User Tag List

Results 1 to 16 of 16

Thread: IPS with PC

  1. #1
    Member
    • @bhi's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87X-UD3H
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Samsung 30nm 2x4GB
      • Hard Drive:
      • WD10EZEX 1 TB + Seagate 120GB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte HD7950 3GB WF3
      • Display:
      • Samsung 20" LED BX-2035
      • Sound Card:
      • Creative SoundBlaster Z
      • Speakers/HPs:
      • Microlab Solo 7C
      • Keyboard:
      • Logitech K-120
      • Mouse:
      • Logitech mx518
      • Controller:
      • XBOX 360 wireless controller
      • Power Supply:
      • Seasonic X-650 km3 80+ Gold
      • UPS:
      • Luminous Solo 1200 VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 x64
      • ISP:
      • Link3 512kbps
      • Download Speed:
      • ~60
      • Upload Speed:
      • ~55
    @bhi's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    On My Chair
    Posts
    2,385

    Default IPS with PC

    Anyone here has any experience of using a IPS instead of a UPS as backup power for pc?? According to logic UPS has a millisecond range of transfering power while IPS has seconds range, so the pc should restart while power goes out. I just wanted to make sure the fact, anyone??

  2. #2
    Noblesse Oblige
    • CvP's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS P8Z77 V Delux
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770K @3.9GHz
      • RAM:
      • GSkill TridentX 2x8GB DDR3 @2400MHz
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 256GB SSD; WD Caviar Black 2TB; Hitachi 250GB; Samsung S3 1.5TB; Hitachi 2TB
      • Graphics Card:
      • EVGA 980Ti 6GB
      • Display:
      • Samsung 17"+22"+22"
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio <internal>
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 5:1
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate
      • Mouse:
      • G7
      • Power Supply:
      • Seasonic X 850W 80Plus Gold
      • Optical Drive:
      • External DVD-RW
      • USB Devices:
      • Logitech Carl Zeiss Tessar HD 1080p Webcam
      • UPS:
      • Mercury 1500VA with Large Lead-Acid Battery
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Comment:
      • Everything packed in a NZXT Phantom 820
      • ISP:
      • Link3/Amber IT
      • Download Speed:
      • 10000
      • Upload Speed:
      • 10000
    CvP's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Dhaka, Bangladesh
    Posts
    9,019

    Default Re: IPS with PC

    yes.

    IPS --> PC is a bad idea.
    you'll probably get a bad hdd or power supply pretty soon not to mention all those restarts.

    try IPS --> a cheap UPS --> PC or IPS --> Laptop
    The abuse of greatness is when it disjoins remorse from power.
    Please do not PM me for support. You will NOT get a reply. Post in the relevant forum section.

  3. #3
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default Re: IPS with PC

    yes, I'm using my IPS as a backup for my computer when the power goes out. Our IPS has a UPS mode

  4. #4
    Member
    • @bhi's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87X-UD3H
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Samsung 30nm 2x4GB
      • Hard Drive:
      • WD10EZEX 1 TB + Seagate 120GB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte HD7950 3GB WF3
      • Display:
      • Samsung 20" LED BX-2035
      • Sound Card:
      • Creative SoundBlaster Z
      • Speakers/HPs:
      • Microlab Solo 7C
      • Keyboard:
      • Logitech K-120
      • Mouse:
      • Logitech mx518
      • Controller:
      • XBOX 360 wireless controller
      • Power Supply:
      • Seasonic X-650 km3 80+ Gold
      • UPS:
      • Luminous Solo 1200 VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 x64
      • ISP:
      • Link3 512kbps
      • Download Speed:
      • ~60
      • Upload Speed:
      • ~55
    @bhi's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    On My Chair
    Posts
    2,385

    Default Re: IPS with PC

    Quote Originally Posted by dipanzan View Post
    yes, I'm using my IPS as a backup for my computer when the power goes out. Our IPS has a UPS mode
    which brand?? and is it a sine wave one?? I basically need a sine wave IPS/UPS.

  5. #5
    Noblesse Oblige
    • CvP's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS P8Z77 V Delux
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770K @3.9GHz
      • RAM:
      • GSkill TridentX 2x8GB DDR3 @2400MHz
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 256GB SSD; WD Caviar Black 2TB; Hitachi 250GB; Samsung S3 1.5TB; Hitachi 2TB
      • Graphics Card:
      • EVGA 980Ti 6GB
      • Display:
      • Samsung 17"+22"+22"
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio <internal>
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 5:1
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate
      • Mouse:
      • G7
      • Power Supply:
      • Seasonic X 850W 80Plus Gold
      • Optical Drive:
      • External DVD-RW
      • USB Devices:
      • Logitech Carl Zeiss Tessar HD 1080p Webcam
      • UPS:
      • Mercury 1500VA with Large Lead-Acid Battery
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Comment:
      • Everything packed in a NZXT Phantom 820
      • ISP:
      • Link3/Amber IT
      • Download Speed:
      • 10000
      • Upload Speed:
      • 10000
    CvP's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Dhaka, Bangladesh
    Posts
    9,019

    Default Re: IPS with PC

    Quote Originally Posted by dipanzan View Post
    yes, I'm using my IPS as a backup for my computer when the power goes out. Our IPS has a UPS mode
    that's something different, dipa.

    ---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

    why do you need a sine wave one?
    The abuse of greatness is when it disjoins remorse from power.
    Please do not PM me for support. You will NOT get a reply. Post in the relevant forum section.

  6. #6
    Member
    • @bhi's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87X-UD3H
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Samsung 30nm 2x4GB
      • Hard Drive:
      • WD10EZEX 1 TB + Seagate 120GB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte HD7950 3GB WF3
      • Display:
      • Samsung 20" LED BX-2035
      • Sound Card:
      • Creative SoundBlaster Z
      • Speakers/HPs:
      • Microlab Solo 7C
      • Keyboard:
      • Logitech K-120
      • Mouse:
      • Logitech mx518
      • Controller:
      • XBOX 360 wireless controller
      • Power Supply:
      • Seasonic X-650 km3 80+ Gold
      • UPS:
      • Luminous Solo 1200 VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 x64
      • ISP:
      • Link3 512kbps
      • Download Speed:
      • ~60
      • Upload Speed:
      • ~55
    @bhi's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    On My Chair
    Posts
    2,385

    Default Re: IPS with PC

    Quote Originally Posted by CvP View Post
    that's something different, dipa.

    ---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

    why do you need a sine wave one?
    because my UPS is making horrible motor like sound during backup since i installed a delta power supply with active PFC and I learnt from somewhere that its because of the square of the UPS

  7. #7
    Forum Staff
    • dipanzan's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87 HD3
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Corsair Dominator 16GB 1600
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 128GB, Western Digital 1TB Blue, My Passport 2TB
      • Graphics Card:
      • HIS HD5850
      • Display:
      • Dell P2212H
      • Sound Card:
      • Asus Xonar DGx
      • Speakers/HPs:
      • Sennheiser HD598
      • Keyboard:
      • Filco Majestouch 2 TKL Ninja Reds
      • Mouse:
      • Mionix Avior 7000, Steelseries XAI
      • Power Supply:
      • Corsair HX650 v2
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • ISP:
      • Link3 :: Linksys WRT54GL w/ DD-WRT
      • Download Speed:
      • 64-128KB/s
      • Upload Speed:
      • 64-128KB/s
    dipanzan's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Kalabagan, Dhaka
    Posts
    7,027

    Default Re: IPS with PC

    Quote Originally Posted by CvP View Post
    that's something different, dipa.

    ---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

    why do you need a sine wave one?
    yes, it's a sine wave one! from RahimAfrooz.

  8. #8
    Member
    • @bhi's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87X-UD3H
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Samsung 30nm 2x4GB
      • Hard Drive:
      • WD10EZEX 1 TB + Seagate 120GB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte HD7950 3GB WF3
      • Display:
      • Samsung 20" LED BX-2035
      • Sound Card:
      • Creative SoundBlaster Z
      • Speakers/HPs:
      • Microlab Solo 7C
      • Keyboard:
      • Logitech K-120
      • Mouse:
      • Logitech mx518
      • Controller:
      • XBOX 360 wireless controller
      • Power Supply:
      • Seasonic X-650 km3 80+ Gold
      • UPS:
      • Luminous Solo 1200 VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 x64
      • ISP:
      • Link3 512kbps
      • Download Speed:
      • ~60
      • Upload Speed:
      • ~55
    @bhi's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    On My Chair
    Posts
    2,385

    Default Re: IPS with PC

    dont u face any problems like CVP mentioned?? whats the price and model no?? and can u explain the UPS mode thing.. pls??

  9. #9
    Moderator
    • Muradd9's Gadgets
      • Motherboard:
      • Msi B75MA-P45
      • CPU:
      • Core i5 3470
      • RAM:
      • 8GB 1600MHz Twinmos Twister
      • Hard Drive:
      • WD 2TB + Toshiba 2TB +Samsung 1TB
      • Graphics Card:
      • Msi GTX660Ti Oc 2GB DDR5
      • Display:
      • Samsung P2250 21.5
      • Sound Card:
      • Realtek
      • Speakers/HPs:
      • Creative I-Trigue L-3500 2.1
      • Keyboard:
      • A4tech KR-85
      • Mouse:
      • Logitech M235 Wireless
      • Controller:
      • Generic
      • Power Supply:
      • Gigabyte Superb 550P 450W
      • Optical Drive:
      • Asus DRW-24B3ST
      • USB Devices:
      • Creative muvo TX
      • UPS:
      • RA Luminous ion 1500va(1200W)pure sine-wave ips
      • Operating System:
      • Windows 7 ultimate 64
      • Comment:
      • 9007B server case
      • ISP:
      • Banglalion Wimax
      • Download Speed:
      • 128
      • Upload Speed:
      • 32
    Muradd9's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bogra
    Posts
    1,026

    Default Re: IPS with PC

    Use sinewave ups/ips with Active PFC psu
    and
    Square wave ups/ips with Passive PFC psu.

  10. #10
    Member
    • @bhi's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z87X-UD3H
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670k
      • RAM:
      • Samsung 30nm 2x4GB
      • Hard Drive:
      • WD10EZEX 1 TB + Seagate 120GB
      • Graphics Card:
      • Gigabyte HD7950 3GB WF3
      • Display:
      • Samsung 20" LED BX-2035
      • Sound Card:
      • Creative SoundBlaster Z
      • Speakers/HPs:
      • Microlab Solo 7C
      • Keyboard:
      • Logitech K-120
      • Mouse:
      • Logitech mx518
      • Controller:
      • XBOX 360 wireless controller
      • Power Supply:
      • Seasonic X-650 km3 80+ Gold
      • UPS:
      • Luminous Solo 1200 VA
      • Operating System:
      • Windows 8.1 x64
      • ISP:
      • Link3 512kbps
      • Download Speed:
      • ~60
      • Upload Speed:
      • ~55
    @bhi's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    On My Chair
    Posts
    2,385

    Default Re: IPS with PC

    Quote Originally Posted by Muradd9 View Post
    Use sinewave ups/ips with Active PFC psu
    and
    Square wave ups/ips with Passive PFC psu.
    I know these thats why i asking for a sine wave UPS/IPS. is there any sine wave ups available in bd???

  11. #11

    Default Re: IPS with PC

    Yes there is...but its damn expensive,branded as APC...

  12. #12
    Noblesse Oblige
    • CvP's Gadgets
      • Motherboard:
      • ASUS P8Z77 V Delux
      • CPU:
      • Intel Core i7 3770K @3.9GHz
      • RAM:
      • GSkill TridentX 2x8GB DDR3 @2400MHz
      • Hard Drive:
      • Crucial M4 256GB SSD; WD Caviar Black 2TB; Hitachi 250GB; Samsung S3 1.5TB; Hitachi 2TB
      • Graphics Card:
      • EVGA 980Ti 6GB
      • Display:
      • Samsung 17"+22"+22"
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio <internal>
      • Speakers/HPs:
      • Creative Inspire 5:1
      • Keyboard:
      • Razer BlackWidow Ultimate
      • Mouse:
      • G7
      • Power Supply:
      • Seasonic X 850W 80Plus Gold
      • Optical Drive:
      • External DVD-RW
      • USB Devices:
      • Logitech Carl Zeiss Tessar HD 1080p Webcam
      • UPS:
      • Mercury 1500VA with Large Lead-Acid Battery
      • Operating System:
      • Genuine Windows 10 Pro
      • Comment:
      • Everything packed in a NZXT Phantom 820
      • ISP:
      • Link3/Amber IT
      • Download Speed:
      • 10000
      • Upload Speed:
      • 10000
    CvP's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Dhaka, Bangladesh
    Posts
    9,019

    Default Re: IPS with PC

    my psu has active pfc and i use a square wave ups. never had any problem.
    the only problem i have now is that i attached 4 batts without considering charging amp.
    due to insane amount of load shedding, they are not getting charged properly
    The abuse of greatness is when it disjoins remorse from power.
    Please do not PM me for support. You will NOT get a reply. Post in the relevant forum section.

  13. #13
    Member
    • AmareX's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA P35 DS3L All Solod Capasitor OCMaster
      • CPU:
      • Intel E5200 OCed 4 GHz + ASUS Silent square Cooler
      • RAM:
      • Apogee 4 GB DDR2 1066 bus at dual channel
      • Hard Drive:
      • 1000 GB Samsung
      • Graphics Card:
      • Built in
      • Display:
      • LG Flatron W1942S 19" wide 16:10 LCD
      • Sound Card:
      • Realtec 8 channel digital
      • Speakers/HPs:
      • Altec Lansing 2:1 + Razer Barracuda 5:1 Headphone
      • Keyboard:
      • A4tech GameMaster
      • Mouse:
      • Verbatim Rapier V2 3200 DPI Laser
      • Controller:
      • XFX XGear
      • Power Supply:
      • Thermaltake Toughpower 600W
      • Optical Drive:
      • Samsung DVDRW + Samsung DVDROM
      • USB Devices:
      • Transcend 4 GB Pendrive
      • UPS:
      • Sendon Extreme 1000 VA
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate x64
      • Comment:
      • I am satisfied :)
      • ISP:
      • GP
      • Download Speed:
      • 30
      • Upload Speed:
      • 30
    AmareX's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Between α and Ω.
    Posts
    3,034

    Default Re: IPS with PC

    Quote Originally Posted by CvP View Post
    my psu has active pfc and i use a square wave ups. never had any problem.
    the only problem i have now is that i attached 4 batts without considering charging amp.
    due to insane amount of load shedding, they are not getting charged properly
    Add a manual charger, Direct 12/24v DC or just with a IN4001 diode.
    * বাংলাগেমার IRC Chat ব্যাবহার করুন, IRC খুব সামান্য ব্যান্ডউইথ ব্যাবহার করে।
    * কোন পোষ্ট ভাল লাগলে Rep+ দিয়ে পোষ্টারকে উৎসাহিত করুন।


  14. #14
    Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Tangail
    Posts
    385

    Default Re: IPS with PC

    I use IPs for running pc. It is local brand. I get 2 hours backup. My pc is intel duel core 2.5, CRT 15 in chi monitor.

  15. #15
    Member
    • |-<NOSALIS>-|'s Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-X58A-UD3R
      • CPU:
      • Intel Core i7 930 2.8Ghz. LGA1366 Bloomfield with 8MB L3 Cache and 4.8GT/s QPI
      • RAM:
      • 3x2GB Team Elite 1333Mhz. Performance RAM in triple channel
      • Hard Drive:
      • Samsung Spinpoint 160GB SATA II HDD
      • Graphics Card:
      • Spaahire Radeon HD 4890OC 1GB GDDR5
      • Display:
      • Samsung T220 22" LCD
      • Sound Card:
      • Realtek 8-channel HD Audio
      • Speakers/HPs:
      • Microlab TMN-4 4:1
      • Keyboard:
      • Perfect Multimedia
      • Mouse:
      • Dell Laptop Mouse 800Dpi
      • Controller:
      • Clone PS2 Controller
      • Power Supply:
      • Corsair TX650W PSU
      • Optical Drive:
      • ASUS 20X Dual-Layer DVD-Burner with LightScribe; Lite-on 16X DVD-ROM
      • USB Devices:
      • Transcend StorJet C 500GB & WD Elements 160GB
      • UPS:
      • Well 1200VA Generic
      • Operating System:
      • Windows 7 Enterprise 64-Bit
      • Benchmark Scores:
      • Windows Experience Index: 5.8(HDD); rest are 7.5+
      • Comment:
      • Too much for me!
      • ISP:
      • Mango TeleServices
      • Download Speed:
      • 40-50Kbps
      • Upload Speed:
      • 40Kbps
    |-<NOSALIS>-|'s Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Mirpur, Dhaka
    Posts
    306

    Default Re: IPS with PC

    See my post: http://banglagamer.com/forums/showth...battery-in-UPS

    I used a Mercury 600VA UPS. I connected a 35AH car battery to the terminals. The charging circuits of normal UPSes are very poor. So I went to Nawabpur and bought an auto car battery charger of upto 100AH capacity at Tk.2500(There are variety of chargers of different capacities ranging from Tk.1000 for 12v to Tk.4500 for 24v). I also bought a custom made fused diode box at Tk.300 from there. I did not do much modding inside the UPS. I linked one end the diode to the the positive terminal of the charger and connected the other to the positive terminal of the battery. When loadshedding occurs, the battery lasts about one hour when my laptop and homeserver are connected to the UPS. It lasts more than three hours when my homeserver works without its monitor. The charging takes thirty minutes to two hours depending on the usage. I will post my updated pictures soon.

  16. #16
    Member
    • solid snake's Gadgets
      • Motherboard:
      • gigabyte g41m
      • CPU:
      • core 2 quad
      • RAM:
      • 4 gb
      • Hard Drive:
      • 500 gb
      • Graphics Card:
      • ati 5770
      • Power Supply:
      • tt t2 rx
      • Operating System:
      • win 7
    solid snake's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    mirpur 10
    Posts
    3,141

    Default Re: IPS with PC

    i use my pc with my ips all the time. i have a 1500 VA ips in my house.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.26267 seconds with 13 queries.