User Tag List

Results 1 to 10 of 10

Thread: Cod4 Multiplay Console Commands

  1. #1
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-G33M
      • CPU:
      • RAM:
      • DDR2 4GB 800MHz Bus
      • Hard Drive:
      • Semsung HDD320GB SATA
      • Graphics Card:
      • ASUS GeForce EN9600GT (1GB)
      • Display:
      • Samsung 17" LCD Monitor
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio 5.1
      • Speakers/HPs:
      • Sony Surround HD Deck 15" & Microlab TMN-8 2:1
      • Keyboard:
      • A4 Tech
      • Mouse:
      • A4 Tech
      • Controller:
      • XBOX 360
      • Power Supply:
      • ATX 12V/1200W Modular
      • Optical Drive:
      • USB Devices:
      • Twinmos 4GB
      • UPS:
      • Compro 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 : Ultimate and Windows XP
      • ISP:
      • BTCL
      • Download Speed:
      • 1 mbps
      • Upload Speed:
      • 0.70 mbps
      • Console:
      • 2
     $hr 's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bangladesh
    Posts
    178

    Default Cod4 Multiplay Console Commands

    Points of interest
    =============
    com_maxfps "125"
    cl_packetdup "2"
    cl_maxpackets "63"
    rate "25000"
    snaps "30"
    cg_drawFPS "Simple"
    cg_drawFPSLabels "1"
    cg_drawLagometer "1"


    More info..
    =========
    clientkick <client> Kicks a client by client number.

    cmdlist Lists all CoD commands.

    * condump <file> Dumps the console to a file.
    DONT WORK

    configstrings Lists configuration strings.

    connect <ip> Connects to a server by IP address.

    cubemapShot <size> <filename> [water r g b r g b] [fesnel n n] Creates a panorama screenshot and saves it to <filename>.tga. Size must be greater than 2 and less than 1024.

    cvar_restart Resets all cvars to defaults.

    cvardump Lists all CoD cvars.

    cvarlist Lists all CoD cvars with attributes.

    demo <demo> Plays the demo file.

    dir <directory> [extension] Lists files in <directory> of type [extension].

    disconnect Disconnect from server.

    dumpuser <user> Lists user information.

    echo <string> Echoes a string to the console.

    exec <config> Executes a config file.

    fdir <file> Lists files in current directory using a filter, ie. *b*.pk would list all .pk files with a �b� in the name.

    fs_openedList Lists opened .pk files.

    fs_referencedList Lists referenced .pk files.

    fullpath Shows the path of all the loaded .pk files.

    gameCompleteStatus Sends game complete status to master server.

    gfxinfo Lists graphics information.

    imagelist Lists all images used.

    kick <player> Kicks a player. Use �all� to kick all players.

    killserver Kills the server.

    localservers Lists local servers.

    map <map> Sets the map to <map>.

    map_restart Restarts the map.

    map_rotate Rotates to the next map in the rotation.

    meminfo Lists game memory information.

    net_dumpprofile Dumps network profile info.

    net_restart Restarts networking socket.

    password <password> Sets the password used to log into a server.

    path Shows the path of all the loaded .pk files.

    quit Quits the game.

    raisestance Raises the player�s stance.

    rcon <remote> Executes <remote> on the server if rconpassword has been set correctly.

    rconaddress <IP> Sets the IP address for rcon commands. Can be used to admin a server you aren�t connected to.

    rconpassword <password> Sets the password used fro rcon commands.

    reconnect Reconnects to last server connected to.

    record [file name] Starts recording a demo to <file>

    reset <cvar> Sets a cvar to .

    say <string> Broadcast string to spectators.

    say_team <string> Broadcast string to teammates.

    screenshot Takes a screenshot and saves it as a .tga file.

    screenshotJPEG Takes a screenshot and saves it as a .jpg file. You can also press F12.

    serverinfo Provides subset of info from serverstatus command.

    serverstatus Provides same server info you get from Server Info button on Join menu.

    seta cg_drawFPS "1" show the framerate at the top of the screen

    seta com_maxfps "0" limits your fps (frames per second) on (1) or off (0) to have unlimited

    seta con_minicon "0" shows mini console, just like in MoH (1 for on and 0 for off)

    seta con_miniconlines "5" adjusts the location of the small console

    seta con_minicontime the "4" adjusts time to do with the miniconsole

    set <cvar> <value> Sets a cvar which only remains for this session.

    seta <cvar> <value> Sets a cvar which is saved to config_mp.cfg.

    setfromcvar <cvar> <cvar> Sets the value of <cvar> to the value of <cvar>.

    setRecommended Sets to Optimal System Settings, as from Options menu.

    showip Shows your IP.

    startSingleplayer Switches to single-player mode.

    status Displays info about server including player names, numbers, and IP�s.

    stoprecord Stops recording a demo.

    stringUsage Displays string usage space.

    systeminfo Shows system information.

    toggle <cvar> Toggles a cvar on/off

    toggleconsole Toggles the console on/off.

    unbind <key> Removes a key bind.

    unbindall Removes all key binds.

    vstr <string> Executes a variable string.

    writeconfig <file> Writes your current configuration to <file>.


  2. #2
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5&quot; S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default Re: Cod4 Multiplay Console Commands

    Quote Originally Posted by shariff.soap View Post
    map_restart
    @shariff.soap bhai
    map_restart dile to map ta abar load hoy tarpor re hoy kintu vote cast kore restart dile map ta load hoy na just restart hoy....emon kono command ase jeta dile re hobe but map load hobe na ???

    btw any more console command u know specially useful for REDUCING LAG?in game sensitivity change kore kon command diye???

  3. #3
    Member
    • Hamilton's Gadgets
      • Motherboard:
      • Gigabyte H97 Gaming 3
      • CPU:
      • Intel Core i7 4770 3.9Ghz
      • RAM:
      • 16GB DDR3 1600hz
      • Hard Drive:
      • 256GB Adata SSD + 2TB WD Blue + 1TB Samsung
      • Graphics Card:
      • Nvidia GTX 1070 FE 8GB
      • Display:
      • Asus VS228N 21.5&quot; Full HD.
      • Sound Card:
      • Creative Sound Blaster X-Fi Go PRO!
      • Speakers/HPs:
      • Genius GS 500V/ Steeseries Siberia V2/ Logitech Ultimate Ears 200.
      • Keyboard:
      • Roccat Arvo
      • Mouse:
      • Steelseries Sensei/ Roccat Taito mTw
      • Controller:
      • 2 Gamepads with no Analog Stick/XBOX 360 Controller
      • Power Supply:
      • Cooler Master GX 650W.
      • Optical Drive:
      • 500GB
      • Operating System:
      • Windows 7/ Linux
      • Benchmark Scores:
      • 3DMARK Score, X2151.
      • Comment:
      • ISP:
      • Smile, BD.COM
      • Download Speed:
      • 75KBPS(Variable)
      • Upload Speed:
      • 100+KBPS(Variable)
    Hamilton's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Mohammadpur
    Posts
    3,293

    Default Re: Cod4 Multiplay Console Commands

    use /fast_restart without loading the map

  4. #4
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-G33M
      • CPU:
      • RAM:
      • DDR2 4GB 800MHz Bus
      • Hard Drive:
      • Semsung HDD320GB SATA
      • Graphics Card:
      • ASUS GeForce EN9600GT (1GB)
      • Display:
      • Samsung 17&quot; LCD Monitor
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio 5.1
      • Speakers/HPs:
      • Sony Surround HD Deck 15&quot; &amp; Microlab TMN-8 2:1
      • Keyboard:
      • A4 Tech
      • Mouse:
      • A4 Tech
      • Controller:
      • XBOX 360
      • Power Supply:
      • ATX 12V/1200W Modular
      • Optical Drive:
      • USB Devices:
      • Twinmos 4GB
      • UPS:
      • Compro 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 : Ultimate and Windows XP
      • ISP:
      • BTCL
      • Download Speed:
      • 1 mbps
      • Upload Speed:
      • 0.70 mbps
      • Console:
      • 2
     $hr 's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bangladesh
    Posts
    178

    Default Re: Cod4 Multiplay Console Commands

    Quote Originally Posted by Taher fuious™ View Post
    @shariff.soap bhai
    map_restart dile to map ta abar load hoy tarpor re hoy kintu vote cast kore restart dile map ta load hoy na just restart hoy....emon kono command ase jeta dile re hobe but map load hobe na ???

    btw any more console command u know specially useful for REDUCING LAG?in game sensitivity change kore kon command diye???
    Only dedicated server can reduce lag, otherwise it is totally depended on internet connection.

    What do you mean by game sensitivity?


  5. #5
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5&quot; S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default Re: Cod4 Multiplay Console Commands

    Quote Originally Posted by StoryTE||ER View Post
    use /fast_restart without loading the map
    thnx!!! i'll try this command.

    ---------- Post added at 09:34 ---------- Previous post was at 09:27 ----------

    Quote Originally Posted by shariff.soap View Post
    Only dedicated server can reduce lag, otherwise it is totally depended on internet connection.What do you mean by game sensitivity?
    hmm i meaned MOUSE sensitivity!how to change mouse sensitivity through in game console??
    and please update 1st post mentioning every console command needs a / before it

    btw in CSS and CS1.6 gamers save their demos and the server also saves the full game demo,its called sourceTV or csTV.some console command is needed for saving demos.

    tell us how to save our demo's and how can server save the full game demo in cod4!!!
    Last edited by furiousTaher; August 30th, 2010 at 10:50.

  6. #6
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-G33M
      • CPU:
      • RAM:
      • DDR2 4GB 800MHz Bus
      • Hard Drive:
      • Semsung HDD320GB SATA
      • Graphics Card:
      • ASUS GeForce EN9600GT (1GB)
      • Display:
      • Samsung 17&quot; LCD Monitor
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio 5.1
      • Speakers/HPs:
      • Sony Surround HD Deck 15&quot; &amp; Microlab TMN-8 2:1
      • Keyboard:
      • A4 Tech
      • Mouse:
      • A4 Tech
      • Controller:
      • XBOX 360
      • Power Supply:
      • ATX 12V/1200W Modular
      • Optical Drive:
      • USB Devices:
      • Twinmos 4GB
      • UPS:
      • Compro 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 : Ultimate and Windows XP
      • ISP:
      • BTCL
      • Download Speed:
      • 1 mbps
      • Upload Speed:
      • 0.70 mbps
      • Console:
      • 2
     $hr 's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bangladesh
    Posts
    178

    Default Re: Cod4 Multiplay Console Commands

    Quote Originally Posted by Taher fuious™ View Post
    thnx!!! i'll try this command.

    ---------- Post added at 09:34 ---------- Previous post was at 09:27 ----------



    hmm i meaned MOUSE sensitivity!how to change mouse sensitivity through in game console??
    and please update 1st post mentioning every console command needs a / before it

    btw in CSS and CS1.6 gamers save their demos and the server also saves the full game demo,its called sourceTV or csTV.some console command is needed for saving demos.

    tell us how to save our demo's and how can server save the full game demo in cod4!!!
    Cod4 host has two types>>> 1.Dedicated & 2.Normal
    For dedicated server user doesn't need \ for activating console command
    For normal, user needs it \.
    Those codes can be used to both of the host & others will realize it. Thats why, i didn't mention appropriately.
    For saving demos of gameplay, you'll need an external media. I didn't see this kinda option in cod4 multiplay.
    Last edited by $hr ; August 30th, 2010 at 17:06.


  7. #7
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5&quot; S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default Re: Cod4 Multiplay Console Commands

    Quote Originally Posted by shariff.soap View Post
    For saving demos of gameplay, you'll need an external media. I didn't see this kinda option in cod4 multiplay.
    hmm what kind of external media??any additional gaming-software or media player like vlc???
    but in CSS if u type "tv_enable 1" when rcon is activated then source tv becomes activted and whole match reply saved.

  8. #8
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-G33M
      • CPU:
      • RAM:
      • DDR2 4GB 800MHz Bus
      • Hard Drive:
      • Semsung HDD320GB SATA
      • Graphics Card:
      • ASUS GeForce EN9600GT (1GB)
      • Display:
      • Samsung 17&quot; LCD Monitor
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio 5.1
      • Speakers/HPs:
      • Sony Surround HD Deck 15&quot; &amp; Microlab TMN-8 2:1
      • Keyboard:
      • A4 Tech
      • Mouse:
      • A4 Tech
      • Controller:
      • XBOX 360
      • Power Supply:
      • ATX 12V/1200W Modular
      • Optical Drive:
      • USB Devices:
      • Twinmos 4GB
      • UPS:
      • Compro 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 : Ultimate and Windows XP
      • ISP:
      • BTCL
      • Download Speed:
      • 1 mbps
      • Upload Speed:
      • 0.70 mbps
      • Console:
      • 2
     $hr 's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bangladesh
    Posts
    178

    Default Re: Cod4 Multiplay Console Commands

    Quote Originally Posted by Taher fuious™ View Post
    hmm what kind of external media??any additional gaming-software or media player like vlc???
    but in CSS if u type "tv_enable 1" when rcon is activated then source tv becomes activted and whole match reply saved.
    ive never used Rcon for cod4. May be that will work. But You can use CaptureWiz Pro for recording.


  9. #9
    Member
    • furiousTaher's Gadgets
      • Motherboard:
      • Asus z170p || Asus p8 P67m pro
      • CPU:
      • i7 6700k || i5 2400
      • RAM:
      • 2 x Ripjaws 8gb 3200C16D 16GVKB || (Transcend 4gb + Adata 4gb) 1333
      • Hard Drive:
      • Evo 850 250gb + Toshiba 2tb || WD 500gb blue
      • Graphics Card:
      • Zotac gtx 1060 amp || Sapphire r7 260x 1GB
      • Display:
      • Asus vx229h ||Samsung 21.5&quot; S22A300B
      • Sound Card:
      • Xonar dgx
      • Speakers/HPs:
      • Microlab 223 || AltecLansing VS2621 + a4tech hs100
      • Mouse:
      • a4tech x7
      • Power Supply:
      • Adata HM 850w || Thermaltek 600 TR2 S
      • Optical Drive:
      • Asus dvd writer 24x max
      • USB Devices:
      • Phantom 240 red/black || Vatyn 664b (Tyrannosaurus)
      • UPS:
      • Power guard 1200va
      • Comment:
      • :D
    furiousTaher's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Dhaka
    Posts
    8,151

    Default Re: Cod4 Multiplay Console Commands

    Quote Originally Posted by shariff.soap View Post
    ive never used Rcon for cod4. May be that will work. But You can use CaptureWiz Pro for recording.
    capturewiz pro media player?thnx
    hmm well i wanna learn about cod4 console commands,give me web links where i can have the full details of all server commands.

  10. #10
    Member
    • 's Gadgets
      • Motherboard:
      • GIGABYTE GA-G33M
      • CPU:
      • RAM:
      • DDR2 4GB 800MHz Bus
      • Hard Drive:
      • Semsung HDD320GB SATA
      • Graphics Card:
      • ASUS GeForce EN9600GT (1GB)
      • Display:
      • Samsung 17&quot; LCD Monitor
      • Sound Card:
      • Realtek HD Audio 5.1
      • Speakers/HPs:
      • Sony Surround HD Deck 15&quot; &amp; Microlab TMN-8 2:1
      • Keyboard:
      • A4 Tech
      • Mouse:
      • A4 Tech
      • Controller:
      • XBOX 360
      • Power Supply:
      • ATX 12V/1200W Modular
      • Optical Drive:
      • USB Devices:
      • Twinmos 4GB
      • UPS:
      • Compro 1200VA
      • Operating System:
      • Windows 7 : Ultimate and Windows XP
      • ISP:
      • BTCL
      • Download Speed:
      • 1 mbps
      • Upload Speed:
      • 0.70 mbps
      • Console:
      • 2
     $hr 's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Bangladesh
    Posts
    178

    Default Re: Cod4 Multiplay Console Commands

    Make search with google. You'll get it.


Similar Threads

  1. CoD 4 ZX COD4 SERVER BACK ONLINE http://game.zxonlinebd.com/cod4/
    By rodiono in forum Call of Duty
    Replies: 1
    Last Post: September 23rd, 2010, 15:40
  2. console mania
    By solid snake in forum General Discussion
    Replies: 22
    Last Post: September 18th, 2010, 18:24
  3. Help about Console.
    By RSX360 in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: September 18th, 2010, 18:11
  4. Any one familiar with AT commands
    By WoH[AMON]~Lord SMS in forum Programming
    Replies: 0
    Last Post: December 22nd, 2008, 22:40

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 0.24670 seconds with 14 queries.