      • Logitech
      • Mouse:
      • Logitech
      • Controller:
      • Nai
      • Power Supply:
      • Gigabyte 1200w OdinPro
      • Optical Drive:
      • Generic
      • UPS:
      • Apatoto nai
      • Operating System:
      • win 7
      • ISP:
      • Netvision
      • Download Speed:
      • Janina, 3Mbps may be
      • Upload Speed:
      • Don't upload...

    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Uttara,dhaka
    Posts
    4,165

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by error View Post
    Well, i don't quite know what a 9600gt gives as a rating, i just guessed that coz my crappy 9400gt gives a subscore of 5.2 for desktop performance and 5.8 for gaming graphics ...and coz of that my rating is 5.2

    I have a 2gb ddr2 800mhz stick of ram and that gives a rating of 5.5, so as he has 4gb's of it, then ram is not the reason for that rating :/ and yeah, maybe its the HDD, or the processor can be too :/
    na ,brother. 9400gt =almost 8500gt,and 9600gt eder double ero beshi, win experience index screen ta dekhak, tokhon bujha jabe.
    Main prb holo tar 600bus dekgache.
    ---
    bro, tumi ki sure tomar 2nd hand ran gula 800bus?amar 3gb 667bus index e 7.2 dekhae.ar tumi jodi mediam expert hou u can go to bios and check every thing is default and ram frequency set to 800bus.

  10. #10
    Member
    • Arif69's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61 S2P B3
      • CPU:
      • Intel Core i3 2100
      • RAM:
      • G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 1600 MHZ
      • Hard Drive:
      • Samsung 500 GB | Hitachi 1 TB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte Radeon HD 5770 1 GB DDR5
      • Display:
      • Dell E1910H 18.5 Wide Lcd
      • Sound Card:
      • VIA HD Audio Codec
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 4400 | Logitech S-150 | Sony MDR-ZX100
      • Keyboard:
      • Lexma LK7550P Slim
      • Mouse:
      • Logitech B100
      • Controller:
      • Generic Usb Joystick
      • Power Supply:
      • ITS 500 Watt
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224BB 24X
      • USB Devices:
      • Transcend Jetflash350 16 GB
      • Operating System:
      • Win 7 Ultimate 64 Bit | Ubuntu
      • ISP:
      • KS

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5,572

    Default Re: problem with RAM :(

    Yes there may be also problem in bios settings :S & also what is the model is written on the ram? Is it 6400?

  11. #11
    Member
    • error's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte P67A-UD3R-B3 ; Mac Logic Board
      • CPU:
      • Core i5 2500k w/ Tt Frio ; One 2.8ghz Quad-Core Xeon W3530 Nehalem
      • RAM:
      • 4x2GB Team Elite 1333Mhz DDR3 ; 3x1GB 1066 MHz DDR3 ECC SDRAM
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 3TB, 2x Samsung F3 1TB, Hitachi 500GB, Samsung 500GB F3; WD Caviar Black 1TB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte GTX460 OC ; ATI Radeon HD 5770 OEM
      • Display:
      • Samsung 923NW 19'', Sony Bravia 32EX400 32'' ; Sony Bravia CX520 40''
      • Sound Card:
      • Creative X-Fi Titanium ; Digidesign Digi 002 Rack External
      • Speakers/HPs:
      • 2x Behringer B2031A, Microlab A-6623 5:1, Altec Lansing ATP3 2:1/Creative Aurvana Live!, Fostex T-5
      • Keyboard:
      • Razer Blackwidow Ultimate 2013 ; Apple Aluminium Keyboard
      • Mouse:
      • Deathadder BE, Sensei Fnatic, Tt Level 10M/Qck+ TyLoo ; Apple Magic Mouse/Goliathus Speed, White-RA
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless Controller
      • Power Supply:
      • Delta Electronics 500W ; Well, something.
      • Optical Drive:
      • None ; 18x DL SuperDrive
      • UPS:
      • Intex 1250VA ; PowerPC 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 x64 ; Mac OSX 10.6.4
      • Comment:
      • Mac Pro love.
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 1 mbps
      • Upload Speed:
      • 1 mbps
    error's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Boo.
    Posts
    4,144

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by Mohiuddin View Post
    na ,brother. 9400gt =almost 8500gt,and 9600gt eder double ero beshi, win experience index screen ta dekhak, tokhon bujha jabe.
    Main prb holo tar 600bus dekgache.
    ---
    bro, tumi ki sure tomar 2nd hand ran gula 800bus?amar 3gb 667bus index e 7.2 dekhae.ar tumi jodi mediam expert hou u can go to bios and check every thing is default and ram frequency set to 800bus.
    Yeah bhaiya, Arif69 bro'r rating dekhlei bujha jay, coz he has a 9600gt too and ami shetai bolchilam, 4gb ram judi 800mhz thake, then rating ato kom howar kotha na and er jonno first post e bolsilam j 9600gt hote pare, but akhon dekhlam j 9600gt er to rating 6.8, so CODhunter er HDD er jonnoi rating kom i think :/

  12. #12
    Banned
    • Rakin the Devil's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58-USB3
      • CPU:
      • Core i7 920 cooled by TT Frio (Dual Fan)
      • RAM:
      • ADATA XPG 1600G Gaming Series Memory 2GB x2
      • Hard Drive:
      • Hitachi 1TB 7200 Rpm
      • Graphics Card:
      • ASUS Nvidia GTX 460 1GB DirectCu TOP SLi
      • Display:
      • Asus MS228H 21.5 LED Full HD 1080p
      • Sound Card:
      • Creative Titanium X-Fi PCI-E Sound Baster
      • Speakers/HPs:
      • Creative M4500 4:1 || A4tech HS-800 Gaming HP
      • Keyboard:
      • A4tech Gaming Keyboard
      • Mouse:
      • A4tech X7 747H Gaming Mouse
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller || Genius Speed Wheel 5 Pro
      • Power Supply:
      • TT Toughpower XT 775W &amp; TT V6
      • Optical Drive:
      • BenQ 24x DVD-RW
      • UPS:
      • Powerpac 1200VA x2
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 x64
      • Benchmark Scores:
      • Check Links in Sig..
      • Comment:
      • This Monster will Kill any game thrown at it with stunning visuals &amp; Frame Rates!!
      • ISP:
      • ADSL 1 MBPS line with TP-Link Lite-N router
      • Download Speed:
      • 140+
      • Upload Speed:
      • 50+

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,601

    Default Re: problem with RAM :(

    RAM gula RMA kore den simple solution....

    ---------- Post added at 03:53 ---------- Previous post was at 03:46 ----------

    btw base score hoile it may be the HDD as mine also shows 5.9 bas score..

  13. #13
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 Ivy bridge//Core i5-4200U
      • RAM:
      • Silicon Power 4GB DDR3 @1600 mhz(8-8-8-24-1T) // TwinMOS 4GB DDR3
      • Hard Drive:
      • WD green 500gb// Hitachi 500GB
      • Graphics Card:
      • Asus GTX 960 strix// GT 750M
      • Display:
      • AOC e2043Fsk 20&quot; LED(1600 X 900) DCR 50,000,000:1
      • Keyboard:
      • A4Tech KRS-86
      • Mouse:
      • Thermaltake azureus
      • Power Supply:
      • Antec VP450P
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD RW+Asus CD RW
      • Operating System:
      • Win 8.1 pro x64
    @nonymous™'s Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Unknown
    Posts
    1,490

    Default Re: problem with RAM :(

    may be for hardisk [email protected] 9600gt is almost 3x faster than 9400gt.my rating is also strange as well
    processor-6.3
    ram-6.3
    graphics-7.0
    gaming graphics-7.0
    hardisk-5.9

    total 5.9!!!
    Last edited by @nonymous™; January 15th, 2011 at 17:07.

  14. #14
    Member
    • codename5302's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte X99-UD5 Wifi
      • CPU:
      • Intel Core i7 5820K cooled by Custom Water Cooling
      • RAM:
      • 16GB G.Skill Ripjaws 4 2400MHz
      • Hard Drive:
      • Samsung SM951 250GB, Samsung 840 Evo 250 GB, WD Red 6TB
      • Graphics Card:
      • Zotac 980Ti Amp Extreme
      • Display:
      • Iiyama Prolite XB2779QS, Acer GD245HQ 120Hz
      • Sound Card:
      • Fiio Andes E07K
      • Speakers/HPs:
      • Logitech Z 5500/ Creative Aurvana Live/ Sennheiser HD558
      • Keyboard:
      • Corsair Vengeance K70 (Cherry Brown)
      • Mouse:
      • Logitech G500S, Perixx MX2000B, Logitech G400S
      • Controller:
      • Microsoft XBox 360 Controller, Saitek P2600
      • Power Supply:
      • Corsair RM850
      • Optical Drive:
      • LG BluRay Drive, LG DVDRW Drive
      • UPS:
      • 2 * Prollink 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 64Bit
      • Benchmark Scores:
      • ????
      • Comment:
      • It works!!
      • Console:
      • 154
    codename5302's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,980

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by CODhunter View Post
    i bought DDR2 2gb(800bus) adata last friday and this friday i have bought another Adata 2gb DDR2(800bus)(secondhand). but the problem is that when starting PC it shows memory runs at dual channel in bios it show its running at 667bus
    and windows7 64bit rating only 5.6
    any solution?
    this is may be due to mistiming between the two rams. do they run on same timing settings on same voltage? some memory run at 800mhz on 1.8v. some maybe 1.75v, even some run on 1.9v. so put one stick at a time and check the timing with cpuid.

    regarding your win rating. it is absolutely for hdd. i have all components over 7 rating except hd with 5.9 rating. and dont worry about the index it is useless.

  15. #15
    Member
    • W1C|&lt;3D's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DG41RQ
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo
      • RAM:
      • 3GB
      • Hard Drive:
      • Samsung
      • Graphics Card:
      • Gigabyte 9500 1 GB[factory overclocked]
      • Display:
      • HP 1859m
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • A4TECH GK-85
      • Mouse:
      • Logitech MX 518
      • Power Supply:
      • 500 watt
      • Optical Drive:
      • ASUS Sata DVD RW
      • Operating System:
      • Windows Se7en Ultimate X64
      • Benchmark Scores:
      • RAM 5.5,HDD 5.8,Processor 6.4,Gaming Graphics 6.2
      • Comment:
      • Meh....
      • ISP:
      • BTCL ADSL
      • Download Speed:
      • 64+
      • Upload Speed:
      • 30+
    W1C|<3D's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Narnia :O
    Posts
    4,895

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by @nonymous View Post
    may be for hardisk [email protected] 9600gt is almost 3x faster than 9400gt.my rating is also strange as well
    processor-6.3
    ram-6.3
    graphics-7.0
    gaming graphics-7.0
    hardisk-5.9

    total 5.9!!!
    Its not strange. The rating is based on the lowest sub score. And all the HDD( except SSD ) cant get pass 5.9
    No 7. No discussion, sharing or referencing game hacks.
    BG Rule Book

  16. #16
    Member
    • error's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte P67A-UD3R-B3 ; Mac Logic Board
      • CPU:
      • Core i5 2500k w/ Tt Frio ; One 2.8ghz Quad-Core Xeon W3530 Nehalem
      • RAM:
      • 4x2GB Team Elite 1333Mhz DDR3 ; 3x1GB 1066 MHz DDR3 ECC SDRAM
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 3TB, 2x Samsung F3 1TB, Hitachi 500GB, Samsung 500GB F3; WD Caviar Black 1TB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte GTX460 OC ; ATI Radeon HD 5770 OEM
      • Display:
      • Samsung 923NW 19'', Sony Bravia 32EX400 32'' ; Sony Bravia CX520 40''
      • Sound Card:
      • Creative X-Fi Titanium ; Digidesign Digi 002 Rack External
      • Speakers/HPs:
      • 2x Behringer B2031A, Microlab A-6623 5:1, Altec Lansing ATP3 2:1/Creative Aurvana Live!, Fostex T-5
      • Keyboard:
      • Razer Blackwidow Ultimate 2013 ; Apple Aluminium Keyboard
      • Mouse:
      • Deathadder BE, Sensei Fnatic, Tt Level 10M/Qck+ TyLoo ; Apple Magic Mouse/Goliathus Speed, White-RA
      • Controller:
      • Xbox 360 Wireless Controller
      • Power Supply:
      • Delta Electronics 500W ; Well, something.
      • Optical Drive:
      • None ; 18x DL SuperDrive
      • UPS:
      • Intex 1250VA ; PowerPC 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 x64 ; Mac OSX 10.6.4
      • Comment:
      • Mac Pro love.
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 1 mbps
      • Upload Speed:
      • 1 mbps
    error's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Boo.
    Posts
    4,144

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by @nonymous View Post
    may be for hardisk [email protected] 9600gt is almost 3x faster than 9400gt.my rating is also strange as well
    processor-6.3
    ram-6.3
    graphics-7.0
    gaming graphics-7.0
    hardisk-5.9

    total 5.9!!!
    its not the total, i wrote in my first post that the rating is based on the lowest score, well exactly what tanveer bro wrote :closedeyes:

  17. #17
    Member
    • CODhunter's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Z270 tomahok
      • CPU:
      • i7 7700k
      • RAM:
      • 16GB G-Skill RGB 3000bus
      • Hard Drive:
      • 128GB Corsiar SSD+1TB WD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 1070 FTW
      • Display:
      • Samsung 23.6' 4K
      • Mouse:
      • Razor elite
      • Power Supply:
      • Thermalteck 530 SE
      • Operating System:
      • Windows 10 (pirated)
    CODhunter's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,176

    Default Re: problem with RAM :(

    sorry for late reply.
    ajke amader akhane electricity ar kaz cholchilo tai 9am-5pm electricity chilo na
    CODNAME5302 is right.Click image for larger version. 

Name:	1.JPG 
Views:	14 
Size:	94.0 KB 
ID:	6717Click image for larger version. 

Name:	2.JPG 
Views:	14 
Size:	95.9 KB 
ID:	6718

    BTW check this
    Click image for larger version. 

Name:	163755_1808849067095_1416010758_2014171_7682087_n.jpg 
Views:	14 
Size:	39.7 KB 
ID:	6719

  18. #18
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE B75M-D3H rev1.1
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 Ivy bridge//Core i5-4200U
      • RAM:
      • Silicon Power 4GB DDR3 @1600 mhz(8-8-8-24-1T) // TwinMOS 4GB DDR3
      • Hard Drive:
      • WD green 500gb// Hitachi 500GB
      • Graphics Card:
      • Asus GTX 960 strix// GT 750M
      • Display:
      • AOC e2043Fsk 20&quot; LED(1600 X 900) DCR 50,000,000:1
      • Keyboard:
      • A4Tech KRS-86
      • Mouse:
      • Thermaltake azureus
      • Power Supply:
      • Antec VP450P
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD RW+Asus CD RW
      • Operating System:
      • Win 8.1 pro x64
    @nonymous™'s Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Unknown
    Posts
    1,490

    Default Re: problem with RAM :(

    manually set the ram frequency at 800mhz instead of auto in bios.i am using two different brand 2+2=4gb without prob

    ---------- Post added at 00:04 ---------- Previous post was at 00:01 ----------

    Quote Originally Posted by tanveer View Post
    Its not strange. The rating is based on the lowest sub score. And all the HDD( except SSD ) cant get pass 5.9
    i guessed it but wasn't sure.......thanks 4 make me sure.
    Last edited by @nonymous™; January 16th, 2011 at 01:07.

  19. #19
    Member
    • CODhunter's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI Z270 tomahok
      • CPU:
      • i7 7700k
      • RAM:
      • 16GB G-Skill RGB 3000bus
      • Hard Drive:
      • 128GB Corsiar SSD+1TB WD
      • Graphics Card:
      • EVGA GTX 1070 FTW
      • Display:
      • Samsung 23.6' 4K
      • Mouse:
      • Razor elite
      • Power Supply:
      • Thermalteck 530 SE
      • Operating System:
      • Windows 10 (pirated)
    CODhunter's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,176

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by @nonymous View Post
    manually set the ram frequency at 800mhz instead of auto in bios.i am using two different brand 2+2=4gb without prob
    will it work and is it harmful for Hardware?
    ru using 2 different RAM stick?
    plz let us know

  20. #20
    Banned
    • Rakin the Devil's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58-USB3
      • CPU:
      • Core i7 920 cooled by TT Frio (Dual Fan)
      • RAM:
      • ADATA XPG 1600G Gaming Series Memory 2GB x2
      • Hard Drive:
      • Hitachi 1TB 7200 Rpm
      • Graphics Card:
      • ASUS Nvidia GTX 460 1GB DirectCu TOP SLi
      • Display:
      • Asus MS228H 21.5 LED Full HD 1080p
      • Sound Card:
      • Creative Titanium X-Fi PCI-E Sound Baster
      • Speakers/HPs:
      • Creative M4500 4:1 || A4tech HS-800 Gaming HP
      • Keyboard:
      • A4tech Gaming Keyboard
      • Mouse:
      • A4tech X7 747H Gaming Mouse
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller || Genius Speed Wheel 5 Pro
      • Power Supply:
      • TT Toughpower XT 775W &amp; TT V6
      • Optical Drive:
      • BenQ 24x DVD-RW
      • UPS:
      • Powerpac 1200VA x2
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 x64
      • Benchmark Scores:
      • Check Links in Sig..
      • Comment:
      • This Monster will Kill any game thrown at it with stunning visuals &amp; Frame Rates!!
      • ISP:
      • ADSL 1 MBPS line with TP-Link Lite-N router
      • Download Speed:
      • 140+
      • Upload Speed:
      • 50+

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    1,601

    Default Re: problem with RAM :(

    Quote Originally Posted by CODhunter View Post
    will it work and is it harmful for Hardware?
    ru using 2 different RAM stick?
    plz let us know
    yes he is he mentioned it....its not harmful.... i run em @ 1333Mhz sometimes 1500 Mhz manually....

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. RAM Problem.
    By Cracked in forum Others PC Hardware
    Replies: 7
    Last Post: September 7th, 2010, 22:14
  2. ram memory problem
    By play hard in forum Others PC Hardware
    Replies: 11
    Last Post: September 7th, 2010, 12:24
  3. Mismatched Ram Timing problem?
    By shohag2018 in forum Others PC Hardware
    Replies: 12
    Last Post: February 24th, 2010, 04:09
  4. RAM problem need help !!!!
    By TAHMID in forum Others PC Hardware
    Replies: 30
    Last Post: August 17th, 2009, 04:19
  5. laptop ram problem
    By Noob™ in forum Others PC Hardware
    Replies: 8
    Last Post: February 20th, 2009, 07:00

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.32886 seconds with 15 queries.