User Tag List

Results 1 to 5 of 5

Thread: Timeout Issues

  1. #1
    Member
    • Rawkill's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock Z77 Extreme 6
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570k @ 4.4Ghz/ Phanteks PH-TC14PE
      • RAM:
      • Kingston Hyper X Genesis 2 x 4GB
      • Hard Drive:
      • WD Blue 1TB x 2
      • Graphics Card:
      • MSI Geforce GTX 970 Gaming 4GB
      • Display:
      • Asus MX239H 23-inch IPS Monitor
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster ZX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 80ohm, Oppo HA-2 Amp, FnD 6000U 5.1 Speaker
      • Keyboard:
      • Corsair K70 RGB
      • Mouse:
      • Logitech G502 Spectrum, Razer Goliath Speed Extended (Overwatch Edition)
      • Controller:
      • Logitech F510 Rumblepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 750W
      • Optical Drive:
      • Harry Potter (HP) DVD-RW
      • UPS:
      • Prolink 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 64-bit
      • Comment:
      • Cooler Master HAF - X
      • ISP:
      • Dot Internet
      • Download Speed:
      • 550-600 KB/s
      • Upload Speed:
      • 200-2500 KB/s
    Rawkill's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,605

    Question Timeout Issues

    Recently whenever I am browsing the Web (regardless of the browser), any website I try to connect to gets timed out. I click reload a few times then it goes back to normal. Not only that whenever connecting to Garena or Steam this happens (says 'Could not connect to the Internet). Click retry a few times and things are back to normal. So what could be the problem ?


  2. #2

    Default

    Are you using a router? Did you make any major changes in the settings and forgot to restore?
    Try pinging sites from different devices to check for packet loss, Do the same thing while on direct lan, if still packet loss occurs then its your ISP problem, ask them to get this solved.

  3. #3
    Member
    • Swapnil's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z77
      • CPU:
      • Intel Core i5 2500K @ 4.2GHz Turbo
      • RAM:
      • 16 (4x4) GB TwinMOS DDR3 1333MHz
      • Hard Drive:
      • 160GB Hitachi Deskstar 7K160, 1TB WD Caviar Blue
      • Graphics Card:
      • MSI GTX 550-TI
      • Display:
      • 20inch 900p LCD (Samsung SyncMaster P2050)
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Shure SRH750DJ / JVC-HAS400B
      • Keyboard:
      • Tt eSPORTS Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402 Hyperion Fury
      • Power Supply:
      • Seasonic M12II-750 EVO
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-24B3ST crossflashed to LiteON iHAS-524B
      • USB Devices:
      • Do pendrives count?
      • UPS:
      • PowerTree 1250VA
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • Old, but works.
      • ISP:
      • Plusnet Inc.
      • Download Speed:
      • 875 kB/s
      • Upload Speed:
      • 875 kB/s
    Swapnil's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Chittagong
    Posts
    1,279

    Default

    Which timeout error do you get, DNS or TCP? I think firefox gives the timeout message following an error string like "dns_server_timout". Please check it and mention it.

  4. #4
    Member
    • Rawkill's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asrock Z77 Extreme 6
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570k @ 4.4Ghz/ Phanteks PH-TC14PE
      • RAM:
      • Kingston Hyper X Genesis 2 x 4GB
      • Hard Drive:
      • WD Blue 1TB x 2
      • Graphics Card:
      • MSI Geforce GTX 970 Gaming 4GB
      • Display:
      • Asus MX239H 23-inch IPS Monitor
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster ZX
      • Speakers/HPs:
      • Beyerdynamic DT770 Pro 80ohm, Oppo HA-2 Amp, FnD 6000U 5.1 Speaker
      • Keyboard:
      • Corsair K70 RGB
      • Mouse:
      • Logitech G502 Spectrum, Razer Goliath Speed Extended (Overwatch Edition)
      • Controller:
      • Logitech F510 Rumblepad
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 750W
      • Optical Drive:
      • Harry Potter (HP) DVD-RW
      • UPS:
      • Prolink 1000VA
      • Operating System:
      • Windows 7 SP1 64-bit
      • Comment:
      • Cooler Master HAF - X
      • ISP:
      • Dot Internet
      • Download Speed:
      • 550-600 KB/s
      • Upload Speed:
      • 200-2500 KB/s
    Rawkill's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,605

    Default

    @Aasifz : I use a router but this prob occurs even when connected directly.

    @Swapnil : Will check out the first chance I get.

    - - - Updated - - -

    Ami Opera use kori mostly ar eita dekhai:

    Click image for larger version. 

Name:	Untitled.jpg 
Views:	12 
Size:	148.2 KB 
ID:	35903


  5. #5
    Member
    • Swapnil's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z77
      • CPU:
      • Intel Core i5 2500K @ 4.2GHz Turbo
      • RAM:
      • 16 (4x4) GB TwinMOS DDR3 1333MHz
      • Hard Drive:
      • 160GB Hitachi Deskstar 7K160, 1TB WD Caviar Blue
      • Graphics Card:
      • MSI GTX 550-TI
      • Display:
      • 20inch 900p LCD (Samsung SyncMaster P2050)
      • Sound Card:
      • ASUS Xonar Essence STX
      • Speakers/HPs:
      • Shure SRH750DJ / JVC-HAS400B
      • Keyboard:
      • Tt eSPORTS Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402 Hyperion Fury
      • Power Supply:
      • Seasonic M12II-750 EVO
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-24B3ST crossflashed to LiteON iHAS-524B
      • USB Devices:
      • Do pendrives count?
      • UPS:
      • PowerTree 1250VA
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • Old, but works.
      • ISP:
      • Plusnet Inc.
      • Download Speed:
      • 875 kB/s
      • Upload Speed:
      • 875 kB/s
    Swapnil's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Chittagong
    Posts
    1,279

    Default

    Quote Originally Posted by Rawkill View Post

    Ami Opera use kori mostly ar eita dekhai:

    Click image for larger version. 

Name:	Untitled.jpg 
Views:	12 
Size:	148.2 KB 
ID:	35903
    DNS timeout. Try using google public DNS for a while (instructions here) and see what happens. If the problem persists then call your ISP and tell them you have nameserver/dns resolution problems with both ISP's own DNS and Google DNS.

Similar Threads

  1. GPU issues
    By maheer.dhruba in forum Technical Support
    Replies: 26
    Last Post: April 18th, 2014, 15:41
  2. GPU Issues
    By CvP in forum Technical Support
    Replies: 14
    Last Post: October 30th, 2013, 11:43
  3. Replies: 15
    Last Post: June 13th, 2012, 19:41
  4. FIFA 11 Tips Connection Timeout Solved for Tunggle/Gameranger
    By Hamilton in forum FIFA 11
    Replies: 6
    Last Post: May 18th, 2011, 15:06
  5. issues with IDM
    By Noob™ in forum Software
    Replies: 13
    Last Post: September 7th, 2008, 05:58

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.18048 seconds with 15 queries.