User Tag List

Results 1 to 10 of 10

Thread: i7 2nd gen vs i5 2nd gen

  1. #1
    Member
    • KING offspring's Gadgets
      • Motherboard:
      • H61
      • CPU:
      • i3-2100
      • RAM:
      • 8gb
      • Hard Drive:
      • 1.16tb
      • Graphics Card:
      • gtx 960 2gb
      • Mouse:
      • tt volos
      • Controller:
      • ps3
      • Power Supply:
      • TT 450w
      • UPS:
      • prolin650va
      • Operating System:
      • windows 10
      • Download Speed:
      • 256
      • Upload Speed:
      • 256
      • Console:
      • 16

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    dhaka
    Posts
    207

    Question i7 2nd gen vs i5 2nd gen

    i7 and i5 both has 4 cores,

    i5=4threads,6mbcache
    i7=8threads,8mbcache

    performance difference kototuk dui-tate??

    (my mobo is h61 so i hv no choice but 2nd gen)

  2. #2
    Member
    • Shawon191's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H-61
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570s 3.1 GHz
      • RAM:
      • Corsair XMS3 4 GB DDR3 1600
      • Hard Drive:
      • Hitachi 1 TB
      • Graphics Card:
      • GTX 660
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M223
      • Keyboard:
      • Tt eSPORTS Knucker
      • Mouse:
      • SteelSeries Rival
      • Controller:
      • Logitech F310
      • Power Supply:
      • Thermaltake TR2 500W
      • UPS:
      • Power Tree 1250VA
      • Operating System:
      • Windows 7
      • ISP:
      • Aamra Technologies
      • Download Speed:
      • 4 mbps
      • Upload Speed:
      • 3 mbps
    Shawon191's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,019

    Default

    H61 also supports 3rd gen.
    i7 outclasses i5 by a huge margin.

  3. #3
    Member
    • giant's Gadgets
      • Motherboard:
      • MSI H77MA-G43
      • CPU:
      • Intel Core i5 3470 @ 3.6ghz
      • RAM:
      • 8GB DDR3 1600Mhz ||TwinMOS 4+2+2 GB
      • Hard Drive:
      • Samsung 850 PRO 256GB || WDC Blue 1TB (WD10EZEX)
      • Graphics Card:
      • Sapphire HD 7950 3GB DDR5 Vapor-X || [email protected] [email protected] [email protected]
      • Display:
      • Asus VX229H 21.5inch , Sony Bravia R426B 32inch
      • Sound Card:
      • Realtek ALC892
      • Speakers/HPs:
      • F&D A520 2.1ch || Xiaomi Mi Basic
      • Keyboard:
      • Delux K9020
      • Mouse:
      • Logitech G402 || Razer Goliathus Control Edition
      • Controller:
      • Microsoft Xbox 360 wired controller
      • Power Supply:
      • Thermaltake SE 630W
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-24B3ST (24x)
      • UPS:
      • Power Tree SP600B(PC starts without switching the UPS, on :D)
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Comment:
      • packed in a NZXT S340 White Version
      • ISP:
      • Link 3
    giant's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Khulna, Bangladesh
    Posts
    1,935

    Default

    Quote Originally Posted by KING offspring View Post
    i7 and i5 both has 4 cores,

    i5=4threads,6mbcache
    i7=8threads,8mbcache

    performance difference kototuk dui-tate??

    (my mobo is h61 so i hv no choice but 2nd gen)
    what performance are you talking about? if game, then the performance gap is very minimum....

  4. #4
    Member
    • KING offspring's Gadgets
      • Motherboard:
      • H61
      • CPU:
      • i3-2100
      • RAM:
      • 8gb
      • Hard Drive:
      • 1.16tb
      • Graphics Card:
      • gtx 960 2gb
      • Mouse:
      • tt volos
      • Controller:
      • ps3
      • Power Supply:
      • TT 450w
      • UPS:
      • prolin650va
      • Operating System:
      • windows 10
      • Download Speed:
      • 256
      • Upload Speed:
      • 256
      • Console:
      • 16

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    dhaka
    Posts
    207

    Default

    Quote Originally Posted by shawon0418 View Post
    H61 also supports 3rd gen.
    i7 outclasses i5 by a huge margin.
    nope h61 doesn support 3rd gen(im sure)

    and 4 threads and 2MB cache difference-e ki onek gap hoe??

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by giant View Post
    what performance are you talking about? if game, then the performance gap is very minimum....
    yes here for gaming,
    ami gpu upgrade korbo to amar i3-2100 bottleneck korbe bole tai...........
    cpu upgrade korbo

  5. #5
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,934

    Default

    Quote Originally Posted by KING offspring View Post
    nope h61 doesn support 3rd gen(im sure)

    and 4 threads and 2MB cache difference-e ki onek gap hoe??
    yes, it does. but since yours might be b2 revision, you need to update motherboard bios (flash). the performance difference between i5 and i7 is irrespective of the specs you read online. just google some perf. comparison. for gaming just sticking with physical quad core e.g. core i5 is enough.

  6. #6
    Member
    • Shawon191's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H-61
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570s 3.1 GHz
      • RAM:
      • Corsair XMS3 4 GB DDR3 1600
      • Hard Drive:
      • Hitachi 1 TB
      • Graphics Card:
      • GTX 660
      • Display:
      • Asus VX229H
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Speakers/HPs:
      • Microlab M223
      • Keyboard:
      • Tt eSPORTS Knucker
      • Mouse:
      • SteelSeries Rival
      • Controller:
      • Logitech F310
      • Power Supply:
      • Thermaltake TR2 500W
      • UPS:
      • Power Tree 1250VA
      • Operating System:
      • Windows 7
      • ISP:
      • Aamra Technologies
      • Download Speed:
      • 4 mbps
      • Upload Speed:
      • 3 mbps
    Shawon191's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,019

    Default

    Quote Originally Posted by KING offspring View Post
    nope h61 doesn support 3rd gen(im sure)
    You're wrong. Both 2nd and 3rd gen processors use 1155 socket.
    http://en.wikipedia.org/wiki/LGA_1155

  7. #7
    Member
    • KING offspring's Gadgets
      • Motherboard:
      • H61
      • CPU:
      • i3-2100
      • RAM:
      • 8gb
      • Hard Drive:
      • 1.16tb
      • Graphics Card:
      • gtx 960 2gb
      • Mouse:
      • tt volos
      • Controller:
      • ps3
      • Power Supply:
      • TT 450w
      • UPS:
      • prolin650va
      • Operating System:
      • windows 10
      • Download Speed:
      • 256
      • Upload Speed:
      • 256
      • Console:
      • 16

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    dhaka
    Posts
    207

    Default

    Quote Originally Posted by Sybaris Ceaser View Post
    yes, it does. but since yours might be b2 revision, you need to update motherboard bios (flash). the performance difference between i5 and i7 is irrespective of the specs you read online. just google some perf. comparison. for gaming just sticking with physical quad core e.g. core i5 is enough.
    i use this 1 http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3992#sp ,
    so u are referring that i can use 3rd gen i5 or i7 wid my mobo(show link how to flash bios),
    and so can i also use 1600MHz ram in my mobo,
    and wud their be any performance loss???

  8. #8
    Member
    • Sybaris Caesar's Gadgets
      • Motherboard:
      • Intel DH61WW B3 Rev.
      • CPU:
      • Intel Core i5 2400 3.10 Ghz
      • RAM:
      • Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 Mhz
      • Hard Drive:
      • Seagate Barracuda 7200.12 1TB 7200 RPM
      • Graphics Card:
      • Leadtek Winfast GTX 560 ti 1GB GDDR5 822/1644/4008
      • Sound Card:
      • Onboard
      • Keyboard:
      • Thermaltake Commander
      • Mouse:
      • Logitech G402
      • Controller:
      • Original Xbox 360 Wireless
      • Power Supply:
      • Cooler Master G550M
      • Optical Drive:
      • Samsung SH222 22x DVD Writer
      • UPS:
      • Orlando 800va(packet e lekha apollo)
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Upload Speed:
      • ∞
    Sybaris Caesar's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Nowy Warsaw
    Posts
    3,934

    Default

    Quote Originally Posted by KING offspring View Post
    i use this 1 http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3992#sp ,
    so u are referring that i can use 3rd gen i5 or i7 wid my mobo(show link how to flash bios),
    and so can i also use 1600MHz ram in my mobo,
    and wud their be any performance loss???
    Gigabyte BIOS Flash Procedure
    Gigabyte BIOS Database
    Gigabyte BIOS Flash Guide GigabyteNordic

    it's a hit or miss. but researching about it helps. i personally flashed my intel dh61wv with it's pita procedure and whatever. . .

    - - - Updated - - -

    but anyway forget it. Just buy a 2nd gen i5.

  9. #9
    Member
    • KING offspring's Gadgets
      • Motherboard:
      • H61
      • CPU:
      • i3-2100
      • RAM:
      • 8gb
      • Hard Drive:
      • 1.16tb
      • Graphics Card:
      • gtx 960 2gb
      • Mouse:
      • tt volos
      • Controller:
      • ps3
      • Power Supply:
      • TT 450w
      • UPS:
      • prolin650va
      • Operating System:
      • windows 10
      • Download Speed:
      • 256
      • Upload Speed:
      • 256
      • Console:
      • 16

    Join Date
    Sep 2014
    Location
    dhaka
    Posts
    207

    Default

    ur da man

  10. #10
    Member
    • [email protected]'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z97x-UD3H-BK
      • CPU:
      • Intel Core i5 4690k OC to 4.5Ghz
      • RAM:
      • G Skill 16 GB DDR3 2200MHz
      • Hard Drive:
      • 256GB Samsung 850 Evo SSD + 2 TB WD Black
      • Graphics Card:
      • Asus Geforce 970 4GB
      • Display:
      • Asus 21.5 inch IPS monitor
      • Speakers/HPs:
      • Audioengine A2 plus Dayton 8 inch subwoofer
      • Keyboard:
      • Logitech K120
      • Mouse:
      • Logitech G500s
      • Controller:
      • Original Microsoft Xbox One wired controller
      • Power Supply:
      • EVGA G2 750W 80 plus Gold
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
    Tom@L's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    San Francisco, USA
    Posts
    6,495

    Default

    if you are not doing photo editing or video rendering or live twitching, you dont need core i7. Save that money for a better graphics card.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.20915 seconds with 13 queries.