User Tag List

Results 1 to 16 of 16

Thread: noob question about connecting to zx server.

  1. #1

    Question noob question about connecting to zx server.

    hi, i am new to this forum . so please bear with my noob question.

    when trying to connct to zx server from the console this error msg appears :

    "ConVarRef sb_dontshow_maxplayer_warning doesn't point to an existing ConVar
    Network: IP 192.168.3.10, mode MP, dedicated No, ports 27015 SV / 27005 CL
    Connecting to 114.130.28.26:27017...
    Host_Error: Unexepected authentication protocol 27713736!"

    any ideas why this is happening?

    my CSS is the setti Orangebox non steam version version.

    also i am useing qubee internet. when i try to ping 114.130.28.26 from windows on average the latency is 68 to 70 .. so i dont think that is the problem.

    also i can open any ports i want. but dont know if that is the problem so didnt try that yet. any ideas if i should open ports? (which ports? TCP or UDP)

    thanks for reading. any help is appreciated.

  2. #2
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    open ports 27015-27021 & try again!

  3. #3
    Member
    • HeLL]deathknight's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte HA-65-UD3H-B3
      • CPU:
      • Core i5 2.91 Ghz Gen-2
      • RAM:
      • Twinmoss DDR3 1333mhz 4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 500GB
      • Graphics Card:
      • ASUS GTX550 Ti
      • Display:
      • Philips CRT 17inch
      • Sound Card:
      • Realtek HD 7.1 Channel,SteelSeries
      • Speakers/HPs:
      • Suntec Headphones/SteelSeries Siberia V2
      • Keyboard:
      • A4Tech Slim Black
      • Mouse:
      • SteelSeries Sensei
      • Controller:
      • Logitech RP2
      • Power Supply:
      • Gigabyte 550Watt
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Comment:
      • Enough for me !
      • ISP:
      • FusionBD/Link3 Technologies
      • Download Speed:
      • 120KBps/196KBps
      • Upload Speed:
      • 50KBps/200KBps
    HeLL]deathknight's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,013

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    yea i think port eer problem. and its "NOT A NOOB question".its a good question really would help lot of other people.

  4. #4

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    thanks a lot for the help guys.. will try now!

    ---------- Post added at 23:55 ---------- Previous post was at 23:51 ----------

    still doesnt work though.. still it says: "unexpected authentication protocol'

    ------------------------------

    EDIT:

    seems to me that a have a wrong version of CSS on my PC. can you guys point me to the version of CSS that you guys use to play.. ill download that.. any link please

    thanks
    Last edited by Shumit; January 10th, 2011 at 01:00.

  5. #5
    Member
    • Codename-Scorpion's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI 880GMS-E41 [FX]
      • CPU:
      • AMD FX 4100 3.6 GHz 12 MB Cache
      • RAM:
      • Transcend 4GB*2 = 8GB GB DDR3 1333 MHz
      • Hard Drive:
      • 1 TB HITACHI SATA(7200) RPM
      • Graphics Card:
      • MSI Radeon R9 270X 2GB DDR5
      • Display:
      • Samsung SyncMaster SA300 22" LED 1920*1080
      • Sound Card:
      • Steelseries SIBERIA Gaming Sound Card
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 with Remote + a4tech HS-28
      • Keyboard:
      • Razer Lycosa Mirror Special Ed Backlit Gaming KB
      • Mouse:
      • ROCCAT KOVA+ Steelseries QcK Mass
      • Controller:
      • Playstation 2 controller 4 PS-2 Only !
      • Power Supply:
      • Thermaltake Power Supply-TR2 RX 450 W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD-RW 22X
      • USB Devices:
      • Kworld external TV Card SA 233 + Transcend External HDD Enclosure+Bluetooth USB Dongle
      • UPS:
      • Power PAC 650VA + IDEAL 800 VA
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 Ultimate Ed. 64 -bit
      • Benchmark Scores:
      • WTF is That !
      • Comment:
      • It's not awesome but classic Gaming PC !
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • Random
      • Console:
      • 8
    Codename-Scorpion's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Prison of Dead Souls
    Posts
    534

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    @HeLL]deathknight..............I m also having problem connecting to ZX the server......"it says my Version do not match with the server...and I should restart the game........Which version do i need to connect ....on zx

  6. #6
    Member
    • conFuSeD's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus H61M-A
      • CPU:
      • Core i5 3470
      • RAM:
      • 8GB
      • Hard Drive:
      • Toshiba 2TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire r9 270
      • Display:
      • AOC F22
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster 2
      • Speakers/HPs:
      • Steelseries Siberia v1
      • Keyboard:
      • A4tech
      • Mouse:
      • Steelseries Rival 100/Steelseries Kinzu v2
      • Power Supply:
      • TT LitePower 600W
      • Operating System:
      • Win 8.1 64bit
      • ISP:
      • AmberIT
      • Download Speed:
      • 500
      • Upload Speed:
      • 500

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    102

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    u need the new CSS Orange box to be able to play in zx......u can get it here....http://thepiratebay.org/torrent/5743...am_%5BSetti%5D
    u also need this patch(27) too.....http://www.mediafire.com/?avflffle4w09v3v#1

    have fun playing css

  7. #7
    Member
    • HeLL]deathknight's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte HA-65-UD3H-B3
      • CPU:
      • Core i5 2.91 Ghz Gen-2
      • RAM:
      • Twinmoss DDR3 1333mhz 4GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 500GB
      • Graphics Card:
      • ASUS GTX550 Ti
      • Display:
      • Philips CRT 17inch
      • Sound Card:
      • Realtek HD 7.1 Channel,SteelSeries
      • Speakers/HPs:
      • Suntec Headphones/SteelSeries Siberia V2
      • Keyboard:
      • A4Tech Slim Black
      • Mouse:
      • SteelSeries Sensei
      • Controller:
      • Logitech RP2
      • Power Supply:
      • Gigabyte 550Watt
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Comment:
      • Enough for me !
      • ISP:
      • FusionBD/Link3 Technologies
      • Download Speed:
      • 120KBps/196KBps
      • Upload Speed:
      • 50KBps/200KBps
    HeLL]deathknight's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dhaka
    Posts
    3,013

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    ThumbsUp Nadan and if you need further help scorpion post here although I doubt it btw you can it faster if you download it from here:

    http://www.torrentbd.com/torrent/tor...ls.php?id=2022

  8. #8
    Member
    • Codename-Scorpion's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI 880GMS-E41 [FX]
      • CPU:
      • AMD FX 4100 3.6 GHz 12 MB Cache
      • RAM:
      • Transcend 4GB*2 = 8GB GB DDR3 1333 MHz
      • Hard Drive:
      • 1 TB HITACHI SATA(7200) RPM
      • Graphics Card:
      • MSI Radeon R9 270X 2GB DDR5
      • Display:
      • Samsung SyncMaster SA300 22" LED 1920*1080
      • Sound Card:
      • Steelseries SIBERIA Gaming Sound Card
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 2:1 with Remote + a4tech HS-28
      • Keyboard:
      • Razer Lycosa Mirror Special Ed Backlit Gaming KB
      • Mouse:
      • ROCCAT KOVA+ Steelseries QcK Mass
      • Controller:
      • Playstation 2 controller 4 PS-2 Only !
      • Power Supply:
      • Thermaltake Power Supply-TR2 RX 450 W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVD-RW 22X
      • USB Devices:
      • Kworld external TV Card SA 233 + Transcend External HDD Enclosure+Bluetooth USB Dongle
      • UPS:
      • Power PAC 650VA + IDEAL 800 VA
      • Operating System:
      • WINDOWS 7 Ultimate Ed. 64 -bit
      • Benchmark Scores:
      • WTF is That !
      • Comment:
      • It's not awesome but classic Gaming PC !
      • ISP:
      • Link3
      • Download Speed:
      • 512
      • Upload Speed:
      • Random
      • Console:
      • 8
    Codename-Scorpion's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Prison of Dead Souls
    Posts
    534

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    @conFuSeD ....Intalled it but it showes error ,,,,,

    ConVarRef sb_dontshow_maxplayer_warning doesn't point to an existing ConVar
    Connecting to 114.31.8.35:27016...

    Host_Error: Unexepected authentication protocol 263986612!

  9. #9
    Member
    • conFuSeD's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus H61M-A
      • CPU:
      • Core i5 3470
      • RAM:
      • 8GB
      • Hard Drive:
      • Toshiba 2TB
      • Graphics Card:
      • Sapphire r9 270
      • Display:
      • AOC F22
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster 2
      • Speakers/HPs:
      • Steelseries Siberia v1
      • Keyboard:
      • A4tech
      • Mouse:
      • Steelseries Rival 100/Steelseries Kinzu v2
      • Power Supply:
      • TT LitePower 600W
      • Operating System:
      • Win 8.1 64bit
      • ISP:
      • AmberIT
      • Download Speed:
      • 500
      • Upload Speed:
      • 500

    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    102

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    Did u download da patch?? anyways i dont know about da problem as i hv not dloaded and played this game myself but still i have seen it working for others(with the patch downloaded)...:s...
    @HeLL]deathknight any idea?

  10. #10
    Forum Staff
    • aayman's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI X370 Gaming Pro
      • CPU:
      • Ryzen 1700 @3.7GHz (H100i v2)
      • RAM:
      • 2x8GB Trident Z 3600Mhz
      • Hard Drive:
      • 960 EVO 250GB + SanDisk SSDX 960GB + 1TB WD Black
      • Graphics Card:
      • EVGA 1070 FTW
      • Display:
      • ASUS PG279Q + Dell U2312HM
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster Zx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser PC350SE + Phillips SPH9500
      • Keyboard:
      • CM QuickFire Stealth
      • Mouse:
      • FinalMouse Scream One | Logitech G403
      • Controller:
      • Steam Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX850
      • Operating System:
      • Windows 10 1703
      • ISP:
      • AmberIT
    aayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    13,792

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    ummm the one confused linked to is CSS, Arin is trying to connect to the 1.6 server. lol CSS' port is different, its 27017.

  11. #11
    Member
    • fz7's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte MA785GPM-UD2H
      • CPU:
      • 3.20 Ghz, AMD Phenom II x4 944 [Black Edition]
      • RAM:
      • 4 Gigabytes, Transcend
      • Hard Drive:
      • 320 GB Hitachi, 250 GB Samsung, 160 GB Hitachi
      • Graphics Card:
      • ATI 4200HD [Onboard]
      • Display:
      • Philips 221E
      • Sound Card:
      • Realtek HD [Onboard]
      • Power Supply:
      • Thermaltek Lite-Power 450W
      • Optical Drive:
      • HP DVD1270
      • USB Devices:
      • Hitachi 1TB External HDD
      • UPS:
      • Prolink
      • Operating System:
      • Windows 7
      • ISP:
      • Worldnet
    fz7's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Old Dohs
    Posts
    3

    Default Re: Help Me? :D

    Hey,

    I've been playing CS for a while, recently i can't connect to any of the servers [Zx, HZ].
    The servers don't show up on my favorites tab when i refresh it. I use a local line called worldnet which is connected to Mango Tel Com. [According to speedtest, i guess =S]. It used to work fine before until one fine day all the servers vanished for me. =(

    When i try to add it again, it doesn't show up, and if i click on the other option where i can check if there are any games on the particular server, it says "Server not responding". anyone knows the solution?

    Note:

    I'm running The Orangebox Version.
    I have all the updates from the Css.Setti site.
    Used to work fine 1-2 weeks back.
    I miss css

    Thank you guys.

    fz

  12. #12
    Forum Staff
    • aayman's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI X370 Gaming Pro
      • CPU:
      • Ryzen 1700 @3.7GHz (H100i v2)
      • RAM:
      • 2x8GB Trident Z 3600Mhz
      • Hard Drive:
      • 960 EVO 250GB + SanDisk SSDX 960GB + 1TB WD Black
      • Graphics Card:
      • EVGA 1070 FTW
      • Display:
      • ASUS PG279Q + Dell U2312HM
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster Zx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser PC350SE + Phillips SPH9500
      • Keyboard:
      • CM QuickFire Stealth
      • Mouse:
      • FinalMouse Scream One | Logitech G403
      • Controller:
      • Steam Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX850
      • Operating System:
      • Windows 10 1703
      • ISP:
      • AmberIT
    aayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    13,792

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    Try pinging the servers and report the times. There's not much you can do if the problem is with your ISP.

  13. #13
    Member
    • fz7's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte MA785GPM-UD2H
      • CPU:
      • 3.20 Ghz, AMD Phenom II x4 944 [Black Edition]
      • RAM:
      • 4 Gigabytes, Transcend
      • Hard Drive:
      • 320 GB Hitachi, 250 GB Samsung, 160 GB Hitachi
      • Graphics Card:
      • ATI 4200HD [Onboard]
      • Display:
      • Philips 221E
      • Sound Card:
      • Realtek HD [Onboard]
      • Power Supply:
      • Thermaltek Lite-Power 450W
      • Optical Drive:
      • HP DVD1270
      • USB Devices:
      • Hitachi 1TB External HDD
      • UPS:
      • Prolink
      • Operating System:
      • Windows 7
      • ISP:
      • Worldnet
    fz7's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Old Dohs
    Posts
    3

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\fz>ping 114.130.28.26

    Pinging 114.130.28.26 with 32 bytes of data:
    Reply from 114.130.28.26: bytes=32 time=295ms TTL=121
    Reply from 114.130.28.26: bytes=32 time=297ms TTL=121
    Reply from 114.130.28.26: bytes=32 time=315ms TTL=121
    Reply from 114.130.28.26: bytes=32 time=308ms TTL=121

    Ping statistics for 114.130.28.26:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 295ms, Maximum = 315ms, Average = 303ms

  14. #14
    Forum Staff
    • aayman's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI X370 Gaming Pro
      • CPU:
      • Ryzen 1700 @3.7GHz (H100i v2)
      • RAM:
      • 2x8GB Trident Z 3600Mhz
      • Hard Drive:
      • 960 EVO 250GB + SanDisk SSDX 960GB + 1TB WD Black
      • Graphics Card:
      • EVGA 1070 FTW
      • Display:
      • ASUS PG279Q + Dell U2312HM
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster Zx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser PC350SE + Phillips SPH9500
      • Keyboard:
      • CM QuickFire Stealth
      • Mouse:
      • FinalMouse Scream One | Logitech G403
      • Controller:
      • Steam Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX850
      • Operating System:
      • Windows 10 1703
      • ISP:
      • AmberIT
    aayman's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    13,792

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    Thats the problem right there. You aren't seeing/connecting to the servers because of your ping times. You need to ask your ISP to look into its BDIX connectivity.

  15. #15
    Member
    • fz7's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte MA785GPM-UD2H
      • CPU:
      • 3.20 Ghz, AMD Phenom II x4 944 [Black Edition]
      • RAM:
      • 4 Gigabytes, Transcend
      • Hard Drive:
      • 320 GB Hitachi, 250 GB Samsung, 160 GB Hitachi
      • Graphics Card:
      • ATI 4200HD [Onboard]
      • Display:
      • Philips 221E
      • Sound Card:
      • Realtek HD [Onboard]
      • Power Supply:
      • Thermaltek Lite-Power 450W
      • Optical Drive:
      • HP DVD1270
      • USB Devices:
      • Hitachi 1TB External HDD
      • UPS:
      • Prolink
      • Operating System:
      • Windows 7
      • ISP:
      • Worldnet
    fz7's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Old Dohs
    Posts
    3

    Default Re: noob question about connecting to zx server.

    Oh okay. =S.
    Thanks!

  16. #16

    Default

    Quote Originally Posted by dipanzan View Post
    open ports 27015-27021 & try again!
    Ok im totaly noob how can i do that ? Open ports.

Similar Threads

  1. 24/7 CS:S Noob Server
    By plasma_brain in forum CS Online
    Replies: 15
    Last Post: November 10th, 2010, 05:51
  2. Connecting To The Internet through another PC (Need Help)
    By |Blaze| in forum Technical Support
    Replies: 10
    Last Post: July 31st, 2010, 11:14
  3. problem with connecting windows 7 to IS PROS
    By Arman.Zmn in forum Internet
    Replies: 7
    Last Post: December 18th, 2009, 19:07
  4. Replies: 44
    Last Post: December 13th, 2009, 21:01

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.27231 seconds with 14 queries.