User Tag List

Results 1 to 8 of 8

Thread: Problem with PSU

  1. #1
    Member
    • shaikh_imtiaj's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P6X58D-E| Gigabyte G31-ES2C
      • CPU:
      • Core i7 930 @ 3.88GHZ cooled by True Spirit| E5200 @ 3.15Ghz
      • RAM:
      • Patriot 6GB DDR3 1600| Transcend 3GB DDR2
      • Hard Drive:
      • Samsung F3 500GB|Samsung 160GB +Samsung 1TB F1
      • Graphics Card:
      • Gigabyte GTX660 OC| Intel GMA3000
      • Display:
      • Asus MS228H LED
      • Sound Card:
      • Creative x-fi Titanium | intregreted realtek x-fi modded
      • Speakers/HPs:
      • Creative GigaworksT20 +Inspire2.1|A4tech HS-800 Gaming Headphone
      • Keyboard:
      • Newmen Backlit Gaming KB E370Logitech NewTouch 100
      • Mouse:
      • A4tech X7 747H | Logitech M90| A4tech x7
      • Controller:
      • XFX Dual analog | Xbox360 wired Controller
      • Power Supply:
      • XFX 650W Core edition|Thermaltake Litepower 400W
      • Optical Drive:
      • Benq DVD/RW, Benq DVD rom
      • USB Devices:
      • Canon Lide25| WD 500GB USB3| 16GB+8GB Transcend | 2GB PNY
      • UPS:
      • Rahim Afrooz 600va
      • Operating System:
      • Windows 7 x64|Windows xp sp2+Windows 7 build7600
      • Comment:
      • A killer PC...Grrrrrr
      • ISP:
      • Link3 | Banglalion
      • Download Speed:
      • 60-70 | 100
      • Upload Speed:
      • 60-70 | 8
    shaikh_imtiaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Greenroad,Dhaka
    Posts
    1,107

    Default Problem with PSU

    Guyz I am having a problem with ma Thermaltake 400w psu. I cant on my comp with ma XFX 8800GS but without it I can on my computer with built-in gpu. Is my PSU cant handle more power now? Can it be repaired? Help me guyz

    For secondary use: E2160 OC @2.2Ghz| Gigabyte 945GCMX| 1.5GB DDR2| Thermaltake 400w| Intel GMA 950

  2. #2
    Member
    • Arif69's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H61 S2P B3
      • CPU:
      • Intel Core i3 2100
      • RAM:
      • G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 1600 MHZ
      • Hard Drive:
      • Samsung 500 GB | Hitachi 1 TB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte Radeon HD 5770 1 GB DDR5
      • Display:
      • Dell E1910H 18.5 Wide Lcd
      • Sound Card:
      • VIA HD Audio Codec
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 4400 | Logitech S-150 | Sony MDR-ZX100
      • Keyboard:
      • Lexma LK7550P Slim
      • Mouse:
      • Logitech B100
      • Controller:
      • Generic Usb Joystick
      • Power Supply:
      • ITS 500 Watt
      • Optical Drive:
      • Samsung SH-224BB 24X
      • USB Devices:
      • Transcend Jetflash350 16 GB
      • Operating System:
      • Win 7 Ultimate 64 Bit | Ubuntu
      • ISP:
      • KS

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5,572

    Unhappy Re: Problem with PSU

    Psute problem naki gpute problem ..............amar to mone hocche gpute problem ............gfx cardta ki onno pcte lagaye dekso?......................

  3. #3
    Member
    • Dissent's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P6T
      • CPU:
      • Intel i7-920
      • RAM:
      • A-Data DDR3 6GB
      • Hard Drive:
      • 3TB Samsung (3 HDDs)
      • Graphics Card:
      • XFX HD 4890
      • Display:
      • Asus VH222D
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DX
      • Speakers/HPs:
      • Generic Headset | Microlab FC550
      • Keyboard:
      • A4Tech Generic
      • Mouse:
      • Logitech MX 518
      • Controller:
      • Genius Speed Wheel 3 Vibration & MaxFighter F-23U
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 650W
      • Optical Drive:
      • Samsung
      • USB Devices:
      • Transcend 16GiB USB3
      • UPS:
      • None atm
      • Operating System:
      • Windows 7 | Arch Linux
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 62 KiB
      • Upload Speed:
      • 16 KiB
    Dissent's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,215

    Default Re: Problem with PSU

    What's the spec of the PC you're trying to run? Please mention what happens when you try to power it up. BSOD, blank monitor, or just no power at all?

    You should try using the graphics card with another PC to see if it's the culprit.

  4. #4
    Member
    • avas911's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-EG41MF-US2H
      • CPU:
      • Intel Pentium Dual Core E6500 2.9 GHz 2MB L2 1066MHz FSB
      • RAM:
      • 2x2GB 800 MHz Apecer at 5-5-5-15
      • Hard Drive:
      • OCZ Vertex 3 120GB Sata III & Samsung 103SJ 1 TB F3
      • Graphics Card:
      • Sapphire ATI RADEON HD6850 1GB GDDR5
      • Display:
      • Philips 107S7 17" at [email protected]
      • Sound Card:
      • Built In Realtek ALC883
      • Speakers/HPs:
      • Creative SBS A200 / Cosonic Generic / Logitech Ultimate Ears 200vi/SoundMAGIC E10M IEM
      • Keyboard:
      • A4Tech
      • Mouse:
      • A4Tech X7 XL-747H 3600 DPI
      • Controller:
      • None
      • Power Supply:
      • Delta GPS-500AB A 500W
      • Optical Drive:
      • Asus 16x IDE DVD R
      • USB Devices:
      • Transcend 500 8GB & Corsair Survivor USB 3.0 16GB & Samsung Class 10 16GB mSDHC
      • UPS:
      • Rahimafrooz 600VA Premium
      • Operating System:
      • Win7 Ultimate 64Bit
      • Comment:
      • Slow in gaming
      • ISP:
      • Link3 512
      • Download Speed:
      • 70
      • Upload Speed:
      • 70
    avas911's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    4,251

    Default Re: Problem with PSU

    yah....try another PC...and i am using litepower 400 watt for 2 sata hdd, 1 dvdrw, and a 8800gt 512mb....so yours shld not be a problem...

    And just saw your PC config...i think the card is at fault here...

  5. #5
    Member
    • shaikh_imtiaj's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P6X58D-E| Gigabyte G31-ES2C
      • CPU:
      • Core i7 930 @ 3.88GHZ cooled by True Spirit| E5200 @ 3.15Ghz
      • RAM:
      • Patriot 6GB DDR3 1600| Transcend 3GB DDR2
      • Hard Drive:
      • Samsung F3 500GB|Samsung 160GB +Samsung 1TB F1
      • Graphics Card:
      • Gigabyte GTX660 OC| Intel GMA3000
      • Display:
      • Asus MS228H LED
      • Sound Card:
      • Creative x-fi Titanium | intregreted realtek x-fi modded
      • Speakers/HPs:
      • Creative GigaworksT20 +Inspire2.1|A4tech HS-800 Gaming Headphone
      • Keyboard:
      • Newmen Backlit Gaming KB E370Logitech NewTouch 100
      • Mouse:
      • A4tech X7 747H | Logitech M90| A4tech x7
      • Controller:
      • XFX Dual analog | Xbox360 wired Controller
      • Power Supply:
      • XFX 650W Core edition|Thermaltake Litepower 400W
      • Optical Drive:
      • Benq DVD/RW, Benq DVD rom
      • USB Devices:
      • Canon Lide25| WD 500GB USB3| 16GB+8GB Transcend | 2GB PNY
      • UPS:
      • Rahim Afrooz 600va
      • Operating System:
      • Windows 7 x64|Windows xp sp2+Windows 7 build7600
      • Comment:
      • A killer PC...Grrrrrr
      • ISP:
      • Link3 | Banglalion
      • Download Speed:
      • 60-70 | 100
      • Upload Speed:
      • 60-70 | 8
    shaikh_imtiaj's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Greenroad,Dhaka
    Posts
    1,107

    Default Re: Problem with PSU

    I tried my card with another comp. Its working fine.I was using this in my secondary comp ( E2140 @ 2.2ghz|2GB DDR2 ram| 1TB+160GB HDD| Benq DVD writer) First time I press the start button it gives a blink of starting and then whenever I press the start button then nothing happens. BTW I am using this PSU for around 3 years. And my comp runs almost 24 hour. Yesterday I kept the comp on and at morning found that my comp is off. I thought that it was because of load shedding. At the evening when I tried to start the comp then it happened

    For secondary use: E2160 OC @2.2Ghz| Gigabyte 945GCMX| 1.5GB DDR2| Thermaltake 400w| Intel GMA 950

  6. #6
    Moderator
    • Mazhar's Gadgets
      • Motherboard:
      • building
      • CPU:
      • the
      • RAM:
      • new
      • Hard Drive:
      • pc
      • Graphics Card:
      • in
      • Display:
      • a
      • Sound Card:
      • month
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD650/Shure SRH-840
      • Keyboard:
      • Sidewinder X4
      • Mouse:
      • Logitech G300
      • Controller:
      • Xbox 360 Controller
      • Power Supply:
      • Corsair AX750
      • Optical Drive:
      • Sony 20X DVD-RW
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium
      • ISP:
      • Talktalk Fiber
      • Download Speed:
      • 3400
      • Upload Speed:
      • 240
    Mazhar's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    London
    Posts
    1,904

    Default Re: Problem with PSU

    Try underclocking the CPU to the lowest possible multi. unplug the DVD/HDD etc. Run it, see what happens and let us know

  7. #7
    Moderator
    • minitt's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus Sabertooth Z170 S
      • CPU:
      • Intel Core i7 6700K
      • RAM:
      • Corsair Vengence 3200mhz White Led
      • Hard Drive:
      • Samsung 830 (128GB) +1TB HDD
      • Graphics Card:
      • GTX 780 With Titan HS
      • Display:
      • Samsung KS8000 55"
      • Sound Card:
      • On board
      • Speakers/HPs:
      • Yamaha Reference Monitor
      • Keyboard:
      • Logitech G710+
      • Mouse:
      • Logitech G900 Chaos Spectrum
      • Power Supply:
      • Antec HCG-620M Modular
      • Optical Drive:
      • Nai
      • UPS:
      • dont need 1
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10
      • ISP:
      • Shaw Cable
      • Download Speed:
      • 94Mbps
      • Upload Speed:
      • 20mbps
    minitt's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    dhaka
    Posts
    4,055

    Default Re: Problem with PSU

    smells like busted psu...

  8. #8
    Member
    • |-<NOSALIS>-|'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-X58A-UD3R
      • CPU:
      • Intel Core i7 930 2.8Ghz. LGA1366 Bloomfield with 8MB L3 Cache and 4.8GT/s QPI
      • RAM:
      • 3x2GB Team Elite 1333Mhz. Performance RAM in triple channel
      • Hard Drive:
      • Samsung Spinpoint 160GB SATA II HDD
      • Graphics Card:
      • Spaahire Radeon HD 4890OC 1GB GDDR5
      • Display:
      • Samsung T220 22" LCD
      • Sound Card:
      • Realtek 8-channel HD Audio
      • Speakers/HPs:
      • Microlab TMN-4 4:1
      • Keyboard:
      • Perfect Multimedia
      • Mouse:
      • Dell Laptop Mouse 800Dpi
      • Controller:
      • Clone PS2 Controller
      • Power Supply:
      • Corsair TX650W PSU
      • Optical Drive:
      • ASUS 20X Dual-Layer DVD-Burner with LightScribe; Lite-on 16X DVD-ROM
      • USB Devices:
      • Transcend StorJet C 500GB & WD Elements 160GB
      • UPS:
      • Well 1200VA Generic
      • Operating System:
      • Windows 7 Enterprise 64-Bit
      • Benchmark Scores:
      • Windows Experience Index: 5.8(HDD); rest are 7.5+
      • Comment:
      • Too much for me!
      • ISP:
      • Mango TeleServices
      • Download Speed:
      • 40-50Kbps
      • Upload Speed:
      • 40Kbps
    |-<NOSALIS>-|'s Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Mirpur, Dhaka
    Posts
    306

    Default Re: Problem with PSU

    I ran my i7 rig with a LitePower 400W for at least five days. It ran smooth without any problem and powered my 8600GT also pretty well. If your PSU has warranty, claim it.

Similar Threads

  1. Which PSU?
    By abir in forum Others PC Hardware
    Replies: 7
    Last Post: June 23rd, 2010, 04:00
  2. Replies: 19
    Last Post: June 20th, 2010, 17:05
  3. PSU Problem
    By saadbillah in forum Technical Support
    Replies: 3
    Last Post: May 13th, 2009, 03:57
  4. Can I borrow a PSU?
    By AmareX in forum Others PC Hardware
    Replies: 10
    Last Post: February 14th, 2009, 04:21
  5. combining two PSU as one?
    By AmareX in forum Others PC Hardware
    Replies: 3
    Last Post: February 11th, 2009, 21:14

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.20033 seconds with 14 queries.