User Tag List

Results 1 to 6 of 6

Thread: Modem disconnects on entering battery mode

  1. #1
    Member
    • Dissent's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P6T
      • CPU:
      • Intel i7-920
      • RAM:
      • A-Data DDR3 6GB
      • Hard Drive:
      • 3TB Samsung (3 HDDs)
      • Graphics Card:
      • XFX HD 4890
      • Display:
      • Asus VH222D
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DX
      • Speakers/HPs:
      • Generic Headset | Microlab FC550
      • Keyboard:
      • A4Tech Generic
      • Mouse:
      • Logitech MX 518
      • Controller:
      • Genius Speed Wheel 3 Vibration & MaxFighter F-23U
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 650W
      • Optical Drive:
      • Samsung
      • USB Devices:
      • Transcend 16GiB USB3
      • UPS:
      • None atm
      • Operating System:
      • Windows 7 | Arch Linux
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 62 KiB
      • Upload Speed:
      • 16 KiB
    Dissent's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,215

    Default Modem disconnects on entering battery mode

    I have a Qubee modem (USB Dongle) that I use for my laptop and everything works fine except that when my laptop loses AC power and enters battery mode the Seowon software closes automatically, resulting in an instant disconnection. BTW, this only happens when it enters battery mode, not the other way around. I'd have to guess that it's some sort of power saving action, but I can't pinpoint the exact cause.

    I was hoping that I could get some assistance from the Qubee users in this forum. Thanks in advance.
    Quote Originally Posted by CvP View Post
    unless they introduce PoP/Mirror Edge styles with lara croft in bikini (gfx on par or better than AniMatrix), this game is hopeless =,='

  2. #2
    Member
    • AmareX's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA P35 DS3L All Solod Capasitor OCMaster
      • CPU:
      • Intel E5200 OCed 4 GHz + ASUS Silent square Cooler
      • RAM:
      • Apogee 4 GB DDR2 1066 bus at dual channel
      • Hard Drive:
      • 1000 GB Samsung
      • Graphics Card:
      • Built in
      • Display:
      • LG Flatron W1942S 19" wide 16:10 LCD
      • Sound Card:
      • Realtec 8 channel digital
      • Speakers/HPs:
      • Altec Lansing 2:1 + Razer Barracuda 5:1 Headphone
      • Keyboard:
      • A4tech GameMaster
      • Mouse:
      • Verbatim Rapier V2 3200 DPI Laser
      • Controller:
      • XFX XGear
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVDRW + Samsung DVDROM
      • USB Devices:
      • Transcend 4 GB Pendrive
      • UPS:
      • Sendon Extreme 1000 VA
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate x64
      • Comment:
      • I am satisfied :)
      • ISP:
      • GP
      • Download Speed:
      • 30
      • Upload Speed:
      • 30
    AmareX's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Between α and Ω.
    Posts
    3,034

    Default Re: Moden disconnects on entering battery mode

    I am not Qubee user but did you try disabling power saving mode or enabling "High Performance" power settings?
    * বাংলাগেমার IRC Chat ব্যাবহার করুন, IRC খুব সামান্য ব্যান্ডউইথ ব্যাবহার করে।
    * কোন পোষ্ট ভাল লাগলে Rep+ দিয়ে পোষ্টারকে উৎসাহিত করুন।


  3. #3
    Forum Staff
    • coldfire7's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUSTeK P5QPL-AM
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo E7500 @ 3200MHz~ w/ TR TRUE Black 120
      • RAM:
      • Transcend JetRAM (2x2GB) 4GB 800MHz DDR2 Kit @ 875MHz~
      • Hard Drive:
      • [P] Samsung Spinpoint F3 500GB [S] 3x1TB, 1x2TB, 1x500GB
      • Graphics Card:
      • Zotac GTX960 AMP
      • Display:
      • Samsung SyncMaster S24A300B
      • Sound Card:
      • Schiit Fulla 2
      • Speakers/HPs:
      • Philips X2/27 + Shure SRH840
      • Keyboard:
      • Razer BW Ultimate 2013 MX Blue w/ O-Ring mod
      • Mouse:
      • Logitech MX518 (6 years+ running ^^) w/ QcK Heavy
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower XT 675W
      • UPS:
      • Apollo KS-1200F 2000VA
      • Operating System:
      • Windows NT 6.1
      • ISP:
      • Dual Homed Jinternets (http://beta.speedtest.net/result/6780327218.png)
      • Download Speed:
      • 10m+20m
      • Upload Speed:
      • 10m+20m
    coldfire7's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    2,872

    Default Re: Modem disconnects on entering battery mode

    Try disabling power saving mode. I'm guessing it's a power saving feature of the laptop.


    If you are running Windows 7 then try this:

    1. Go to Control Panel >> Power Options.
    2. Click Change plan settings >> Change advanced plan settings.
    3. Find USB settings >> USB selective suspend setting and disable it.

    Click image for larger version. 

Name:	win7usbpowersave.png 
Views:	12 
Size:	51.0 KB 
ID:	4314

  4. #4
    Member
    • Dissent's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus P6T
      • CPU:
      • Intel i7-920
      • RAM:
      • A-Data DDR3 6GB
      • Hard Drive:
      • 3TB Samsung (3 HDDs)
      • Graphics Card:
      • XFX HD 4890
      • Display:
      • Asus VH222D
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DX
      • Speakers/HPs:
      • Generic Headset | Microlab FC550
      • Keyboard:
      • A4Tech Generic
      • Mouse:
      • Logitech MX 518
      • Controller:
      • Genius Speed Wheel 3 Vibration & MaxFighter F-23U
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 650W
      • Optical Drive:
      • Samsung
      • USB Devices:
      • Transcend 16GiB USB3
      • UPS:
      • None atm
      • Operating System:
      • Windows 7 | Arch Linux
      • ISP:
      • Qubee
      • Download Speed:
      • 62 KiB
      • Upload Speed:
      • 16 KiB
    Dissent's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dhaka
    Posts
    1,215

    Default Re: Modem disconnects on entering battery mode

    Ah, thanks guys. Configured it the way you said coldfire, now just have to wait for the power to come back so that I can test out if it works.

    @AmareX: I'd enable "High Performance" if it wasn't such a battery drain.


    EDIT: Nope, still disconnects when entering battery mode.

    EDIT2: Ok, enabled High performance mode. Doesn't auto-disconnect anymore. Only "balanced" and "power saver" modes have this issue.

    EDIT3: Yes! Found it at last. It was under "Wireless Adapter Settings" in the advanced power plan settings window. Thanks for the help guys, the problem is solved.
    Last edited by Dissent; August 8th, 2010 at 16:15.
    Quote Originally Posted by CvP View Post
    unless they introduce PoP/Mirror Edge styles with lara croft in bikini (gfx on par or better than AniMatrix), this game is hopeless =,='

  5. #5
    Member
    • Uchiha Obito's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS P7H55M
      • CPU:
      • RAM:
      • ADATA XPG 1600MHZ 2GB + Twinmost Piano Black 2GB + 2GB = 5GB in Total
      • Hard Drive:
      • Samsung 1TB F1 32MB Cache || Western Digital External 160GB Speed edition HDD
      • Graphics Card:
      • Gigabyte Geforce 560 Ti Oced Edition
      • Display:
      • SAMSUNG SA300B 21.5" 1080p Monitor For PC and LG 2043T 20" for PlayStaion 3
      • Sound Card:
      • Built in
      • Speakers/HPs:
      • Altec lansing VS series 2:1 Speaker For PC and Microlab for PlayStation 3
      • Keyboard:
      • Logitech G110 backlit gaming Keyboard
      • Mouse:
      • A4Tech X7
      • Controller:
      • 3 x XBOX 360 Controller and One Dualshock 3 and Some generic Controllers
      • Power Supply:
      • DELTA POWER 650 WATT with 89% efficiency with 56 amps available on +12V rails
      • Optical Drive:
      • 1 x Samsung DVD-RW
      • USB Devices:
      • Transcend 16GB JetFlash 700
      • UPS:
      • PC Power 1200VA for PC and OVO 600 VA for PlayStation 3
      • Operating System:
      • Windows 7 x64 + Linux x64
      • Benchmark Scores:
      • Didn't see till now.
      • Comment:
      • RIG OK and Console Awesome.
      • ISP:
      • BTCL ADSL 512kbps, 1mbps
      • Download Speed:
      • 60KB/s and 120KB/s
      • Upload Speed:
      • Secret
    Uchiha Obito's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Mymensingh, Bangladesh.
    Posts
    9,037

    Default Re: Modem disconnects on entering battery mode

    Ya absolutely that........It happened to me much...during last year when i bought my LAPPY....and first i thought it was problem of my USB port and then found this solution.

  6. #6

    Default Re: Modem disconnects on entering battery mode

    What? Just kidding.

Similar Threads

  1. Using car battery in UPS
    By |-<NOSALIS>-| in forum Hardware Modding
    Replies: 26
    Last Post: July 26th, 2010, 08:26
  2. GP New modem
    By Shetu in forum Internet
    Replies: 40
    Last Post: May 15th, 2010, 07:38
  3. whats the price range for toshiba's laptop battery?
    By dying4004 in forum Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: January 9th, 2010, 16:36
  4. Enhanced mode vs compatible mode
    By saadbillah in forum Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: September 16th, 2009, 00:46
  5. Assassin's Creed Freezes When entering Jerusalem
    By Leaving BG in forum Sand Box
    Replies: 9
    Last Post: May 17th, 2009, 20:04

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.18516 seconds with 15 queries.